Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 6 ψήφοι

iphone 5vs galaxy s4

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1636 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1186   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 04/07/2013 - 11:54

Και μετά γιατί μεγαλώνουν οι οθόνες για να χωρέσει η μπαταρία που θα τροφοδοτεί όλη αυτή την ενέργεια για να βλέπουμε ποιος έχει τα μεγαλύτερα νούμερα.

Το System Customization είναι καλό και χρήσιμο. Και είναι ωραία που ο κόσμος έχει ως Hobby κάποια πράματα που τα βλέπουν μετέπειτα οι εταιρίες και τα υλοποιούν πάνω στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους. Άλλες νωρίτερα, άλλες αργότερα.

Αυτό που νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει οι μη-Apple-Lovers, είναι ότι δε θέλουμε να ασχολούμαστε με το τηλέφωνο συγκεκριμένα. Αλλά με όλο τον κόσμο που βρίσκεται μέσα από αυτό. Είναι ένα εργαλείο-δίοδος που δίνει ελευθερίες, παρά κλέβει προσωπικό χρόνο για να το φέρουμε στα μέτρα μας. Δίνουμε κατιτίτς παραπάνω σε χρήματα, για να κάνουν κάποιοι σωστά τη δουλειά τους (οι τεχνικοί-προγραμματιστές της εκάστοτε εταιρίας).

Και για να μην νομίζετε ότι εθελοτυφλούμε όσοι επιλέγουμε Apple Products, προκαλώ να θέσετε σημεία ελλείψεων. Η γνώμη σας, όπως και η δική μου, θεωρούνται εκ της αρχής υποκειμενικές. Αντικειμενικότητα μπορώ να δεχθώ μόνο σε νούμερα που έχουν λόγο ύπραξης και δεν είναι μόνο για το θέαμα του μεγαλύτερου!

Δηλαδη εμεις που 'ασχολουμαστε' με το customization, εχουμε χασει μερος της ζωης μας; :P

Ισως και εσυ να ειχες ασχοληθει παραπανω με το τηλεφωνο σου, αν σου επετρεπε η Apple. Aλλα οχι, εχει παρει ολες τις αποφασεις για σενα.

Εγω λοιπον εχω αμετρητες επιλογες να ασχοληθω με τον κοσμο στο τηλεφωνο μου, ειμαι πιο χρηστικος απο σενα, εχω widgets, πληκτρολογια, αμεσοτητα στα παντα, κανεναν περιορισμο στην αποστολη αρχειων και αλλα πολλα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1187   Brolly

Brolly

iPH newbie

• 2 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 04/07/2013 - 11:54

Παλι τα ιδια :) Μου δινεις αρθρο του 2010 εν ετη 2013 για το multi-tasking του android. Enough said dude :wacko: Δεν καταλαβαινεις μια!

#1188   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2579 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 04/07/2013 - 11:59

Παλι τα ιδια :) Μου δινεις αρθρο του 2010 εν ετη 2013 για το multi-tasking του android. Enough said dude :wacko: Δεν καταλαβαινεις μια!

σου δειχνω αρθρο που εξηγει πολυ καλα τον τροπο που δουλευει το ultitask, η ιδεα ξεκινησε και εξεληχτηκε, δεν ειχε αλλη λειτουργια πριν 3 χρονια και αλλο project τωρα, σαφως και εχουν γινει αλαγες διωρθοσεις και εξεληξεις αλλα ολα πανω σε ενα μοτιβο που ξεκινησε απο πιο παλια! deskotop multitask δεν υπαρχει στα τηλεφωνα διοτι τα τηλεφωνα εχουν μπαταρια και θερμενονται και αυκολα, πρεπει να βρεθει τροπος να εξηκονομεις αυτους τους πορους! και ευτηχως και το ios και το android στο μθλτιτασκ τα πανε πολυ καλα! true multitask πιστευω δεν θα δουμ ποτε! εκτος αν στο μελλον βρεθει καποιοσ τροπος

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

#1189   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • GameCenter:stefano_d23

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:00

καμια σχεση δεν εχει το desktop multitask με το mobile multitask... στο pc οταν ελαχιστοποιεις μια εφρμογη κραταει του ιδους πορους την ιδια μνημη και τα ιδια processes που εχει οταν ειναι μεγηστοποιημενο! το οτι το ελαχιστοποιησες δεν σημαινει το εβαλες σε background.....

Ρε φιλαρακι, γιατι δεν καταλαβαινεις? Μιλαω για foreground apps, εφαρμογες που τρεχουν μαζι στο προσκηνιο ταυτοχρονα... αυτο ειναι true multitasking, και μονο που μεσω αυτων των λειτουργιων στο προσφερει η samsung σε μια mobile device, ειναι καινοτομια.. ενω αλλες εταιριες περα απο καποια απαραιτητα APIs του συστηματος δεν τρεχουν τιποτα αλλο, ουτε στο προσκηνιο, ουτε στο παρασκηνιο... πλακα κανουμε τωρα?

#1190   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2579 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:02

Ρε φιλαρακι, γιατι δεν καταλαβαινεις? Μιλαω για foreground apps, εφαρμογες που τρεχουν μαζι στο προσκηνιο ταυτοχρονα... αυτο ειναι true multitasking, και μονο που μεσω αυτων των λειτουργιων στο προσφερει η samsung σε μια mobile device, ειναι καινοτομια.. ενω αλλες εταιριες περα απο καποια απαραιτητα APIs του συστηματος δεν τρεχουν τιποτα αλλο, ουτε στο προσκηνιο, ουτε στο παρασκηνιο... πλακα κανουμε τωρα?

αααα τωρα σε επιασα! ναι σαφως τρεχουν τα βιντεο ταυτοχρονα και ειναι true playback στην ουσια!

δυστηχος στο iphone σε μικρη οθονη αυτο δεν θα το δουμε

Τελευταία επεξεργασία από: valsamis, 04/07/2013 - 12:03

#1191   Brolly

Brolly

iPH newbie

• 2 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:03

Δηλαδη στον υπολογιστη σου που εχει true multitasking logic, δεν εχεις background services? Ολα λειτουργουν ετσι, το true multitasking ειναι οι ταυτοχρονες υπηρεσιες εκτελεσης 2 ή περισσοτερων εφαρμογων στο foreground, οχι στο backgroung.. κ αυτο που σου περιγραφω, ειναι ακριβως αυτο το πραγμα...

Παιδια, multi-tasking δεν ειναι να εχω 2 εφαρμογες ταυτοχρονα σε window state MAXIMIZED. multi-tasking ειναι να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παραπανω απο 1 εφαρμογες. Foreground που περιγραφεις φιλε θα πει οτι εκτελειτε εκεινη την στιγμη και ας ειναι minimized. Αν εχω μια εφαρμογη που εκτελειται και ειναι minimized δεν σημενει οτι ειναι background process. Foreground state ειναι αυτο ζηταει execution time απο το CPU. Βackground state ειναι οταν σταματησε να ζηταει execution time απο το CPU. To οτι μια εφαρμογη ειναι minimized δεν σημαινει οτι δεν ζηταει execution time απο το CPU αρα ειναι και σε foreground state.

#1192   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:19

Παιδια, multi-tasking δεν ειναι να εχω 2 εφαρμογες ταυτοχρονα σε window state MAXIMIZED. multi-tasking ειναι να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παραπανω απο 1 εφαρμογες. Foreground που περιγραφεις φιλε θα πει οτι εκτελειτε εκεινη την στιγμη και ας ειναι minimized. Αν εχω μια εφαρμογη που εκτελειται και ειναι minimized δεν σημενει οτι ειναι background process. Foreground state ειναι αυτο ζηταει execution time απο το CPU. Βackground state ειναι οταν σταματησε να ζηταει execution time απο το CPU. To οτι μια εφαρμογη ειναι minimized δεν σημαινει οτι δεν ζηταει execution time απο το CPU αρα ειναι και σε foreground state.

Οχι, μιλησα για true multitasking σε εφαρμογες που εκτελουνται ταυτοχρονα στην οθονη σου... εκτος αν το διατυπωνω λαθος... αυτο περα απο την samsung με τα pop up videos και multiwindows δεν το προσφερει κανενας μεχρι τωρα... καταλαβαινεις τι θελω να πω?

#1193   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:21

Δηλαδη εμεις που 'ασχολουμαστε' με το customization, εχουμε χασει μερος της ζωης μας; :P

Ισως και εσυ να ειχες ασχοληθει παραπανω με το τηλεφωνο σου, αν σου επετρεπε η Apple. Aλλα οχι, εχει παρει ολες τις αποφασεις για σενα.

Εγω λοιπον εχω αμετρητες επιλογες να ασχοληθω με τον κοσμο στο τηλεφωνο μου, ειμαι πιο χρηστικος απο σενα, εχω widgets, πληκτρολογια, αμεσοτητα στα παντα, κανεναν περιορισμο στην αποστολη αρχειων και αλλα πολλα.

Δεν θεωρώ ότι έχεις χάσει χρόνο. Προφανώς στα hobby σου συγκαταλέγεις κατά ένα ποσοστό την διαχείριση αυτών των πολλών επιλογών στο στήσιμο του εργαλείου σου.
Εγώ θέλω να αγοράσω μία Μ3, επειδή δεν γνωρίζω τόσο καλά τα μηχανικά. Μου αρέσει όμως να οδηγώ (και γιατί όχι και να τρέχω παραπάνω εντός πίστας, ίσως και λίγο εκτός). Δεν θέλω όμως να προσθέσω στο αυτοκίνητο, βάση για το κινητό, βάση για τον φραπέ, σχάρα, κοτσαδόρο, αναδιπλούμενα καθίσματα, χημική τουαλέτα, off road ρόδες, υγραέριο για οικονομία κτλ. Δεν είναι συμβατά όλα με όλα. Θέλω έτοιμο το πακέτο για τη χρήση που το θέλω, άμεσα διαθέσιμο με τα λεφτά μου.

Το παραπάνω ισχύει όταν δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου. Σαν Super-User αλλά και επαγγελματίας εργάτης στον τομέα μου θα προσαρμόσω το περιβάλλον γύρω από τις απαιτήσεις μου.

Επιπλέον
Καλώς ή κακώς, μεγάλο ποσό από τα κέρδη της Apple, συνδέονται με το iTunes και το ψηφιακό περιεχόμενο. Ε αν δεν προστατέψει με το τεχνικό κομμάτι αυτό το προΪόν προς πώληση, πως θα κερδοφορίσει ώστε να μπορέσει να δώσει την επόμενη καινοτομία? όποια και αν είναι αυτή.

Θεωρώ πως έχω μεγάλη φαντασία, και μπορώ να σκεφτώ χίλια δυο τεχνικά smartphone-ίστικα πράματα που θα ήθελα να κάνω με έναν υπερυπολογιστή τσέπης και που δεν υπάρχει ακόμη σε σωστή υλοποίηση ούτε κατά διάνοια (δόξα το Θεό, το Hollywood έχει βοηθήσει πολύ).

Ότι όμως δεν είναι ώριμο, δεν το βιάζομαι. Όλα στην ώρα τους θα έρθουν.

Και σε αυτό το κομμάτι βλέπω την διαφορά της Apple με πολλούς άλλους στον κλάδο. Κάνει κινήσεις που έχουν μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο όφελος παρά κινήσεις για το τώρα και τι θέλουν η μεσαία και τεράστια μερίδα πελατών.

#1194   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2579 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:26

Οχι, μιλησα για true multitasking σε εφαρμογες που εκτελουνται ταυτοχρονα στην οθονη σου... εκτος αν το διατυπωνω λαθος... αυτο περα απο την samsung με τα pop up videos και multiwindows δεν το προσφερει κανενας μεχρι τωρα... καταλαβαινεις τι θελω να πω?

https://www.youtube....be_gdata_player

ειναι πολυ καλο αλλα για το νοτε μονο, σε μικροτερη οθονη χανει.
αυτο που κανει ειναι:

ηπαρχει μια εγαρμογη του συστηματος θα την ονομασω mainWindow.app
αυτη διαχειριζετε το view το αποτελεσμα που φενετε στην οθονη, τι κανει χωριζετε η mainWindow εφαρμογη σε 2 forms στις οποιες στη μια περναει το view της Α εγαρμογης και το view της Β στην εκαστοτε φορμα! και ακεικονιζετε αυτο που βλεπεις! ειναι πολυ ομοργο πραγματικα. στην ουσια τρεχουν 3 εφαρμογες οχι 2 :)

