Μιας και προχθές παρέλαβα και τη δεύτερη θήκη για το 7 plus, θα τολμήσω να κάνω μια πρόωρη σύγκριση για μερικά χρήσιμα συμπεράσματα, μεταξύ των Ringke Slim SF Black και Spigen Liquid Armor, μετά από μια…“πρόβα τζενεράλε” στο 6 plus!
DSCN0658.JPG 105.34KB
70 λήψεις
DSCN0659.JPG 114.85KB
81 λήψεις
DSCN0660.JPG 114.47KB
81 λήψεις
DSCN0661.JPG 105.16KB
74 λήψεις
Εντυπώσεις λοιπόν…
1. Design
Στην Ringke Slim δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές από την προηγούμενη έκδοση όπως φαίνεται, πέραν της απαραίτητης αλλαγής του κοψίματος για την πίσω κάμερα. Η Ringke υιοθετεί το σχεδιασμό του μεγάλου ανοίγματος πίσω, το οποίο μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως από άκομψο έως και άσχημο, αλλά πιστεύω πως σε συνδυασμό με το black που σκοπεύω να πάρω θα δένει όμορφα σαν σύνολο.
Η Liquid Armor είναι μια νέα πρόταση από τη Spigen. Κατ’ ουσίαν μου δίνει την εντύπωση μιας παραλλαγής της δημοφιλούς Neo Hybrid, με βασική διαφορά την απουσία του bumper, γεγονός που την καθιστά λίγο πιο λεπτή. Το design της με κέρδισε εξ’ αρχής και ιδιαίτερα το κόψιμο ακριβείας στην πίσω κάμερα, χαρακτηριστικό το οποίο βλέπουμε συνήθως σε ultra slim θήκες.
2. Υλικό
Η Ringke Slim SF Black είναι μια dual coating θήκη, φτιαγμένη από PC και μία ελαστική επίστρωση, η οποία προσδίδει φοβερό grip και ωραία αίσθηση στο χέρι. Μοναδικό μειονέκτημα οι δαχτυλιές οι οποίες αποτυπώνονται στην πλάτη εύκολα, αλλά όχι μόνιμα φυσικά. Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι η ελαστική επίστρωση υπάρχει μόνο στην SF Black θήκη. Ούτε η Gunmetal (η εξ αριστερών στις φωτογραφίες), ούτε και η Clear που έχω δοκιμάσει έχουν τόσο καλό grip.
Το υλικό της Liquid Armor είναι TPU καλής ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει η Spigen. Στα χαρακτηριστικά της θήκης στο επίσημο site, τονίζεται ότι είναι “fingerprint-free”, πράγμα το οποίο ισχύει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει “amazing grip”. Σ' αυτό το σημείο υστερεί αισθητά έναντι της Ringke.
3. Εφαρμογή
Και οι δύο θήκες έχουν πάρα πολύ καλή εφαρμογή. Ωστόσω, η τοποθέτηση και η αφαίρεσή τους από τη συσκευή, είναι εύκολη υπόθεση.
4. Προστασία
Τόσο η Ringke Slim, όσο και η Liquid Armor, ανήκουν στην κατηγορία των θηκών που παρέχουν ικανοποιητικά επίπεδα προστασίας από μικροπτώσεις, όχι φυσικά στα επίπεδα των Rhinoshield Playproof, Otterbox Symmetry κ.λ.π., αλλά σίγουρα καλύτερα από τις ultraslim.
Οι άκρες τους (lips) είναι ανασηκωμένες επαρκώς πάνω από την οθόνη. Τα κουμπιά περιμετρικά της συσκευής στη Spigen καλύπτονται αλλά υπάρχει καλή αίσθηση και άμεση απόκριση στα πατήματα. Στη Ringke είναι εκτεθειμένα.
5. Συμβατότητα με tempered glass
Στο τηλέφωνο που βλέπετε, έχει τοποθετηθεί tempered glass 2,5D της ESR με το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και γι’ αυτό το λόγο το ξαναπροτίμησα, παρόλο που η νέα έκδοση για 7/plus, δεν έχει τόσο καλά reviews. Ίδωμεν…
Το υπάρχον λοιπόν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες (ελπίζω), στη Ringke αφήνει ένα μικρό κενό περίπου 1.0mm, ενώ στην Liquid Armor είναι λιγότερο απο 0.5mm, οπότε θα συνιστούσα λίγο προσοχή στην επιλογή για όσους επιθυμούν e2e.
Τέλος, επειδή το post προέκυψε εξαιρετικά μεγάλο (ενδεχόμενα και βαρετό), να κλείσω λέγοντας πως αλλάζω σχετικά συχνά θήκες στις συσκευές μου και μου αρέσει να έχω τουλάχιστον μία θήκη από κάθε κατηγορία, με βασικό -αλλά όχι μοναδικό- κριτήριο κατηγοριοποίησης, την προστασία. Οπότε η επόμενες αγορές μου, θέλω να πιστεύω πως θα είναι η Veil XT που κερδίζει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στις ultraslim και μία εκ των Playproof / Symmetry που προανέφερα, για ουσιαστική προστασία.
Η αγορά των 2 θηκών έγινε από Amazon και e-Bay αντίστοιχα, στις 29 Σεπτεμβρίου.
H μεν Spigen παραλήφθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η δε Ringke Slim την Τετάρτη 12 του μηνός.
Υ.Γ. Αγαπητή μου PowerSupport λυπάμαι…αλλά άργησες!