Λοιπόν, θα σου πω και εγώ την γνώμη μου.
Το Φεβρουαριο αγόρασα ένα i7 MacBook Pro με 8GB RAM & 500GB HDD. Προχθές παρήγγειλα ένα MacBook Air 13,3 1,8gHz i7 με 256GB flash memory.
Την αγορά την σκέφτηκα πάρα πολύ καλά. Δούλεψα όμως στο Air ενός φίλου και ήταν απλά φανταστικό.
Καταρχήν, ο SSD απλά τα σπάει. Η ανάλυση της οθόνης ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με αυτή που έχει το 13'' pro. Ο υπολογιστής είναι τρομακτικά γρήγορος και πολύ πιο όμορφος από τον pro.
Λείπει μεν η χωρητικότητα του σκληρου δίσκου, καθώς φτάνει μέχρι τα 256GB maximum, αλλά η λύση ακούει στο όνομα εξωτερικός σκληρός.
Εγώ θα σου έλεγα αν δεν το χρειάζεσαι επαγγελματικά να πάρεις air. Θα λείπει μεν το CD στο Air, αλλά αν όντως το χρειάζεσαι ακόμα, μπορείς για 79€ να αγοράζεις ένα εξωτερικό της Apple. Επίσης, να αποφύγεις το air αν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή αργότερα με καλύτερο σκληρό ή SSD ή περισσότερη μνήμη RAM.
Σε θέμα φορητότητας δεν έχουν καμία σχέση. Ο Air είναι κατά πολύ πιο ελαφρύς σε σχέση με το pro.
Αν απλά χρειάζεσαι ένα λάπτοπ για τις βασικές καθημερινές λειτουργίες και χρειάζεται ή θέλεις να παίρνεις παντού τον υπολογιστή μαζί σου, το air είναι ιδανικό.
Εγώ θα σου έλεγα να σκεφτείς τη χρήση που θες να του κάνεις και να αποφασίσεις. Πάντως αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, go for it
Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια, στείλε μου!