#1195   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:28

ειναι πολυ καλο αλλα για το νοτε μονο, σε μικροτερη οθονη χανει.
αυτο που κανει ειναι:

ηπαρχει μια εγαρμογη του συστηματος θα την ονομασω mainWindow.app
αυτη διαχειριζετε το view το αποτελεσμα που φενετε στην οθονη, τι κανει χωριζετε η mainWindow εφαρμογη σε 2 forms στις οποιες στη μια περναει το view της Α εγαρμογης και το view της Β στην εκαστοτε φορμα! και ακεικονιζετε αυτο που βλεπεις! ειναι πολυ ομοργο πραγματικα. στην ουσια τρεχουν 3 εφαρμογες οχι 2 :)

Ε ναι, γι αυτο μιλουσα ρε αδερφε τοση ωρα.. με εσκασες με τα background services
:P:P:p

Για να ειμαστε σοβαροι, αυτο που βλεπουμε στο desktop που ελαχιστοποιουμε μια εφαρμογη και αυτη λειτουργει κανονικοτατα κ παλι, δεν θα το δουμε σε mobile devices ακομα για πολυ καιρο, με τοσο ενεργοβορα parts και αυτη την τεχνολογια των μπαταριων.. εκει ειναι που πρεπει να εστιασει το r&d της καθε εταιριας... οχι να εχεις 20πηρυνες gpus με 24gb ram σε κινητο κ με μιση ωρα real racing να χανεις την μιση μπαταρια σου... ελεος...

Τελευταία επεξεργασία από: stefano23, 04/07/2013 - 12:31

#1196   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2579 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 12:33

Ε ναι, γι αυτο μιλουσα ρε αδερφε τοση ωρα.. με εσκασες με τα background services
:P :P:P

τα background services τρεχουν οταν μια εφαρμογη μπαινει σε background για να κανουν αυτα που κανουν! απλα να ξερεις true multitask εχουν ολα τα τηλεφωνα σε πραγματα που κανουν απο μονα τους, πχ και μονο τα 3,4,5 services που τρεχουν μαζι ειναι multitask διοτι τρεχουν ταυτοχρονα, και αυτα μικρες εφαρμογες μπορεςι να πεις ειναι! και ολα ολα μαζι κανουν το MATRIX :D

#1197   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 14:43

Δεν θεωρώ ότι έχεις χάσει χρόνο. Προφανώς στα hobby σου συγκαταλέγεις κατά ένα ποσοστό την διαχείριση αυτών των πολλών επιλογών στο στήσιμο του εργαλείου σου.
Εγώ θέλω να αγοράσω μία Μ3, επειδή δεν γνωρίζω τόσο καλά τα μηχανικά. Μου αρέσει όμως να οδηγώ (και γιατί όχι και να τρέχω παραπάνω εντός πίστας, ίσως και λίγο εκτός). Δεν θέλω όμως να προσθέσω στο αυτοκίνητο, βάση για το κινητό, βάση για τον φραπέ, σχάρα, κοτσαδόρο, αναδιπλούμενα καθίσματα, χημική τουαλέτα, off road ρόδες, υγραέριο για οικονομία κτλ. Δεν είναι συμβατά όλα με όλα. Θέλω έτοιμο το πακέτο για τη χρήση που το θέλω, άμεσα διαθέσιμο με τα λεφτά μου.

Το παραπάνω ισχύει όταν δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου. Σαν Super-User αλλά και επαγγελματίας εργάτης στον τομέα μου θα προσαρμόσω το περιβάλλον γύρω από τις απαιτήσεις μου.

Ναι αλλα πλεον και το android out of the box ειναι ταχυτατο και 'just works'
Kαποτε ετρωγε βελανιδια, αλλα τωρα ειναι μπροστα.

Το android εχει πολυ ωραια πραγματα, που και χρηστικα ειναι και Out f the box ερχονται (Lockscreen, toggles, widgets, notifications, led) ολα αυτα με καλυτερη υλοποιηση απο το ios και χωρις καμια παρεμβαση απο το χρηστη.
Η Apple απλα αντεγραψε μερικα απο αυτα για το 7, για μενα κουτσουρεμενα και χωρις πολυ ουσια.

Ολα τα υπολοιποα που λες, ειναι extra πραγματα που μπορεις να κανεις με το android και απευθυνονται σε ανθρωπους που κοιτανε και τα settings :P

Επιπλέον
Καλώς ή κακώς, μεγάλο ποσό από τα κέρδη της Apple, συνδέονται με το iTunes και το ψηφιακό περιεχόμενο. Ε αν δεν προστατέψει με το τεχνικό κομμάτι αυτό το προΪόν προς πώληση, πως θα κερδοφορίσει ώστε να μπορέσει να δώσει την επόμενη καινοτομία? όποια και αν είναι αυτή.

Δεν καταλαβαινω γιατι το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα ή ελαφρυντικο. Για μενα ολα αυτα ειναι αχρηστοι περιορισμοι απο εταιρια που θελει να με ξεζουμισει.
Το iphone ειναι ηδη overpriced, το ιδιο και τα εξαρτηματα του.

Επισης, εχεις δει τα κερδη της Apple; Ποσα ακομα πια;

Και σε αυτό το κομμάτι βλέπω την διαφορά της Apple με πολλούς άλλους στον κλάδο. Κάνει κινήσεις που έχουν μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο όφελος παρά κινήσεις για το τώρα και τι θέλουν η μεσαία και τεράστια μερίδα πελατών.

Καποτε η Apple, ηταν πολυ μπροστα, οι αλλοι τρωγανε γυμνοποδαροι βελανιδια στα δεντρα, και εσυ ειχες το ios.
Aλλα απλα, εχει μεινει πισω.

Δες το iphone5, πρωτοπορησε πουθενα; Προβληματα εφερε, με την αλλαγη αναλογιας οθονης (16:9)
Δες τα Ios6/7, ειδες κατι που δεν το εχεις ξαναδει σε αλλες πλατφορμες;

Το android απο την αλλη, βλετιωνεται, απο ICS και πανω κανει μονο θετικα βηματα.
Aν δεις το changelog, θα δεις ουσιαστικες βελτιωσεις παντου.

#1198   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:10

Παντως εγω μολις παρήγγειλα αυτο.

Shipping μετα της 9 Ιουλιου και θα το'χω στα χερια μου τον αυγουστο.

Για να μην παρεξηγηθω η καρδια μου ειναι στην Apple.. Αλλα σαν επαγγελματιας δεν μπορεις να παραβλεψεις οτι το θλιβερο και τρισαθλιο android ηρθε για να μεινει. Τι να κανεις ... Καθε δουλεια εχει και τα κακα της ...

#1199   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:17

Με τον Octa επεξεργαστή ρε παιδιά που το βρίσκουμε? Διότι είδα και από τον φίλο πάνω που το πήρε από το PlayStore είναι με τον Snapdragon.
Once You Go Mac You Never Go Back

#1200   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:28

Παντως εγω μολις παρήγγειλα αυτο.

Shipping μετα της 9 Ιουλιου και θα το'χω στα χερια μου τον αυγουστο.

Για να μην παρεξηγηθω η καρδια μου ειναι στην Apple.. Αλλα σαν επαγγελματιας δεν μπορεις να παραβλεψεις οτι το θλιβερο και τρισαθλιο android ηρθε για να μεινει. Τι να κανεις ... Καθε δουλεια εχει και τα κακα της ...

Αν ανοιξεις το μυαλουδακι σου λιγο και αφησεις βλακειες οπως 'η καρδια μου ανηκει στην Apple' και λοιπα τετοια.... δακρυβρεχτα, θα ευχαριστηθεις 5 φορες καλυτερο τηλεφωνο απο το iphone.

Τι ειναι ρε η Apple και η Samsung και η καθε εταιρια; Γκομενες;
Ακου "η καρδια μου ανηκει στην ......"

Τελευταία επεξεργασία από: gordito, 04/07/2013 - 15:29

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια