θα σου πω καταρχήν τι λέει ο νόμος..και κατά δεύτερον τι γίνεται συνήθως..χωρίς βέβαια να μπορώ να σου πω τι θα συμβεί στην δική σου περίπτωση..
Ο τελωνειακός δεν είναι ντετεκτιβ για να ψάξει τι ήταν δικό σου τι ήταν ξένο κτλ..καλώς η κακώς υπάρχουν κάποιοι νόμοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να τους έχουν αναρτήσει κάπου να τους βλέπουμε όλοι..αλλα είναι με την λογική ότι όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει..άρα στην δική σου περίπτωση είτε τα βρει στα κουτια είτε χωρις κουτιά είτε με αποδείξεις είτε χωρίς..το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του διευκολύνεις την ζωή για το τι θα πληρώσεις η να βγάλει αυτός με τον τιμοκατάλογο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις..
Αν είναι να είναι το τυχερό σου να σε διαλέξουν για να περάσεις για έλεγχο..την πάτησες..ο νόμος λέει ότι όταν βγαίνεις από την χώρα και δεν θες να μπεις σε περιπέτειες όταν γυρνάς..δηλώνεις τις ηλεκτρονικές συσκευές που βγάζεις και είσαι κύριος αλλά και ήσυχος..τώρα ποιος το κάνει αυτό..είναι μια άλλη ιστορία..προσωπικά κάθε φορά που γυρνάω Ελλάδα έρχομαι με πολλά κουτιά δώρα/παραγγελίες..laptops..iphones..ipads..ipods και πολλά άλλα πράγματα..τα περισσότερα συνήθως τα έχω στην χειραποσκευή μου..δεν μου έχει τύχει να περάσω ποτέ έλεγχο..αλλά μου έχει τύχει να πάρουν άλλους που ήταν μπροστά μου στην ουρά η πίσω..συνήθως είχαν παραπάνω από 2 βαλίτσες ανά άτομο..αυτά ξέρω από ερωτήσεις σε τελωνεία..αν μου τα είπαν λάθος..τα λέω και εγώ λάθος..
Οταν ομως πας στον ελεγχο δεν πρεπει να τα βγαλεις? αν ειναι χειροαποσκευες
Τελευταία επεξεργασία από: baudII, 22/09/2013 - 01:04