Προσωπικά πιστεύω πως περισσότερο ενοχλεί πόση ώρα αφήνεις το Κινητο στη πρίζα μετά το 100%.
Για παράδειγμα η apple μέσω του optimised σου λέει στα «ίσα» ότι δε πρέπει να αφήνεις πολύ ώρα το κινητό στη πρίζα μετά το 100% τσεκάροντας τις συνήθειες σου.
Σε laptop της Lenovo έχει επιλογή να βάζεις μέγιστο όριο φόρτισης το 80% για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Σίγουρα έτσι κάνουν και άλλες εταιρείες πλέον. Όταν λοιπόν στο λένε οι ίδιοι οι κατασκευαστές τότε νομίζω αρκεί.
Από την άλλη πιστεύω πως τα κινητά έχουν δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση υπερθέρμανσης κατά τη φόρτιση ανάλογα τη μάρκα όποτε δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό να έχεις γρήγορη φόρτιση όταν ο ίδιος ο κατασκευαστής πάλι στο επιτρέπει.
Μεγαλύτερη ζημιά θα κανείς στη μπαταρία αν τη σκίζεις στη χρήση πχ καλοκαίρι ντάλα ήλιο παρά κάτω από ελεγχόμενη φόρτιση….
Το 11 προ ΜΑξ το είχα δώσει στην αδερφή μου με 100% battery health και το έριξε στο 95% μέσα σε ένα μήνα [emoji23][emoji23][emoji23]. Να ξέρετε στέκει ως ένα βαθμό το health. Μη ξεχνάτε ότι φτιάχνει η apple το κάνει σωστά (λέμε τώρα [emoji23][emoji23])
Όπως και να χει αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις για χρόνια και δε θες να πετάξεις 50 ευρώ για μπαταρία τοτε ναι θα το φορτίζεις με 5w φορτιστή και μέχρι 80%
Αν το αλλάζεις κάθε χρόνο ποιος χεστ….ε; [emoji23][emoji23][emoji23]
Αν είναι να φορτίζω μέχρι 80% και να χάνω 1 με 2 ώρες οθόνης και αν είναι να περιμένω κάνα 4ωρο να φορτισει, τότε ναι προτιμώ σε 5 χρόνια να δώσω 50αρικο για αλλαγή μπαταρίας. Ξεκάθαρα!
Sent from my iPad using Tapatalk