Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 17 ψήφοι

Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2269 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1516   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 11/05/2016 - 01:12

Όπως σου είπαν, θα ασχολιόντουσαν μαζί σου άμεσα (όπως και το έχουν κάνει σε πολλά παραδείγματα και εδώ μέσα) εφόσον υπήρχε θέμα.

Από εκεί και πέρα εάν θέλεις να κινηθείς απέναντι στην εταιρεία για την πρακτική μη παραδοχής της διετίας κλπ, μπορείς να πάρεις τη νομική οδό μέσω των δικαστηρίων. Αλλά δεν θα έχεις να κερδίσεις κάτι.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1517   depydms

depydms

iPH newbie

• 77 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 02/07/2016 - 22:01

Καλησπερα παιδια! Επαναφέρω το θέμα για μία ακόμα φορά. Εχω ένα iphone 6 plus το οποιο σήμερα παρατήρησα ότι όταν ανοίγω την φωτογραφίκη εμφανίζει μία κυλίδα η οποία φαίνεται και στις φωτογραφίες . τελικά ψάχνοντας σε παλιές φωτο το είχα αλλα δεν το ειχα προσεξει... 

Διαβασα αρκετα για την εγγυηση γιατι δεν εχω κλεισει 2 χρόνια. το είχα παρει απο Κωτσόβολο με τιμολογιο το οποίο βεβαια δεν βρισκω για καποιο λογο αλλα θα ζητησω αντίγραφο τη Δευτερα απο τον Κωτσόβολο. Μετά σκέφτηκα να το πάω στην istorm και έχοντας διαβασει τη νομοθεσία (και έοντας εκτυπωμένα όλα όσα εχω βρει) να τους ζητησω αντίκατάσταση. Θα έχω προβλημα με το τιμολόγιο; και αν ναι τι πρεπει να τους πω; επισης το κινητό έχει κάποια χτυπήματα στο κάτω μέρος απο ένα πέσιμο... λέτε να έχω πρόβλημα κ με αυτό; 

#1518   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 03/07/2016 - 00:25

Μπορείς απλά να το αφήσεις στο Κωτσόβολο. Στα εξουσιοδοτημένα θα πας για να γλυτώσεις απλά χρόνο.

Όσον αφορά τώρα τη 2ετία, δε θα έχεις κανένα θέμα. Ο νόμος σε καλύπτει κανονικά.

Πάντως δες αν είναι η συσκευή στο πρόγραμμα αντικατάστασης της κάμερας.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#1519   depydms

depydms

iPH newbie

• 77 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 03/07/2016 - 08:24

Νίκο ευχαριστω πολυ,

ναι κ γω στον Κωτσόβολο εννοούσα οτι θα το αφήσω.
Με τη διετία δε φοβάμαι. Με το τιμολόγιο φοβαμαι μην μου πουν τπτ...

Οσο για την κάμερα ειναι στο πρόγραμμα αλλα δεν είχε ποτε πρόβλημα αν εξαιρέσεις αυτο το spot που εμφανίστηκε τελευταία κ πρεπει να ειναι σκονιτσα οποτε δε νομίζω να περάσει το τεστ. Βεβαια μπορω να κάνω μια βόλτα απο την document ετσι για να δω τι γίνεται ... Αν εχει κ αυτο το θεμα θα την αλλάξουν σίγουρα ... Αν το παω document όμως για να δουν αν χρειάζεται αλλαγή η κάμερα επειδη το εχω κάνει jb πρεπει να του το βγάλω ή για τον έλεγχο δεν χρειάζεται;

Τελευταία επεξεργασία από: depydms, 03/07/2016 - 08:29

#1520   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 03/07/2016 - 11:45

Απο τη στιγμή που η συσκευή είναι με JB, πρώτα θα κάνεις Restore για να το πας.

Απο 'κει και πέρα, μη σε ανησυχεί το τιμολόγιο.. Δε γίνεται καμία διάκριση σε αυτό και είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν.

Αν είναι πάντως να πας σε εξουσιοδοτημένο απευθείας, είτε InfoQuest, είτε iStorm.

LG8ISzO.gif

#1521   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 30/07/2016 - 18:25

Κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στον 1 χρόνο εγγύηση (στην προηγούμενη σελίδα μιλάει για εγγύηση του κατασκευαστή, ο πωλητής εξαφανισμένος από το χαρτί).

7cf876e7fe1c5a896bf4851f9108085c.jpg
| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#1522   W3rtY88

W3rtY88

iPH Elite Poster

• 2979 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 30/07/2016 - 20:35

Κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στον 1 χρόνο εγγύηση (στην προηγούμενη σελίδα μιλάει για εγγύηση του κατασκευαστή, ο πωλητής εξαφανισμένος από το χαρτί).

7cf876e7fe1c5a896bf4851f9108085c.jpg

Καλά κάνει ... Αφού υπάρχουν ακόμα "...." Που αγοράζουν από Γερμανό πλαίσιο public "ελληνικά" με 12 μήνες εγγύηση αλλά σίγουρα το τηλέφωνο με το που πατάει στο σέρβις είναι εκτός εγγύησης από υγρασία και ας το ζεις εσύ στο Kuwait με 60C* ...

ο γούγλης είναι φίλος μας και τα ξέρει όλα ... Οπότε, ρώτα πρώτα αυτόν και μετά όλους τους άλλους :P

#1523   Tna

Tna

iPH newbie

• 31 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8

Δημοσίευση 10/08/2016 - 10:20

πάντως είναι πολύ δύσκολοι στο service. Δεν βγάζεις έυκολα άκρη. ΘΕΛΟΥΝ  να στην οδηγήσουν Πάντα εκτός εγγύησης είτε επικαλούμενοι το τιμολόγιο είτε υγρασία είτε ότι φανταστεις.

Ο λόγος είναι πως η Quest πουλά refurbished συσκευές και αποκομίζει περί τα 200 ευρώ από αυτό

#1524   islascanarias

islascanarias

iPH Member

• 200 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 11/08/2016 - 12:07

Σημερα με πηραν απο voda που ειχα δωσει για επισκευη, αγορασμενο 10ο του 2014. Μου ειπαν η arvato δινει 1 χρονο, καθως και το imei της συσκευης στην ιστοσελιδα της apple για το σερβις το δινει "service" expired,  το ειδα και μονος μου. Αρα τρεχα γυρευε...

Αυτα τα περι 2 ετων, τουλαχιστον Ελλαδα, ειναι μπαρουφες, οπως επισης και τα "θα κινηθω νομικα" και τετοιου τυπου ευχολογια που λενε ορισμενοι. Αν δεν εισαι δικηγορος ο ιδιος δεν αξιζει καν τον κοπο και τα εξοδα.

Η εγγυηση ειναι 1 ετος, προσεχτε λοιπον τα κινητα σας και τι αγοραζετε απο αγγελιες.

Τελευταία επεξεργασία από: islascanarias, 11/08/2016 - 12:09

#1525   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7098 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2016 - 12:12

Σημερα με πηραν απο voda που ειχα δωσει για επισκευη, αγορασμενο 10ο του 2014. Μου ειπαν η arvato δινει 1 χρονο, καθως και το imei της συσκευης στην ιστοσελιδα της apple για το σερβις το δινει "service" expired, το ειδα και μονος μου. Αρα τρεχα γυρευε...

Αυτα τα περι 2 ετων, τουλαχιστον Ελλαδα, ειναι μπαρουφες, οπως επισης και τα "θα κινηθω νομικα" και τετοιου τυπου ευχολογια που λενε ορισμενοι. Αν δεν εισαι δικηγορος ο ιδιος δεν αξιζει καν τον κοπο και τα εξοδα.

Η εγγυηση ειναι 1 ετος, προσεχτε λοιπον τα κινητα σας και τι αγοραζετε απο αγγελιες.

Υπευθυνη για τη 2ετή εγγύηση ειναι η Vodafone ή το κατάστημα από όπου το αγόρασες.

Μην λες μπαρούφες λοιπόν. Οι συσκευές έχουν 2 χρόνια εγγύηση και οσοι τα έχουνε διεκδικήσει τα έχουνε πάρει.

Αν εσύ μένεις στο "Ωχ αδερφέ, δεν βαριέσαι, θα μείνω με τον 1 χρονο που μου λένε", μπράβο σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εγγύηση είναι ένας χρόνος.

Εκτός αν είσαι κανένα από τα γνωστά πληρωμένα Account των εταιρειών που μπαίνουν κατα καιρούς για να μας πουν πόσο απίστευτη είναι η μια και η άλλη εταιρεία κινητής, οποτε και καταλαβαίνω οσα λες.

#1526   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2016 - 12:17

Καιρό είχαμε να τα διαβάσουμε αυτά. Μιλάς για νόμο που έχει ισχύ στην Ελλάδα. Ξεκινάμε απο αυτό.

Αν έκανες το κόπο να διαβάσεις κάποιες απο τις σελίδες πιο πίσω θα καταλάβαινες εύκολα οτι τις "μπαρούφες" τις λένε άλλοι.

Καλά 'ντάξει, για το 1ο Post ούτε λόγος.

Η εγγύηση (ΞΑΝΑ) είναι 2ετής, προσέχτε λοιπόν όταν τρομάζετε το κόσμο. Πάρε και ένα δωράκι.

Για τις αγορές που πραγματοποιούνται από καταναλωτές στην Ελλάδα και την Κύπρο, η περίοδος για την έγερση απαιτήσεων που σχετίζονται με ελαττώματα μη συμμόρφωσης με τη σύμβαση πώλησης είναι 2 έτη από την ημερομηνία παράδοσης. Αυτές οι απαιτήσεις υπόκεινται στις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από την τοπική νομοθεσία.

LG8ISzO.gif

#1527   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 11/08/2016 - 14:17

Απίστευτο το πως κάποιοι γουστάρουν να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης...

#1528   islascanarias

islascanarias

iPH Member

• 200 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2016 - 15:23

Υπευθυνη για τη 2ετή εγγύηση ειναι η Vodafone ή το κατάστημα από όπου το αγόρασες.

Μην λες μπαρούφες λοιπόν. Οι συσκευές έχουν 2 χρόνια εγγύηση και οσοι τα έχουνε διεκδικήσει τα έχουνε πάρει.

Αν εσύ μένεις στο "Ωχ αδερφέ, δεν βαριέσαι, θα μείνω με τον 1 χρονο που μου λένε", μπράβο σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εγγύηση είναι ένας χρόνος.

Εκτός αν είσαι κανένα από τα γνωστά πληρωμένα Account των εταιρειών που μπαίνουν κατα καιρούς για να μας πουν πόσο απίστευτη είναι η μια και η άλλη εταιρεία κινητής, οποτε και καταλαβαίνω οσα λες.

Ναι είμαι πληρωμενος από τη Vodafone για να τη θα θαβω.

Το κινητό είναι αγορασμένο από Γαλλικό Apple store

#1529   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7098 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2016 - 15:28

Ναι είμαι πληρωμενος από τη Vodafone για να τη θα θαβω.

Το κινητό είναι αγορασμένο από Γαλλικό Apple store

Παρε την απόδειξη αγοράς και πήγαινε στην infoquest τότε.

Και χωρις απόδειξη βεβαια θα στο περάσουν επειδή ειναι αγορασμένο απο Apple Store , αλλά καλό θα ηταν να την έχεις μαζί

#1530   islascanarias

islascanarias

iPH Member

• 200 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2016 - 15:36

Θα δοκιμάσω. Αλλά εάν λέει νόμος ένα πράγμα γιατί πρέπει να επιλέξω αλλού δηλαδή δε το καταλαβαίνω αυτό

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 20

0 μέλη, 19 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες