Κατ'αρχας ζητω συγγνωμη για το μακροσκελεστατο ποστ που θα ακολουθησει αλλα τωρα διαβασα ολο το νημα και οπως καποιοι σταυροφοροι κανουν ερωτησεις, θα ηθελα να κανω κι εγω.
Κατα δευτερον, προσωπικα αν και μπορει να μου χρησιμευσει στην δουλεια μου(εμπορικος αντιπροσωπος, δεν πιστευω πως θα το χρησιμοποιησω).
Ξεκιναω.
Και εγώ τόσο καιρό κρατιέται να μην τα πω...
Τόσα χρόνια ΟΛΟΙ όσοι ζήτησαν τέτοιο εργαλείο ΜΟΝΟ για παράνομους/Δόλιους σκοπούς το ήθελαν (κατά δήλωσή τους).
Πως τώρα θα γίνουν νόμιμοι να δω...
Ασε που ήθελα να ήξερα πόσο συχνά χρειάζεται κάτι τέτοιο…
Λογω του επαγγελματος μου, πιστευω πως μου ειναι αρκετα χρησιμο μιας και θα μπορω να εχω τις παραγγελιες σε χρονο dt και οχι να καθομαι να τις γραφω με τις ωρες.
Πραγματικά και άχρηστο tweak και επί πληρωμή (και θα είναι αδρή λογικά) και αν μάθω ότι κάποιος το έχει και το χρησιμοποιήσει σε μένα θα κάνω μήνυση σ αυτόν και στον Λημναίο ως συνυπεύθυνο σε ποινικό αδίκημα κατά των προσωπικών μου δεδομένων.
Αλλά το να πουλάς κάτι παράνομο και να το αναφέρεις και ως επίτευγμα(είναι προγραμματιστικό επίτευγμα αλλά για δικούς του σκοπούς) είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Τώρα με αποστόμωσες πάω πάσο..
Επίσης ξαναλέω ότι πουλάει κάτι παράνομο. Αυτό εκτός από ανήθικο είναι και κάτι άλλο που δεν κάνει να το πω.
Αυτο που ειναι αχρηστο για εσενα, ειναι χρησιμο για εμενα κοκ.
Γιατι στον Λιμναιο? Οταν προ 10ετιας σε κατεγραψε καποιος με το nokia/ericsson/samsung/motorola εκανες μηνυση και στην εταιρεια? Γιατι τον ρολο του Λημναιου τοτε ειχαν(και σε καποια κινητα ακομα τον εχουν) οι εταιρειες.
Προσωπικα δεν εχω δει καποια ειδηση στο internet για μηνυση σε καποια απο τις εταιρειες.
Αν δεν κανω λαθος, το cydia αναφερεται σε παγκοσμια αγορα και οχι μονο στην Ελληνικη. Σε καποιες χωρες δεν ειναι παρανομο.(
να τονισω πως δεν ειμαι δικηγορος, απλά αυτο που λεω το βλεπω στο wikipedia και δεν μπορω να ξερω την νομοθεσια επακριβως της καθε χωρας παρα τα οσα αποσπασματικα γραφονται στο διαδικτυο)
http://en.wikipedia...._recording_lawsΟ Ηλίας δεν ξέρω τι θέλει να κάνει και δεν με νοιάζει κιόλας. Παράνομη είναι και η πώληση και η χρήση. Αν αποδειχτεί ότι χρησιμοποιείται και δεν υπάρχει πρόβλεψη να ενημερώνεται ο συνομιλητής είναι υπαίτιος και ο developer καλώς ή κακώς.
Και τι νόημα έχει λοιπόν να καταγράψεις κάτι που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις; Έχεις alzheimer?Αν ναι τότε είναι χρήσιμο για σένα, πάω πάσο.
Δυο quote πιο πανω γραφω που μπορεις να το χρησιμοποιησεις.
Ο Dev δεν έχει ευθύνη? Πλάκα θα κάνεις δε μπορεί.
Ένα απο τα πιο άχρηστα Tweak που έχουν κυκλοφορήσει στο Cydia. Mε μια απλή αναφορά του νόμου το πρόβλημα δεν λύνεται.
Και θα ρωτήσω το εξής, μιας καιτο Tweak δε θα έχει την επιλογή..
Όταν θα καταγράφεται τη συνομιλία με κάποιον, θα τον ενημερώνεται στην αρχή? Μάλλον τη ξέρω την απάντηση.
Γι αυτό λοιπόν, κοιτάξτε να είστε προσεχτικοι με το συγκεκριμένο. Αν και δε το βλέπω να μένει πολύ στο Cydia.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και είναι ο ίδιος που προυπήρχε μαζί με τα κινητά των 100 ευρώ.
Απο τη στιγμή που ο συγκεκριμένος Dev, δε βάζει το μήνυμα ειδοποίησης για τη καταγραφή της συνομιλίας, η 100% νομιμότητα χάνεται αυτομάτως.
Επίσης έχω ρωτήσει και πιο πίσω, αλλά απάντηση δε παίρνω (τη γνωρίζω βέβαια την απάντηση). Όσοι αγοράσετε το Tweak, θα ειδοποιείτε για τη καταγραφή?
Όσο για το ίδιο το Tweak σαν υλοποίηση, ίσως άλλοι Devs να μην ήθελαν να μπλέξουν νομικά, καθώς οι γραμμές είναι πολύ λεπτές.
Πρόβλεψη, το Tweak δε θα μείνει για πολύ.
Ακριβως οτι εγραψα και στον χρηστη marknopfler, οτι ειναι αχρηστο για σενα δεν ειναι για εμενα. Καθαρα υποκειμενικη αποψη.
Αφου εχει ευθυνη και ο Λημναιος, αρα να ξερω πως οταν θα κανω μηνυση(λεμε τωρα) σε καποιον, να κανω στην αντιστοιχη εταιρεια πχ νοκια που διαθετει
προεγκατεστημενο και χωρις ηχητικη ειδοποιηση το tweak.
Στο προτελευταιο, ισως οι αλλοι devs
να μην μπορουσαν να το υλοποιησουν!!!!!!!!
Τελος θα θελω να δω πως θα τρεξετε ολοι να κατεβασετε και τι θα λετε για το μελλοντικα
παρανομο tweak οταν η apple κανει πραγματικοτητα το παρακατω
http://www.iphonehel...-των-λειτουργι/Y.Γ. Οσοι σπευσετε να απαντησετε για το link της wikipedia πως "τωρα μιλαμε για την Ελλαδα που ειμαστε", πρωτα σκεφτειτε τι οδηγιες δινετε εσεις οι ιδιοι σε θεματα που σε αλλες χωρες ειναι παρανομα(unlock, και εν μερει το jailbreak).