Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 6 ψήφοι

iphone 5vs galaxy s4

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1636 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1216   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 06/07/2013 - 02:41

Lockscreen είναι lockscreen. Και με iOS 7 αλλάζουν τα πράματα. Είμαι σε δίλημμα κατά πόσο πρέπει να ειναι προσβάσιμη.
Toggles σε χίλιες δυο μεριές τα θεωρώ άχρηστα, γιατί αν είχα android, θα είχα αυτοματοποιήσει το toggling με NFC tags, ή με λειτουργία του geofencing (ή με σύνδεση σε συγκεκριμένα wifi ή οτιδήποτε άλλο είναι καλώς υλοποιημένο)

Notifications και LEDs, έχει γίνει καλή δουλειά. Διαλέγεις αν θες και ποτέ θες να εμφανίζεται το κάθε τι. Και αν δεν θες μα ενοχλείσαι καν. Στο iOS 7, μπορείς και να χρησιμοποιείς τη συσκευή και να μην εισέρχεται καμία ειδοποίηση. Βελτίωση λέγεται και το ήθελα. Τα LED τα θεωρώ άχρηστες φανφάρες.

Βλέπεις ότι ξέρω από ρυθμίσεις.

Απο lockscreen ειναι πολυ καλο και σωστο να εχεις προσβαση σε καμερα/εφαρμογες.
Αμεση προσβαση σε φακο, shazam, soundrecorder, notes και συχνα χρησιμοποιουμενες εφαρμογες.
Επισης, χρειαζεται να ξερεις αμεσα αναπαντητες/μηνυματα/notifications χωρις πολλα πολλα.

Το led δεν ειναι φανφαρα καθολου, το ακουμπας σε τραπεζι/βγαζεις απο την τσεπη/γυρνας απο τουαλετα και αναβει ενα μικρο λαμπακι στο πλαι, γνωριζεις απευθειας αν εχεις χασει καποιο event.

Το αναφέρω ως δικαιολογητικό, για όλα τα προστατευόμενα DRM αρχεία. Θα ήταν αδύνατο να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα αν δεν είχε την εύνοια-συμφωνίες των μεγάλων μουσικών-κινηματογραφικών βιομηχανιών. Και έτσι εξηγείται το όλο θέμα με το file-transferring. Και το κλειδωμένο BT.
Με το iCloud iWork, έρχεται και το web office πιο κοντά. Το AirDrop σε 2 χρόνια θα δούμε να έχει γίνει καθημερινό κομμάτι της ζωής μας, αλλά και των πολλών Apps που θα ενσωματώνουν για οποιαδήποτε χρήση.

Διαδικτυακα μαγαζια, υπαρχουν πολλα.
Φανταζεσαι και μια μερα να γινει το android κλειδωμενο απο παντου;
Θα σηκωθει ο κοσμος, not gonna happen.

Ναι. Έχεις δίκιο. Αν το δεις γυμνά, σαν σκέτες συσκευές, το iPhone 5 έχει μείνει πίσω. Και εγώ σε ένα έρημο νησί-πόλη με μία και μοναδική ηλεκτρονική συσκευή, και χωρίς Ίντερνετ, ίσως επέλεγα galaxy s4. Λάθος. Nexus 4 θα έπαιρνα. Ίσως και Sony Xperia Z. Ξέρεις. Για μα ψαρεύω παρέα.
Αλλά δεν ζούμε σε τέτοιο κόσμο. Παντού υπάρχει ρεύμα, παντου υπάρχει Ίντερνετ, και όλοι προσφέρουν πρώτα υπηρεσίες για την Apple σε μορφή εφαρμογών και μετά στους δευτερο-τρίτους.
Πλέον η μια συσκευή πρέπει να συνεργάζεται με την άλλη. Και μιλάω για τις συσκευές ενός ατόμου. Και σε αυτό δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι αγοράζοντας όλη την γκάμα της apple, είσαι τεχνολογικά άρτιος. Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις πράματα με συνδυασμούς. Αλλά έχει την αίγλη του. Δεν ζορίζεσαι να κάνεις οτιδήποτε, αλλά είμαι σαν να αιωρείσαι μέσα από αυτά που θες μα κάνεις.

Κατι που ειναι εις βαρος σου, προσπαθεις να το γυρισεις τουμπα.
Αν εσυ σπιτι σου εχεις τα παντα Apple, και νομιζεις οτι αυτος ειναι ο κοσμος, εχεις λαθος.

Ποιες υπηρεσιες εχεις δηλαδη, και τι καλο σου κανει και προσφερει το Apple οικοσυστημα, και δεν το εχω εγω σε android; Και 'ζοριζομαι' οπως λες;

Είδα καινοτομία. Στο φυσικό κομμάτι της συσκευής. Πόσο ελαφρύ είναι. Πόσο μικρό είναι. Δεν το λέω σε αντιπαράθεση με τα 5-ιντσα.
Τα τρία μικρόφωνα για άψογη ποιότητα ήχου σε φωνητική κλήση, αλλά και σε βίντεο-κλήση.
Και φυσικά η διαχείρηση της ενέργειας. 10ωρη χρήση με μία φόρτιση. Σε αυτό να προσέθεσε τα πάρα πολλά αξεσουάρ, που σου κάνουν τη ζωή εύκολη.

Συγνωμη, αλλα καλυτερη διαχειρηση μπαταριας ειχες με ios5 παρα με 6.
Το θεμα οτι εχεις μικρη και ελαφρια συσκευη: OXI
Μικρα και ελαφρια, για τα κυβικα τους, ειναι το S4 και το One, με ~25% μεγαλυτερη οθονη.

Τα αλλα που λες, τα εχει καθε high end τηλεφωνο που σεβεται το εαυτο του. Η δε Apple τα ειχε απο το..... 3g.
Εγω περιμενω να μου πεις τι εκανε πχ τα τελευταια 2 χρονια, που δεν τα ειχε πριν.

Να πω και τα αρνητικά: η αύξηση της οθόνης σε 4" βάζει τον αντίχειρά μου να κάνει γιόγκα. Και επίσης το πρόβλημα με τη βαφή, υπήρχε. Τουλάχιστον στις πρώτες παρτίδες. Νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτό τουλάχιστον.

Όσο για το iOS 5/6, είδα το Siri. Είναι beta, αλλά ανήκει σε ένα ευρύτερο όραμα. Και εγώ το χρησιμοποιώ. Να δεις που στην 7άρα, μπορεί και διαβάζει και τα ελληνικά ονόματα. Wow ε;
Και όμως εμένα θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα.
Χάρτες; Τους δίνω εύσημα επιτυχίας μετά την αποτυχία. Είναι απόλαυση η πλοήγηση. Θα έλεγα ότι λείπει το offline mode, αλλά δεν νοείται πλέον smartphone χωρίς data. Και αν το χρειάζεσαι καθημερινά, πας σε third party apps.

To siri ξερεις πολυ καλα οτι ηταν 3d party εφαρμογη που θα εβγαζε και εφαρμογες για android/blackberry αλλα την αγορασε η Apple.
Anyway, Siri εχει και η Google (Google now) και υπαρχουν 1.000.000 εφαρμογες που κανουν την διια δουλεια για το android.
Open OS βλεπεις.

Οσο για χαρτες, μετα την επικη κωλοτουμπα που αφησαν google maps, δεν περιμενα οτι θα το σχολιασεις καν.

Δε διαφωνώ με τα άλματα που κάνει το android. Είναι ανοιχτό και συμβάλλει ο καθένας. Έτσι το φαντάζομαι.
Και το iOS 7 φέρνει πολλά νέα πράματα.
Θεωρώ λόγο αναβάθμισης το anti-theft σύστημα. Δε θέλω κανένας τυχάρπαστος τζαμπατζής να βρει τη συσκευή και να την πουλήσει. Θέλω να μείνω με την ικανοποίηση ότι του είναι εντελώς άχρηστη πέρα από ανταλλακτικά. Και σκέψου ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα το πάρει και το iPhone 4. Όχι κουτσουρεμένα πράματα.

Όλα όσα δείξανε για το iOS 7 και τα βροντοφωνάξανε, ήταν για να δείξουν ένα λίγο πιο "ανοιχτό" πρόσωπο. Ήταν οι κράχτες που θέλανε να δούνε πολλοί.
Δε λέω ότι θα πάρει φόρα και θα γίνει ανοιχτό μαντρί, αλλά ότι θα ενσωματώσει με αργό και σταθερό ρυθμό τις απαιτήσεις τις εποχής. Και όλα αυτά σε ένα ενοποιημένο περιβάλλον.

Ποια ειναι τα νεα αυτα πραγματα;
Εγω ειδα ολα τα fetaures απο android/meego/blackberry και παλι λειψά. Κατι πρωτοποριακο δεν ειδα.
Το antitheft συστημα υπαρχει σαν εφαρμογη εδω και πολυ καιρο, σε ολες τις πλατφορμες, δεν ειδα κατι καινουργιο.

Ποιο ανοιχτο προσωπο;
Ανοιξε το BT; Ανοιξε το USB Storage? Μηπως μπορεις να βαλεις το δικο σου ringtone ακοπα;

Καποια βασικα πραγματα που εκαναν οι αλλοι εδω και χρονια εδωσε, και ακομα δεν ξερω αν εχεις download manager ή attachments κλπ

Το οτι σε αφησε να βαλεις οσα icons θελεις σε ενα φακελο, ή να κρυψεις επιτελους το Newstand, δεν ειναι "ανοιγω το λογισμικο", αλλα "κανω τα αυτονοητα που επρεπε να υπαρχουν απο το 2010"

Α μη ξεχάσω και το άλλο. Ας μασησω και αυτήν την καραμέλα.
Η ίδια η google προσφέρει τις καλύτερες υλοποιήσεις των εφαρμογών της σε iOS. Τυχαίο;
Οπότε δε χρειάζεται να μιλάμε για επιλογές, γιατί μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Apple και σε Google Services.

Σαφως και θα ανοιγε τις εφατρμογες της η Google, φυσικα το Integration ειναι κατα πολυ καλυτερο στα android phones.
Δε βλεπω γιατι το αναφερεις.

Επιπλέον
Κάτσε με την 7άρα, να μπει το bing ως default search engine στο Siri, και να δούμε πόσο θα επηρεάσει το τζίρο της google. Θα αρχίσει να φυλάει τα κέρδη της.
Ήδη από όσο ξέρω το file management στο android έχει μεταμορφωθεί σε Media File Management. Κλειδώνει; Χαζοποιείται; Ή μήπως είναι πιο απλό για τον μέσο χρήστη που δεν ξέρει που εγκαθιστά το κάθε πρόγραμμα στα windows εδώ και 10 χρόνια;

Μην το λες αυτο, γιατι μπορει και η google να κλεισει τις εφαρμογες τις στην apple. Δεν εχει νοημα το 'αν'
Για το file management, δεν ξερω τι εννοεις.
Επιλογες εχω.

Δεν διαφωνω.
Εγω ομως που ειμαι mid-to-power, μπορω να κανω οτι θελω με το κινητο μου, και επιβαλλεται να μπορω να κανω οτι θελω .

Σαφως και ειναι φιλικη κουβεντα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1217   tamtakos

tamtakos

iPH newbie

• 57 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 06/07/2013 - 04:04

η καρδια μου ειναι στην Apple...

Τι είναι ρε φιλε κοπελα σου? χαχα. Κατι δεν παει καλα.....

#1218   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 06/07/2013 - 08:27

Τι είναι ρε φιλε κοπελα σου? χαχα. Κατι δεν παει καλα.....

Σιωπά ρε μάγκα ... Δηλαδή εσύ μόνο κοπέλες αγαπάς ? δεν αγαπάς έναν φίλο σου, τα παιδιά σου, ένα όμορφο μέρος, μια ωραία μουσική, ένα ξεχωριστό αντικείμενο, μια ανάμνηση, μια ποδοσφαιρική ομάδα, μια παρέα, μια φιλοσοφία, μια θεώρηση και στο τελος τελος μια εταιρεία (τι ειναι άραγε μια εταιρεία ?). Γιατί αν αγαπάς μόνο κοπέλες τότε όντως κάτι δεν παει καλά ...

#1219   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 06/07/2013 - 12:09

Απο lockscreen ειναι πολυ καλο και σωστο να εχεις προσβαση σε καμερα/εφαρμογες.
Αμεση προσβαση σε φακο, shazam, soundrecorder, notes και συχνα χρησιμοποιουμενες εφαρμογες.
Επισης, χρειαζεται να ξερεις αμεσα αναπαντητες/μηνυματα/notifications χωρις πολλα πολλα.

Το led δεν ειναι φανφαρα καθολου, το ακουμπας σε τραπεζι/βγαζεις απο την τσεπη/γυρνας απο τουαλετα και αναβει ενα μικρο λαμπακι στο πλαι, γνωριζεις απευθειας αν εχεις χασει καποιο event.

Από Lockscreen υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές. Μέσω Siri. Και βελτιώνεται συνέχεια. Το μόνο αρνητικό, θέλει σύνδεση στο ίντερνετ. Κάποια από αυτά, τα πρόσθεσε στο Control Center.
Επιμένω ότι το μπορώ να ζήσω χωρίς LED. Dεν θα με κάνουν σκλάβο τους. Όταν θέλω εγώ κοιτάω το κινητό. Και αν έχω δουλειά, θα το κοιτάω πιο συχνά, θα βάλω ήχο σειρήνα ή θα φροντίσω να μην το αφήνω στο τραπέζι, αλλά θα πάω και με τα Handsfree στην τουαλέτα αν δε θέλω να χάσω μια τόσο σημαντική κλήση.
Μου αρέσει στο iOS που όλα είναι συγκετρωμένα στο Notification Center. Νοικοκυρεμένα. Δεν ξέρω πως είναι στο Android.

Διαδικτυακα μαγαζια, υπαρχουν πολλα.
Φανταζεσαι και μια μερα να γινει το android κλειδωμενο απο παντου;
Θα σηκωθει ο κοσμος, not gonna happen.

Ας σηκωθεί ο κόσμος. Θα υπάρξουν άλλοι «ανοιχτοί». Νομίζω ότι παρέθεσα ως δικαιολογία το τεράστιο αυτό App&iTunes Store, για τις πρακτικές κλειδώματος της μεταφοράς αρχείων μουσικής. Κανείς δεν είπε, ότι δεν μπορώ να βάλω ότι μουσική θέλω. Θα γίνει με τρόπο όμως. Και έχει την χάρη του. Έτσι το iPod Nano μου του 2008, θα χειριστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη μουσική μου όπως το iPhone 5 του 2013.
Επίσης εδώ να αναφέρω ότι το μαμίσιο ράδιο-cd, στο αυτοκίνητο, με έναν αντάπτορα, διαχειρίζεται 1300 τραγούδια, χωρίς αεροπλανικά κουμπάκια και εξογκώματα στην κονσόλα του αυτοκινήτου. Διατήρηση του στυλ με λύσεις κρυφές και άνετες.

Κατι που ειναι εις βαρος σου, προσπαθεις να το γυρισεις τουμπα.
Αν εσυ σπιτι σου εχεις τα παντα Apple, και νομιζεις οτι αυτος ειναι ο κοσμος, εχεις λαθος.

Ποιες υπηρεσιες εχεις δηλαδη, και τι καλο σου κανει και προσφερει το Apple οικοσυστημα, και δεν το εχω εγω σε android; Και 'ζοριζομαι' οπως λες;

Δεν είναι εις βάρος μου. Αν είχα μία συσκευή, ίσως προτιμούσα και το Note. Δεν είναι έτσι. Πολλοί από εμάς, όταν πήραμε smartphones ικανά να κάνουμε καθημερινές διαδικτυακές εργασίες μέσω αυτών, παραγκωνίσαμε τους φορητούς. Κάθε συσκευή, έχει την χρηστικότητά της. Το τρίπτυχο PC-Tablet-Smartphone, επιβάλλεται σιγά σιγά. Εγώ με έναν Mac mini, ένα iPad mini, και το iPhone είμαι καλυμένος για την ψηφιακή μου ζωή. (Άντε και το Apple TV)
Εγώ, με τις δικές μου ανάγκες. Και σκέψου ότι είναι όλα από μία εταιρία. Πες μου καλύτερη υλοποίηση συνεργασίας...
Η Sony, δεν έχει Software δικό της. H Samsung, το ίδιο. Η Google & Microsoft, δεν έχουν Hardware. Ανοιχτά πρότυπα υπάρχουν για να κάνουν όλοι αυτοί τη δουλειά μεταξύ τους. Και υπάρχουν και στο Apple System. Αλλά μπορείς να επιλέξεις και την λύση του ενοποιημένου κάτω από μία σκεπή οικοσυστήματος.
Δε λέω ότι είναι διαφορετικές οι υπηρεσίες από την μία πλατφόρμα στην άλλη, και ότι δεν είναι εφικτά κάποια πράματα στο Android. Τα έχει μαζεμένα όμως η Apple.

Συγνωμη, αλλα καλυτερη διαχειρηση μπαταριας ειχες με ios5 παρα με 6.
Το θεμα οτι εχεις μικρη και ελαφρια συσκευη: OXI
Μικρα και ελαφρια, για τα κυβικα τους, ειναι το S4 και το One, με ~25% μεγαλυτερη οθονη.

Τα αλλα που λες, τα εχει καθε high end τηλεφωνο που σεβεται το εαυτο του. Η δε Apple τα ειχε απο το..... 3g.
Εγω περιμενω να μου πεις τι εκανε πχ τα τελευταια 2 χρονια, που δεν τα ειχε πριν.
To siri ξερεις πολυ καλα οτι ηταν 3d party εφαρμογη που θα εβγαζε και εφαρμογες για android/blackberry αλλα την αγορασε η Apple.
Anyway, Siri εχει και η Google (Google now) και υπαρχουν 1.000.000 εφαρμογες που κανουν την διια δουλεια για το android.
Open OS βλεπεις.

Οσο για χαρτες, μετα την επικη κωλοτουμπα που αφησαν google maps, δεν περιμενα οτι θα το σχολιασεις καν.

Και ένα boing 737 είναι πιο ελαφρύ του 747. Υποκειμενικό. Μέχρι να μεγαλώσουν οι οθόνες και να καταφέρουν να χώσουν μεγαλύτερη μπαταρία στις συσκευές, όλοι με ένα φορτιστή ήταν στα χέρια. Και κλείσε το Bt, κλείσε το wifi, κλείσε το Data, χαμήλωσε την φωτεινότητα και ξεστραβώσου. Ναι είναι εξέλιξη να μειώνεις όγκο και βάρος, και να διατηρείς αυτονομία και να έχεις επιδόσεις. (μην το λες καινοτομία, γιατί δεν είδα και πολλές από άλλους)

Τα τελευταία 2 χρόνια, έδωσε το iCloud. Για να σε προλάβω, δεν είναι Dropbox, Skydrive. Όπως έδωσε και το Siri. Ας το είχαν αγοράσει άλλοι. Το Dropbox, δεν κατάφερε να το αγοράσει ο Steve. Οι maps, είχαν βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τους Google Maps. Δεν κατανάλωναν τόσο όγκο δεδομένων. Και φυσικά δώσανε πλοήγηση. Κάτι που αρνιόταν να δώσει η Google στις iOS συσκευές. Καλά έκανε και πήρε πόδι. Ξέρεις επίσης, ότι προστάτευσε το ιδιωτικό απόρρητο των πελατών της έναντι της Google και των διαφημιστικών της τακτικών.

Και φυσικά σαν Apple καινοτόμησε σε άλλους τομείς. IPAD, Macbook AIR, FUSION DRIVE, πρόσφατα ο νέος MacPRO. Δίνει βάρος στην δημιουργία των προϊόντων της ανάλογα με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Ίσως να περιμένουμε και το iΡολόι, για να δικαιολογήσουμε την έννοια της καινοτομίας. Και όποιος έχει την γκάμα της Apple, θα ευχαριστηθεί την χρήση άλλης μιας κατηγορίας ψηφιακού εργαλείου. Wearable Device. Ξέχασα να επαναλάβω ότι όλα αυτά μέσω ενός και μόνο Apple ID. Ενός μόνο σημείου αναφοράς. Και χωρίς δαιδαλώδη Configuration Settings.

Ποια ειναι τα νεα αυτα πραγματα;
Εγω ειδα ολα τα fetaures απο android/meego/blackberry και παλι λειψά. Κατι πρωτοποριακο δεν ειδα.
Το antitheft συστημα υπαρχει σαν εφαρμογη εδω και πολυ καιρο, σε ολες τις πλατφορμες, δεν ειδα κατι καινουργιο.

Ποιο ανοιχτο προσωπο;
Ανοιξε το BT; Ανοιξε το USB Storage? Μηπως μπορεις να βαλεις το δικο σου ringtone ακοπα;

Καποια βασικα πραγματα που εκαναν οι αλλοι εδω και χρονια εδωσε, και ακομα δεν ξερω αν εχεις download manager ή attachments κλπ

Το οτι σε αφησε να βαλεις οσα icons θελεις σε ενα φακελο, ή να κρυψεις επιτελους το Newstand, δεν ειναι "ανοιγω το λογισμικο", αλλα "κανω τα αυτονοητα που επρεπε να υπαρχουν απο το 2010"

Ναι αντέγραψε την μία, την άλλη και την παράλλη εταιρία. Όπως αντέγραψαν και άλλοι δικά της στοιχεία. Εξέλιξη. Πρόσθεσε καλούδια που είχαν οι άλλοι, και το έκανε με τον δικό της τρόπο. Έκλεψε από παντού. Αν υπάρχει κάπου νόμιμη πατέντα όμως σε αυτά, ας πληρώσει το αντίτιμο.
To AntiTheft, brick-άρει πλέον τη συσκευή. Και αυτό μέσω ενός Apple ID.
Την ανοιχτότητα, την αναφέρω με βάση κάποια στοιχεία ότι θα ανοίξουν περισσότερα APIs. Δεν ανήκω σε τεχνολογικό τομέα, ώστε να μπορώ να σου εξηγήσω πως και τι ακριβώς. Γενική εικόνα έχω.
Download Manager και File Manager, υπάρχουν και μεταφέρω αρχεία με Wifi που είναι και γρήγορο, και περιμένω να δω αν το AirDrop χρειάζεται router, ή είναι σαν το WiFiDirect.
Αυτό με τους φακέλους και τα εικονίδια, δεν το σχολιάζω καν.

Για το file management, δεν ξερω τι εννοεις.

Για το File Management, είδα στου αδερφού μου το HTC One S, μετά την αναβάθμιση σε 4.1.2, έχει κατά κύριο λόγο πρόσβαση μόνο σε media αρχεία, σαν ένα partition με το δικό του υλικό. Σαν να έκανε κίνηση η Google για να περιορίσει το System Tweaking. Όχι ότι είναι και κάτι δύσκολο να το παρακάμψεις στο Android. Δεν είμαι 100% σίγουρος τι έχει γίνει.

Απότι βλέπεις δίνω μεγάλη σημασία στο unified complementation, intergration. Πες το όπως θες (αν το λέω και εγώ σωστά). Ήθελα να το κάνει αυτό η Nokia, αλλά τελικά το καταφέρνει καλά ως τώρα η Apple.

Σιωπά ρε μάγκα ... Δηλαδή εσύ μόνο κοπέλες αγαπάς ? δεν αγαπάς έναν φίλο σου, τα παιδιά σου, ένα όμορφο μέρος, μια ωραία μουσική, ένα ξεχωριστό αντικείμενο, μια ανάμνηση, μια ποδοσφαιρική ομάδα, μια παρέα, μια φιλοσοφία, μια θεώρηση και στο τελος τελος μια εταιρεία (τι ειναι άραγε μια εταιρεία ?). Γιατί αν αγαπάς μόνο κοπέλες τότε όντως κάτι δεν παει καλά ...

Εγώ αγαπάω τα εργαλεία μου. Ακόμα και ο Vaio μου, δεν έχει παράπονο που κυκλοφορεί με λευκά μηλαράκια στην πλάτη του :-P

#1220   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • GameCenter:stefano_d23

Δημοσίευση 06/07/2013 - 14:19

Για το File Management, είδα στου αδερφού μου το HTC One S, μετά την αναβάθμιση σε 4.1.2, έχει κατά κύριο λόγο πρόσβαση μόνο σε media αρχεία, σαν ένα partition με το δικό του υλικό. Σαν να έκανε κίνηση η Google για να περιορίσει το System Tweaking. Όχι ότι είναι και κάτι δύσκολο να το παρακάμψεις στο Android. Δεν είμαι 100% σίγουρος τι έχει γίνει.

Να πεις στον αδερφο σου οτι το htc one s τελος με τις αναβαθμισεις, το ξεκαθαρισε η htc... δεν θα παρει αλλη αναβαθμιση... γιατι οταν τους τα λεω για την htc, με βγαζουν κολλημενο κ οτι παραπλανω τον κοσμο.. αυτα....

#1221   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 14:42

Να πεις στον αδερφο σου οτι το htc one s τελος με τις αναβαθμισεις, το ξεκαθαρισε η htc... δεν θα παρει αλλη αναβαθμιση... γιατι οταν τους τα λεω για την htc, με βγαζουν κολλημενο κ οτι παραπλανω τον κοσμο.. αυτα....

Το ξέρω και αυτό. Το διάβασα κάπου. Ένας ακόμα λόγος ότι με την 3ετή υποστήριξη, νιώθεις ότι δε σε έχει και εντελώς γραμμένο η Apple. Όσο για τον αδερφό μου, πρόσφατα πήρε ένα iPod Nano για τρέξιμο, και μπαίνει στη γλύκα του iTunes. Αν και με κατακρίνει ότι δίνω τσάμπα περίσσεια χρήματα για ίδια πράματα. Παρόλα αυτά, σαν συσκευή είναι ωραίο το Htc One S. Στυλάτη.

Τελευταία επεξεργασία από: iAthanasios, 06/07/2013 - 14:42

#1222   tamtakos

tamtakos

iPH newbie

• 57 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 06/07/2013 - 16:36

χμμ ενταξει, αμα το θετεις ετσι εχεις ενα αλφα δικιο :)

#1223   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 17:37

Από Lockscreen υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές. Μέσω Siri. Και βελτιώνεται συνέχεια. Το μόνο αρνητικό, θέλει σύνδεση στο ίντερνετ. Κάποια από αυτά, τα πρόσθεσε στο Control Center.
Επιμένω ότι το μπορώ να ζήσω χωρίς LED. Dεν θα με κάνουν σκλάβο τους. Όταν θέλω εγώ κοιτάω το κινητό. Και αν έχω δουλειά, θα το κοιτάω πιο συχνά, θα βάλω ήχο σειρήνα ή θα φροντίσω να μην το αφήνω στο τραπέζι, αλλά θα πάω και με τα Handsfree στην τουαλέτα αν δε θέλω να χάσω μια τόσο σημαντική κλήση.
Μου αρέσει στο iOS που όλα είναι συγκετρωμένα στο Notification Center. Νοικοκυρεμένα. Δεν ξέρω πως είναι στο Android.

Ναι, ξερω, το feature ειναι αχρηστο.
Εσυ κοιτα το κινητο καθε 5 λεπτα, εγω εχω το λεντακι, και με χρωματακι ανα εφαρμογη παρακαλω.

Ας σηκωθεί ο κόσμος. Θα υπάρξουν άλλοι «ανοιχτοί». Νομίζω ότι παρέθεσα ως δικαιολογία το τεράστιο αυτό App&iTunes Store, για τις πρακτικές κλειδώματος της μεταφοράς αρχείων μουσικής. Κανείς δεν είπε, ότι δεν μπορώ να βάλω ότι μουσική θέλω. Θα γίνει με τρόπο όμως. Και έχει την χάρη του. Έτσι το iPod Nano μου του 2008, θα χειριστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη μουσική μου όπως το iPhone 5 του 2013.
Επίσης εδώ να αναφέρω ότι το μαμίσιο ράδιο-cd, στο αυτοκίνητο, με έναν αντάπτορα, διαχειρίζεται 1300 τραγούδια, χωρίς αεροπλανικά κουμπάκια και εξογκώματα στην κονσόλα του αυτοκινήτου. Διατήρηση του στυλ με λύσεις κρυφές και άνετες.

Ε νταξ, εσυ το κανεις με .....στυλ. Τρομερο πλεονεκτημα.

