Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Φακιρικά κόλπα για το σπίτι...;-)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
35 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 17/07/2011 - 16:55

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Για να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά σκεύη , βάλτε τα , πλυμένα και σκουπισμένα , στο ψυγείο μία μέρα . Αν παραμένει , γεμίστε τα σκεύη με νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα έτσι για μία μέρα

ΜΠΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ
Αν το γκαζόν σας σε κάποιο σημείο έχει κιτρινίσει , ένας απλός τρόπος για να ξανά πρασινίσει είναι να ραντίσετε τη συγκεκριμένη περιοχή με μπίρα . Τα σακχαρώδη ένζυμα της μπίρας δυναμώνουν το γρασίδι και καταπολεμούν τους μύκητες , που τυχόν αναπτύσσονται και σταδιακά το ξεραίνουν . Βέβαια , αν το πρόβλημα συνεχίζεται , ο μόνος κατάλληλος για να το λύσει είναι ο γεωπόνος ...

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΣΦΗΚΕΣ
Τοποθετήστε σε κάποια σημεία της βεράντας ( ή κρεμάστε στις κληματαριές ή στο φράκτη ) μερικά άδεια πλαστικά μπουκάλια ( από νερό ή αναψυκτικό ) , αφού προηγουμένως βάλετε μέσα σε αυτά δύο - τρία δάχτυλα πορτοκαλάδα και να κλείσετε με το καπάκι τους . Στη συνέχεια ανοίξτε 3- 4 τρύπες , λίγο πιο κάτω από το στόμιο του κάθε μπουκαλιού , σε μέγεθος που να μπορεί να περάσει ένα μολύβι . Η μυρωδιά της πορτοκαλάδας θα προσελκύσει τις σφήκες , οι οποίες , μπαίνοντας μέσα στο μπουκάλι , δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν .



ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΧΛΑ
Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της , που θα σπάσουν σαν γυαλί .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΟΥΡΑ
Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό και πλύνετε αμέσως κανονικά . Αν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει , μουλιάστε το ρούχο σε νερό με υγρό απορρυπαντικό και μετά πλύνετε κανονικά . Για επίμονους λεκέδες , μουλιάστε το για λίγο σε οξυζενέ .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΓΙΟΝ
Τρίψτε το λεκέ με άσπρο οινόπνευμα και βρέξτε τον με υγρό απορρυπαντικό . Πλύνετε το ρούχο κανονικά , προσθέτοντας , αν είναι απαραίτητο , λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό . Ξεπλύνετε πολύ καλά .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ
Αν το ύφασμα είναι λευκό , βουτήξτε το σε κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με αραιωμένο ( σε νερό ) οξυζενέ . Αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει για λίγη ώρα σε νερό με χλωρίνη και μετά πλύνετε κανονικά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό ή ευαίσθητο , καλύψτε το λεκέ με ένα μείγμα που θα φτιάξετε από αλεύρι και νερό ( σε υφή πάστας , σαν την οδοντόπαστα ) . Αφήστε την πάστα να στεγνώσει , βουρτσίστε το σημείο και πλύνετε κανονικά το ύφασμα . Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ασπιρίνη διαλυμένη σε λίγο νερό και μετά πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του ρούχου .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ
Μην τον αφήσετε να στεγνώσει . Πλύνετε τον αμέσως με χλιαρό νερό και λευκαντικό απορρυπαντικό . Αν το ύφασμα είναι άσπρο , μπορείτε να βρέξετε το λεκέ με οξυζενέ και μετά να το ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό με λίγη αμμωνία . Στα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό και πλύνετε με ειδικό απορρυπαντικό για μάλλινα .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ
Αν το μελάνι προήλθε από στυλό διαρκείας και το λεκιασμένο ύφασμα είναι βαμβακερό , βάλτε ένα κομματάκι βαμβάκι στην ανάποδη μεριά του λεκέ και τρίψτε τον με ένα άλλο κομμάτι βαμβάκι , βουτηγμένο σε γάλα . Αν μιλάμε για μελάνι πένας και άσπρο ύφασμα , μουλιάστε για λίγο το ρούχο σε χλιαρό νερό με χλωρίνη και μετά ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , μουλιάστε το για πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και ξεπλύνετε το με νερό και λεμόνι . Αν το ύφασμα είναι συνθετικό , τρίψτε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφαιρέστε το περισσότερη σοκολάτα μπορείτε και μετά τρίψτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό . Ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύνετε το ρούχο κανονικά .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΛΛΑ
Εξαρτάται από τη σύνθεσή της . Αν είναι διάφανη , τρίψτε το λεκέ με λίγο ασετόν ή με ειδικό διαλυτικό για συνθετικές μπογιές . Αν είναι λευκή και παχύρρευστη , πλύνετε το ύφασμα με κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με ένα μείγμα νερού και αμμωνίας . Ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν είναι με βάση το βινύλιο , τρίψτε το λεκέ με λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΙΔΙ
Αν ο λεκές είναι μεγάλος , τρίψτε τον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα , ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά . Αν δεν ... πειθαρχήσει ή αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο , μουλιάστε το σε κρύο και μετά πλύνετε το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό . Ξεπλύνετε με κρύο νερό , στο οποίο θα προσθέσετε λίγο οξυζενέ . Ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξίδι .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αν δεν αντιδράσετε γρήγορα , θα δυσκολευθείτε πολύ να τον εξαφανίσετε . Τρίψτε λοιπόν αμέσως το λεκέ με άφθονο υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε τον για λίγο . Έπειτα , πλύνετε κανονικά το ρούχο .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΠΟΓΙΑ
Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε διαλυτικό παρόμοιο με αυτό που περιέχεται στη σύνθεση της μπογιάς ( αφού το δοκιμάσετε πρώτα σε μία αθέατη γωνίτσα του υφάσματος για να δείτε αν αντέχει ) . Αν ο λεκές έγινε από ακρυλική μπογιά , σκεπάστε τον αμέσως με στυπόχαρτο , το οποίο θα βρέξετε με άφθονο υγρό πιάτων . Αφήστε για λίγο και μετά πλύνετε κανονικά . Α μιλάμε για λαδομπογιά , τρίψτε το σημείο με λίγο νέφτι , μουλιάστε το ύφασμα σε νερό με υγρό απορρυπαντικό και μετά πλύνετε το κανονικά .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΑ
Καλύψτε το λεκέ με ταλκ , αφήστε 3 λεπτά και βουρτσίστε πολύ δυνατά . Πλύνετε το ρούχο στην πιο δυνατή επιτρεπόμενη θερμοκρασία . Αν το ύφασμα είναι άσπρο βαμβακερό , τρίψτε το λεκέ με βενζίνη γι' αναπτήρες και πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό . Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ύφασμα ποτισμένο σε νέφτι και πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ
Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείτε και πάντως μη χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό , που θα τον κάνει ανεξίτηλο !! Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον σκεπάσετε με αλάτι ( που θα ρουφήξει το υγρό ) και μετά , αφού το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί , να αφήσετε το ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό . Μετά , πλύνετε το με τον κλασικό τρόπο .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ
Ξεπλύνετε καλά το λεκέ με κρύο νερό και μετά πλύνετε με απορρυπαντικό . Αν ο λεκές έγινε σε άσπρο ύφασμα , αφήστε το να μουλιάσει σε νερό με λίγη αμμωνία , ξεπλύνετε το πολύ καλά και βάλτε το να μουλιάσει πάλι σε νερό με χλωρίνη . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , τρίψτε το με λεκέ με οξυζενέ , στο οποίο θα προσθέσετε λίγες σταγόνες αμμωνίας .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ
Η λάσπη είναι ένας από τους ελάχιστους λεκέδες που πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει . Κι αυτό γιατί με το βούρτσισμα θα ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα περισσότερα μόριά της . Βουρτσίστε λοιπόν καλά το λεκέ και πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία , που αναγράφεται στην ετικέτα του .

ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΗΡΑ
Απομακρύνεται τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντας τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες . Βάλτε τον να λειτουργήσει και , μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα , τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα . Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα , ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα , γεμίστε τον με νερό και βράστε το . Πετάξατε αυτό το νερό . Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση ..

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 17/07/2011 - 17:08

ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΧΛΕΣ
Αν στάξει κερί ή κολλήσει τσίχλα στα ρούχα σας , μη δοκιμάσετε με κανένα τρόπο να τα αφαιρέσετε αμέσως . Πάρτε μία νάιλον σακούλα και βάλτε μέσα τα ρούχα σας . Βάλτε την στην κατάψυξη και αφήστε την για μία ώρα τουλάχιστον . Το κερί ή η τσίχλα θα σκληράνει τόσο , ώστε να ξεκολλήσει πολύ εύκολα ....

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ
Στις κουρτίνες μπάνιου συχνά τα άλατα νερού και οι σαπουνάδες τις κάνουν να ... γαριάζουν και να φαίνονται λερωμένες . Για να μην ταλαιπωρείστε να τις πλένετε και να τις τρίβετε , βάλτε τις στο πλυντήριο και πλύνετε τις στο πρόγραμμα για τα χρωματιστά ρούχα . Κρεμάστε τις στη θέση τους μόλις τις βγάλετε από το πλυντήριο .... Έτσι θα φτιάξουν και τα σημεία που έχουν τσαλακωθεί ..

ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΣΚΕΥΗ
Για να λάμπουν και να φαίνονται καθαρά τα αλουμινένια σκεύη σας , βράστε τα μέσα σε καυτό νερό μαζί με ροδέλες κρεμμυδιών για 10 - 15 λεπτά .

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#33   sweetlemon

sweetlemon

    iPH User

  • 170 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 17/07/2011 - 19:59

Για μυρμιγκια έχουμε κάτι?όλους τους λεκεδες τους εξαφανισαμε,τις οσμές απο τα τσιγάρα το ίδιο :huh:

#34   ilpap

ilpap

    iPH Addict

  • 608 μηνύματα
  • Twitter:@ilpappas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air 2
  • GameCenter:ilpap

Δημοσίευση 17/07/2011 - 21:24

Για μυρμιγκια έχουμε κάτι?όλους τους λεκεδες τους εξαφανισαμε,τις οσμές απο τα τσιγάρα το ίδιο :huh:



Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και τα μυρμήγκια στα σπίτια μας,ειδικότερα στα εξοχικά.
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά τα "χαριτωμένα" και εργατικά ζωύφια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα, μπορείτε να καταφύγετε στις μεθόδους των παππούδων μας, που ήταν αποτελεσματικές ( και προέρχονται από μακροχρόνιες παρατηρήσεις ).
Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η μυρωδιά της καμφοράς, των φύλλων της ντοματιάς, της ναφθαλίνης του λεμονιού, της νικοτίνης το, κατακάθι του καφέ και άλλα.
1.Βάζετε μικρή ποσότητα από ένα από τα παραπάνω είδη στα σημεία που περνάνε ή στα σημεία που θέλετε να προστατεύσετε.
2.Κόψτε σε κομματάκια ένα πούρο- όχι αρωματικό- αφήστε το 24 ώρες σε λίγο νερό και μετά ραντίστε.
3.Αν μπαίνουν στο ντουλάπι που έχετε τρόφιμα, κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και αφήστε το μέσα. Αλλάξτε το κάθε 2-3 μέρες.
4.Για να προφυλάξετε το βάζο με τη ζάχαρη, το μέλι, τη μαρμελάδα, ακουμπήστε το σε ένα βαθύ πιάτο και γεμίστε το πιάτο με νερό.
5.Για να προστατέψετε το εξοχικό σας σπίτι από τα μυρμήγκια ανακατέψτε 1 μέρος ζάχαρη 2 μέρη σόδα φαγητού και ραντίστε γύρω από το σπίτι.
6.Αν συνηθίζουν να κάνουν βόλτες στο πάτωμα της κουζίνας σφουγγαρίστε με άφθονο λεμόνι στο νερό. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να περάσετε και τον πάγκο της κουζίνας.

"ΠΗΓΗ"

#35   sweetlemon

sweetlemon

    iPH User

  • 170 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 17/07/2011 - 23:59

Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και τα μυρμήγκια στα σπίτια μας,ειδικότερα στα εξοχικά.
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά τα "χαριτωμένα" και εργατικά ζωύφια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα, μπορείτε να καταφύγετε στις μεθόδους των παππούδων μας, που ήταν αποτελεσματικές ( και προέρχονται από μακροχρόνιες παρατηρήσεις ).
Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η μυρωδιά της καμφοράς, των φύλλων της ντοματιάς, της ναφθαλίνης του λεμονιού, της νικοτίνης το, κατακάθι του καφέ και άλλα.
1.Βάζετε μικρή ποσότητα από ένα από τα παραπάνω είδη στα σημεία που περνάνε ή στα σημεία που θέλετε να προστατεύσετε.
2.Κόψτε σε κομματάκια ένα πούρο- όχι αρωματικό- αφήστε το 24 ώρες σε λίγο νερό και μετά ραντίστε.
3.Αν μπαίνουν στο ντουλάπι που έχετε τρόφιμα, κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και αφήστε το μέσα. Αλλάξτε το κάθε 2-3 μέρες.
4.Για να προφυλάξετε το βάζο με τη ζάχαρη, το μέλι, τη μαρμελάδα, ακουμπήστε το σε ένα βαθύ πιάτο και γεμίστε το πιάτο με νερό.
5.Για να προστατέψετε το εξοχικό σας σπίτι από τα μυρμήγκια ανακατέψτε 1 μέρος ζάχαρη 2 μέρη σόδα φαγητού και ραντίστε γύρω από το σπίτι.
6.Αν συνηθίζουν να κάνουν βόλτες στο πάτωμα της κουζίνας σφουγγαρίστε με άφθονο λεμόνι στο νερό. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να περάσετε και τον πάγκο της κουζίνας.

"ΠΗΓΗ"

Μόλις γυρίσω απο διακοπές το δοκιμάζω γιατί πρωί πρωί φεύγω φυσικά θα διαβάζω όλα τα topic αφού θα πάρω μαζί iPad και iPhone άρα μην βιαστειτε να κάνετε χαρουλες γιατί εύκολα δεν με ξεφορτωνεστε :P :P :P

#36   stacy

stacy

    iPH Elite Poster

  • 2103 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 19/07/2011 - 09:14

Να δώσω και εγώ με την σειρά μου μια συμβουλή μιας και είμαι παθών χρόνια και πάσχω απο μια πάθηση στο δέρμα που λέγεται ατοπικη δερματιτιδα και σίγουρα υποφέρουν και άλλοι. (άσπρα σημάδια στο δέρμα). Είναι μια πάθηση που είναι στο DNA μας απο ότι μου έχουν πει και δεν φεύγει μέχρι να τα κακαρώσουμε. Λοιπόν αυτο που ανακάλυψα μόνη μου παρακαλώ μιας και έχω γίνει γιατρός πλέον στο ζήτημα αυτο είναι ένα λάδι που δίνουν οι γιατροί για την δυσκοιλιοτητα.

Λέγεται Nujol και απλά το βάζω πάνω στο δέρμα μου εκεί που έχω το πρόβλημα.

Σας πληροφορώ ότι είναι η πρώτη χρόνια που έχω γίνει καταμαυρη και δεν έχω βγάλει ούτε ένα σημάδι. Και είναι αθώο γιατί αυτο το δίνουν και στα παιδιά όταν έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας κ.τ.λ ασε που το δέρμα γίνεται λειο και μαλακό σαν μωρού.
Ελπίζω να βοηθήσω έστω και ένα άτομο. Και να πω ότι θέλει κάθε μέρα. Τουλάχιστον εγώ βάζω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ.
Γυαλιζει βέβαια λίγο και έχεις την αίσθηση ενός πολυ λαδωμενου κορμιού αλλα μπρος στα κάλη......ααα είναι και οικονομικό. Αυτο που το πας!!!! Αυτά απο μένα.

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 19/07/2011 - 09:36





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες