Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί συναλλαγή αν νομίζει ότι μπορεί να ειναι απάτη. Επίσης κανένας απο σας δεν σκέφτεται ότι ο έμπορος μπορεί να νομίζει ότι η προμήθεια με το αππλ πεϊ μπορεί να ειναι μεγαλύτερη γι αυτόν.
μην τα παίρνεται όλα δεδομένα. Για να ρολαρουν οι κάρτες κάποιοι πληρώνουν απο την τσέπη τους.
οι μπίζνες κάρτες ας πούμε έχουν μεγαλύτερη προμήθεια για τον έμπορο απο ότι οι κανονικές.
ο συνήγορος του καταναλωτή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.
αλλα εσυ επιφανειακά σκεπτομενε φίλε το τερματίζεις αμέσως.....
Δεν υπάρχει αυτό που λες. Ρωτάει το έμπορος πως θα πληρώσεις, λες με κάρτα. Τέλος. Όταν απλώσει το μηχάνημα πληρώνεις ΟΠΩΣ θέλεις. Δεν έχει κάποιο έλεγχο σε αυτό. Κάρτα δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις, ίσα-ίσα που καλό είναι να μην δίνεται ποτέ και σε κανέναν. Ούτε Apple, ξε-Apple, ποια τράπεζα είναι, τίποτα......συγκεκριμένα κιολας...ο έμπορος δεν βλέπει ΚΑΝ το όνομα σου ούτε την κάρτα σου με πληρωμή με Apple Pay. Τίποτα..... Οι προμήθειες είναι γνωστές...π.χ. AMEX έχει μεγαλύτερες γι' αυτό και οι περισσότεροι δεν έχουν.....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα....
Επίσης, θα πω 2 περιστατικά, κάπως σχετικά.....
Περιστατικό 1
Μεγάλη αλυσίδα φούρνων άλλαξε ιδιοκτήτη (πριν από 1.5-2 χρόνια περίπου). Τις πρώτες 2-3 μέρες, και για να μην το κλείσουν το μαγαζί, δεν δέχονταν πιστωτικές. Εγώ πήγα να αγοράσω τα ψώνια του ΣΚ προφανώς χωρίς να το γνωρίζω και πάντα μόνο με το ρολόι μου. Αφού είχα μία σακούλα πράγματα, μου λέει η κοπέλα δυστυχώς δεν δεχόμαστε κάρτες για λίγες μέρες. Επειδή το αλεπουδάκι δεν μπορεί να είναι 110 και 100 η αλεπού, της λέω δυστυχώς εγώ δεν έχω μετρητά μαζί μου οπότε θα σας πληρώσω την επόμενη φορά (με ξέρουν στον φούρνο). Ποτέ δεν μου τα ζήτησαν τα λεφτά....φαντάζομαι καταλαβαίνετε γιατί.....
Περιστατικό 2
Έμπορος λιανικής μου αρνείται να πληρώσω με το ρολόι γιατί δεν του έλεγα από ποια τράπεζα είναι η κάρτα (δεν έχω υποχρέωση να του πω, μόνο αν είναι Visa ή Mastercard ή ΑΜΕΧ...και αυτό για στατιστικούς λόγους...δεν έχει καμία χρήση ούτε στην τράπεζα, ούτε στον έμπορο). Του λέω, τα πράγματα είναι απλά, είτε μου αρνείσαι να πληρώσω και παίρνω τα πράγματα και φεύγω όπως είμαι και φωνάζεις την αστυνομία να μας λύσει το θέμα, και αφού καταγγείλω ότι αρνείσαι πληρωμή, είτε αποδέχεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και με αφήνεις να πληρώσω και να φύγω. Πιστεύω καταλαβαίνετε ποιο επέλεξε.....