Πως η Apple επηρέασε τον σχεδιασμό όλων των κινητών.... περίπου
Δημοσίευση 05/08/2011 - 19:32
Υ.γ. Το tablet της palm θα μπορούσε να είναι πολυ καλο. Όπως και της HP. Όπως και της motorola. Όπως και της Samsung. Στο hardware ίσως και να είναι. Δε μετράει όμως μόνο αυτο...
Ad
Δημοσίευση 05/08/2011 - 19:35
Δημοσίευση 05/08/2011 - 19:54
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τι γράφω πιο πάνω...You want to speak in English, that's fine by me; The messages will probably be deleted in the end, though, so I would not risk it.
Δεν είναι ΟΛΟΙ υποχρεωμένοι να τους αρέσει η οθόνη αφής. Believe it or not, υπάρχουν άτομα που προτιμούν το QWERTY. Το design είναι θέμα γούστου. Για πολλούς τα πλήκτρα αποτελούν εργονομία και η οθόνη αφής εφιάλτη.
Αυτό που βλέπω είναι ότι στο φόρουμ πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι η Apple είναι η καλύτερη και ειδικά ο συντάκτης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα άρθρο στο οποίο ειρωνευόσασταν την Palm και το tablet της, επειδή επινόησε έναν αριθμό. Και η λίστα πάει λέγοντας.
1) Η τεχνολογία ποτέ δεν κοιτάζει τι αρέσει στους λίγους. Απλά προχωράει.
2) Προσωπικά υποστηρίζω την Apple μόνο για την ποιότητα των προϊόντων της και όχι για τις τιμές της, το έχω γράψει και παλαιότερα.
3) Οι περισσότεροι υποστηρίζουν την Apple γιατί αυτά που πουλάει εκτός από κορυφαίας ποιότητας είναι και εύχρηστα (κάτι πολύ σημαντικό για τον μέσο καταναλωτή).
4) Δεν νομίζω να συντρέχει λόγος διαγραφής των posts μας γιατί δεν βριζόμαστε και δεν μαλώνουμε. Συζητάμε (έτσι νομίζω).
5) Δεν είπα πως το QWERTY δεν είναι καλό. Απλά κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, όπως κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί και το iPhone.
6) Είπα και πιο πάνω πως προτιμώ ένα παλαιότερο κινητό που να παίρνει μόνο τηλέφωνο και να στέλνει μηνύματα, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν και δεν θέλω να μένω πίσω ανεξαρτήτως γούστου...
Δημοσίευση 05/08/2011 - 20:00
Το σταματώ εδώ.
Δημοσίευση 05/08/2011 - 20:11
Αν τη σύγκριση και τη λέξη καταδικασμένα, σε συνδυασμό με το ότι πριν σου είπα πως ΔΕΝ θεωρώ κακό το QWERTY, τα θεωρείς αντίφαση είναι δικό σου θέμα. Εγώ είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σ' αυτά που λέω. Το ότι λέμε πως η RIM οδεύει προς το γκρεμό προφανώς σημαίνει πως χρειάζονται αναβάθμιση τα προϊόντα της είτε μέσα είτε έξω χωρίς να τα κατηγορούμε...Τα λόγια σου πέφτουν σε αντίφαση. Και επαναλαμβάνω πάλι πως η RIM έχει εξελίξει πολύ το λειτουργικό της.
Το σταματώ εδώ.
Δημοσίευση 13/08/2011 - 12:41
Με το που εφευρέθηκαν τα smartphone ήταν φανερή η ανάγκη για touch screen , από εκεί προκύπτει το σχήμα και η μορφή των σύγχρονων κινητών . Για ρίξτε και μια ματια στα windows mobile phone πριν το iphone . Μήπως και αυτά μοιάζουν με το iphone ? γιατί άραγε ?
Όσο για την rim το qwerty βολεύει πολύ περισσότερο τους επαγγελματίες από ότι η touch screen και τα κενά ασφαλειας των τηλεφώνων της είναι ελάχιστα σε σχέση με το iphone . Είτε επειδή δεν υπάρχουν είτε επειδή δεν υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα που να προσπαθεί να τα hackarei.
Δημοσίευση 13/08/2011 - 13:13

Σαν πως τα άλλα είναι καλύτερα απο αυτό αλλά anyway...
Τελευταία επεξεργασία από: BAUHAUS, 13/08/2011 - 13:13
Δημοσίευση 13/08/2011 - 14:15
Δημοσίευση 13/08/2011 - 14:54
Δημοσίευση 13/08/2011 - 14:56
Δημοσίευση 13/08/2011 - 16:08
Δημοσίευση 13/08/2011 - 18:55
Αρα με την πολιτικη που ακολουθει η apple θα επρεπε να μυνησει ολες τις εταιριες...
Δημοσίευση 13/08/2011 - 19:17
Για παράδειγμα, το γραφικό περιβάλλον (GUI) των υπολογιστών, εφευρέθηκε από το τμήμα έρευνας της Xerox. Όμως κανείς δέν το χρησιμοποιούσε, μέχρι που το αγόρασε η Apple και το ενσωμάτωσε κατ'αρχή στον Apple Lisa και έπειτα στον εμπορικά πολύ επιτυχημένο Macintosh. Μάλιστα, τα πρώτα σχόλια του τεχνολογικού τύπου ξέρετε ποιά ήταν; Ότι είναι πολύ περίεργο, δύσχρηστο και παιχνίδι! Μάλιστα, το να βλέπεις τί κάνεις στην οθόνη και να ανοιγοκλείνεις παράθυρα είναι πιό δύσχρηστο από το να γράφεις σε γραμμή εντολών!
Λόγω όμως της επιτυχίας ου Macintosh, αναγκαστικά το εφάρμοσαν όλες οι εταιρείες.
Και είναι να αναρωτιέσαι, αν δέν ήταν Macintosh, για πόσα ακόμη χρόνια θα ασχολούμασταν με command line interfaces?!
Δημοσίευση 13/08/2011 - 20:48
1)το νικελ πλαισιo του blackberry του 2011 με το iphone 3g
2)το σχημα του ακουστικου του blackberry του 2011 με το iphone 4
3)το σχημα του navigator button του blackberry του 2011 με το home button(εικωνιδιο) του iphone
4)το μαυρο πλαισιο γυρω απο την οθονη του blackberry του 2011 με του iphone
Τωρα στη συγκριση Blackberry - Iphone το Blackberry σου δινει ενα ευχρηστο λειτουργικο με κατα κορων επαγγελματικες εφαρμογες καθως και ενα Blackberry store με καμποσες εφαρμογες ακομα...
Στον αντιποδα το iphone σου δινει εξισου ευχρηστο λειτουργικο-παραμετροποιησιμο(με jailbralke) με διαφορων τυπων εφαρμογες για ολα τα γουστα (ειτε χρησιμοποιειται επαγγελματικα-ειτε για προσωπικη χρηση-ειτε υβριδικα) καθως και δινεται η δυνατοτητα για εκατονταδες χιλιαδες εφαρμογες μεσω του App Store...
Αυτη η πολυπροσωπη πλευρα του iphone ειναι αυτη που εχει κερδισει την αγορα!
Υ.Γ. Για την ιστορια το Safari του iphone 3g 4.2.1 αποδειχτηκε 2 φορες πιο γρηγορο απο τον browser του Blackberry 8520 σε wifi συνδεση...(ιδία συγκριση)
Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 13/08/2011 - 20:49
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 13/08/2011 - 21:56
Δηλαδη αν η apple δεν εβγαζε ποτε κινητο ..τι θα γινοτανε το touchscreen δεν θα το εφαρμοζε καμια εταιρια?
Αρα με την πολιτικη που ακολουθει η apple θα επρεπε να μυνησει ολες τις εταιριες...
πάλι καλά που έβγαλε touchscreen η apple και τους έδειξε πως θα πρεπε να είναι γιατί και πιο πριν που έβγαζαν οι άλλες εταιρείες touchscreen είδαμε πως ήταν..εμείς πρέπει να αρχίσουμε τις μυνήσεις μαυτά που μας πλάσαραν ως touchscreen με το lag και να ψάχνουμε αν χάσαμε το πενάκι

Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες