Για την ακρίβεια, γενικό δε σημαίνει καθολικό. Και εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν και διακύμανση στην ένταση μιας που απ ότι φαίνεται εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.
Κι εγώ δεν είχα καταλάβει κάτι. Μόλις το διάβασα δοκίμασα με μαύρο background και πάλι όλα ήταν ομοιόμορφα. Δοκιμάζοντας όμως το συγκεκριμένο υπήρχε διακύμανση στην μια άκρη και υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Τώρα, σε φυσιολογικό φως ημέρας ακόμα και με συννεφιά δεν φαίνεται το παραμικρό. Και γενικά και με τη συγκεκριμένη φωτο σε full screen.
Το θέμα όμως υπάρχει ασχέτως αν ενοχλεί ή όχι ή αν πρέπει να είναι έτσι ή όχι.
Αυτές οι κ@λοοθόνες θα απασχολούν δυστυχώς για πολύ καιρό πολύ κόσμο. Από ρολόγια μέχρι τηλεοράσεις. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ακόμα και στο Xs Max σε απόλυτο σκοτάδι και μηδενική φωτεινότητα έκανε νερά. Όχι τέτοιου τύπου αλλά προβλημάτισε (όποιος θέλει ας δοκιμάσει σε full screen).
Επίσης στο ρολόι είναι όπως φαίνεται θέμα επίδρασης pixel με γειτονικά του (όπως ανέφερε και κάποιος σε ξένο forum). Η ίδια η φωτό δείχνει να "κινείται" σχεδόν καθώς τρεμοπαίζουν τα pixels. Σαν gif.
Προβλέπω στο 5.1.2 να καταργείται η αυτόματη φωτεινότητα και όλα καλά. Σχεδόν.
Από Δευτέρα θα ενημερωθώ και από επίσημο service provider για το δικό μου, αν και δεν ξέρω αν θέλω να ξεκινήσω διαδικασία δοκιμής ρολογιών.