Lockscreen είναι lockscreen. Και με iOS 7 αλλάζουν τα πράματα. Είμαι σε δίλημμα κατά πόσο πρέπει να ειναι προσβάσιμη.
Toggles σε χίλιες δυο μεριές τα θεωρώ άχρηστα, γιατί αν είχα android, θα είχα αυτοματοποιήσει το toggling με NFC tags, ή με λειτουργία του geofencing (ή με σύνδεση σε συγκεκριμένα wifi ή οτιδήποτε άλλο είναι καλώς υλοποιημένο)
Notifications και LEDs, έχει γίνει καλή δουλειά. Διαλέγεις αν θες και ποτέ θες να εμφανίζεται το κάθε τι. Και αν δεν θες μα ενοχλείσαι καν. Στο iOS 7, μπορείς και να χρησιμοποιείς τη συσκευή και να μην εισέρχεται καμία ειδοποίηση. Βελτίωση λέγεται και το ήθελα. Τα LED τα θεωρώ άχρηστες φανφάρες.
Βλέπεις ότι ξέρω από ρυθμίσεις.
Απο lockscreen ειναι πολυ καλο και σωστο να εχεις προσβαση σε καμερα/εφαρμογες.
Αμεση προσβαση σε φακο, shazam, soundrecorder, notes και συχνα χρησιμοποιουμενες εφαρμογες.
Επισης, χρειαζεται να ξερεις αμεσα αναπαντητες/μηνυματα/notifications χωρις πολλα πολλα.
Το led δεν ειναι φανφαρα καθολου, το ακουμπας σε τραπεζι/βγαζεις απο την τσεπη/γυρνας απο τουαλετα και αναβει ενα μικρο λαμπακι στο πλαι, γνωριζεις απευθειας αν εχεις χασει καποιο event.
Το αναφέρω ως δικαιολογητικό, για όλα τα προστατευόμενα DRM αρχεία. Θα ήταν αδύνατο να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα αν δεν είχε την εύνοια-συμφωνίες των μεγάλων μουσικών-κινηματογραφικών βιομηχανιών. Και έτσι εξηγείται το όλο θέμα με το file-transferring. Και το κλειδωμένο BT.
Με το iCloud iWork, έρχεται και το web office πιο κοντά. Το AirDrop σε 2 χρόνια θα δούμε να έχει γίνει καθημερινό κομμάτι της ζωής μας, αλλά και των πολλών Apps που θα ενσωματώνουν για οποιαδήποτε χρήση.
Διαδικτυακα μαγαζια, υπαρχουν πολλα.
Φανταζεσαι και μια μερα να γινει το android κλειδωμενο απο παντου;
Θα σηκωθει ο κοσμος, not gonna happen.
Ναι. Έχεις δίκιο. Αν το δεις γυμνά, σαν σκέτες συσκευές, το iPhone 5 έχει μείνει πίσω. Και εγώ σε ένα έρημο νησί-πόλη με μία και μοναδική ηλεκτρονική συσκευή, και χωρίς Ίντερνετ, ίσως επέλεγα galaxy s4. Λάθος. Nexus 4 θα έπαιρνα. Ίσως και Sony Xperia Z. Ξέρεις. Για μα ψαρεύω παρέα.
Αλλά δεν ζούμε σε τέτοιο κόσμο. Παντού υπάρχει ρεύμα, παντου υπάρχει Ίντερνετ, και όλοι προσφέρουν πρώτα υπηρεσίες για την Apple σε μορφή εφαρμογών και μετά στους δευτερο-τρίτους.
Πλέον η μια συσκευή πρέπει να συνεργάζεται με την άλλη. Και μιλάω για τις συσκευές ενός ατόμου. Και σε αυτό δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι αγοράζοντας όλη την γκάμα της apple, είσαι τεχνολογικά άρτιος. Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις πράματα με συνδυασμούς. Αλλά έχει την αίγλη του. Δεν ζορίζεσαι να κάνεις οτιδήποτε, αλλά είμαι σαν να αιωρείσαι μέσα από αυτά που θες μα κάνεις.
Κατι που ειναι εις βαρος σου, προσπαθεις να το γυρισεις τουμπα.
Αν εσυ σπιτι σου εχεις τα παντα Apple, και νομιζεις οτι αυτος ειναι ο κοσμος, εχεις λαθος.
Ποιες υπηρεσιες εχεις δηλαδη, και τι καλο σου κανει και προσφερει το Apple οικοσυστημα, και δεν το εχω εγω σε android; Και 'ζοριζομαι' οπως λες;
Είδα καινοτομία. Στο φυσικό κομμάτι της συσκευής. Πόσο ελαφρύ είναι. Πόσο μικρό είναι. Δεν το λέω σε αντιπαράθεση με τα 5-ιντσα.
Τα τρία μικρόφωνα για άψογη ποιότητα ήχου σε φωνητική κλήση, αλλά και σε βίντεο-κλήση.
Και φυσικά η διαχείρηση της ενέργειας. 10ωρη χρήση με μία φόρτιση. Σε αυτό να προσέθεσε τα πάρα πολλά αξεσουάρ, που σου κάνουν τη ζωή εύκολη.
Συγνωμη, αλλα καλυτερη διαχειρηση μπαταριας ειχες με ios5 παρα με 6.
Το θεμα οτι εχεις μικρη και ελαφρια συσκευη: OXI
Μικρα και ελαφρια, για τα κυβικα τους, ειναι το S4 και το One, με ~25% μεγαλυτερη οθονη.
Τα αλλα που λες, τα εχει καθε high end τηλεφωνο που σεβεται το εαυτο του. Η δε Apple τα ειχε απο το..... 3g.
Εγω περιμενω να μου πεις τι εκανε πχ τα τελευταια 2 χρονια, που δεν τα ειχε πριν.
Να πω και τα αρνητικά: η αύξηση της οθόνης σε 4" βάζει τον αντίχειρά μου να κάνει γιόγκα. Και επίσης το πρόβλημα με τη βαφή, υπήρχε. Τουλάχιστον στις πρώτες παρτίδες. Νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτό τουλάχιστον.
Όσο για το iOS 5/6, είδα το Siri. Είναι beta, αλλά ανήκει σε ένα ευρύτερο όραμα. Και εγώ το χρησιμοποιώ. Να δεις που στην 7άρα, μπορεί και διαβάζει και τα ελληνικά ονόματα. Wow ε;
Και όμως εμένα θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα.
Χάρτες; Τους δίνω εύσημα επιτυχίας μετά την αποτυχία. Είναι απόλαυση η πλοήγηση. Θα έλεγα ότι λείπει το offline mode, αλλά δεν νοείται πλέον smartphone χωρίς data. Και αν το χρειάζεσαι καθημερινά, πας σε third party apps.
To siri ξερεις πολυ καλα οτι ηταν 3d party εφαρμογη που θα εβγαζε και εφαρμογες για android/blackberry αλλα την αγορασε η Apple.
Anyway, Siri εχει και η Google (Google now) και υπαρχουν 1.000.000 εφαρμογες που κανουν την διια δουλεια για το android.
Open OS βλεπεις.
Οσο για χαρτες, μετα την επικη κωλοτουμπα που αφησαν google maps, δεν περιμενα οτι θα το σχολιασεις καν.
Δε διαφωνώ με τα άλματα που κάνει το android. Είναι ανοιχτό και συμβάλλει ο καθένας. Έτσι το φαντάζομαι.
Και το iOS 7 φέρνει πολλά νέα πράματα.
Θεωρώ λόγο αναβάθμισης το anti-theft σύστημα. Δε θέλω κανένας τυχάρπαστος τζαμπατζής να βρει τη συσκευή και να την πουλήσει. Θέλω να μείνω με την ικανοποίηση ότι του είναι εντελώς άχρηστη πέρα από ανταλλακτικά. Και σκέψου ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα το πάρει και το iPhone 4. Όχι κουτσουρεμένα πράματα.
Όλα όσα δείξανε για το iOS 7 και τα βροντοφωνάξανε, ήταν για να δείξουν ένα λίγο πιο "ανοιχτό" πρόσωπο. Ήταν οι κράχτες που θέλανε να δούνε πολλοί.
Δε λέω ότι θα πάρει φόρα και θα γίνει ανοιχτό μαντρί, αλλά ότι θα ενσωματώσει με αργό και σταθερό ρυθμό τις απαιτήσεις τις εποχής. Και όλα αυτά σε ένα ενοποιημένο περιβάλλον.
Ποια ειναι τα νεα αυτα πραγματα;
Εγω ειδα ολα τα fetaures απο android/meego/blackberry και παλι λειψά. Κατι πρωτοποριακο δεν ειδα.
Το antitheft συστημα υπαρχει σαν εφαρμογη εδω και πολυ καιρο, σε ολες τις πλατφορμες, δεν ειδα κατι καινουργιο.
Ποιο ανοιχτο προσωπο;
Ανοιξε το BT; Ανοιξε το USB Storage? Μηπως μπορεις να βαλεις το δικο σου ringtone ακοπα;
Καποια βασικα πραγματα που εκαναν οι αλλοι εδω και χρονια εδωσε, και ακομα δεν ξερω αν εχεις download manager ή attachments κλπ
Το οτι σε αφησε να βαλεις οσα icons θελεις σε ενα φακελο, ή να κρυψεις επιτελους το Newstand, δεν ειναι "ανοιγω το λογισμικο", αλλα "κανω τα αυτονοητα που επρεπε να υπαρχουν απο το 2010"
Α μη ξεχάσω και το άλλο. Ας μασησω και αυτήν την καραμέλα.
Η ίδια η google προσφέρει τις καλύτερες υλοποιήσεις των εφαρμογών της σε iOS. Τυχαίο;
Οπότε δε χρειάζεται να μιλάμε για επιλογές, γιατί μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Apple και σε Google Services.
Σαφως και θα ανοιγε τις εφατρμογες της η Google, φυσικα το Integration ειναι κατα πολυ καλυτερο στα android phones.
Δε βλεπω γιατι το αναφερεις.
Επιπλέον
Κάτσε με την 7άρα, να μπει το bing ως default search engine στο Siri, και να δούμε πόσο θα επηρεάσει το τζίρο της google. Θα αρχίσει να φυλάει τα κέρδη της.
Ήδη από όσο ξέρω το file management στο android έχει μεταμορφωθεί σε Media File Management. Κλειδώνει; Χαζοποιείται; Ή μήπως είναι πιο απλό για τον μέσο χρήστη που δεν ξέρει που εγκαθιστά το κάθε πρόγραμμα στα windows εδώ και 10 χρόνια;
Μην το λες αυτο, γιατι μπορει και η google να κλεισει τις εφαρμογες τις στην apple. Δεν εχει νοημα το 'αν'
Για το file management, δεν ξερω τι εννοεις.
Επιλογες εχω.
Δεν διαφωνω.
Εγω ομως που ειμαι mid-to-power, μπορω να κανω οτι θελω με το κινητο μου, και επιβαλλεται να μπορω να κανω οτι θελω .
Σαφως και ειναι φιλικη κουβεντα.