Πόσταρα πριν λίγο κάπου αλλού, αλλά αυτό που θέλω να πω ταιριάζει μάλλον εδώ, οπότε θα το βάλω και εδώ.
To Jailbreak για μένα είναι πάρα πολύ χρήσιμο, το πρώτο πράγμα που έκανα πριν βάλω καν επαφές στο iphone μου...αφού πιάνω iphone φίλου clean κάνω swipe από συνήθεια, δε βγαίνουν τα sbsettings και είμαι... Wtf'! :-)
Αυτή την καραμέλα με τη γυφτιά των cracked apps αρχίζω να τη βαριέμαι... Και ταμπού λέξη έχουν γίνει τα cracked apps για ένα σωρό ιεροκήρυκες εδώ μέσα... Με τη δικαιολογία των 0,79 ευρώ. 0,79x 100 για διάφορες βλακειούλες, 3,99x10 για κάτι πιο σοβαρό, 5,99x 10 καλά παιχιδάκια 79,99x2 για 2 navigation apps (τις οποίες όμως είναι οκ να τις κρακάρεις γιατί απλά είναι ακριβές, έτσι να τα τα 300 ευρώ...δλδ επειδή κάποιος έδωσε 400 για ένα iphone είναι πλούσιος και πρέπει ο π ω σ δ ή π ο τ ε να δώσει άλλα 200-300... αν θέλει να έχει μέσα μερικές εφαρμογούλες.
Επίσης 2 ακόμα ενδιαφέροντα σημεία:
1."τις κατεβάζω πειρατικές, και αν μου αρέσουν τις αγοράζω..." ναι ε; Σοβαρά; Αν ο developer ήθελε να δώσει trial version, θα έδινε trial version.... Και όσοι έχετε πλήρη λειτουργική cracked app μετά από μια βδομάδα τη σβήνετε, για να την αγοράσετε εεεε; really?! .....
2. Φαντάζομαι όλοι εσείς που κάνετε το κήρυγμα δεν είχατε ποτέ σπασμένα windows office ή photoshop ή οτιδήποτε άλλο σε κανένα pc, σπασμένο παιχνίδι σε καμία απολύτως παιχνιδοκονσόλα από εποχής mega drive μέχρι ps3, κανένα πειρατικό τραγούδι σε καμιά συσκευή σας, και δεν έχετε δει ποτέ πειρατική ταινία εε; Δλδ για παράδειγμα έχετε δώσει τα τελευταία 5 χρόνια πχ μέχρι και 20.000 € για να πάρετε όλα τα άυλα αγαθά νόμιμα...
Γιατί δε γίνεται εδώ έτσι κι εκεί γιουβέτσι...
Καλό θα ήταν να σεβόμαστε τις επιλογές του καθενός βεβαίως, αλλά να μην τις δικαιολογούμε κιόλας.
Βεβαίως θα πληρώσεις για κάτι που εξυπηρετεί. Δηλαδή εσύ δίνεις 15.000 ευρώ να πάρεις ένα αμάξι και κλέβεις την βενζίνη μετά; Επειδή έχεις πληρώσει το αμάξι ακριβά, γιατί να ξαναπληρώσεις!
Δε σου λέω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πειρατικά προϊόντα, αλλά σε αυτά που λες μπορώ άνετα να σου πω πως, ναι έχω κατεβάσει πειρατική εφαρμογή και μετά την αγόρασα. Επειδή μου έκανε. Δεν είναι τόσο απίστευτο. Really.
Και καλά φαντάζεσαι, έχω αυθεντικά Windows 7, για office χρησιμοποιώ το openoffice, photoshop δεν χρειάζομαι γιατί δεν είμαι γραφίστας, για κάτι απλό έχω το Paint.NET, παιχνίδια αγοράζω από το Steam, το PS2 μου δεν ήταν τσιπαρισμένο, η συλλογή μου με μουσικά CD είναι πάνω από 300. Ναι μου πήρε πολλά χρόνια να τα μαζέψω όλα αυτά. Είναι καθαρά θέμα ηθικής.
Επιλογή του καθενός είναι το τι θα κάνει. Αν πχ κλέβεις στα ρέστα τον περιπτερά είναι επιλογή σου, δε σημαίνει ότι είναι σωστό ή δικαίωμά σου.
Να μην βαφτίζουμε το κρέας ψάρι!
Αυτό λέω κάθε φορά και παίρνω απαντήσεις του στυλ "φιλαρακο τι σε νοιαζει εσενα εσυ τις πουλας;" ή "δεν μου περισσεουνε".
Και εν κατακλείδι, θα ξαναπώ πως είναι επιλογή του καθενός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παύει να είναι ΓΥΦΤΙΑ!
Και μην ξεχνάμε πως αν υπήρχαν συνέπειες, το Installous θα ήταν λέξη απαγορευμένη
Τελευταία επεξεργασία από: ifrit, 21/12/2011 - 08:26