Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 5 ψήφοι

Συζήτηση περί ρούτερ στις Ελληνικές γραμμές ADSL2+ tips and infos...

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1230 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#601   vkouk

vkouk

iPH Contributor

• 951 μηνύματα
  • Twitter:@vkoukoutis
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:v.kouk

Δημοσίευση 22/11/2015 - 21:26

5700 download
Line attenuation δεν το βρίσκω κάπου στο zte.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#602   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus

Δημοσίευση 22/11/2015 - 21:31

εχεις pm

#603   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 22/11/2015 - 21:49

Εχεις μιλησει ποτε με τον παροχο σου? Βρε εγω μενω σε χειροτερη περιοχη απο σενα πο θεμα ιντερνετ και εχω υψηλοτερες τιμες. Χτυπα ενα τηλεφωνο. Βασικα μηπως εχεις 8αρα?

Γιατι αν ειχε 8άρα τι θα άλλαζε? 5 σου λεει πιάνει.
Και επίσης πως ξερεις οτι η δίκη σου περιοχή ειναι χειρότερη απ'τη δίκη του? Εντελώς φιλικα αλλα γράφεις οτι να'ναι…

#604   agelosd82

agelosd82

iPH newbie

• 89 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 22/11/2015 - 22:25

95f5de9a9163249a920eef50814f430c.jpg
Εμένα με αυτά υπάρχει περίπτωση αν αλλάξω ρουτερ να πετύχω καλύτερη ταχύτητα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

#605   vkouk

vkouk

iPH Contributor

• 951 μηνύματα
  • Twitter:@vkoukoutis
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:v.kouk

Δημοσίευση 22/11/2015 - 22:28

Εμενα φαντάσου εκει λέει 5600 και όταν κατεβάζω πιάνει μέχρι 560kbps

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

#606   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα

Δημοσίευση 22/11/2015 - 22:39

Γιατι αν ειχε 8άρα τι θα άλλαζε? 5 σου λεει πιάνει.
Και επίσης πως ξερεις οτι η δίκη σου περιοχή ειναι χειρότερη απ'τη δίκη του? Εντελώς φιλικα αλλα γράφεις οτι να'ναι…

Γιατι πρωτον ειναι νεοδμητη περιοχη το Ρετζικι το ξερεις? Και δευτερον πρεπει να μαθαινουμε οτι οταν εχεις εχεις 8αρα δεν πιανεις 8 ποτε σου και το ιδιο ισχυει και με την 24 σερφαρεις καπου στο μισο σε pstn συνδεση ανευ οπτικης ινας. Ειμαι ασχετος διορθωσε με και αλλο σε παρακαλω.

Δεν εχουμε καφαο οπτικης ινας εδω οποτε σε παρακαλω μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα γιατι εδω ειναι βουνο και απεχουμε απο το αστικο κεντρο 10 χιλιομετρα το οποιο σημαινει αν μεταφραστει οτι δεν εχουμε και το καλυτερο ιντερνετ συγκριτικα με καποιον που μενει στο κεντρο. Κατανοητο?

Τελευταία επεξεργασία από: billytilaver, 22/11/2015 - 22:45

#607   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 22/11/2015 - 23:09

Κοιτά για σου εξηγησω πως λειτουργεί το σύστημα. Η ταχύτητα ειναι μια σε καθε γραμμη. Η 8άρα η 4άρα η 12άρα που λεει ο κόσμος ειναι τα προφίλ. Αν πιάνεις 5 δεν πάνα εχεις 8άρι δεν πάνα εχεις 24αρι προφίλ τοτε δεν αλλάζει κατι. Θα ειχε νοημα αυτο που λες αν πχ πλήρωνε για 8mbps και επιανε 8 Mbps (θα τον είχαν κλειδώσει στα 8 δηλαδή). Γι'αυτο και πολλα ρουτερ λενε τη ταχύτητα που εχουμε κλειδωσει και πιο κατω αναφέρουν και τη max ταχυτητα.

Επίσης νεόδμητη περιοχή σημαίνει και καινούριο δίκτυο. Συνηθως ειναι απομακρυσμένο αλλα σε σχέση με ενα δίκτυο 30-40 ετών ειναι σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ειναι απαραίτητο νεόδμητη περιοχή να εχει χάλια δίκτυο.

Ειναι η δουλεια μου και προσπαθώ να σου εξηγήσω και οχι να σ'τη πω…

Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να είσαι στα 10 χλμ και να παίζεις 10 mbps. 

Τελευταία επεξεργασία από: agpol07, 22/11/2015 - 23:16

#608   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα

Δημοσίευση 23/11/2015 - 01:52

Κοιτά για σου εξηγησω πως λειτουργεί το σύστημα. Η ταχύτητα ειναι μια σε καθε γραμμη. Η 8άρα η 4άρα η 12άρα που λεει ο κόσμος ειναι τα προφίλ. Αν πιάνεις 5 δεν πάνα εχεις 8άρι δεν πάνα εχεις 24αρι προφίλ τοτε δεν αλλάζει κατι. Θα ειχε νοημα αυτο που λες αν πχ πλήρωνε για 8mbps και επιανε 8 Mbps (θα τον είχαν κλειδώσει στα 8 δηλαδή). Γι'αυτο και πολλα ρουτερ λενε τη ταχύτητα που εχουμε κλειδωσει και πιο κατω αναφέρουν και τη max ταχυτητα.

Επίσης νεόδμητη περιοχή σημαίνει και καινούριο δίκτυο. Συνηθως ειναι απομακρυσμένο αλλα σε σχέση με ενα δίκτυο 30-40 ετών ειναι σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ειναι απαραίτητο νεόδμητη περιοχή να εχει χάλια δίκτυο.

Ειναι η δουλεια μου και προσπαθώ να σου εξηγήσω και οχι να σ'τη πω…

Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να είσαι στα 10 χλμ και να παίζεις 10 mbps. 

Δεν προκειται να πιασεις ποτε την ταχυτητα που σου δινουν στα προφιλ αυτό σου εξηγω και εγω. Εαν σου δινουν 8αρα με τα καλωδια του χαλκου θα πιασεις 5-6 παραπανω δεν γινεται. Ακομα και στο vdsl εχεις απωλειες της ταξης του 0.1 αλλα και παλι εχεις απωλειες εαν μενεις περι τα 100 μετρα από το καφαο με την οπτικη ινα. Και επειδη δεν μ αρεσει να λεω ψεματα και θελω να σου δειξω που μενω κοιτα να δεις! https://www.google.g...,22.9534875,14z  (8km ειμαι μεχρι την σχολη μου περιπου) https://imageshack.com/i/p8imWCyxj ιδου με την ταχυτητα μεσα στο δωματιο μου και μεσολαβει και ενα ντουβαρι και σερφαρω με wifi και επειδη τρελενομαι να μιλαω με ντοκουμεντα θα σου δειξω με link και για την ταχυτητα τι ακριβως ισχυει http://www.pcsteps.gr/18433-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-adsl/ Αν διαβάσετε τα μικρά γράμματα στο συμβόλαιο οποιουδήποτε παρόχου Internet για οποιαδήποτε σύνδεση, θα δείτε πως αναφέρεται στην εκάστοτε ταχύτητα ως τη "μέγιστη δυνατή" ή να λέει "Μέχρι 24Mbps".

%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%

Αυτό σημαίνει πως οι πραγματικές ταχύτητες σχεδόν πάντα θα είναι χαμηλότερες από την ταχύτητα του πακέτου που αγοράζουμε.

Αυτό δεν είναι συνωμοσία των παρόχων Internet για να μας φάνε λεφτά, αλλά έχει να κάνει με την τεχνολογία του ADSL.

Δεν εχω σκοπο να σου την πω αλλα εσυ ξεκινησες οτι κατεβαζω αυθεραιτα πραγματα απο το κεφαλι μου

Τελευταία επεξεργασία από: billytilaver, 23/11/2015 - 01:53

#609   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 23/11/2015 - 23:30

Δεν προκειται να πιασεις ποτε την ταχυτητα που σου δινουν στα προφιλ αυτό σου εξηγω και εγω. Εαν σου δινουν 8αρα με τα καλωδια του χαλκου θα πιασεις 5-6 παραπανω δεν γινεται. Ακομα και στο vdsl εχεις απωλειες της ταξης του 0.1 αλλα και παλι εχεις απωλειες εαν μενεις περι τα 100 μετρα από το καφαο με την οπτικη ινα. Και επειδη δεν μ αρεσει να λεω ψεματα και θελω να σου δειξω που μενω κοιτα να δεις! https://www.google.g...,22.9534875,14z  (8km ειμαι μεχρι την σχολη μου περιπου) https://imageshack.com/i/p8imWCyxj ιδου με την ταχυτητα μεσα στο δωματιο μου και μεσολαβει και ενα ντουβαρι και σερφαρω με wifi και επειδη τρελενομαι να μιλαω με ντοκουμεντα θα σου δειξω με link και για την ταχυτητα τι ακριβως ισχυει http://www.pcsteps.g...-ταχύτητα-adsl/ Αν διαβάσετε τα μικρά γράμματα στο συμβόλαιο οποιουδήποτε παρόχου Internet για οποιαδήποτε σύνδεση, θα δείτε πως αναφέρεται στην εκάστοτε ταχύτητα ως τη "μέγιστη δυνατή" ή να λέει "Μέχρι 24Mbps".

Αυτό σημαίνει πως οι πραγματικές ταχύτητες σχεδόν πάντα θα είναι χαμηλότερες από την ταχύτητα του πακέτου που αγοράζουμε.

Αυτό δεν είναι συνωμοσία των παρόχων Internet για να μας φάνε λεφτά, αλλά έχει να κάνει με την τεχνολογία του ADSL.

Δεν εχω σκοπο να σου την πω αλλα εσυ ξεκινησες οτι κατεβαζω αυθεραιτα πραγματα απο το κεφαλι μου

1ον: "είμαι" πάροχος και ξέρω πολύ καλά πως λειτουργεί το "κλείδωμα".. 

2ον: όταν μιλάω για "κλείδωμα" προφανώς μιλάω για το που "κλειδώνει" το router και όχι το τι θα μου βγάλει το speedtest. 

3ον: το link σου στο map δείχνει την Θεσ/νίκη. Ωραία πόλη.

4ον: που κολλάει η σχολή σου? (Τώρα μου θυμίζεις πελάτες Αθήνα που μου λένε "Φίλε είμαι κέντρο Αθήνας γιατί συγχρονίζω τόσο χαμηλά?" "Γιατί, απλά, είσαι μακριά από το ΑΚ σου")    

5ον: το Ρετζίκι/Πεύκα έχει ΑΚ ΟΤΕ, κάπου κοντά στο δημαρχείο σύμφωνα με έναν συνάδελφο που ρώτησα. Τώρα πόσο μακριά είσαι από εκεί δεν γνωρίζω. Πάντως αν είσαι 8 χλμ θα πρέπει η γραμμή σου να έχει attenuation πάνω από 60 dB. Αν με attenuation 60 έχεις 10 mbps, τότε εγώ, 4 χρόνια τώρα, κάνω άλλη δουλειά.. Μπες στο router και δείξε μου ένα screenshot με το "κλείδωμα" του router, καθώς και το attenuation. Δες πχ εμένα

Untitled.png

όπου 1) το κλείδωμα 2) attenuation γραμμής, δλδ γύρω στο 1.5 με 2 χλμ και 3) μέγιστη ταχύτητα γραμμής.

6ον: επειδή βαρέθηκα να σου εξηγώ νόμιζε ό,τι θες.

αα και 7ον τώρα που το θυμήθηκα.. αλήθεια πως έφτασες το καλώδιο έως το καφάο? έσκαψες έως εκεί? δεν θες άδεια για να σκάψεις τον δρόμο? ενημερωτικά σε ρωτάω.

ΥΓ Πως το κόβετε το ΖΤΕ που το κράζετε? στα όρια παίζει (snr 3.7) και δεν πέφτει με τίποτα.  :o  :o

#610   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2015 - 00:58

Δεν προκειται να πιασεις ποτε την ταχυτητα που σου δινουν στα προφιλ αυτό σου εξηγω και εγω. Εαν σου δινουν 8αρα με τα καλωδια του χαλκου θα πιασεις 5-6 παραπανω δεν γινεται. Ακομα και στο vdsl εχεις απωλειες της ταξης του 0.1 αλλα και παλι εχεις απωλειες εαν μενεις περι τα 100 μετρα από το καφαο με την οπτικη ινα. Και επειδη δεν μ αρεσει να λεω ψεματα και θελω να σου δειξω που μενω κοιτα να δεις! https://www.google.g...,22.9534875,14z  (8km ειμαι μεχρι την σχολη μου περιπου) https://imageshack.com/i/p8imWCyxj ιδου με την ταχυτητα μεσα στο δωματιο μου και μεσολαβει και ενα ντουβαρι και σερφαρω με wifi και επειδη τρελενομαι να μιλαω με ντοκουμεντα θα σου δειξω με link και για την ταχυτητα τι ακριβως ισχυει http://www.pcsteps.g...-ταχύτητα-adsl/ Αν διαβάσετε τα μικρά γράμματα στο συμβόλαιο οποιουδήποτε παρόχου Internet για οποιαδήποτε σύνδεση, θα δείτε πως αναφέρεται στην εκάστοτε ταχύτητα ως τη "μέγιστη δυνατή" ή να λέει "Μέχρι 24Mbps".

Έλα να'το. Από εδώ παίρνεις..

#611   gakstel

gakstel

iPH Member

• 270 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 24/11/2015 - 02:17

Πως το κόβετε το ΖΤΕ που το κράζετε? στα όρια παίζει (snr 3.7) και δεν πέφτει με τίποτα. :o :o

Τι είναι το SNR ?
Να σου πω έχεις crc errors άλλαξε καλώδιο lan και router :P :P

Τελευταία επεξεργασία από: gakstel, 24/11/2015 - 02:18

#612   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2015 - 08:21

Τι είναι το SNR ?
Να σου πω έχεις crc errors άλλαξε καλώδιο lan και router :P :P

snr.

Τα crc είναι της γραμμής. Μηδενίζουν όταν κλείσεις το router. Εμένα έχει να κλείσει πολύ καιρό, οπότε με βάση τον χρόνο που είμαι up, είναι λίγα τα crc. Είναι πολύ σπάνιο να μην έχεις crc ειδικά όταν η γραμμή παίζει στα όρια..

#613   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2015 - 08:46

Το snr το ορίζει ο κάθε πάροχος. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πολύ πέφτει η ταχύτητα σου, άρα τόσο πιο σταθερή είναι η γραμμή σου. Έτσι ένας τρόπος για να αυξήσεις τη ταχύτητά σου είναι να πάρεις τον πάροχο να σου χαμηλώσει το snr. Αλλά σιγά μην το κάνει. Εγώ το έχω βάλει στο 6, λόγω του ότι δεν έχω και πολύ μεγάλη ταχύτητα στη περιοχή που είμαι. Λόγω φυσιολογικής μεταβολής στα μέγιστα της γραμμής είναι λογικό να μεταβάλλεται και το snr, γι' αυτό έχει φτάσει στο 3.7 dB. Αν πχ είχα βάλει snr 8 θα συγχρόνιζα κάνα mbps πιο κάτω. Γι' αυτό πολλοί πάροχοι αν τους πάρεις και παραπονεθείς για αποσυνδέσεις το πρώτο που θα κάνουν είναι να σου ανεβάσουν το snr ;) ;) ..

#614   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10211 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 24/11/2015 - 08:53

Προσωπικά το έχω ρίξει αρκετά το snr και ευτυχώς δεν έχω κολλήματα και αποσυνδέσεις. Forthnet πάροχος.

Συνημμένο αρχείο  Screen Shot 2015-11-24 at 08.51.55.png   26.31KB   29 λήψεις

Once You Go Mac You Never Go Back

#615   agpol07

agpol07

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2015 - 12:15

Προσωπικά το έχω ρίξει αρκετά το snr και ευτυχώς δεν έχω κολλήματα και αποσυνδέσεις. Forthnet πάροχος.

attachicon.gifScreen Shot 2015-11-24 at 08.51.55.png

Εχεις μικρότερο attainable απο data rate!!
Για να εχεις κλειδώσει στα 18 σημαίνει οτι οταν κλείδωσε το attainable ηταν γύρω στο 19. Οποτε λογω μεταβολών της γραμμής σου εχει πέσει τόσο πολυ, στα 16 δηλαδη, αλλα λογω καλού modem δεν σου αποσυνδέεται… Αν κανεις ενα restart το modem θα δεις οτι ή το attainable θα ειναι 19 και το data rate 18 ή το attainable θα ειναι 16 και το data rate 15. Επίσης με το restart θα δεις και το snr που σου εχει βαλει η forthnet.

Data rate=κλείδωμα, attainable=μέγιστη ταχύτητα γραμμής. Και πρέπει Data rate<attainable.

Τελευταία επεξεργασία από: agpol07, 24/11/2015 - 12:18

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 13