Δεν είναι εις βάρος μου. Αν είχα μία συσκευή, ίσως προτιμούσα και το Note. Δεν είναι έτσι. Πολλοί από εμάς, όταν πήραμε smartphones ικανά να κάνουμε καθημερινές διαδικτυακές εργασίες μέσω αυτών, παραγκωνίσαμε τους φορητούς. Κάθε συσκευή, έχει την χρηστικότητά της. Το τρίπτυχο PC-Tablet-Smartphone, επιβάλλεται σιγά σιγά. Εγώ με έναν Mac mini, ένα iPad mini, και το iPhone είμαι καλυμένος για την ψηφιακή μου ζωή. (Άντε και το Apple TV)
Εγώ, με τις δικές μου ανάγκες. Και σκέψου ότι είναι όλα από μία εταιρία. Πες μου καλύτερη υλοποίηση συνεργασίας...
Η Sony, δεν έχει Software δικό της. H Samsung, το ίδιο. Η Google & Microsoft, δεν έχουν Hardware. Ανοιχτά πρότυπα υπάρχουν για να κάνουν όλοι αυτοί τη δουλειά μεταξύ τους. Και υπάρχουν και στο Apple System. Αλλά μπορείς να επιλέξεις και την λύση του ενοποιημένου κάτω από μία σκεπή οικοσυστήματος.
Δε λέω ότι είναι διαφορετικές οι υπηρεσίες από την μία πλατφόρμα στην άλλη, και ότι δεν είναι εφικτά κάποια πράματα στο Android. Τα έχει μαζεμένα όμως η Apple.

Δεν καταλαβα τη συνεργασια που λες. Κερδιζεις κατι, περαν του sync;
Γιατι το ιδιο sync για εφαρμογες, επαφες, browser κλπ το εχω και εγω.
Και εκει μηπως εχεις παραπανω στυλ; :P

Και ένα boing 737 είναι πιο ελαφρύ του 747. Υποκειμενικό. Μέχρι να μεγαλώσουν οι οθόνες και να καταφέρουν να χώσουν μεγαλύτερη μπαταρία στις συσκευές, όλοι με ένα φορτιστή ήταν στα χέρια. Και κλείσε το Bt, κλείσε το wifi, κλείσε το Data, χαμήλωσε την φωτεινότητα και ξεστραβώσου. Ναι είναι εξέλιξη να μειώνεις όγκο και βάρος, και να διατηρείς αυτονομία και να έχεις επιδόσεις. (μην το λες καινοτομία, γιατί δεν είδα και πολλές από άλλους)

Τα τελευταία 2 χρόνια, έδωσε το iCloud. Για να σε προλάβω, δεν είναι Dropbox, Skydrive. Όπως έδωσε και το Siri. Ας το είχαν αγοράσει άλλοι. Το Dropbox, δεν κατάφερε να το αγοράσει ο Steve. Οι maps, είχαν βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τους Google Maps. Δεν κατανάλωναν τόσο όγκο δεδομένων. Και φυσικά δώσανε πλοήγηση. Κάτι που αρνιόταν να δώσει η Google στις iOS συσκευές. Καλά έκανε και πήρε πόδι. Ξέρεις επίσης, ότι προστάτευσε το ιδιωτικό απόρρητο των πελατών της έναντι της Google και των διαφημιστικών της τακτικών.

Και φυσικά σαν Apple καινοτόμησε σε άλλους τομείς. IPAD, Macbook AIR, FUSION DRIVE, πρόσφατα ο νέος MacPRO. Δίνει βάρος στην δημιουργία των προϊόντων της ανάλογα με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Ίσως να περιμένουμε και το iΡολόι, για να δικαιολογήσουμε την έννοια της καινοτομίας. Και όποιος έχει την γκάμα της Apple, θα ευχαριστηθεί την χρήση άλλης μιας κατηγορίας ψηφιακού εργαλείου. Wearable Device. Ξέχασα να επαναλάβω ότι όλα αυτά μέσω ενός και μόνο Apple ID. Ενός μόνο σημείου αναφοράς. Και χωρίς δαιδαλώδη Configuration Settings.

Ξερεις τι βλεπω για σενα; Γραφεις πολλα και λες λιγα.
Αυτονομια εχει καλη το iphone.

Ολα τα αλλα που λες, ειναι σαλτσες.
Εχεις icloud? Εχω google drive, google sync, εχω dropbox κλπ Δεν ειναι το ιδιο, ειναι καλυτερα.
Μην επιμενεις για τα maps, εισαι πισω. Τρεχεις και δεν φτανεις, πλεον εχει και η Google πλοηγηση.

Απότι βλέπεις δίνω μεγάλη σημασία στο unified complementation, intergration. Πες το όπως θες (αν το λέω και εγώ σωστά). Ήθελα να το κάνει αυτό η Nokia, αλλά τελικά το καταφέρνει καλά ως τώρα η Apple.

Εγώ αγαπάω τα εργαλεία μου. Ακόμα και ο Vaio μου, δεν έχει παράπονο που κυκλοφορεί με λευκά μηλαράκια στην πλάτη του :-P

Προφανως, δεν ξερεις και πολλα απο android, οποτε δεν εχει και πολυ νοημα η κουβεντα.
Αν μου λες οτι "μπορει και να παρακαμπτεται και να εχεις file management", προφανως δεν εχεις ασχοληθει πανω απο 5 λεπτα με android.
Σαν τον αλλο, valsamis νομιζω, που ειχε 6 μηνες S3 και δεν ηξερε τι ειναι ο launcher.

Γενικα δινεις πολυ σημασια στο οικοσυστημα κλπ και εκει που ειναι καυτη η πατατα, δεν λες τιποτα.

Το iphone ειναι λοιπον ενα τηλεφωνο με περιορισμους βαρβατους.
Δεν εχεις file manager, δεν εχεις ringtones αν δεν το μονταρεις πρωτα μεσω itunes, η καμερα σου τραβαει 4:3 φωτο και εχεις 16:9 οθονη, δεν εχεις αλλο πληκτρολογιο, η καμερα σου ειναι παμφτωχη σε features, απο εφαρμογες/utilities εισαι πολυ πισω κλπ

Δεν ανεφερα καν οικονομικα θεματα, για να δημιουργησεις το οικοσυστημα που λες, πρεπει να δωσεις μια περιουσια σε overpiced συσκευες, εγω σορυ αλλα πχ 350€ που εχει το 4 8GB τωρα, δεν θα τα εδινα ουτε 1 εκατομυριο να ειχα στην τραπεζα.

Αν ειχες μαθει στην ελευθερια του android, θα τα εβλεπες αλλιως τα πραγματα.
Τωρα απλα εχεις μαθει στο κλειστο συστηματακι που σου εχει επιβαλλει με το στανιο η Apple, και εισαι και ευτυχισμενος.

#1224   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 17:42

Αγαπας ανθρωπους, αναμνησεις, καταστασεις, μελωδιες, μυρωδιες

Τηλεφωνα, εταιριες, ομαδες, τηλεορασεις αγαπανε, σορυ κιολας οι κουτοι. Αυτα τα συμπαθεις.

#1225   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 06/07/2013 - 18:42

Αγαπας ανθρωπους, αναμνησεις, καταστασεις, μελωδιες, μυρωδιες

Τηλεφωνα, εταιριες, ομαδες, τηλεορασεις αγαπανε, σορυ κιολας οι κουτοι. Αυτα τα συμπαθεις.

gordito : ήρθε εδώ (ακαλεστος) να μας πει τι τηλ. δεν πρεπει να έχουμε . Τώρα θέλει να μας πει και τι μπορούμε να αγαπάμε...
Ειναι λίγο φασιστάκος... Αν το forum αποκτήσει downvote button δικαιωματικά πρεπει να 'χει το όνομα του...

#1226   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 06/07/2013 - 18:48

Εντάξει ρε παιδιά κάποιοι έχουμε κάποιες προτιμήσεις δεν είναι κακό.

Συνημμένο αρχείο  21012_10151416238149226_1446268801_n.jpg   15.08KB   45 λήψεις

Αυτά... :P
Once You Go Mac You Never Go Back

#1227   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 19:22

Ναι, ξερω, το feature ειναι αχρηστο.
Εσυ κοιτα το κινητο καθε 5 λεπτα, εγω εχω το λεντακι, και με χρωματακι ανα εφαρμογη παρακαλω.

Ε νταξ, εσυ το κανεις με .....στυλ. Τρομερο πλεονεκτημα.

Δεν καταλαβα τη συνεργασια που λες. Κερδιζεις κατι, περαν του sync;
Γιατι το ιδιο sync για εφαρμογες, επαφες, browser κλπ το εχω και εγω.
Και εκει μηπως εχεις παραπανω στυλ; :P

Ξερεις τι βλεπω για σενα; Γραφεις πολλα και λες λιγα.
Αυτονομια εχει καλη το iphone.

Ολα τα αλλα που λες, ειναι σαλτσες.
Εχεις icloud? Εχω google drive, google sync, εχω dropbox κλπ Δεν ειναι το ιδιο, ειναι καλυτερα.
Μην επιμενεις για τα maps, εισαι πισω. Τρεχεις και δεν φτανεις, πλεον εχει και η Google πλοηγηση.

Προφανως, δεν ξερεις και πολλα απο android, οποτε δεν εχει και πολυ νοημα η κουβεντα.
Αν μου λες οτι "μπορει και να παρακαμπτεται και να εχεις file management", προφανως δεν εχεις ασχοληθει πανω απο 5 λεπτα με android.
Σαν τον αλλο, valsamis νομιζω, που ειχε 6 μηνες S3 και δεν ηξερε τι ειναι ο launcher.

Γενικα δινεις πολυ σημασια στο οικοσυστημα κλπ και εκει που ειναι καυτη η πατατα, δεν λες τιποτα.

Το iphone ειναι λοιπον ενα τηλεφωνο με περιορισμους βαρβατους.
Δεν εχεις file manager, δεν εχεις ringtones αν δεν το μονταρεις πρωτα μεσω itunes, η καμερα σου τραβαει 4:3 φωτο και εχεις 16:9 οθονη, δεν εχεις αλλο πληκτρολογιο, η καμερα σου ειναι παμφτωχη σε features, απο εφαρμογες/utilities εισαι πολυ πισω κλπ

Δεν ανεφερα καν οικονομικα θεματα, για να δημιουργησεις το οικοσυστημα που λες, πρεπει να δωσεις μια περιουσια σε overpiced συσκευες, εγω σορυ αλλα πχ 350€ που εχει το 4 8GB τωρα, δεν θα τα εδινα ουτε 1 εκατομυριο να ειχα στην τραπεζα.

Αν ειχες μαθει στην ελευθερια του android, θα τα εβλεπες αλλιως τα πραγματα.
Τωρα απλα εχεις μαθει στο κλειστο συστηματακι που σου εχει επιβαλλει με το στανιο η Apple, και εισαι και ευτυχισμενος.

Κοίτα:
Μπαίνω σε αυτό το νήμα, για να δώσω πληροφορίες στην ερώτηση iPhone 5 vs Galaxy S4.
Είσαι αγύριστο κεφάλι, όσο είμαι και εγώ. Εσύ κάνεις την δουλειά σου και εγώ την δική μου. Και δεν έχω κανένα παράπονο από το πως δουλεύει η συσκευή, επειδή ξέρω πως δουλεύει. Και είμαι ικανοποιημένος με αυτό.
Έχει περάσει από τα χέρια μου, το N900, τι Android και ιστορίες μου λες. Η ελευθερία στο τετράγωνο. Έχω πειραματιστεί σε console. Δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω στην καθημερινότητά μου. Και ούτε βόλευε. Θα μου πεις ότι έχει αλλάξει αυτό με το 4.2.2.
Ναι, αλλά δεν με έχει κερδίσει. Μου φαίνεται τσαπατσουλίστικο.

Επίσης, θα σου αναφέρω τους 3 λόγους που αγόρασα κάποτε το iPhone 4 πριν 2,5 χρόνια
1) Φωνητικές κλήσεις, γιατί δεν παίζει στο αυτοκίνητο να σκρολλάρεις λίστες, με ποσοστό επιτυχίας 99% στις συχνές μου κλήσεις.
2) Μουσική βιβλιοθήκη του iTunes λόγω iPod Nano.
3) υψηλή μεταπωλητική αξία. Τους 28 μήνες που είχα το 4άρι στην κατοχή μου, τους έβγαλα με 350€. Πως σου φαίνεται αυτό?

Από εκεί και πέρα, επειδή μάθαμε ποιος είσαι, δεν θέλω να συνεχίσω, αν δεν έχεις πραγματικές απορίες, τις οποίες μπορείς να θέσεις χωρίς προκλητικό τρόπο. Προφανώς και εσύ το 4άρι που έχεις το δουλεύεις περισσότερο με σκεπτικό Android-άκια, μην πω σαν feature-phone.

#1228   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 19:26

Κάτι ακόμα προς @gordito
Αν δεν φτιάχνει φραπέ ένα κινητό, δεν αξίζει τα λεφτά του

Τελευταία επεξεργασία από: iAthanasios, 06/07/2013 - 19:27

#1229   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 19:32

Κοίτα:
Μπαίνω σε αυτό το νήμα, για να δώσω πληροφορίες στην ερώτηση iPhone 5 vs Galaxy S4.
Είσαι αγύριστο κεφάλι, όσο είμαι και εγώ. Εσύ κάνεις την δουλειά σου και εγώ την δική μου. Και δεν έχω κανένα παράπονο από το πως δουλεύει η συσκευή, επειδή ξέρω πως δουλεύει. Και είμαι ικανοποιημένος με αυτό.
Έχει περάσει από τα χέρια μου, το N900, τι Android και ιστορίες μου λες. Η ελευθερία στο τετράγωνο. Έχω πειραματιστεί σε console. Δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω στην καθημερινότητά μου. Και ούτε βόλευε. Θα μου πεις ότι έχει αλλάξει αυτό με το 4.2.2.
Ναι, αλλά δεν με έχει κερδίσει. Μου φαίνεται τσαπατσουλίστικο.

Ε, καλα τα ελεγα λοιπον, οτι δεν εχεις/ειχες ποτε android συσκευη.
Κρινεις λοιπον απο αρθρα/videos/5λεπτες συναντησεις με φιλους.

Επίσης, θα σου αναφέρω τους 3 λόγους που αγόρασα κάποτε το iPhone 4 πριν 2,5 χρόνια
1) Φωνητικές κλήσεις, γιατί δεν παίζει στο αυτοκίνητο να σκρολλάρεις λίστες, με ποσοστό επιτυχίας 99% στις συχνές μου κλήσεις.
2) Μουσική βιβλιοθήκη του iTunes λόγω iPod Nano.
3) υψηλή μεταπωλητική αξία. Τους 28 μήνες που είχα το 4άρι στην κατοχή μου, τους έβγαλα με 350€. Πως σου φαίνεται αυτό?

Πριν 3 χρονια ηταν αλλιως. Το εχουμε πει, τοτε το android εμπαινε στην αγορα, ακολουθουσε, ηταν κατω του μετριου. Σημερα λεμε τι γινεται.

Μεταπωλητικη αξια + multimedia management ειναι στα θετικα του iphone, απο την αλλη ομως σημερα εχει 350€ το iphone4 8gb και τα ιδια το Galaxy S3. Mερα με νυχτα.

Από εκεί και πέρα, επειδή μάθαμε ποιος είσαι, δεν θέλω να συνεχίσω, αν δεν έχεις πραγματικές απορίες, τις οποίες μπορείς να θέσεις χωρίς προκλητικό τρόπο. Προφανώς και εσύ το 4άρι που έχεις το δουλεύεις περισσότερο με σκεπτικό Android-άκια, μην πω σαν feature-phone.

Δεν υπαρχει σκπετικο android-ακια. Εχεις πολλους τροπους και ελευθεριες στο iphone? Οι περιορισμοι ειναι περιορισμοι και στο android ΔΕΝ εχεις.
Οταν πιασεις λοιπον εσυ android, δεν θα αξιιοποιησεις ουτε το 50% των possibilities, γιατι στο iphone δεν μπορεις να τα κανεις.
Απο τα πιο απλα πραγματα στα πιο 'περιπλοκα'.

#1230   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2013 - 20:00

Όχι δεν είχα android. Ποτέ δεν το ισχυρίστηκα.
Αλλά το Jailbreak σε iPhone και το registry tweaking σε Windows το έχω κάνει. Ξέρω τι ελευθερίες κρύβονται στους κώδικες. Και ξέρω και την ελευθερία που εννοείς στο Android. Έχω νοσταλγήσει το VibrateCall από το Symbian. Και το flipsilent, αλλά υπάρχουν λύσεις. Σε κάποια, σε άλλα όχι. Αυτό λοιπόν που έχω βρει στο iPhone, και ελπίζω να βρω και στα υπόλοιπα προϊόντα, είναι η ΗΣΥΧΙΑ μου.
Ότι δεν δουλεύει, δεν δουλεύει. Θα έρθει ο καιρός που θα γίνει. Και σκέφτομαι ότι πριν 15 χρόνια είχα Sony Walkman με διπλή κεφαλή, για να γλιτώνουμε το γύρισμα της κασέτας. Και τώρα αν δεν έχουμε το τελευταίο feature, είμαστε uncool. Επιλογές κάνω. Και τις στηρίζω. Οπως και εσύ, όπως θα έχει κάνει ήδη και ο φίλος που ξεκίνησε αυτο το νήμα.

Αυτά για το πρόσωπό μου. Αν θες να συνεχίσουμε συγκρίσεις, ας πιάσουμε ένα ένα τα θέματα, και να βρούμε τα υπέρ και τα κατά. Όπως είδες, δεν ντρέπομαι, ούτε προσβάλλομαι για το αν είναι μικρότερη κάποια ικανότητα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες