To γράφημα που δείχνεις ειναι αποτέλεσμα της περίφημης στρατηγικής Wintel και οχι αγνων προθέσεων για να φτασουν οι υπολογιστες στο μέσο χρήστη οπως ρομαντικά νομίζεις.
Αυτα που για σενα ειναι ιστορια κάποιοι τα εχουμε ζήσει (το πρώτο μου Apple computer, δυστυχως δεν το εχω ακομη, εχω ομως αυτο). Και ολοι της γενιας μου μπορουν να σε διαβεβαιωσουν για την ανατριχιλα που νοιωσαμε οταν προωτοειδαμε την Lisa. Αντιθετα οταν πρωτοειδαμε Windows δεν σημαινε για μας τιποτε (εγω τα πρωτοειδα στην Version 2.0) αφου ολοφάνερα αντεγραφαν πολλα πράγματα απο την Apple. Και τα δυο (Lisa, Windows) προερχονται απο το PARC, και τα δυο παρουσιαστηκαν με σκοπό το κερδος. Take your pick !
Ασε λοιπον την ιστορία (δεν ειναι και το δυνατο σου σημειο) και ελα να βρουμε μια κασσάνδρα για το μέλλον. Γι αυτο έβαλα αυτο το τίτλο 
Είναι αξιοσημείωτο πως όταν δε σε βολεύει κάτι τα ρίχνεις στον κακό αντίπαλο, στην κακιά Google που μας δίνει στους διαφημιστές-στην κακιά Microsoft που συνεργάστηκε με την Intel (πάντα με σκοπό το κέρδος) και προώθησε το δημιούργημά της.
Δηλαδή η Microsoft δεν πιστώνεται καμμιά επιτυχία και καμμιά καινοτομία επειδή συνεργάστηκε με την Intel. Αντίθετα η καινοτομία της Apple είναι πολύ μεγάλη αλλά οι κακοί αντίπαλοί της την αντέγραφαν ες αεί.
Επίσης αγνές προθέσεις σε εταιρίες με σκοπό το κέρδος δεν υπάρχουν, ούτε στην αγαπημένη σου Apple.
Δεν τα έχω ζήσει οκ τι να κάνω που δεν είμαι 45 ή 50. Είμαι 26 ευτυχώς ή δυστυχώς. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είμαι ανιστόρητος όπως λες και δεν ξέρεις καν το background που μπορεί να έχω. Βεβαίως έχω διαβάσει για τη lisa γιατί δεν έτυχε να έχει κάποιος για να τη δω.
Επίσης το ότι δεν σήμαιναν για σένα και τους φίλους σου τίποτα τα Windows δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Μπορώ να βρω 1000 άλλους που να σήμαιναν γι αυτούς πολλά τα Windows.
Και οι 2 εταιρίες είχαν τις προτάσεις τους, επικράτησε η Microsoft και επικράτησε καθολικά . Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν προδιαγράφεται στην τεχνολογία.
Το ίδιο που έκανε η Microsoft τότε, το κάνει και η Apple τώρα που έχει τη δυνατότητα και τη δυναμική. Γιατί τότε δεν κατηγορούσε τη Microsoft για πατέντες όπως κάνει σήμερα αφού όπως λες αντέγραψε;
Δεν έχω καμμία εκτίμηση στα Windows πλέον(χρησιμοποιώ κυρίως άλλα λειτουργικά πολλά χρόνια) αλλά δεν μπορώ να είμαι μηδενιστής και να λέω ότι με συμφέρει.
Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 01/11/2012 - 11:34