Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* - - - - 1 ψήφοι

Κι αλλες αποδείξεις οτι η Apple διαλύεται

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
85 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 01/11/2012 - 02:54

Και πάλι η επανάσταση στους υπολογιστές και στον τρόπο που τους βλέπει ο απλός χρήστης ήρθε με τα Windows.

Οφείλω να πω ότι και στις δύο περιπτώσεις ήμουν αγέννητος ή πολύ μικρός, αλλά από αναφορές που διαβάζω, όταν πρωτοείδανε ποντίκι και προσωπικό υπολογιστή από την Apple έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Αντίστοιχη έκπληξη ήταν και τα Windows σε άλλο επίπεδο αργότερα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   thanasis

thanasis

iPH Guru

• 9488 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 01/11/2012 - 02:55

Αν ψάξεις - διαβάσεις την ιστορία του ποιος έμαθε σε όλο τον κόσμο να κρατά στο χέρι του κάτι που πλέον θεωρείται απαραίτητο και δεδομένο για να χειριστεί έναν υπολογιστή θα καταλάβεις τι εννοώ :) Kαι φυσικά αναφέρομαι στο γνωστό σε όλους μας Mouse..

Επίσης αν το ψάξεις και λίγο παραπέρα ακόμα ,θα δεις ότι η εταιρία έχει δεχθεί επισήμως συγχαρητήρια από όλες της σύγχρονες "μορφές" του τεχνολογικού χώρου για την προσφορά της στην εξέλιξη των υπολογιστών..Πρώτος και καλύτερος που έχει δηλώσει τον σεβασμό του απέναντι στην Apple είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός της...

Ο ιδρυτής της Microsoft..Bill Gates.. ;)

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 01/11/2012 - 02:56

ezgif_com_crop_2.gif

#48   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 01/11/2012 - 03:02

To πρώτο mouse χρονολογείται πολύ πριν το 1986 που η Apple λάνσαρε αυτό:

Αναρτημένη εικόνα

Προφανώς και θα έδινε τα συγχαρητήριά του για τις καινοτομίες της Apple o Bill Gates αλλά σαφώς τα Windows μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντίπαλο σε χρήστες.
Προφανώς η μεγάλη επανάσταση ήρθε μετά το 1995 που βγήκαν τα πρώτα Windows και όχι μετά το 86 που έφτιαξε το ποντίκι η Apple όπως το είχε αντιληφθεί.
Μεγάλη ανακάλυψη το ποντικί που δεν έγινε από την apple, η οποία το μετεξέλιξε αλλά μεγαλύτερη τα Windows.

Και η xerox έχει δεχθεί επισήμως συγχαρητήρια και η Bell και η IBM αλλά πλέον είναι σε άλλη φάση..;)

Δεν λέω ότι η Apple δεν έχει μερίδιο στους υπολογιστές αλλά δεν είναι πρωτοπόρος και εκεί.
Χρήστης mac os είμαι και μάλιστα ευχαριστημένος αλλά θα περάσουν χρόνια για να δούμε (αν δούμε) το mac os να έχει την απήχηση των Windows.

Αναρτημένη εικόνα

#49   thanasis

thanasis

iPH Guru

• 9488 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 03:13

Προφανώς όταν μιλάμε για ένα προϊόν αναφέρομαστε στην υλοποίηση και οχι στα προσχεδια .Μάλλον μιλάς - αναφέρεσε στην Ελλαδική επανάσταση μιας και όπως θέλω να πιστεύω γνωρίζεις ότι στο εξωτερικό το Mac OS έχει ισοποσο μερίδιο στην "πίτα" προτίμησης των λειτουργικών απο οικιακούς χρήστες εδώ και τουλάχιστον μια 10 ετια.

Ναι Στην Ελλάδα μάθαμε με τα windows (ναι τα 3.1 λέω :P ) και έτσι μας ξενίζει η αντίπερα όχθη.

Αυτο δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι το Mac OS έχει μικρότερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.Όπως επίσης δεν μπορει να αμφισβητηθεί η προσφορά της Apple σε πολλούς τομείς.

ezgif_com_crop_2.gif

#50   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 03:31

Παγκοσμίως η επανάσταση έγινε με τα Windows 95.Κάποιοι είχαν και πιο πριν υπολογιστές ( τυχερός κι εγώ) αλλά δεν υπήρχε η διείσδυση που υπήρξε μετά με τα Windows.

To μερίδιο χρήσης τον τελευταίο χρόνο είναι το παρακάτω:
Αναρτημένη εικόνα
Από εδώ το γράφημα: http://gs.statcounter.com

Εγώ δεν αμφισβήτησα την προσφορά της Apple πουθενά(πάντα με το αζημίωτο βέβαια). Άλλο προσφορά κι άλλο Α.Ε.
Κι ο Frank Wanlass άλλαξε τον κόσμο εφευρίσκοντας τη CMOS τεχνολογία αλλά δεν τον θυμάται κανείς και δεν έγινε και τόσο πλούσιος, όλοι θυμούνται τη Microsoft,την Apple άντε και την ΙΒΜ.

Έχει πολύ μικρότερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά το mac os καλώς ή κακώς. Αν βρεις κάποια μέτρηση που έχει πάνω από 15-20% θα ήθελα να τη δω.

Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 01/11/2012 - 03:34

Αναρτημένη εικόνα

#51   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 01/11/2012 - 08:34

Παγκοσμίως η επανάσταση έγινε με τα Windows 95.Κάποιοι είχαν και πιο πριν υπολογιστές ( τυχερός κι εγώ) αλλά δεν υπήρχε η διείσδυση που υπήρξε μετά με τα Windows.

To μερίδιο χρήσης τον τελευταίο χρόνο είναι το παρακάτω:

Από εδώ το γράφημα: http://gs.statcounter.com

Εγώ δεν αμφισβήτησα την προσφορά της Apple πουθενά(πάντα με το αζημίωτο βέβαια). Άλλο προσφορά κι άλλο Α.Ε.
Κι ο Frank Wanlass άλλαξε τον κόσμο εφευρίσκοντας τη CMOS τεχνολογία αλλά δεν τον θυμάται κανείς και δεν έγινε και τόσο πλούσιος, όλοι θυμούνται τη Microsoft,την Apple άντε και την ΙΒΜ.

Έχει πολύ μικρότερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά το mac os καλώς ή κακώς. Αν βρεις κάποια μέτρηση που έχει πάνω από 15-20% θα ήθελα να τη δω.

To γράφημα που δείχνεις ειναι αποτέλεσμα της περίφημης στρατηγικής Wintel και οχι αγνων προθέσεων για να φτασουν οι υπολογιστες στο μέσο χρήστη οπως ρομαντικά νομίζεις.

Αυτα που για σενα ειναι ιστορια κάποιοι τα εχουμε ζήσει (το πρώτο μου Apple computer, δυστυχως δεν το εχω ακομη, εχω ομως αυτο). Και ολοι της γενιας μου μπορουν να σε διαβεβαιωσουν για την ανατριχιλα που νοιωσαμε οταν προωτοειδαμε την Lisa. Αντιθετα οταν πρωτοειδαμε Windows δεν σημαινε για μας τιποτε (εγω τα πρωτοειδα στην Version 2.0) αφου ολοφάνερα αντεγραφαν πολλα πράγματα απο την Apple. Και τα δυο (Lisa, Windows) προερχονται απο το PARC, και τα δυο παρουσιαστηκαν με σκοπό το κερδος. Take your pick !

Ασε λοιπον την ιστορία (δεν ειναι και το δυνατο σου σημειο) και ελα να βρουμε μια κασσάνδρα για το μέλλον. Γι αυτο έβαλα αυτο το τίτλο ;)

#52   gas

gas

iPH Elite Poster

• 2750 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:Gasantony

Δημοσίευση 01/11/2012 - 08:48

Και πρίν απ'όλα υπήρχε αυτό !!!

Αναρτημένη εικόνα

Αυτό πραγματικά έφερε επανάσταση !!! Παρόλα αυτά θα ρισκάρω και θα κρατήσω τις μετοχές μου στην apple !!!

#53   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 01/11/2012 - 08:52

Και πρίν απ'όλα υπήρχε αυτό !!!

Αναρτημένη εικόνα

Αυτό πραγματικά έφερε επανάσταση !!! Παρόλα αυτά θα ρισκάρω και θα κρατήσω τις μετοχές μου στην apple !!!

calculated risk !!! ;)

#54   gas

gas

iPH Elite Poster

• 2750 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:Gasantony

Δημοσίευση 01/11/2012 - 08:58

Oh yes !!! :D

#55   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 11:31

To γράφημα που δείχνεις ειναι αποτέλεσμα της περίφημης στρατηγικής Wintel και οχι αγνων προθέσεων για να φτασουν οι υπολογιστες στο μέσο χρήστη οπως ρομαντικά νομίζεις.

Αυτα που για σενα ειναι ιστορια κάποιοι τα εχουμε ζήσει (το πρώτο μου Apple computer, δυστυχως δεν το εχω ακομη, εχω ομως αυτο). Και ολοι της γενιας μου μπορουν να σε διαβεβαιωσουν για την ανατριχιλα που νοιωσαμε οταν προωτοειδαμε την Lisa. Αντιθετα οταν πρωτοειδαμε Windows δεν σημαινε για μας τιποτε (εγω τα πρωτοειδα στην Version 2.0) αφου ολοφάνερα αντεγραφαν πολλα πράγματα απο την Apple. Και τα δυο (Lisa, Windows) προερχονται απο το PARC, και τα δυο παρουσιαστηκαν με σκοπό το κερδος. Take your pick !

Ασε λοιπον την ιστορία (δεν ειναι και το δυνατο σου σημειο) και ελα να βρουμε μια κασσάνδρα για το μέλλον. Γι αυτο έβαλα αυτο το τίτλο ;)

Είναι αξιοσημείωτο πως όταν δε σε βολεύει κάτι τα ρίχνεις στον κακό αντίπαλο, στην κακιά Google που μας δίνει στους διαφημιστές-στην κακιά Microsoft που συνεργάστηκε με την Intel (πάντα με σκοπό το κέρδος) και προώθησε το δημιούργημά της.
Δηλαδή η Microsoft δεν πιστώνεται καμμιά επιτυχία και καμμιά καινοτομία επειδή συνεργάστηκε με την Intel. Αντίθετα η καινοτομία της Apple είναι πολύ μεγάλη αλλά οι κακοί αντίπαλοί της την αντέγραφαν ες αεί.
Επίσης αγνές προθέσεις σε εταιρίες με σκοπό το κέρδος δεν υπάρχουν, ούτε στην αγαπημένη σου Apple.

Δεν τα έχω ζήσει οκ τι να κάνω που δεν είμαι 45 ή 50. Είμαι 26 ευτυχώς ή δυστυχώς. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είμαι ανιστόρητος όπως λες και δεν ξέρεις καν το background που μπορεί να έχω. Βεβαίως έχω διαβάσει για τη lisa γιατί δεν έτυχε να έχει κάποιος για να τη δω.
Επίσης το ότι δεν σήμαιναν για σένα και τους φίλους σου τίποτα τα Windows δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Μπορώ να βρω 1000 άλλους που να σήμαιναν γι αυτούς πολλά τα Windows.
Και οι 2 εταιρίες είχαν τις προτάσεις τους, επικράτησε η Microsoft και επικράτησε καθολικά . Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν προδιαγράφεται στην τεχνολογία.

Το ίδιο που έκανε η Microsoft τότε, το κάνει και η Apple τώρα που έχει τη δυνατότητα και τη δυναμική. Γιατί τότε δεν κατηγορούσε τη Microsoft για πατέντες όπως κάνει σήμερα αφού όπως λες αντέγραψε;

Δεν έχω καμμία εκτίμηση στα Windows πλέον(χρησιμοποιώ κυρίως άλλα λειτουργικά πολλά χρόνια) αλλά δεν μπορώ να είμαι μηδενιστής και να λέω ότι με συμφέρει.

Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 01/11/2012 - 11:34

Αναρτημένη εικόνα

#56   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 12:07

Απλά ρε Mark αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν η Apple δεν άνοιγε την πόρτα στους προσωπικούς υπολογιστές, δεν θα είχαν βρει πρόσφορο έδαφος τα windows να αναπτυχθούν.

Εκεί θεωρώ ότι προτοτύπησε η Apple στον τομέα pc.

Άνοιξε τις πόρτες και ετοίμασε το έδαφος φυτεύοντας σιγά σιγά στο μυαλό του κόσμου την έννοια "προσωπικός" υπολογιστής.

Και μετά ήρθε η Microsoft και έχτισε την αυτοκρατορία της πάνω στο Software φένοντας μια νέα εποχή.

#57   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 12:26

Τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή τον έφτιαξε η IBM.
Δεν αμφισβητω την Apple αλλα κι η apple κάπου πάτησε δεν τα έφτιαξε όλα εκ του μηδενος....

Αναρτημένη εικόνα

#58   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 12:36

Σου ξαναείπα δεν ζούσα καν τότε.

Αλλά διαβάζοντας μαθαίνω ότι τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή στα σπίτια κατάφερε να τον βάλει η Apple.

Η IΒΜ μπορεί να τον έφτιαξε αλλά -ξαναλέω- από ότι έχω διαβάσει, το μπαμ της Apple ήταν μεγάλο.

#59   paliotomaro

paliotomaro

iPH Addict

• 601 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 01/11/2012 - 12:37

Εγω εριξα μια ματια στην αναφορα.τρομαξα απο το μεγεθος της και δε μπηκα καν στο κοπο να τη διαβασω.γνωμη μου ειναι οτι δε μπορουν να προσμετρηθουν ολα με αριθμους και με γραφηματα..μου θυμιζει εν ολιγοις το συγκεκριμενο ανεκδοτο
Ένας βοσκός , ενώ έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία ,
βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή ΒΜW. Ο οδηγός , ένας νεαρόςντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα του,κατεβάζει το παράθυρο και του λέει:’Αν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;’Ο βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης, κοιτάει και το
κοπάδι και του απαντά ήρεμα:’Ναι, γιατί όχι;’Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα Delllaptop το οποίο και συνδέει με ένα Motorola κινητό με παγκόσμια σύνδεση
της AT&T. Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA,
και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται και αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της ΝASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης. Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το πρόγραμμα Adobe Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail
που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν
καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων. Μέσω μίας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο Blackberry του. Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:
‘Έχεις ακριβώς… 1586 πρόβατα !!!!’.'Ακριβώς. Καλώς λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις’ λέει
ο βοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Εκείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό: Να σου πω………… αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις θα μου
επιστρέψεις το πρόβατο; Ο γιάπης το σκέφτεται για μια στιγμή και μετά λέει γελώντας στο βοσκό:
‘ΟΚ, γιατί όχι;»Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων’ λέει ο βοσκός.
‘Απίστευτο λέει αποσβολωμένος ο νεαρός ‘έτσι είναι!! Μα πως το μάντεψες;’
‘Δεν είναι και τόσο δύσκολο’, λέει ο βοσκός. ‘Ήρθες απο το πουθενά χωρίς να στο ζητήσει κανείς , θέλεις να βρεις μια απάντηση την οποία ήδη ξέρω , σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και θες και να πληρωθεις και γι’αυτο , και το καλυτερο: δεν έχεις ιδέα για την επιχειρηση…!
Τώρα θα μου δώσεις πίσω το σκύλο μου?!’
Οπου βοσκος ειμαστε εμεις οι καταναλωτες..και οι καταναλωτες εχουν ηδη εκφρασει δυσαρεσκεια για τις τακτικες της αππλ.αυτο δεν ειναι δυνατο να αποτυπωθει ακομη σε νουμερα γιατι η δυναμικη της εταιριας ειναι τεραστια..να αναφερω ενα παραδειγμα..ειναι πιθανο μια απο τις επομενες μερες να αγορασω ενα 4ς του κουτιου σε πολυ χαμηλη ελκυστικη τιμη.ειναι επισης πιθανο να αγορασω ως δωρο ενα ipad mini..και οι 2 αυτες αγορες θα προσθεσουν απο μια μοναδα στα περιβοητα στατιστικα..αλλα θα ειναι αγορεσ μονο και μονο εξαιτιας της υπαρχουσας δυναμικης και τπτ αλλο.εγω νομιζω οτι ο συνδυασμος της τακτικης της αππλ απο τη μια πλευρα και ο διαρκως εξελισσομενος ανταγωνισμος απο την αλλη θα επιφερουν δραστικες μειωσεις της δυναμικης της αππλ μακροπροθεσμα εαν και εφοσον δε κανει κατι εντυπωσιακο να το αποτρεψει

#60   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/11/2012 - 12:44

Και γιατί ρε paliotomaro να αγοράσεις δώρο ένα mini αν είναι έτσι?

Η δυναμική σε αναγκάζει?

Αγόρασε κάτι άλλο.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;