Χτες ημουν με ενα φιλαρακι με iphone5 και καναμε speed test τα κινητα.... εγω με s3 με custom rom με κερνελ στα 1.6 για να ειμαι στα προτυπα του note2 αλλα χωρις πειραγματα στα ρευματα, κ η ρομ κοντα στα επισημα προτυπα, οχι καμια εξωφρενικα γρηγορη σε drag φαση και χωρις τις λειτουργιες της samsung.... θα πω αντικειμενικα αυτα που ειδα κ την εμπειρια που πηραμε απο αυτο το τεστ, χωρις να θελω να θιξω το iphone ή οτιδηποτε αλλο.... σε browsing καποιες σελιδες τις ανοιγε πιο γρηγορα το iphone.. αναζητησεις google, meteo gr και mobile και desktop... καποιες αλλες τις ανοιγε το s3 πιο γρηγορα... xda-developers, drive.gr apple.com και διαφορες τετοιες.... σε ανοιγμα link μεσα στην σελιδα ηταν παντου στα ιδια, δεν αντιλαμβανε διαφορα το ματι.... στις μανισιες εφαρμογες (τηλεφωνο, επαφες, μηνυματα, calculator) το iphone ανοιγε πιο γρηγορα (φυσιολογικο, εχει θεμα η samsung με αυτο και πολλοι χρηστες εχουν παραπονεθει γι αυτην την καθυστερηση στο ανοιγμα... σε youtube και store και χρηση facebook ηταν πιο γρηγορο το s3, οπως και σε καποιες ιδιες εφαρμογες που ειχαμε κατεβασει, οπως viber, heytell και τετοια... καλυτερη φωτογραφια στο s3 (υποκειμενικο αυτο για τον καθενα) και πιο γρηγορο interface στο s3 επισης σε σχεση με το iphone
Οσων αφορα την ram που ειχε αναφερθει οτι ειναι υπερβολικη στα 1gb ram για το iphone5 αφου κανει πολυ καλη διαχειρηση μνημης το ios.... βαλαμε εφαρμογη για να δουμε free ram... με 5-6 κλασσικες εφαρμογες ανοιχτες, ειχε 250-260 free ram το iphone... τοσο εχω στο s3 περιπου, μπορει να πεσει 180 κ αν ζοριστει λιγο να φυγει στα 280-300... με multikill εφαρμογων το 5αρι επιασε τα 500mb free, εγω ειμαι στα 320-350... εκει ηταν η διαφορα... και τα δυο κινητα με πολυ λιγες εφαρμογες μεσα και συνδεδεμενα στο ιδιο wifi spot...
Η γνωμη μου για το 5αρι τωρα που το επιασα πολλη ωρα στα χερια μου.... πολυ γρηγορο στο ιντερνετ, εννοειται ποιοτητα κατασκευης πολυ καλη, η οθονη δεν μου φανηκε μινιατουρα σε σχεση με το s3, δεν με κουρασε καθολου.. φοβεροι 3d χαρτες, λες κ εισαι με ελικοπτερο απο ψηλα νιωθεις... καποιος που δεν ειχε iphone στο παρελθον θα το λατρεψει, οποιος ομως ειχε στην κατοχη του 4αρι ή 4s, δεν θα ενθουσιαστει απο το κινητο περα απο τις επιδοσεις του στο ιντερνετ που ειναι πολυ καλες.... σε ολα τα αλλα δεν κανει την τρελλη διαφορα σε ταχυτητα και interface..ελπιζω να μην σας κουρασα με το post μου, απλα η εμπειρια απο κοντα ειναι καλυτερη απο τα βιντεο στο ιντερνετ πιστευω....