Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone and Apple


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   nickliki1

nickliki1

    iPH Enthousiast

  • 515 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:nickliki

Δημοσίευση 11/08/2009 - 14:27

Ένα πολύ ωραίο άρθρο από το Navimania.gr με συγγραφέα ένα άνθρωπο που εμπιστεύομαι απόλυτα τα γραφόμενα του από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα σε αυτό το εκπληκτικό για συστηματα πλοήγησης και όχι μόνο site.
Panosha(Πανος),το όνομα του συγγραφέα.

Οι περισσότεροι που προσπαθούν να πουν τη γνώμη τους για το iPhone, κάνουν το λάθος να το συγκρίνουν με άλλες συσκευές. Λάθος γιατί το iPhone είναι μια κατηγορία από μόνο του και μπορεί μόνο να συγκριθεί με τις προηγούμενες γενιές του, ίσως και τις επόμενες. 

Ίσως δεν έχετε αντιληφθεί πως εδώ και χρόνια ότι γίνεται στους υπολογιστές, έχει μεταφερθεί και σε αυτές τις μικρές φορητές συσκευές τσέπης που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα εν κινήσει. Ίσως βεβαίως δεν γνωρίζετε τι γίνεται στους υπολογιστές. Η πατέντα, ή ιδέα, η άριστη υλοποίηση και η πρωτοτυπία εμφανίζεται πρώτα στην πλευρά της Apple και μετά από καιρό οι υπόλοιποι προσπαθούν να τη μιμηθούν - αντιγράψουν. Πιστέψτε με, τα Windows Mobile είναι σαν λειτουργικό σύστημα τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω. Τι να περιμένω από το HD 2 την εξέλιξη του manila που αντιγράφει το iPhone ή ανάλυση οθόνης 1024x768 ; Τέλος πάντων αυτές οι συσκευές βρίσκονται σε τελείως άλλο κόσμο και εποχή. H Αpple μπορεί να αργεί να ενσωματώσει κάποιες δυνατότητες στις συσκευές της, όταν όμως το κάνει, το υλοποιεί άριστα.

Η Apple είχε την ευκαιρία να στηρίξει το iPhone πάνω στο καλύτερο φορητό music player, με απίστευτες πωλήσεις που ανάγκασε την ισχυρή Microsoft να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια όταν προσπάθησε να την ανταγωνιστεί με το Zumo και όλους τους υπόλοιπους απλά να επωφελούνται τη δημοτικότητα και το προϊόν που η Apple δημιούργησε, για να πάρουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς ο καθένας.

Mac OSX. Mac OSX. Mac OSX. 

Είμαι από τους τυχερούς που γνωρίζω και χρησιμοποιώ υπολογιστές και άλλες συσκευές της Apple από πολύ πολύ παλιά. Τα Ππερίφημα Windows 7 προσπαθούν να κάνουν αυτό που το Mac OSX πέτυχε από την πρώτη του έκδοση, εδώ και πολλά χρόνια. Ξέρετε, αν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή σε αυτό το λειτουργικό, δεν υπάρχει απεγκατάσταση! Απλά πετάς το φάκελο στα σκουπίδια και είσαι βέβαιος πως δεν θ' αφήσει πίσω του σκουπίδια και το σύστημα σου θα είναι σα να μη τη γνώρισε ποτέ. Υπερβάλλοντας θα πω ότι αν εγκαταστήσεις στο iPhone καμιά χιλιάδα εφαρμογές από το Apple Store και στη συνέχεια τις πετάξεις, θα έχεις ακόμα ένα φρέσκο λειτουργικό σύστημα και μια συσκευή που θα πετάει.

Τι είναι άραγε το iPhone ;

Είναι μια συσκευή με δυνατότητες που δεν θα εκμεταλλευτείτε ποτέ αν δεν έχετε και μια σύνδεση με όγκο δεδομένων 150 ΜΒ το μήνα, τουλάχιστον. Είναι τηλέφωνο. Είναι μια φορητή συσκευή επικοινωνίας με κάθε τρόπο. Είναι μια συσκευή για περιήγηση στο Internet. Είναι μια συσκευή διασκέδασης με ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια. Είναι πλοηγός. Α, να μην ξεχάσω. Είναι η συσκευή που είναι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φιλική προς το χρήστη, με εύκολο χειρισμό για να κάνεις όλα τα προηγούμενα παιχνίδι.

Είναι το απόλυτο gadget. Είναι μια συσκευή με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ξέρετε, παραδοσιακά οι συσκευές της Apple, ότι κάνουν το κάνουν άριστα και συνήθως καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους. 

Ισχύει κι εδώ αυτό ; 

Βεβαίως και ισχύει, γι αυτό άλλωστε έχει και οπαδούς που πίνουν νερό στ' όνομα της και όχι "φίλους" που διαρκώς τη θάβουν και παραπονιούνται. Το iPhone 3GS έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, που οι όποιες ελλείψεις εντοπιστούν σε λογισμικό ή δυνατότητες (π.χ. ενσωματωμένο ραδιόφωνο ή Flash), υποσκελίζονται από όλα τα προηγούμενα.

Όποιος αποφασίσει να μπει σε αυτό το μαγικό κόσμο θα πρέπει να μάθει και να προσαρμοστεί σε αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας πίσω του το ActiveSync, προσπαθώντας να μάθει το iTunes, που πέρα από τους περιορισμούς που θέτει, είναι καταπληκτικό και δεν κάνει λάθη.

Το 3G βρίσκεται πολύ μακριά από το νέο 3GS. 

http://iphone.madmonkeystudio.com/

Μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα σε όλα τα επίπεδα και πολλαπλάσιες επιδόσεις στα γραφικά, κάτι που επηρεάζει τα πάντα. Κρατημένος ο μεγαλύτερος επεξεργαστής αλλά και διπλάσια ποσότητα μνήμης RAM. Η συσκευή ξεκινά με 160ΜΒ ελεύθερη και μπορεί να πέσει από τη χρήση μέχρι τα 80ΜΒ. Τα νούμερα αυτά σε αυτό το λειτουργικό σύστημα όμως πολλαπλασιάζονται. Όλες σχεδόν οι εφαρμογές ανοίγουν ταχύτερα από το HD, όπως και όλες οι παρόμοιες λειτουργούν καλύτερα - ταχύτερα και τέλος πάντων πουθενά δεν υπάρχει η αίσθηση της καθυστέρησης. Το αντίθετο, είναι αυτό που λέμε "πάει σφαίρα".

Η έννοια του αυτονόητου είναι διαφορετική για την Apple και τη Microsoft και σίγουρα η δεύτερη προσπαθεί να μιμηθεί την πρώτη σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος και βασικών εφαρμογών. Λύσεις για τη σουίτα του Office με εκμετάλλευση του Microsoft exchange υπάρχουν. Όπως υπάρχουν σχεδόν για κάθε τι, ακόμα και για όσους δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά στα Windows. Επί πλέον κόστος για κάποιες υπάρχει, όπως παντού άλλωστε. Παντού επίσης πρέπει να προσθέσεις προγράμματα για να αποκτήσεις επί πλέον δυνατότητες, εδώ είναι και φθηνότερα και μάλιστα βρίσκεις χιλιάδες εφαρμογές τρίτων δωρεάν και μάλιστα με τη σφραγίδα ελέγχου της Apple από το iTunes App Store. Αυτό είναι από τα σημαντικότερα ατού της Apple και οι υπόλοιποι μεγάλοι τώρα σκέφτονται να ξεκινήσουν τη μίμηση. Τρεχάτε ποδαράκια μου που λένε. Τέτοια βάση δεδομένων και προσφερόμενες χιλιάδες εφαρμογές με ένα κλικ είναι δύσκολο να βρεις.

Η λογική της Apple να κλειδώνει κάποιες δυνατότητες που η συσκευή έχει, είναι για να την κάνει απλή στη χρήση για τους περισσότερους. Λύσεις υπάρχουν, μάλιστα είναι απλούστερες και από πλευράς development και από πλευράς εφαρμογής από το χρήστη. Απλά είναι ένας άλλος κόσμος που αν αποφασίσετε να μπείτε, πρέπει να μπείτε και με τα δυο πόδια για να τον χαρείτε. Σκεφτείτε τι θέλετε από μια τέτοια συσκευή στην καθημερινότητα σας, δείτε αν σας καλύπτει και μπείτε. 

Slide to unlock.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες