Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Homekit & σενάρια αυτοματισμού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
602 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#481   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/03/2023 - 12:05

Το γνωρίζω οτι δεν είναι απαραίτητο π.χ. οι EVE θέλουν απλά να υπάρχει ουδέτερος, το θέμα είναι οτι αν η συνδεσμολογία δεν είναι αυτή που ανέφερα στο παράδειγμα ο παρακάτω διακόπτης δεν λειτουργεί, δες το διάγραμμα σύνδεσης.

https://sonoff.tech/...witches/zbmini/

Δεν έχει σημασία από που έρχεται ο ουδέτερος αρκεί να καταλήγει στον πίνακα και από κει στο ρελέ διαφυγής.
Θα μπορούσε η σύνδεση να είναι και έτσι
3dc9cd32d4a0b1362f3648dacf72ede4.jpg
Big things have small beginnings

#482   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2023 - 12:07

Ο ουδέτερος χρειάζεται πρωτίστως για να πάρει ρεύμα το ίδιο το έξυπνο το αξεσουάρ. Πως θα λειτουργήσει αλλιώς για να ανοιγοκλείσει ένα κύκλωμα;

#483   ThemisD

ThemisD

iPH newbie

• 91 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/03/2023 - 12:33

Btw μόλις είδα ότι η sonoff έβγαλε ενδιάμεσους διακόπτες που δεν απαιτούν καν ουδέτερο.

https://sonoff.tech/...ches/zbmini-l2/

#484   Nikkos78

Nikkos78

iPH Member

• 286 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:00

αυτό το διάγραμμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό που έχει στη σελίδα, για το S1 S2 δηλαδή, ότι περιμένει απλά μια επαφή εκεί και όχι τάση για να το ενεργοποιήσει. 

Αν ισχύει αυτό θα υπάρχει θέμα με την εγκατάσταση σε κυκλώματα αλερετούρ γιατί αν δεν έχει γίνει η πρόβλεψη απ΄ την αρχή για τέτοια καλωδίωση, είναι δύσκολο να γίνει μετέπειτα.

Θα το ψάξω και εγώ λίγο, γιατί αφού οι διακόπτες της sonoff υποστηρίζουν zigbee και μπορούν να δουλέψουν με το bridge της philips, γλυτώνω ένα bridge για τη διαχείρηση

οκ.

διόρθωση.

ZBMINI-L2 - SONOFF Official εδώ ειναι κατανοητό.

περιμένει την είσοδο μόνο στο S2, την τάση 220V από τον απλό διακόπτη για να δώσει ρεύμα στην έξοδο

Τελευταία επεξεργασία από: Nikkos78, 08/03/2023 - 13:06

#485   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:08

αυτό το διάγραμμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό που έχει στη σελίδα, για το S1 S2 δηλαδή, ότι περιμένει απλά μια επαφή εκεί και όχι τάση για να το ενεργοποιήσει.
Αν ισχύει αυτό θα υπάρχει θέμα με την εγκατάσταση σε κυκλώματα αλερετούρ γιατί αν δεν έχει γίνει η πρόβλεψη απ΄ την αρχή για τέτοια καλωδίωση, είναι δύσκολο να γίνει μετέπειτα.
Θα το ψάξω και εγώ λίγο, γιατί αφού οι διακόπτες της sonoff υποστηρίζουν zigbee και μπορούν να δουλέψουν με το bridge της philips, γλυτώνω ένα bridge για τη διαχείρηση

οκ.
διόρθωση.
ZBMINI-L2 - SONOFF Official εδώ ειναι κατανοητό.
περιμένει την είσοδο μόνο στο S2, την τάση 220V από τον απλό διακόπτη για να δώσει ρεύμα στην έξοδο

Υπάρχει μόνο ένα και μοναδικό μοντέλο της Sonoff που λειτουργεί με το Philips Hue bridge

SONOFF ZBMINI-R3 - Zigbee Wireless Smart Switch Two Way Dual Relay - 2 Output Channel

#486   jtheogr

jtheogr

iPH Enthousiast

• 482 μηνύματα
  • GameCenter:John.

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:26

Δεν έχει σημασία από που έρχεται ο ουδέτερος αρκεί να καταλήγει στον πίνακα και από κει στο ρελέ διαφυγής.
Θα μπορούσε η σύνδεση να είναι και έτσι
3dc9cd32d4a0b1362f3648dacf72ede4.jpg

Γνωρίζω πολύ καλά πως συνδέονται το θέμα οτι το διάγραμμα τις Sonoff δείχνει διαφορετική συνδεσμολογία απο το σύνηθες μπορεί να έχουν κάνει και λάθος δεν ξέρω.

Γνωρίζει κανείς αν υποστηρίζουν thread τα Sonoff γιατί δεν βρίσκω τίποτα στην σελίδα τους.

#487   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:31

Το dimmer γίνεται μέσα από τις εφαρμογές τους , απο HomeKit μόνο ανοίγεις κλείνεις . Αλλά θέλει ψάξιμο ποια το κάνουν . Όπως και οι κάμερες ενώ τις βλέπεις στο HomeKit για οτιδήποτε προγραμματισμό πρέπει να το δεις μέσα από το app τους.κάπου νόμιζα είχα διαβάσει ότι το είχε κάνει κάποιος από εδώ μέσα ή σε άλλο φόρουμ το διάβασα ; [emoji848]

Επειδή ήδη έχω ένα Meross on off switch, Δεν σου επιτρέπει να κάνεις dimming μέσα από την εφαρμογή του. Χρειάζεται dimmer.

#488   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:31

Γνωρίζω πολύ καλά πως συνδέονται το θέμα οτι το διάγραμμα τις Sonoff δείχνει διαφορετική συνδεσμολογία απο το σύνηθες μπορεί να έχουν κάνει και λάθος δεν ξέρω.

Γνωρίζει κανείς αν υποστηρίζουν thread τα Sonoff γιατί δεν βρίσκω τίποτα στην σελίδα τους.

Ζητώ συγνώμη δεν γνώριζα ότι το ήξερες!

Ναι θα υποστηρίξουν το matter

https://sonoff.tech/...er-with-sonoff/

#489   Nikkos78

Nikkos78

iPH Member

• 286 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:32

Υπάρχει μόνο ένα και μοναδικό μοντέλο της Sonoff που λειτουργεί με το Philips Hue bridge

SONOFF ZBMINI-R3 - Zigbee Wireless Smart Switch Two Way Dual Relay - 2 Output Channel

ωραίος :) 

το θέμα είναι ότι για κύκλωμα αλερετούρ, δε μπορείς να κάνεις τροποποίηση για να δουλέψει σωστά, θα πρέπει να έχει φτιαχτεί εξ αρχής η καλωδίωση μεταξύ των 2 διακοπτών ή θα πρέπει στο τελικό κουτί διακόπτη πριν το φωτιστικό να φέρεις και καλώδιο L από το κουτί διακλάδωσης (αν βρεις και αν είναι εύκολο που σημαίνει μερεμέτι στους τοίχους) γιατί ο sonoff πρέπει να είναι συνέχεια με τάση.

Οπότε θέλει λίγο σκέψη παραπάνω για τα κυκλώματα αλερετούρ. Για απλό διακόπτη είναι αρκετά εύκολο, αρκεί να χωραει μεσα στο κουτί του διακόπτη και το sonoff .

#490   ThemisD

ThemisD

iPH newbie

• 91 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2023 - 13:53

Αυτό θα σημαίνει και ότι θα είναι διαθέσιμα "απευθείας" στο Homekit χωρίς την ύπαρξη Homebridge;

Θα υπάρχει άραγε η δυνατότητα υποστήριξης του matter και από παλιότερες συσκευές με κάποιο firmware update ή ζητάω πολλά;

Ζητώ συγνώμη δεν γνώριζα ότι το ήξερες!

Ναι θα υποστηρίξουν το matter

https://sonoff.tech/...er-with-sonoff/

Τελευταία επεξεργασία από: ThemisD, 08/03/2023 - 13:56

#491   ThemisD

ThemisD

iPH newbie

• 91 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2023 - 14:04

Θεωρώ ότι οι 4 διαφορετικοί τρόποι εγκατάστασης του επίσης νέου παρακάτω προϊόντος, και κυρίως ο 4ος, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που αναφέρεις.

https://sonoff.tech/...doc/minir4-doc/

https://sonoff.tech/...MINIR4-V1.0.pdf

ωραίος :)

το θέμα είναι ότι για κύκλωμα αλερετούρ, δε μπορείς να κάνεις τροποποίηση για να δουλέψει σωστά, θα πρέπει να έχει φτιαχτεί εξ αρχής η καλωδίωση μεταξύ των 2 διακοπτών ή θα πρέπει στο τελικό κουτί διακόπτη πριν το φωτιστικό να φέρεις και καλώδιο L από το κουτί διακλάδωσης (αν βρεις και αν είναι εύκολο που σημαίνει μερεμέτι στους τοίχους) γιατί ο sonoff πρέπει να είναι συνέχεια με τάση.

Οπότε θέλει λίγο σκέψη παραπάνω για τα κυκλώματα αλερετούρ. Για απλό διακόπτη είναι αρκετά εύκολο, αρκεί να χωραει μεσα στο κουτί του διακόπτη και το sonoff .

Τελευταία επεξεργασία από: ThemisD, 08/03/2023 - 14:05

#492   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2023 - 17:34

Αυτό θα σημαίνει και ότι θα είναι διαθέσιμα "απευθείας" στο Homekit χωρίς την ύπαρξη Homebridge;

Θα υπάρχει άραγε η δυνατότητα υποστήριξης του matter και από παλιότερες συσκευές με κάποιο firmware update ή ζητάω πολλά;

Θεωρητικά θα «μιλάνε» απευθείας με το Home hub (HomePod).
Εφόσον εδραιωθεί το matter πρέπει όλοι να εξοικειωθούμε με τις νέες ορολογίες.
Η λέξη home hub δεν υπάρχει πια. Το HomePod ονομάζεται πλέον matter controller.
Και αν θα θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό ένας matter controller έχει την εξής αποστολή:

* Απευθείας επικοινωνία με όλες τις matter συσκευές
* δίνει εντολές στις matter συσκευές & τρέχει τους αυτοματισμούς

#493   kostakiss

kostakiss

iPH Elite Poster

• 1910 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 08/03/2023 - 22:12

Έχω τις περισσότερες συσκευές smart .
Πχ στις μπριζες που θέλω να χειρίζομαι έχω κάποιες blitzwolf με έλεγχο κατανάλωσης και απομακρυσμένη διαχείριση .

Επίσης σε όλα τα φωτιστικά στο σπίτι , έχω σμαρτ λάμπες η και ολόκληρα φωτιστικά smart , που όλα ελέγχονται μεσω κινητού .

ερωτήσεις :

1. Υπάρχει κάποιο όφελος εκτός από τα παραπάνω ώστε να περάσω και zigbee στους διακόπτες-μπριζες ;

2. Συνήθως χωρανε σε όλους τους διακόπτες από τη πίσω πλευρά ; (Ελπίζω ο ηλεκτρολόγος να έχει βάλει ήδη ουδέτερο που του είχα ζητήσει σε όλο το σπίτι)

Sent from my iPhone using Tapatalk

#494   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 08/03/2023 - 22:49

Εγώ έχω μπερδευτεί λίγο. Έστω ότι θέλουμε να πάρουμε 10-20 συσκευές matter από διάφορες εταιρείες. Θα χρειαστούμε και hub εκτός από ένα homepod mini ώστε να μην έχουμε θέμα με το wifi? Η πλέον δεν θα είναι απαραίτητο;

#495   Giorgio2112

Giorgio2112

iPH Contributor

• 1209 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/03/2023 - 22:51

εγώ ήμουν τυχερός κατέβασα από το κουτί επάνω ένα ουδέτερο,

μονόκλωνο μέσα από το υπάρχον κανάλι , πίσω από τον διακόπτη της πρίζας και με λίγο σκάψιμο από πίσω από τον διακόπτη

, μπήκαν τα switch άνετα.

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 19

0 μέλη, 19 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες