Μπορεί και να είναι έτσι όπως το λες. Εγώ πάω γυμναστήριο τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνω cross fit ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Όταν σε ένα πρόγραμμα 1 ώρας καίω 500 kcal μου φαίνεται λίγο παράξενο στην υπόλοιπη μέρα να χάνω μόνο άλλες 200 Θερμίδες
Δεν έχεις καταλάβει.
Οι συνολικά 700 θερμίδες που καις, είναι γιατί κινείσαι. Το Apple Watch μόνον αυτό μπορεί να μετρήσει με τους αισθητήρες που έχει.
Σε αυτό θα προσθέσεις άλλες 1500-2000 θερμίδες (τις αναφέρει ως "Θερμίδες Ανάπαυσης" στην εφαρμογή υγεία), οι οποίες είναι όλες οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός σου όταν απλά ΥΠΑΡΧΕΙ, και δεν κάνει τίποτα άλλο.
Αυτό υπολογίζεται αδρά μέσω φύλου, ηλικίας, βάρους και ύψους και δεν αλλάζει δραματικά. Οι διαφορές σε μια ρουτινιασμένη καθημερινότητα είναι της τάξης των 100-200 θερμίδων ανάλογα την επιπλέον επίπονη και πολύωρη δραστηριότητά σου.
Για να βρεις αυτό το ποσό και να το μετρήσεις ακριβώς, θα πρέπει να φοράς μία μάσκα στο στόμα και στην μύτη για ένα 24ώρο τουλάχιστον, που να σφραγίζει και να μετράει το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα που εισπνέεις και εκπνέεις. Αυτό είναι το σπειροεργόμετρο.
Πριν πεις ότι είναι άχρηστο το Apple Watch στην θερμιδομέτρηση, να ξέρεις ότι όλα τα fitness tracker κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Μπορούν να μετρήσουν την κατανάλωση της άσκησης και της κίνησης.
Στα του Crossfit
Για όλα τα αθλήματα που έχουν να κάνουν με άρση βαρών και χρήση διάφορων οργάνων, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς αντίστοιχες εφαρμογές, στις οποίες ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώθηκαν κατά την διάρκεια της εκτέλεσής τους είναι πιο σωστός, γιατί έχουν ερευνηθεί.
Αν σηκώσεις το χέρι σου με αλτήρες και χωρίς αλτήρες, το ρολόι δεν μπορεί να διακρίνει μόνο του την περισσότερη προσπάθεια που καταβάλεις. Το μόνο διαφορετικό που θα έχει στις παραμέτρους του είναι η αύξηση του καρδιακού ρυθμού.
Αντίθετα σε αθλήματα τύπου αντοχής, τρέξιμο, ποδήλατο, κωπηλασία (προγράμματα που έχει η μαμά εφαρμογή του Apple Watch), ο υπολογισμός των θερμίδων είναι πιο σωστός και υπολογίσιμος.
Στις τελευταίες μου προτάσεις νομίζω ότι βρίσκεται η απάντησή σου. Αγνόησε τις προηγούμενες αν έχεις καταλάβει τη λειτουργία των Fitness Trackers in General