Ποιοτικά ακουστικά για iPhone
Δημοσίευση 17/11/2011 - 01:54
δυστηχως δεν μπορω να παω σε αυτα τα λευτα για ακουστικα, ειναι υπερβολικα πολλα , θα θελα! αλλα δε μπορω οποτε ζηταω προτάσεις σε κατι ποιο προσιτο στα 40, αντε 50 βαρια βαρια βαρια!
Ad
Δημοσίευση 17/11/2011 - 01:55
φιλε sixtypounder ειναι πολυ καλα για 130 ευροωλακια, εδω δινεις τοσα για το iphonaki γιατι να μην εχεις και τα καλυτερα
χαχαχα 130 ευρω για ακουστικα
Δημοσίευση 17/11/2011 - 02:03
το iphonaki δυστηχως φιλε μου δεν το πήρα ανετα , μαζευα τα λευτα για αρκετο διαστημα ,τελος παντων ! εχεις ενα δικιο ! αλλα
δυστηχως δεν μπορω να παω σε αυτα τα λευτα για ακουστικα, ειναι υπερβολικα πολλα , θα θελα! αλλα δε μπορω οποτε ζηταω προτάσεις σε κατι ποιο προσιτο στα 40, αντε 50 βαρια βαρια βαρια!
Φιλε μου χωρις παρεξηγηση (δικαιωμα σου να ρωτας και να ψαχνεις οτι θελεις) αλλα μηπως το ψειριζεις υπερβολικα? Εγω θα επαιρνα ενα brandname με 30 ευρω το πολυ (που ακουω ολη την ωρα Mp3)
Δημοσίευση 17/11/2011 - 02:05
Τελευταία επεξεργασία από: chris72, 17/11/2011 - 02:06
Δημοσίευση 17/11/2011 - 02:11
Φιλε μου χωρις παρεξηγηση (δικαιωμα σου να ρωτας και να ψαχνεις οτι θελεις) αλλα μηπως το ψειριζεις υπερβολικα? Εγω θα επαιρνα ενα brandname με 30 ευρω το πολυ (που ακουω ολη την ωρα Mp3)
φιλε μου δε παρεξηγουμε , αν ειναι δυνατον! συζητηση κανουμε! αν ειναι να παρεξηγουμαστε απ αυτα , σα μωρα παιδια στα σοβαρα θεματα τι? θα βγαζαμε μαχερια?
χαχαχαχα off topic μου θυμισες πριν απο χρονια εναν καγκουρακο απο ενα νετ που ειχα γνωστο! που του εφαγε ενα παιδι κατι items σε ενα mmorpg τις εποχης το line age ,
(δεν το ηξερε το παιδι πρωσοπικα! )
και πηγε ο τυπος και τον εβρικε σε ενα νετ και τον εδειρε! τι να πω θεε μου! τελος παντων
στο τοπικ τωρα ,! κοιτα εχω χαλασει δεφανταζεσε για ακουστικα! λευτα απο πραγματα που πεταχτηκαν και αρκετα διχως λογω και αιτια! και επηδει δεν μπορω να διαθεσω
τα λεφτα που διαθετα καποτε μαζευω απεγνοσμενα γνωμες οτοσωστε να παρω κατι , και να νε καλο , να μη χρειαστει σε 2-3 μηνες να χαλασει κτλπ και να ξαναπαρω!
οταν σφυγγουν οι καιροι φιλε μου , και θα ψειριζεις , και παραξενος θα γινεις , και θα σκευτεσε πριν παρεις κατι γιατι αν δεν σου τρεχουν, δυσκολευσε! :/
Τελευταία επεξεργασία από: sixtypounder, 17/11/2011 - 02:13
Δημοσίευση 17/11/2011 - 02:11
ετσι ειναι sayian εσυ τα εδωσες μαλλον για να παρεις το iphone κι εγω τα δινω σε αξεσουαρ διοτι το iphonaki μου κοστισε μηδεν ευρουλακια και αλλοτε δεν μπορω να δινω καθε φορα 40 και 40 και 40 και να ψαχνωμε...
Εγω δεν εχω κανενα προβλημα αν εσεις θελετε να δωσετε 200 ευρω για ακουστικα ψειρες. Εγω με ενα απλο ζευγαρακι των 30 ευρω, παλι θα ακουω αψογα, οπως ακουω εδω και πολλα χρονια απο mp3's κινητα κτλ. Και απο αντοχη συνηθως αντεχουν αν δε τα κοπαναω στο πατωμα σα τα χταποδια
Αν μιλουσαμε για ηχοσυστημα εκει ειναι αλλο θεμα.
Δημοσίευση 17/11/2011 - 02:15
φιλε μου δε παρεξηγουμε , αν ειναι δυνατον! συζητηση κανουμε! αν ειναι να παρεξηγουμαστε απ αυτα , σα μωρα παιδια στα σοβαρα θεματα τι? θα βγαζαμε μαχερια?
χαχαχαχα off topic μου θυμισες πριν απο χρονια εναν καγκουρακο απο ενα νετ που ειχα γνωστο! που του εφαγε ενα παιδι κατι items σε ενα mmorpg τις εποχης το line age ,
και πηγε ο τυπος και τον εβρικε σε ενα νετ και τον εδειρε! τι να πω θεε μου! τελος παντων
στο τοπικ τωρα ,! κοιτα εχω χαλασει δεφανταζεσε για ακουστικα! λευτα απο πραγματα που πεταχτηκαν και αρκετα διχως λογω και αιτια! και επηδει δεν μπορω να διαθεσω
τα λεφτα που διαθετα καποτε μαζευω απεγνοσμενα γνωμες οτοσωστε να παρω κατι , και να νε καλο , να μη χρειαστει σε 2-3 μηνες να χαλασει κτλπ και να ξαναπαρω!
οταν σφυγγουν οι καιροι φιλε μου , και θα ψειριζεις , και παραξενος θα γινεις , και θα σκευτεσε πριν παρεις κατι γιατι αν δεν σου τρεχουν, δυσκολευσε! :/
Καλα κανεις,
δεν νομιζω να δυσκολευτεις να βρεις ενα ζευγαρακι να σου καθεται καλα στα αυτια. Οτι και να παρεις απο γνωστη εταιρια στα 30-50 ευρω θα σου παιζουν ΑΨΟΓΑ μην τρελαινεσαι με αυτα που γραφουν για πανακριβα ακουστικα.
Δημοσίευση 17/11/2011 - 03:12
Επίσης, στήν συσκευασία έχουν 3 ζευγάρια "μαξιλαράκια", ώστε νά βρείς τό κατάλληλο μέγεθος γιά τά αυτιά σου.
Παραπάνω ένας φίλος που ρώτησε, στήν κατηγορία τών 150€ προτείνω τά B&W C5, άψογη εφαρμογή καί πολύ καλός ήχος (γιά τήν καηγορία τιμής πάντα!), που ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα (έχουν Καί μπάσο Καί μεσαία καί υψηλές). Επίσης είναι ευκολοδήγητα και παίζουν μέ όλες τίς φορητές συσκευές.
Επίσης, προσωπικά λατρεύω τόν ήχο τής Etymotic. Επομένως προτείνω καί τά ER4B (προσοχή, ίσως σάς φανούν λίγο λαμπρά) ή τα πιό mainstream ER4P (Καί άμα θέλετε παίρνετε έναν αντάπτορα που μετατρέπει τό ER4P σέ ER4S, που έχει λιγότερο μπάσο αλλά μεγαλύτερη αναλυτικότητα. Υπ'όψην όμως, ο αντάπτορας αυξάνει τήν αντίσταση εισόδου καί άρα μειώνει τήν ένταση!).
Τά Etymotic όμως είναι ιδιαίτερα ακουστικά. Έχουν τρομερή εφαρμογή καί ηχομόνωση (ίσως σάς δυσκολέψει στήν αρχή, γιατί μπαίνουν αρκετά βαθιά!), ενώ ο ήχος τους είναι τρομερά αναλυτικός (ότι πιό αναλυτικό στήν κατηγορία τιμής).
Ακόμη, έχουν εξαιρετικά flat απόδοση συχνοτήτων (άμα δείτε τήν καμπύλη απόκρισης από κάποιο review, στό μεγαλύτερο φάσμα συχνοτήτων είναι σχεδόν ευθεία!), είναι δηλαδή σάν monitors.
Και αυτό έχει δύο μειονεκτήματα.
Αρχικά τό μπάσο, άν καί σφιχτό και αναλυτικό, είναι αρκετά ελλιπές, και κατά δεύτερον "ξεμπροστιάζουν" τίς όποιες ατέλειες τής ηχογράφησης, καθώς έχουν χειρουργική ακρίβεια!
Άν είστε οπαδός τής ουδετερότητας, τά Etymotic είναι ότι καλύτερο στήν κατηγορία τιμής.
Και τέλος, αν και περίεργο, τα πηγαίνουν καλά καί μέ συμπιεσμένα αρχεία, άν και στά ασυμπίεστα πραγματικά ξεχωρίζουν!
P.S._1: Tα Etymotic έχουν (δυστυχώς) αρκετά λεπτό καλώδιο που προκαλεί μικροφωνικές παρεμβολές όταν κινείται ή τρίβεται σέ κάτι, επομένως δέν είναι ιδανικά γιά αθλήματα!
P.S._2: Μακριά από Bose, σέ οποιαδήποτε συσκευή (είτε ηχεία είτε ακουστικά), σέ οποιαδήποτε κατηγορία τιμής! Είναι τρομερά υπερεκτιμημένα καί πολύ χαμηλά σε ποιότητα (τόσο κατασκευής όσο καί ήχου) για την κατηγορία τιμής τους!
Προκαλώ οποιοονδήποτε ισχυρίζεται τό αντίθετο, να μού πεί κάποιο μοντέλο τής Bose, και θα τού βρώ ένα αντίστοιχο άλλης εταιρείας, πολύ φθηνότερο καί πολύ καλύτερο σέ ήχο!
Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 17/11/2011 - 03:15
Δημοσίευση 17/11/2011 - 15:30
Δημοσίευση 18/11/2011 - 20:22
Δημοσίευση 23/12/2011 - 15:01
Δημοσίευση 31/12/2011 - 17:18
Στα Carrefour Καρδίτσας εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον έπαιζαν τα CX 300-II σε ασημένιο στα 9 ευρώ. Είχα πάρει το πρώτο μου ζευγάρι μέσα στο καλοκαίρι όταν κόστιζαν 30κάτι ευρώ. Πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο τόσο από το κινητό όσο και από το PC. Πολύ πιο καθαρός ήχος από κάτι παλιά Sony IEMs που είχα αντίστοιχης αξίας.
Λοιπόν, μου τα κατέστρεψε το κουτάβι και ξέμεινα χωρίς ακουστικά. Όχι ακριβώς δηλαδή, αλλά τα circumaural δε βολεύουν όταν θες να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς στο κρεβάτι και τα MX 680i δεν έχουν το μπάσο που θέλω (αλλά είναι ό,τι πρέπει για το ποδήλατο). Οπότε πήγα και ξαναχτύπησα τα CX 300-II. 2 ζευγάρια είχαν μείνει. 9 ευρώ έκαστο. Πήρα το 1. Κάτι μου λέει ότι δε θα ξαναφέρουν. Τα σπρώχνουν όσο-όσο και προωθούν τα in-house κινέζικα Carrefour των 5 ευρώ.
On a side note: Αγόρασα τα Noise Reduction (EAR9001) που έχουν σε προσφορά από περιέργεια και παραδόξως δουλεύουν πολύ καλά! Είναι τα Grandsun GS9001, made in China, imported and rebranded. Για αρχή με τράβηξε η συσκευασία, μαύρο κουτί με κόκκινες, άσπρες και χρυσές λεπτομέριες. "Έτοιμο Χριστουγεννιάτικο δώρο" σκέφτηκα. Κοιτάζω, δε βλέπω μάρκα, "in-house μλκιες" σκέφτηκα. Γυρνάω το κουτί και χαζεύω τα χαρακτηριστικά από πίσω. "Active Noise Cancelling ε; Δεν είχα ποτέ τέτοια..." Συνεχίζω και βλέπω 40mm Neodymium drivers. "Not bad... Τα πιο άνετα ακουστικά με καλό ήχο (read: επαρκές μπάσο) που έχω αγοράσει ήταν circumaural αυτής της κατηγορίας". Τα υπόλοιπα που το πλαισίωναν δε συγκρίνονταν στα χαρτιά με αυτό το no name. Είπα δε βαριέσαι θα τα δώσω τα 60, ποτέ δεν ξέρεις...
Και όταν τελικά τα δοκίμασα έμεινα λίγο μλκς... Κατ'αρχάς με το που θα τα φορέσεις είναι σα να φοράς τα CX 300-ΙΙ ή αντίστοιχα IEM. Με το που θα γυρίσεις το διακόπτη ανακαλύπτεις 2 πράγματα: 1. Σε τι υστερούν τα IEM όσον αφορά το noise reduction, που είναι η μείωση των χαμηλομεσαίων συχνοτήτων και 2. Αν έχεις αναπτύξει tinnitus (εμβοές) μετά από τόσα χρόνια ακρόασης μουσικής. Χωρίς πλάκα, η ησυχία και η απομόνωση που δημιουργούν σε κάνουν επικεντρώνεσαι σε τυχόν υψίσυχνο θόρυβο που υπάρχει μόνιμα στα αυτιά σου. Το ANC σύστημα δουλεύει πολύ καλά χωρίς να δημιουργεί παράσιτα όταν δεν υπάρχει σήμα. Έκατσα δίπλα στο πλυντήριο ενώ έστιβε και όταν τα έβγαλα από τα αυτιά μου ήταν σα να ανέβασα την ένταση επί 10.
Όσον αφορά την ποιότητα ήχου αυτή καθαυτή μπορώ να πω ότι με εξέπληξαν ευχάριστα. Η απόκριση συχνοτήτων που έπιασαν τα δικά μου αυτιά είναι από 25 Hz έως 18500 Hz και η παραμόρφωση σε μεγάλες εντάσεις, ακόμη και με σημαντική ενίσχυση μπασών ήταν ανεπαίσθητη. Το προαίσθημα για τους 40mm Neodymium drivers βγήκε αληθινό. Όμως μια παρατήρηση: Όταν το ANC κύκλωμα είναι απενεργοποιημένο τα ακουστικά ακούγονται επιεικώς χάλια. Πολύ μουντός ήχος, χάνονται όλες οι λεπτομέριες και η διαύγεια της μουσικής. Έχεις ένα boomy μπάσο σε συνδυασμό με τον θόρυβο που επανέρχεται από το περιβάλλον και χάνεις πολύ στις μεσαίες. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την εμπέδηση που είναι στα 150 Ω. Μπορεί αν τα οδηγήσεις με ενισχυτή να ακούγονται ΟΚ με το κύκλωμα απενεργοποιημένο. Hey, τουλάχιστον παίζουν και χωρίς μπαταρία! Άλλα ακουστικά σταματάνε να λειτουργούν εντελώς αν τελειώσει η μπαταρία. Το καλό είναι πως παρά τα 300 Ω εμπέδησης όταν λειτουργεί το ANC, ο ενσωματωμένος ενισχυτής αναλαμβάνει να αναδείξει τον ήχο σε όλο το μεγαλείο του. Ακόμα και αν η πηγή είναι το μικροσκοπικό σας mp3 player που λειτουργεί με μια AAA μπαταρία. Σ'αυτή την περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί πως η ένταση που επιτυγχάνουν είναι μικρότερη από αυτή των CX 300-II, αλλά λόγω του ANC θα ακούτε τις λεπτομέρειες σε μικρότερη ένταση προστατεύοντας και την ακοή σας. Συνειδητά δε θα θέλετε να αυξήσετε την ένταση δηλαδή. Ίσως το μόνο μειονέκτημα που θα καταλόγιζα στα ακουστικά είναι πως στα δικά μου αυτιά δεν είναι άνετα μετά από πολύωρη χρήση. Η πίεση που ασκούν στα πτερύγια γίνεται αισθητή. Παρά το circumaural design, δεν είναι όσο άνετα όσο τα open που έχω συνηθίσει, μάλλον επειδή είναι closed και πρέπει να εφαρμόζουν καλά... Γενικά όμως, για 60 ευρώ πιστεύω πως είναι χρυσή αγορά σε όσους χρειάζονται ενεργητικό σύστημα μείωσης θορύβου. Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο και δεν έχετε ήδη ANC ακουστικά, πιστεύω πως θα σας ανταμείψουν. Αντίστοιχα επώνυμα ακουστικά κοστίζουν τουλάχιστον το τριπλάσιο...
Τελικά, κατέληξα σε review των κινέζικων παρά σε αναγγελία προσφοράς των CX 300-II. Συγχωρέστε με για το μέγεθος του post :$
Δημοσίευση 02/01/2012 - 03:35
Εγώ πάντως κατέληξα: http://www.shure.com...ating-earphones στα 85 ευρώ στην ελληνική αγορά. Τα καλύτερα στα χρήματά τους. Μπείτε και στο http://www.head-fi.org/ να βγάλετε άκρη
απο που τα παραγγειλες φιλε?
SIA - MIDNIGHT DECISIONS
Δημοσίευση 02/01/2012 - 15:39
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 21
0 μέλη, 21 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες