Όσοι γνωρίζουν (ξαναλέω όσοι γνωριζουν) η DHL είναι από τις καλύτερες και πιο γρήγορες, ασφαλείς και εγγυημένες μεταφορικές στον κόσμο.
Όποιος έχει πάει στο hub που έχουν στο El Vel, ξέρει τι εστί DHL....
Από προσωπική εμπειρία μαγκώμενο λόγω brexit laptop αγορασμένο το Δεκέμβρη πριν το brexit, εγινε dispatched Ιανουάριο και το τσίμπησαν στο τελωνείο.
Μετά από αίτημα επιστροφής και μετα από επκοινωνία με DHL καθώς δεν τον αποδέσμευε το ελληνικό τελωνείο ούτε δεχόταν αίτημα επιστροφής (έχω όλες τις επικοινωνίες μέσω email) μόνο η επέμβαση της DHL ήταν σωτήρια η οποία στα κεντρικά μου είπε κύριε μου δεν θα ασχοληθείτε εσείς με το δέμα και το τελωνείο, είναι δική μας δουλειά και θα φροντίσουμε να το ξεμπλοκάρουμε να φύγει (όποιος έχει πάρε δώσε με τελωνεία ξέρει τι σημαίνουν η διαδικασία αυτή να επιστρέψεις δέμα...).
Όσον αφορά τη UPS δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορη με την DHL και επίσης αξιόπιστη. Το μόνο αρνητικό κατ εμέ είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή παράδοσης στη διεύθυνση (πχ αν δεν είσαι στο σπίτι να στο φέρουν στη δουλειά) παρά μόνο όταν γίνει η πρώτη αποτυχημένη παράδοση. Το δευτερο είναι η UPS εξυπηρετεί Αθήνα και μετά για λογαριασμό της στην επαρχία άλλες συνεργαζόμενες οι οποίες ανά περίπτωση μπορει να είναι και τοπικές / τραγικές.
Τέλος θα προσθέσω οτι και στις δυο εταιρείες τα τηλεφωνικά τους κέντρα είναι εξαιρετικά με ανθρώπους που ΑΠΑΝΤΑΝΕ στο τηλέφωνο.
Δε θα μπω καν στη διαδικασία να σχολιάσω εταιρείες τύπου ACS όπου στην Αθήνα σου στέλνουν μήνυμα οτι έγινε προσπάθεια αποτυχημένης παράδοσης χωρίς να έχουν περάσει καν από την περιοχή σου. Σε επαρχία έχω ακούσει οτι η ΑCS είναι κάπως καλύτερη....
Η χειρότερη μου εμπειρία με ΑCS ήταν αποστολή δέματος express από Θεσσαλονίκη Αθήνα και παραδόθηκε μετά από 8 μέρες (πάντα ήταν "αποτυχημένες" οι προσπάθειες παράδοσης ενώ ήμασταν όλοι σπίτι). Μας κοροϊδευαν δηλαδή κανονικά, και όλο αυτό ήταν και precovid (2019)-δεν είχε σκάσει ακόμα ο μεγάλος φόρτος.
Οπότε χίλιες φορές DHL με τα ωραία ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η εταιρεία είναι απλά γαμάτη. Όποιος την έχει δουλέψει το ξέρει.
Και για να είμαι πλήρως αντικειμενικός αυτό που χρεώνω και στις 2 είναι οτι και οι δυο είναι φαρμακεία στις τιμές.
Τελευταία επεξεργασία από: GeorgiosL, 29/05/2023 - 21:25