Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

New 3Gs with 3.1 pre-installed on box

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
225 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#106   yianko

yianko

iPH Member

• 236 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/10/2009 - 12:46

ktzaf μπορει να εχεις και δικιο...(και λεω μπορει γιατι ειμαι λιγακι εγωιστης :D :D :D )
Τωρα να σε πω την αληθεια μπερδευτικα γιατι νομιζα οτι το blackrain ηταν αλλο project καινουριο που θα εβγαζε μετα ο geohot δηλαδη μετα απο αυτο το publish μεθαυριο....καταλαβαινεις... :D

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#107   kinakos

kinakos

iPH newbie

• 90 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 12:48

Ωραία και Τεκμηριωμένη άπάντηση ktzaf

#108   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/10/2009 - 12:52

ktzaf μπορει να εχεις και δικιο...(και λεω μπορει γιατι ειμαι λιγακι εγωιστης :D :D :D )
Τωρα να σε πω την αληθεια μπερδευτικα γιατι νομιζα οτι το blackrain ηταν αλλο project καινουριο που θα εβγαζε μετα ο geohot δηλαδη μετα απο αυτο το publish μεθαυριο....καταλαβαινεις... :D

Ναι, κατάλαβα τι λές. Να σου πω την αλήθεια περίμενα μήπως έχεις ποστάρει λάθος link γιατί σε είδα πολύ σίγουρο και το 1ο πράγμα που σκέφτικά ήταν πως αν υπάρχει διαφορά στην 3.1 ΟΤΒ και στο upgrade 3.1 ίσως να έχουμε πρόβλημα. Δεν θα απέκλεια να έκανε κάποια π****ια η Apple, από την άλλη όμως θα μπορούσε απλά να βγάλει την 3.1.1 και τέρμα.

#109   yianko

yianko

iPH Member

• 236 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 13:12

Αλλα για να σε ρωτησω αυτο που λεει στην τεταρτη ερωτηση τι εχεις να πεις?!τι εννοει?

#110   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 13:37

Είναι αυτό που λέω παραπάνω. Αν έχεις 3.1 ΟΤΒ (ή έχεις αναβαθμίσει στην 3.1 χωρίς να μπορείς να κάνεις downgrade) περιμένεις το εργαλείο του geohot που σπάει την 3.1 που φοράει το iphone.

Το pwnage tool, ή snowbreeze στα windows στην ουσία δεν σπάει την 3.1 στο iphone (jailbreak) σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις μία custom 3.1 signed και με το παλιό baseband και να την περάσεις στο iphone. Και γι'αυτό προϋποθέτει ότι το τηλέφωνο είναι jailbroken.

To μόνο που περιμένω να δω είναι αν o geohot ή ο p0sixninja (greenpois0n) θα βγάλουν jailbreak που θα κρατάει το παλιό (και unlockable) baseband ή θα βγάλουν και unlock (καποια νέα έκδοση του ultrasn0w?)

EDIT: Το τελευταίο αφορά τα παιδιά που έχουν iPhone από το εξωτερικό και είναι κλειδωμένα σε συγκεκριμένες εταιρείες κινητής.

#111   yianko

yianko

iPH Member

• 236 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 14:03

kzaf....να σου πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει καθολου τι ειναι η baseband και ποια η αλληλεπιδραση με το firmware και το Jailbreak....Μπορεις καπου με λιγα λογια να τα περιγραψεις και να το ανεβασεις καπου για να καταλαβαινουμε και εμεις περι τινος προκεινται αυτα τα τρια ΜΕΓΑ ΘΕΜΑΤΑ του iPhone!!!!

#112   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 14:29

To baseband σκέψου το σαν το firmware του modem/router του υπολογιστή. Είναι ένα ξεχωριστό chip με δικό του "λειτουργικό" και φορτώνει όλες τις λειτουργίες που χρειάζονται για την επικοινωνία με τις κεραίες του παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Το να βγαίνει νέο baseband είναι καλό σε όλα τα τηλέφωνα γιατί λύνει προβλήματα, βελτιώνει την ποιότητα συνδεσης κλπ. Όχι όμως και για το iPhone και αυτό λόγω ΑΤ&Τ και γενικότερα τις εταιρείες που έχουν αποκλειστική διάθεση του iphone και μάλιστα κλειδωμένου στο δίκτυό τους (αυτό στην Ελλάδα απαγορεύεται)

Τι συμβαίνει τώρα με τις αναβαθμίσεις. Το baseband δεν είναι μία ξεχωριστή αναβάθμιση και δεν έχει να κάνει με το update carrier settings που εμφανίζει το itunes κατα περιόδους. Η αναβάθμιση του baseband γίνεται συνήθως μέσα από κάποιο firmware, όπως στην προκειμένη περίπτωση το 3.1. Δηλαδή αν περάσεις την 3.1, θα περάσεις και την νέα έκδοση της baseband.

To πρόβλημα είναι συγκεκριμένο στο iPhone γιατί είναι κλειδαμπαρωμένο από παντού και σε συγκεκριμένες εταιρείες και η Apple το θέλει κλειδωμένο, έτσι δεν μπορείς να αλλάξεις baseband ανεξάρτητα από το firmware όπως γίνεται σε Windows Mobile κινητα (αν και με δυσσάρεστες συνέπειες πολλές φορές)και άρα δεν μπορείς να την κάνεις downgrade. Πχ. αν βάλεις την 3.1 με baseband 5.x.x.x και να μπορείς να γυρήσεις στην 3.0 (που είχε το baseband 4.x.x.x) το baseband θα παραμείνει στην έκδοση 5.χ.χ.χ. Και η αλληλεπίδρασή του με το firmware είναι πάνω κάτω αυτή. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να κλειδώνει το firmware σε συγκεκριμένο baseband, αλλά αν κρίνω από την ύπαρξη του pwnage tool μάλλον όχι.

To baseband από όσο ξέρω δεν έχει να κάνει με το jailbreak αλλά μόνο με το unlock. Ίσως εδώ να δημιουργείται μία σύγχηση στην ορολογία με τους νέους χρήστες. Δηλαδή, το ξεκλείδωμα της συσκευής για να μπορούμε να βάζουμε 3d party εφαρμογές, themes, cydia κλπ. είναι το jailbreak. To unlock σαν διαδικασία αναφέρεται στο ξεκλείδωμα του baseband ώστε να δέχεται όλες κάρτες SIM. Εδώ είναι και η αλληλεπίδραση των 2 διαδικασιών. Πρέπει να θυμάσε πως το iPhone έχει 2 ξεκλειδώματα jailbreak και unlock. Aν το κινητό το πήρες από Ελλάδα σου φτάνει το jailbreak(είσαι ήδη unlocked) Αν το κινητό το πήρες από Αμερική (κλειδωμένο να δέχεται SIM μονο της ΑΤ&Τ), πρέπει να κάνεις jailbreak για να μπορείς εν συνεχεία να κάνεις unlock. Και πάντα πρέπει πρως το παρόν να διατηρήσεις το baseband στην 4.χ.χ.χ.

Γιατί δεν γίνεται unlock η 5.χ.χ.χ baseband της 3.1? Για κάθε baseband όπως και κάθε firmware (μην ξεχνάς πως το baseband είναι το firmware του modem) πρέπει να βρεθεί ένα exploit για να μπορεσεις να γράψεις κάποιο κομάτι κώδικα που να παρακάμπτει την διαδικασία που ελέγχει αν είσαι συνδεδεμένος με κάποιον συγκεκριμένο παροχο. Ή τον τρόπο να σβήσεις το εγκατεστημένο baseband και να γράψεις κάποιο άλλο. Εκεί όμως τα λάθη πληρωνονται, γιατί μπορεί να γίνεις μάγος και να μετατρέψεις το iPhone σε iPod Touch!

#113   yianko

yianko

iPH Member

• 236 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 14:38

Φιλε ktzaf......ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!! Ο,τι και να σε ρωτησα μου το απαντησες στο τερμα και αναλυτικα!!!!
Σε ευχαριστω πολυ μου διαφωτισες γιατι δεν ηξερα βασικα πραγματα!!!!Και κατι τελευταιο...το εχεις παντως για MODERATOR!!!! :lol: :lol: :lol:

#114   yianko

yianko

iPH Member

• 236 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 14:38

Φιλε ktzaf......ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!! Ο,τι και να σε ρωτησα μου το απαντησες στο τερμα και αναλυτικα!!!!
Σε ευχαριστω πολυ μου διαφωτισες γιατι δεν ηξερα βασικα πραγματα!!!!Και κατι τελευταιο...το εχεις παντως για MODERATOR!!!! :lol: :lol: :lol:

#115   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 14:40

Μην το σκεφτεσαι καν φίλε μου. Και ότι άλλο χρειαστεί εδώ είμαστε.

#116   juliahna12

juliahna12

iPH newbie

• 60 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 15:15

Δηλ.εμένα που έχει κολλήσει στη 3.0 (κολλάει στο μήλο), σπασμένο (και ξεκλειδωμένο) μπορώ με pwnagetool να φτιάξω με κάποιο τρόπο μια custom firmware, να την περάσω και να ξεκολλήσει το τηλ? Να δουλέψει επιτέλους ή ειμαι στην ιδια μοίρα με 3.1 OTB??

#117   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 15:19

Αν θυμάμαι έχεις το θέμα με το iblacklist? Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω παίξει με το pawnage tool, και τον τρόπο που δημιουργεί την custom 3.1. Το θέμα σου είναι πως μόνο το pwnage tool κάνει για την περίπτωσή σου (για την ώρα) για να μην χάσεις το unlock.

#118   juliahna12

juliahna12

iPH newbie

• 60 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 15:23

Ναι πράγματι. Έτσι φαίνεται και πρέπει να το προσπαθήσω. Και Custom 3.0 να βάλω δεν με πειράζει καθόλου, αρκεί να μπορέσει το τηλεφωνάκι μου να δουλέψει. Υπάρχει δηλαδή ελπίδα ε;

#119   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 15:26

Δηλ.εμένα που έχει κολλήσει στη 3.0 (κολλάει στο μήλο), σπασμένο (και ξεκλειδωμένο) μπορώ με pwnagetool να φτιάξω με κάποιο τρόπο μια custom firmware, να την περάσω και να ξεκολλήσει το τηλ? Να δουλέψει επιτέλους ή ειμαι στην ιδια μοίρα με 3.1 OTB??

Αν κατάλαβα καλά από το tutorial εδώ http://www.iphonedow...etool-tutorial/ δεν χρειάζεσαι το iphone για για να φτιάξεις το custom .ispw άρα θα μπορείς να το κάνεις με το pwnage tool (αν έχεις mac) ή περιμένεις το sn0wbreeze του iH8snow αν έχεις windows.

Διάβασε προσεκτικά τις οδηγείες και μην διστάσεις να ρωτήσεις ακόμα και για αυτά που σου φαίνονται αυτονόητα.

#120   juliahna12

juliahna12

iPH newbie

• 60 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2009 - 15:31

Να σαι καλά φίλε μου. Σε χιλιοευχαριστώ!!! Αυριο που θα πάω σπίτι θα το βγάλω απο το πατάρι και θα δοκιμάσω. μεχρι τότε διάβασμα!! και πάλι ευχαριστώ.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 15

0 μέλη, 15 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες