Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

Αγορά iPhone (και όχι μόνο) με απαλλαγή ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
337 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#211   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 12/02/2018 - 10:17

Φίλε μου κατ αρχήν οφείλεις να είσαι πιο ευγενικός, κατά δεύτερον δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις κάτι, το κακό είναι να είσαι ξεροκέφαλος.
Το θέμα μας είναι ποιος νόμος το προβλέπει ή ότι όντως οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ γίνονται μέσω τράπεζας?
Ελπίζω να κατάλαβες τι ισχύει και να μην παραπλανείς τα υπόλοιπα μέλη με την ασχετοσύνη σου

Το θέμα μας είναι οτι ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να απαγορεύει αγορές άνω των 500ων ευρώ από επιχειρήσεις με μετρητά όπως προσπαθείς να αφήσεις να εννοηθεί (όσες φορές και αν σε ρώτησα που το έχεις δει αυτό που λες μου έγραφες άσχετα)...
Επίσης για να μην παραξεφεύγουμε από το θέμα με φοροτεχνικά μαθήματα η φίλη ρώτησε για αντικαταβολή και όχι για απλή πληρωμή με μετρητά...
Φιλικά,
ο "άσχετος"

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#212   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 12/02/2018 - 10:40

Το θέμα μας είναι οτι ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να απαγορεύει αγορές άνω των 500ων ευρώ από επιχειρήσεις με μετρητά όπως προσπαθείς να αφήσεις να εννοηθεί (όσες φορές και αν σε ρώτησα που το έχεις δει αυτό που λες μου έγραφες άσχετα)...
Επίσης για να μην παραξεφεύγουμε από το θέμα με φοροτεχνικά μαθήματα η φίλη ρώτησε για αντικαταβολή και όχι για απλή πληρωμή με μετρητά...
Φιλικά,
ο "άσχετος"

Λοιπόν για να τελειώνουμε:

1) Η αντικαταβολή είναι πληρωμή με μετρητά.

2) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ!

3) Θα είχες αποφύγει αυτή την άσκοπη συζήτηση αν έκανες μια απλή ερώτηση στον λογιστή σου. Για να σου φύγει όμως κάθε απορία πάρε ένα τηλ. (στον Κωτσόβολο π.χ) και πες τους ότι θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν αξίας 1.000 ευρώ με τιμολόγιο, ποιες δυνατότητες σου δίνουν για πληρωμή?

#213   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 11:50

1) Η αντικαταβολή είναι πληρωμή με μετρητά. ΛΑΘΟΣ: Η αντικαταβολή σε αγορά με τιμολόγιο κατατίθεται στην τράπεζα από την μεταφορική άρα θεωρείται τραπεζική συναλλαγή!

2) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΛΑΘΟΣ: Αυτό ισχύει μόνο για ιδιώτες!

3) Θα είχες αποφύγει αυτή την άσκοπη συζήτηση αν έκανες μια απλή ερώτηση στον λογιστή σου. Για να σου φύγει όμως κάθε απορία πάρε ένα τηλ. (στον Κωτσόβολο π.χ) και πες τους ότι θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν αξίας 1.000 ευρώ με τιμολόγιο, ποιες δυνατότητες σου δίνουν για πληρωμή? Αν εσύ λαμβάνεις νομικές-φορολογικές συμβουλές από τον Κωτσόβολο δικαίωμα σου, ελπίζω μόνο να μην παίρνεις και άλλο κόσμο στο λαιμό σου (επειδή λες οτί είναι και η δουλειά σου)!

#214   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 12:20

1) Η αντικαταβολή είναι πληρωμή με μετρητά. ΛΑΘΟΣ: Η αντικαταβολή σε αγορά με τιμολόγιο κατατίθεται στην τράπεζα από την μεταφορική άρα θεωρείται τραπεζική συναλλαγή!

2) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΛΑΘΟΣ: Αυτό ισχύει μόνο για ιδιώτες!

3) Θα είχες αποφύγει αυτή την άσκοπη συζήτηση αν έκανες μια απλή ερώτηση στον λογιστή σου. Για να σου φύγει όμως κάθε απορία πάρε ένα τηλ. (στον Κωτσόβολο π.χ) και πες τους ότι θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν αξίας 1.000 ευρώ με τιμολόγιο, ποιες δυνατότητες σου δίνουν για πληρωμή? Αν εσύ λαμβάνεις νομικές-φορολογικές συμβουλές από τον Κωτσόβολο δικαίωμα σου, ελπίζω μόνο να μην παίρνεις και άλλο κόσμο στο λαιμό σου (επειδή λες οτί είναι και η δουλειά σου)!

Πραγματικά είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!

Είναι 100% σίγουρο ότι δεν έχεις κάνει ΠΟΤΕ συναλλαγή με τιμολόγιο, O ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ!!! Μια επιχείρηση δεν θα εξοφλήσει ΠΟΤΕ τιμολόγιο ανω των 500 ευρω με μετρητά γιατί ΔΕΝ θα της αναγνωριστεί ως έξοδο. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;;;;;

Στο λέω για χιλιοστή φορά, ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ! Αν έχεις λογιστή...

Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις από τα πιο κάτω πινακάκια να στο εξηγήσω...

Συνημμένα αρχεία

Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 12/02/2018 - 12:25

#215   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 12:38

Είναι 100% σίγουρο ότι δεν έχεις κάνει ΠΟΤΕ συναλλαγή με τιμολόγιο (μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά!), O ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (δεν έγραψα πουθενά οτί ο ιδιώτης κόβει τιμολόγιο! έγραψα οτί η υποχρεωτική πληρωμή γιά αγορές άνω των 500 ευρώ μικτά μέσω τράπεζας αφορά μόνο ιδιώτες!) !!! Μια επιχείρηση δεν θα εξοφλήσει ΠΟΤΕ τιμολόγιο ανω των 500 ευρω με μετρητά γιατί ΔΕΝ θα της αναγνωριστεί ως έξοδο (το οτί δεν θα αναγνωριστεί το έξοδο δεν σημαίνει οτί απαγορεύεται να το κάνει;  ). Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις (γιατί τα τσουβαλιάζεις όλα μήπως; );;;;;

Στο λέω για χιλιοστή φορά, ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ! Αν έχεις λογιστή (μήπως να βρείς εσύ κάποιο λογιστή να σου εξηγήσει τι γράφει το taxheaven;)...

Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις από τα πιο κάτω πινακάκια να στο εξηγήσω (το κάτω πινακάκι αφορά ιδιώτες, άρα δεν μας ενδιαφέρει...το πάνω παρουσιάζει σχηματικά ότι σου λέω και εγώ)...

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 12/02/2018 - 12:42

#216   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 12:45

Είναι 100% σίγουρο ότι δεν έχεις κάνει ΠΟΤΕ συναλλαγή με τιμολόγιο (μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά!), O ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (δεν έγραψα πουθενά οτί ο ιδιώτης κόβει τιμολόγιο! έγραψα οτί η υποχρεωτική πληρωμή γιά αγορές άνω των 500 ευρώ μικτά μέσω τράπεζας αφορά μόνο ιδιώτες!) !!! Μια επιχείρηση δεν θα εξοφλήσει ΠΟΤΕ τιμολόγιο ανω των 500 ευρω με μετρητά γιατί ΔΕΝ θα της αναγνωριστεί ως έξοδο (το οτί δεν θα αναγνωριστεί το έξοδο δεν σημαίνει οτί απαγορεύεται να το κάνει;  ). Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις (γιατί τα τσουβαλιάζεις όλα μήπως; );;;;;

Στο λέω για χιλιοστή φορά, ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ! Αν έχεις λογιστή (μήπως να βρείς εσύ κάποιο λογιστή να σου εξηγήσει τι γράφει το taxheaven;)...

Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις από τα πιο κάτω πινακάκια να στο εξηγήσω (το κάτω πινακάκι αφορά ιδιώτες, άρα δεν μας ενδιαφέρει...το πάνω παρουσιάζει σχηματικά ότι σου λέω και εγώ)...

Φαίνεται πόσο σχετικός είσαι όταν μου λες ότι η αντικαταβολή θεωρειται τραπεζική κατάθεση επειδη η κουριερ θα τα καταθέσει στην τράπεζα!!! Η κούριερ αγόρι μου θα βάλει όνομα καταθέτη το δικό της, εσύ πως θα αποδείξεις ότι τα έχεις καταθέσει στην τράπεζα; Θα σου δώσεις η κούριερ μήπως τα καταθετήριο;

Καλημέρα και καλή τύχη!

Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 12/02/2018 - 12:52

#217   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 14:36

Φαίνεται πόσο σχετικός είσαι όταν μου λες ότι η αντικαταβολή θεωρειται τραπεζική κατάθεση επειδη η κουριερ θα τα καταθέσει στην τράπεζα!!! Η κούριερ αγόρι μου θα βάλει όνομα καταθέτη το δικό της, εσύ πως θα αποδείξεις ότι τα έχεις καταθέσει στην τράπεζα; Θα σου δώσεις η κούριερ μήπως τα καταθετήριο;

Καλημέρα και καλή τύχη!

Εσύ κρατάς το έντυπο της ταχυπληρωμής ως αποδεικτικό της αντικαταβολής...

#218   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 14:40

Εσύ κρατάς το έντυπο της ταχυπληρωμής ως αποδεικτικό της αντικαταβολής...

Το έντυπο τησ ταχυπληρωμής πως θα το πληρώσεις? Με μετρητά μήπως?

Φίλε μου ή με τρολάρεις ή είσαι άσχετος που το παίζει σχετικός (απίστευτα επικύνδυνος συνδυασμός)!

#219   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 15:00

Το έντυπο τησ ταχυπληρωμής πως θα το πληρώσεις? Με μετρητά μήπως?

Φίλε μου ή με τρολάρεις ή είσαι άσχετος που το παίζει σχετικός (απίστευτα επικύνδυνος συνδυασμός)!

Με μετρητά προφανώς...όπως θα έκανες και με μια κατάθεση στην τράπεζα!

Η φιλοσοφία του νόμου δεν είναι να καταργήσει τα μετρητά όπως νομίζεις αλλά να περιορίσει τις συναλλαγές που δεν μπορούν να διασταυρωθούν με ανεξάρτητο-αντικειμενικό τρόπο οτί είναι πραγματικές.

Γι αυτό και οι εγκεκριμένοι τρόποι εξόφλησης δεν είναι μόνο εμβάσματα και επιταγές.

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 12/02/2018 - 15:02

#220   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 15:10

Με μετρητά προφανώς...όπως θα έκανες και με μια κατάθεση στην τράπεζα!

Η φιλοσοφία του νόμου δεν είναι να καταργήσει τα μετρητά όπως νομίζεις αλλά να περιορίσει τις συναλλαγές που δεν μπορούν να διασταυρωθούν με ανεξάρτητο-αντικειμενικό τρόπο οτί είναι πραγματικές.
Γι αυτό και οι εγκεκριμένοι τρόποι εξόφλησης δεν είναι μόνο εμβάσματα και επιταγές.

Για να τελειώνουμε. Έχω κατάστημα και αγοράζω ένα προϊόν από το media markt αξίας 2.000€, μπορώ να εξοφλήσω το τιμολόγιο με μετρητά στο ταμείο;
Στις μέχρι τώρα αγορές μου κανένας δεν δεχόταν μετρητά, μπορείς να μου πεις τι να τους πω για να τα δεχτούν;
Έχεις κάποιο παράδειγμα που έκοψες τιμολόγιο και το εξόφλησες με μετρητά;

Sent from my iPhone using Tapatalk

#221   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 16:09

Για να τελειώνουμε. Έχω κατάστημα και αγοράζω ένα προϊόν από το media markt αξίας 2.000€, μπορώ να εξοφλήσω το τιμολόγιο με μετρητά στο ταμείο;
Στις μέχρι τώρα αγορές μου κανένας δεν δεχόταν μετρητά, μπορείς να μου πεις τι να τους πω για να τα δεχτούν;
Έχεις κάποιο παράδειγμα που έκοψες τιμολόγιο και το εξόφλησες με μετρητά;

Αυτό θα το ρωτήσεις στα Mediamarkt. Δεν γνωρίζω την πολιτική της κάθε εταιρείας. Πάντως υπάρχουν εταιρείες που έχουν πλαφόν μέχρι 500 ευρώ σε μετρητά υποχρεωτικά ωστέ να "προστατεύσουν" τον πελάτη να μην αγοράσει με τρόπο που στην πορεία θα είναι προβληματικός ωστέ να το δικαιολογήσει ως δαπάνη. Και να γλυτώσουν ουσιαστικά από πιθανές περιττές γραφεικρατικές διαδικασίες (επιστροφές μετρητών-νέα πληρωμή με εγκεκριμένο τρόπο) σε δεύτερο χρόνο που τους κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα. Μην νομίζεις οτί ξέρουν όλοι που έχουν μια επιχείρηση και ψωνίζουν για αυτή πως λειτουργεί ακριβώς η φορολογία ωστέ να ξέρουν τι θα ζητήσουν...
Έχω στα υπόψιν διάφορες περιπτώσεις με μετρητά όπως λες. Βέβαια επειδή ακριβώς δεν αναγνωρίζεται η δαπάνη δεν είναι σύνηθες φαινόμενο και γίνονται για συγκεκριμένο σκοπό... Όχι όμως οτί δεν υπάρχουν!

Στο δια ταύτα...για πιο εξειδικευμένα φορολογικά μαθήματα απευθύνσου σε κάποιον φοροτεχνικό σύμβουλο-λογιστική-νομικό. Δεν υπάρχει λόγος να τα υπεραναλύουμε εδώ και να μπερδεύουμε και τον κόσμο που μπορεί να παρερμηνεύσει έννοιες. Επειδή ήσουν απόλυτος γι αυτό και ασχολήθηκα περαιτέρω. Καλό είναι να μην γενικεύουμε...ειδικά σε θέματα που μπορεί να στοιχίζουν χρήματα σε συνανθρώπους μας. Όπως έχω προαναφέρει το οτι κάτι λειτουργεί έτσι στην επιχείρηση μας δεν σημαίνει οτι λειτουργεί σε κάθε επιχείρηση. Γι αυτό πάντα παραπέμπω τους φίλους μας στους λογιστές τους για να εξακριβώσουν αν αυτά που διαβάζουν εδώ ισχύουν στην περίπτωση τους και να μην βρεθούν εκτεθειμένοι...

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 12/02/2018 - 16:10

#222   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 16:15

Όπως έχω προαναφέρει το οτι κάτι λειτουργεί έτσι στην επιχείρηση μας δεν σημαίνει οτι λειτουργεί σε κάθε επιχείρηση. Γι αυτό πάντα παραπέμπω τους φίλους μας στους λογιστές τους για να εξακριβώσουν αν αυτά που διαβάζουν εδώ ισχύουν στην περίπτωση τους και να μην βρεθούν εκτεθειμένοι...

Πραγματικά έλεος...
Σίγουρα είσαι ο #omorfonios που τρολάρει όλο το φόρουμ...

#223   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2018 - 16:50

Πραγματικά έλεος...
Σίγουρα είσαι ο #omorfonios που τρολάρει όλο το φόρουμ...

Δεν τον ξέρω τον φίλο και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που διαφωνεί μαζί σου πρέπει να είναι troll...! Λυπάμαι ειλικρινά...

<<Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισομαθε κι ολα τα ξέρει.Κι από προπάππου κι απο παπού κι συγχρόνως μπούφος και αλεπού....>>

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 12/02/2018 - 16:53

#224   invader

invader

iPH User

• 147 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 24/02/2018 - 12:53

Εχει ενα μηνα που σκευτομαι να κανω αγορα του iphone X με τιμολογιο. Δεν εχω βρει ενα καταστημα ομως να κανει το αυτονοητο απο την τιμη λιανικης να αφαιρει τον φπα με βαση την ΠΟΛ. Ετσι πως ειναι λενε οτι μπαινουν μεσα αμα το δωσουν με τιμολογιο βαση της ΠΟΛ υσχιει κατι τετοιο?

Εχιε βρει κανενενας καποιο καταστημα που λειτουργει κανονικα ?

#225   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3874 μηνύματα

Δημοσίευση 24/02/2018 - 13:32

Εγώ πήρα MacBook Pro από εδώ http://www.e-rainbow.gr κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 21