Καμία απολύτως διάθεση για κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν σαφώς βάσιμες υποψίες ότι η NSA μπορεί να μην "έσπασε" κρυπτογραφήσεις αλλά να πήρε τα κλειδιά από τις ίδιες τις εταιρείες.
Απαράδεκτη η Apple και η Microsoft και η Google και η Yahoo και, και, και...
Ορθώς ίσως βέβαια κάποιος πει ότι ακόμα και στο άρθρο αναφέρεται ότι υποχρεώθηκαν βάση νόμων και δικαστικών αποφάσεων.
Ο αντίλογος σε αυτό πάλι ορθώς θα είναι ότι λέει ότι "they are claimed to have joined the program".
Και ένας ακόμα αντίλογος στο από πάνω το ότι η Apple επίσημα αρνήθηκε εμπλοκή της στο Prism και παραδέχτηκε μόνο την παραχώρηση στοιχείων όπου υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις.
Καμία εταιρεία δεν είναι ηθική σε αυτά τα μεγέθη. Δεδομένο αυτό.
Και όπως ξαναέγραψα, το αποτύπωμα του χεριού μου είναι το τελευταίο κομμάτι ταυτοποίησης που θα χρειαστεί η οποιαδήποτε υπηρεσία.
Το ηλεκτρονικό μας αποτύπωμα είναι πλέον αυτό που μας χαρακτηρίζει.
Σκεφτείτε μόνο σε πόσες διαφορετικές εταιρείες έχετε λογαριασμούς, έχετε δώσει στοιχεία και παρακολουθείται η κάθε σας κίνηση (Facebook, Google, Apple, Yahoo, Hotmail, Instagram, Foursquare και αυτά είναι αυτά που μου ήρθαν απλά αμέσως).
Τελευταίο παράδειγμα με καμία δόση εμπάθειας προς τη Google.
Έχει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ search engine. Δεδομένο. Πόσοι από εσάς στον προσωπικό σας υπολογιστή έχετε κάνει log in στο google ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε gmail Κλπ?
Προτιμάτε δηλαδή να ξέρει η Google (και κατά συνέπεια η κάθε NSA) το τι αναζητάτε στο internet αλλά στο δακτυλικό σας αποτύπωμα τραβάτε τη γραμμή?
Γενικότερα τώρα που τα γράφω αυτά δύο επιλογές έχω.
Ή να τρέξω να βγάλω το ρούτερ από την πρίζα και να μην ξανασυνδεθώ στο διαδίκτυο ή να κρίνω το τι μπορώ και πρέπει να διατηρώ σε συσκευές που έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα επιλέξω το δεύτερο. Το πρώτο μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
@iLuxus Λουκά προφανώς όλο το κατεβατό δεν είναι προσωπικό απέναντί σου, πέντε απόψεις έγραψα επί τη ευκαιρία της απάντησης σε εσένα.
Αν και σου απάντησε ηδη ο Φώτης, να το επαναλάβω για πολλοστή φορά.
Ειναι ο τροπος που το κάνει.
Πρώτον το αρνείται, και μας εφησυχάζει λέγοντας μας οτι αυτη δεν κανει τέτοια πραγματα! Δεν ειναι Google και καλα..!
Κατόπιν μαθαίνουμε οτι οχι μονο κάνει, αλλα ειναι και μερος του προγράμματος αυτού, οπου εθελοντικά η οχι, προσχώρησε το 2012.
Δλδ τι..;; Περιμένεις να γινεις βούκινο, και μετα μολις δεις οτι δεν μπορείς να κανεις αλλιώς, να βρεις χίλιες δυο δικαιολογίες για την 'αναγκαιότητα' του προγράμματος περι εθνικής ασφάλειας, και το πως 'αναγκάστηκες' να προσχωρήσεις!
Και αν θες να το δουμε και αλλιώς, την ασφάλεια ποιανών;; Της Αμερικής;; Δεν με νοιάζει ρε φιλε...να πανε να πνιγούνε.
Εγω ειμαι ευρωπαίος, με σεβασμό στην προσωπική ζωη του αλλου. Και δεν μπαίνω σπίτι του να τον κατασκοπεύω το τι τρώει, τι λεει με την γυναικα του, τα παιδιά του, τι ωρα κάνει ερωτα, τι ωρα χεζει, που πήγε κτλ.
Οπως και να το κανουμε δεν ειμαστε ίδιοι.
Και στην τελική ενα γ@μωτηλέφωνο αγοράζω. Γιατι με βαζεις σε τέτοια μπρίζα! Γιατι καταπας τα δικαιώματα που μου έχει δώσει η χωρα μου; Γιατί δεν γραφεις καθαρά εκει καπου σε μια γωνια οτι συνεργάζεσαι με την NSA, και οτι ανά πασα στιγμη σου ζητηθεί, μπορεί να δωσεις όλα τα στοιχειά που συνέλεξες μεσω του τηλεφωνου σου.
Απλα και αντρικια. Και ασε με εμενα να αποφασίσω μετα αν θα το παρω η όχι.
Στην μπινια δλδ;;
Και δεν με ενδιαφέρει τι κανουν οι αλλες επιχειρήσεις. Εγω Αππλ αγοράζω, και θέλω να με σέβεται σαν πελάτη. Οπως εγω δεν τις κανω παζάρια για το πόσο κανει το τηλέφωνο της, και τα σκάω απλόχερα, ετσι θελω να είναι και αυτή απέναντι μου.
Τόσο απλα, τοσο λογικα.
Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 13/09/2013 - 02:40