Eμείς εδώ στο γραφείο, λόγο mobile game developing που 'μαστε, έχουμε ένα κάρο συσκευές (κι απ' τις δυο πλατφόρμες).
Στο σπίτι μου, είχα μέχρι πριν λίγο διάστημα ΚΑΙ Android (Icecream, σε T-Mobile HTC HD2 Leo) και φυσικά το 3 ετών (πια) 4άρι (απλό, όχι "S") "Μήλο" μου.
Απ' όσα έχω δει και δουλέψει (και στις δυο πλατφόρμες), έχω να πω το εξής:
1) Κάποιος αγοράζει Android (κι όχι Apple), γιατί θέλει να 'χει μια OPEN SOURSE λειτουργικού συσκευή, να την κάνει "βίδες" (άλα-Windows Mobile, που 'χα παλιά με το HD2 και το 'χα κάνει "φύλλο-φτερό"!), γιατί θέλει να 'χει μια συσκευή που είναι εξ' ίσου "σμαρτ-φόουν" με το "Μήλο", που έχει κι αυτή "Store" δικό της να κατεβάζεις (συνήθως οι περισσότερες) δωρεάν εφαρμογές/παιχνίδια ... ή να ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ "ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ/ΣΠΑΣΜΕΝΑ" σε torrents (έχω γνωστό που 'χει ΟΛΑ τα navigation GPS apps σε φουλ έκδοση - που αν τ' αγόραζε ήθελε ένα μηνιάτικο!),... κτλ... κτλ. (ΚΥΡΙΩΣ για τον τελευταίο λόγο, οι περισσότεροι γνωστοί μου πήραν Android)... Επίσης, αναγκαστικά θα κάνει παραχώρηση στον εαυτό του (αγοράζοντας Android), όσο αφορά την ΣΥΜΠΑΓΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ κατασκευή της συσκευής του, θα χρειαστεί ΑΝ θέλει να 'χει κινητό που "πετάει" να πάει να σκάσει ΤΑ ΙΔΙΑ (ή και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πια!) χρήματα από iPhone για να πάρει κάτι... κτήνη/θηρία με 4πύρινους και specs που ούτε ο... επαγγελματικός μου desktop υπολογιστής στο γραφείο ΔΕΝ διαθέτει!...
2) Κάποιος αγοράζει Apple, γιατί θέλει με το που θα πατήσει το "ΟΝ" κουμπί και πρωτ' ανοίξει η συσκευή... απλά με μερικά κλικς και επιλογές, να 'χει έτοιμο και σεταρισμένο το κινητό του και να διασκεδάσει/ακούσει μουσική/παίξει/σερφάρει κτλ., δίχως να σπαταλήσει περισσότερη φαιά ουσία! Φυσικά, αν θες... και στο "Μήλο" μπορείς να παραμετροποιήσεις τα πάντα (σχεδόν) - το δικό μου, όπως λένε χαριτολογώντας εδώ στο γραφείο, ΛΙΓΟ ΜΟΙΑΖΕΙ (πια) με "καθαρόαιμο" iPhone, μπορείς να του "αλλάξεις τα φώτα" και του iPhone, αλλά με μέτρο και δίχως πολλά-πολλά, γιατί χάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ που φημίζεται η Apple... την σταθερότητα/λειτουργικότητα δίχως προβλήματα. Φυσικά, όποιος αγοράζει "Μήλο" έχει "καβατζώσει" κι ένα... 10ρικο (τουλάχιστον) το μήνα στην χρεωστική του για αγορές apps απ' το iTunes, γιατί ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να βρεις (και να τρέχει σωστά!) μια καλή και ακριβή εφαρμογή "σπασμένη"... Επίσης, αντιλαμβάνεται αμέσως πιάνοντας το "Μήλο", ότι πήρε μια ΣΟΒΑΡΗ και ΣΥΜΠΑΓΗΣ κατασκευή, ένα μηχάνημα που ΔΙΚΑΙΩΣ (καμιά φορά) μπορεί και να δικαιολογεί τα (πολλά) χρήματα που κοστίζει, ενώ φυσικά... το λειτουργικό του ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τρέχει σε... hardware... υπολογιστή ΝΑΣΑ (όπως στα Android)!
Μετά απ' αυτή την όποια εμπειρία μου, ακόμα και να μου ΧΑΡΙΖΑΝ Android, δεν θα το κρατούσα! Έλεγα να κρατήσω το HD2 Leo με το Android που 'χα βάλει, αλλά μου 'σπαγε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τα νεύρα το λειτουργικό και το ότι για να τρέχει καλά έπρεπε να 'χα... συνδεδεμένα ΔΥΟ HD2 στο ...ένα λειτουργικό για να το "ΑΝΤΕΧΟΥΝ"! Πήρα μεταχειρισμένο 4άρι απλό... το 'χω παραμετροποιήσει (στην αρχή του "άλλαξα τα φώτα" με Cydia tweaks και το 'σκισα λιγάκι, το "γονάτισα" - ως πρωτάρης)... είναι εμφανισιακά σούπερ και "unique" σε σχέση μ' ένα σορό άλλα iPhone που βλέπω δίπλα μου, του 'χω βάλει όσες εφαρμογές/παιχνίδια θέλω και "πετάει", είναι άψογο/"σκυλί" και ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να το αλλάξω - εκτός κι αν το 5s είναι ΟΝΤΩΣ φοβερό όσο λέγεται.
(Το 5άρι το απλό δεν μου "γιόμισε το μάτι" πολύ, αφ' εταίρου γιατί ήταν τόσο λεπτό - μ' αρέσουν οι βαριές/στυβαρές κατασκευές όπως του 4αριου, αφ' εταίρου γιατί ουκ ολίγοι φίλοι/γνωστοί μου 'χουν πει προβλήματα που έχει το 5άρι με μπαταρία και WiFi, πράγματα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ απολύτως απαραίτητα για 'μενα - να 'ναι καλά, να με καλύπτουν).
Τελευταία επεξεργασία από: lupushegemonia, 05/09/2013 - 09:25