Τελευταίοι δυο παράγραφοι, απο το πρωτο σκέλος.
NSA-Prism
Τώρα βεβαια εσυ μπορεις να συνεχίσεις, ''και ποιοι ειναι αυτοί; Και που ξερω οτι λενε την αλήθεια;;'' και αλλα τέτοια.
Αλλα δυστυχώς απο εκει και περα εισαι μονος σου. Δεν μπορώ να κανω κατι παραπανω.
Καμία απολύτως διάθεση για κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν σαφώς βάσιμες υποψίες ότι η NSA μπορεί να μην "έσπασε" κρυπτογραφήσεις αλλά να πήρε τα κλειδιά από τις ίδιες τις εταιρείες.
Απαράδεκτη η Apple και η Microsoft και η Google και η Yahoo και, και, και...
Ορθώς ίσως βέβαια κάποιος πει ότι ακόμα και στο άρθρο αναφέρεται ότι υποχρεώθηκαν βάση νόμων και δικαστικών αποφάσεων.
Ο αντίλογος σε αυτό πάλι ορθώς θα είναι ότι λέει ότι "they are claimed to have joined the program".
Και ένας ακόμα αντίλογος στο από πάνω το ότι η Apple επίσημα αρνήθηκε εμπλοκή της στο Prism και παραδέχτηκε μόνο την παραχώρηση στοιχείων όπου υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις.
Καμία εταιρεία δεν είναι ηθική σε αυτά τα μεγέθη. Δεδομένο αυτό.
Και όπως ξαναέγραψα, το αποτύπωμα του χεριού μου είναι το τελευταίο κομμάτι ταυτοποίησης που θα χρειαστεί η οποιαδήποτε υπηρεσία.
Το ηλεκτρονικό μας αποτύπωμα είναι πλέον αυτό που μας χαρακτηρίζει.
Σκεφτείτε μόνο σε πόσες διαφορετικές εταιρείες έχετε λογαριασμούς, έχετε δώσει στοιχεία και παρακολουθείται η κάθε σας κίνηση (Facebook, Google, Apple, Yahoo, Hotmail, Instagram, Foursquare και αυτά είναι αυτά που μου ήρθαν απλά αμέσως).
Τελευταίο παράδειγμα με καμία δόση εμπάθειας προς τη Google.
Έχει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ search engine. Δεδομένο. Πόσοι από εσάς στον προσωπικό σας υπολογιστή έχετε κάνει log in στο google ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε gmail Κλπ?
Προτιμάτε δηλαδή να ξέρει η Google (και κατά συνέπεια η κάθε NSA) το τι αναζητάτε στο internet αλλά στο δακτυλικό σας αποτύπωμα τραβάτε τη γραμμή?
Γενικότερα τώρα που τα γράφω αυτά δύο επιλογές έχω.
Ή να τρέξω να βγάλω το ρούτερ από την πρίζα και να μην ξανασυνδεθώ στο διαδίκτυο ή να κρίνω το τι μπορώ και πρέπει να διατηρώ σε συσκευές που έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα επιλέξω το δεύτερο. Το πρώτο μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
@iLuxus Λουκά προφανώς όλο το κατεβατό δεν είναι προσωπικό απέναντί σου, πέντε απόψεις έγραψα επί τη ευκαιρία της απάντησης σε εσένα.