PwnageTool 4.0 - 4.0.1 Released
Δημοσίευση 28/06/2010 - 15:34
Αν γίνεται jb , παρακαλώ πείτε μας ποια βήματα ακολουθούμε ώστε να πετύχει. Υπενθυμίζω πως δεν έχουμε βάλει την 3.1 ή την 3.2
ευχαριστώ πολύ.
Ad
Δημοσίευση 28/06/2010 - 16:31
Δημοσίευση 28/06/2010 - 16:39
Αγαπητοί συν-φορουμήτες, αποφάσισα και έκανα Jailbreak στο 3GS μου (old bootrom, πριν ήταν jailbroken στην 3.1 με PwnageTool αν θυμάμαι καλά, πάντως όχι με Spirit). Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα (πάλι) το PwnageTool 4.01 και όλα πήγαν καλά κατά τη διαδικασία.
Όμως δυστυχώς διαπίστωσα μέχρι στιγμής 3 προβλήματα, 1 εκ των οποιών είναι σημαντικό(!!!):
1) (Το πιο απλό και ανώδυνο, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό)
Το Carrier μου έχει εξαφανιστεί και βλέπω μόνο το signal strength: Δοκίμασα όλους τους τρόπους που αναφέρονται στο forum για να φτιάξω στο πρόβλημα (ιδίως με editing του carrier.plist), αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, όσα respring ή reboot και αν κάνω μετά την αλλαγή.
2) (Σημαντικό μεν, αλλά παλεύεται μέχρι να γίνει κάποιο upgrade στο Cydia που να φτιάχνει ίσως το πρόβλημα)
Στο Cydia όταν κάνω add κάποιο Source, ενώ βρίσκει κανονικά το link του Source (repo) και φαίνεται να κατεβάζει μια χαρά και ταχύτατα τα packages, όταν φτάνει και κάνει μέχρι το τέλος και το "Downloading release" (η μπάρα του processing φτάνει στο τέλος) μετά το Cydia παγώνει στην μαύρη οθόνη και δεν κάνει τίποτα (το άφησα γύρω στο μισάωρο να δω μήπως ξεκολλήσει και ολοκλρώσει, αλλά παρέμεινε κολλημένο εκεί), οπότε η μόνη λύση είναι να πατήσω το Home button για να βγω και μετά να κάνω respring ώστε να μπορέσω να ξαναμπώ στο Cydia. Το πρόβλημα φαίνεται να ξεκίνησε όταν προσπάθησα να βάλω ένα repo που δεν δουλεύει (κάποιο λανθασμένο link για το xsellize repo) και μετά φαίνεται να το έχει κρατήσει κάπου αποθηκευμένο, προσπαθεί να το κάνει access κάθε φορά που πάω να προσθέσω ένα (σωστό) Source και αποτέλεσμα είναι να κολλάει εκεί.
Φυσικά δοκίμασα όλους τους γνωστούς τρόπους (από το γνωστές οδηγίες του forum για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με το Cydia) ώστε να σβήσω χειροκίνητα το προβληματικό repο και ενώ όταν σβήνω τα αρχεία που πρέπει και κάνω και edit το cydia.list αφαιρόντας το προβληματικό link στο repo αυτό, παρ'όλα αυτά, ενώ όταν ξεκινάει το Cydia φορτώνει μια χαρά τα packages από τα σωστά Sources και λειτουργεί μια χαρά με το κατέβασμα και το installation των εφαρμογών, αν ξαναπροσπαθήσω να κάνω add ένα άλλο (σωστό) Source, πάλι κολλάει στο ίδιο σημείο που περιγράφω παραπάνω.
Διαπίστωσα ότι αν μπω στο directory /private/var/lib/apt/list πάλι υπάρχει ένα αρχείο xsellizexxxxxxxxx και στο cydia.list έχει εμφανιστεί πάλι το προβληματικό xsellize Source link !!!
Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό αφού έχω ακολουθήσει όλα τα βήματα (Cydia - Οδηγός επίλυσης προβλημάτων - Step 4: Προβλήματα με τα sources) ώστε να το κάνω remove και πρόσκαιρα (πριν να προσπαθήσω να κάνω πάλι add κάποιο άλλο Source/repo) λειτουργεί μια χαρά το Cydia.
Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να κάνω manually remove και add το Cydia σαν τελευταία λύση (Cydia - Οδηγός επίλυσης προβλημάτων - Step 8: Εγκαταστήστε ξανά το Cydia).
Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι πριν κάνω και αυτό, please προτείνετε!!
3) (To πιο σημαντικό πρόβλημα!!!!!)
Το GPS φαίνεται απλά να έχει σταματήσει εντελώς να λειτουργεί!!! Ακόμη και η δική του Google maps εφαρμογή δεν λειτουργεί! Με το firmware 3.1 λειτουργούσε άψογα και ακόμη και λίγο μέσα σε κτήριο να ήμουν μου έδινε ταχύτατα έστω και ένα λίγο ανακριβές στίγμα, ακόμη και αν δεν είχε την δυνατότητα να γίνει dislpay ο χάρτης. Τώρα απλά δεν δίνει στίγμα (την κουκίδα) με την καμία και αν το βάλεις να ψάξει, τότε το ψάχνει συνέχεια και δεν βρίσκει τίποτα. Φυσικά ούτε λόγος για να λειτουργήσουν άλλα applications όπως το Navigon ή το Cygic Aura.
Όπως καταλαβαίνετε ο λόγος που είναι το πιο σημαντικό πρόβλημά μου είναι ότι μου έχει αχρηστευθεί το GPS και είμαι αρκετά νευριασμένος και απογοητευμένος με αυτό το θέμα!
Δυστυχώς δεν μπορώ να δοκιμάσω jailbreak μέσω Windows (μήπως δημιουργεί το πρόβλημα κάποιο bug του PwnageTool στο Mac, αν και δεν νομίζω), διότι απλά μέχρι στιγμής όλα τα Jailbreak γίνονται μόνο ξεκινώντας από Jailbroken συσκευή με firmware 3.1.x και εγώ τώρα είμαι ήδη στο iOS 4.
Οποιαδήποτε πρότασή σας για τη λύση του προβλήματός που με το GPS μπορεί να είναι χρήσιμη και να βοηθήσει στην επίλυση!!
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζω.
Η λύση στο πρόβλημα 1 είναι ότι κατα την διάρκεια που φτιάχνεις το custom firmware, πρέπει να κάνεις διπλό κλικ στο general και να ξετσεκάρεις το activate phone. Αλλιώς θα πρέπει να το κάνεις unlock με το ultrasnow.
Στο 2 η απάντηση είναι η αναμονή μέχρι να γίνουν update στο cydia. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αλλά ξέρω κάποια προγράμματα που δεν δουλεύουν σωστά.
Στο 3 δεν έχω απάντηση δυστυχώς. Πάντως στο iOS 4 αν λειτουργεί το GPS θα πρέπει να δεις ένα μικρό εικονίδιο στο menu-bar, ένα μικρό βελάκι που δείχνει Βόρεια-Ανατολικά.
Τελευταία επεξεργασία από: sliolis, 28/06/2010 - 16:42
Δημοσίευση 28/06/2010 - 18:16
Η λύση στο πρόβλημα 1 είναι ότι κατα την διάρκεια που φτιάχνεις το custom firmware, πρέπει να κάνεις διπλό κλικ στο general και να ξετσεκάρεις το activate phone. Αλλιώς θα πρέπει να το κάνεις unlock με το ultrasnow.
Στο 2 η απάντηση είναι η αναμονή μέχρι να γίνουν update στο cydia. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αλλά ξέρω κάποια προγράμματα που δεν δουλεύουν σωστά.
Στο 3 δεν έχω απάντηση δυστυχώς. Πάντως στο iOS 4 αν λειτουργεί το GPS θα πρέπει να δεις ένα μικρό εικονίδιο στο menu-bar, ένα μικρό βελάκι που δείχνει Βόρεια-Ανατολικά.
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Οι δικές μου απαντήσεις είναι:
1) Εννοείται έκανα uncheck την επιλογή για "Activate phone", γιατί απλά αναφέρεται στις οδηγίες για το JB με το PwnageTool 4.01 στο iClarified. Οπότε δεν φταίει αυτό. Κάτι άλλο είναι άλλα ποιος να ξέρει τι!...
2) ΔΕΝ μιλάω για πρόβλημα με συγκεκριμένες εφαρμογές του Cydia, αλλά για πρόβλημα με το ίδιο το Cydia όσον αφορά τα Sources (repos) όταν προσπαθώ να κάνω Add: Μου κολλάει όταν τελειώνει το κατέβασμα (Downloading) των packages και του release (του repo μάλλον). Οπότε δεν είναι θέμα να περιμένω να βγουν updates σε εφαρμογές του Cydia, αλλά ίσως να βγει κάποιο update του ίδιου του Cydia στο οποίο να λύνεται το πρόβλημα που περιέγραψα!
3) Το ξέρω για το εικονίδιο που λες, το έχω δει στα διάφορα forums και sites που έκανα search για το πρόβλημά μου με το GPS. Όμως φίλε μου δεν εμφανίζεται στο menu bar ποτέ!! Και αυτό με ανησυχεί ακόμη περισσότερο... Μπορώ να σου πω ότι με ανησυχεί πολύ περισσότερο από τα παραπάνω 2 προβλήματα, μου έχει αχρηστευθεί το GPS και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω ανάμικτα συναισθήματα θυμού και λύπης μαζί για το θέμα, γιατί το χρησιμοποιώ συχνά πυκνά το GPS μου και στην Αθήνα και σε εκδρομές και τώρα με έχει "κρεμάσει"!!
Δημοσίευση 28/06/2010 - 18:23
Την λυση για το 1ο προβλημα την εχο βρει
δν γνωριζο για ποιον λογο αλλα για να σοθ εμφανιστι o carrier πρεπει να κανεις unlock την συσκευι
παρολλο που το iphone σου ειναι απ'την Ελλαδα
Για το δευτερο προβλημα διαβασα οτι 8α γινουν update ολα τα προγραματα στο cydia(δν γνωριζο κατι παραπανο επι του θεματος)
Και για το 3ο προβλημα εμενα δουλευι κανονικα δν ξερο γιατι εχις προβλημα σε αυτο
Φίλε μου σε ευχαριστώ και σένα για τις απαντήσεις σου. Αλλά πάνω κάτω απάντησα στον slolis για όσα λες και εσύ. Αν έχετε κάποιες άλλες προτάσεις για να βρω τι φταίει ή για fixing ευχαρίστως να τις ακούσω.
Δημοσίευση 28/06/2010 - 19:21
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Οι δικές μου απαντήσεις είναι:
1) Εννοείται έκανα uncheck την επιλογή για "Activate phone", γιατί απλά αναφέρεται στις οδηγίες για το JB με το PwnageTool 4.01 στο iClarified. Οπότε δεν φταίει αυτό. Κάτι άλλο είναι άλλα ποιος να ξέρει τι!...
2) ΔΕΝ μιλάω για πρόβλημα με συγκεκριμένες εφαρμογές του Cydia, αλλά για πρόβλημα με το ίδιο το Cydia όσον αφορά τα Sources (repos) όταν προσπαθώ να κάνω Add: Μου κολλάει όταν τελειώνει το κατέβασμα (Downloading) των packages και του release (του repo μάλλον). Οπότε δεν είναι θέμα να περιμένω να βγουν updates σε εφαρμογές του Cydia, αλλά ίσως να βγει κάποιο update του ίδιου του Cydia στο οποίο να λύνεται το πρόβλημα που περιέγραψα!
3) Το ξέρω για το εικονίδιο που λες, το έχω δει στα διάφορα forums και sites που έκανα search για το πρόβλημά μου με το GPS. Όμως φίλε μου δεν εμφανίζεται στο menu bar ποτέ!! Και αυτό με ανησυχεί ακόμη περισσότερο... Μπορώ να σου πω ότι με ανησυχεί πολύ περισσότερο από τα παραπάνω 2 προβλήματα, μου έχει αχρηστευθεί το GPS και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω ανάμικτα συναισθήματα θυμού και λύπης μαζί για το θέμα, γιατί το χρησιμοποιώ συχνά πυκνά το GPS μου και στην Αθήνα και σε εκδρομές και τώρα με έχει "κρεμάσει"!!
Λυπάμαι που αντιμετωπίζεις τα προβλήματα αυτά.
1) Όντως στο iClarified λέει τις οδηγίες αυτές. Να ρωτήσω κάτι. Όταν ξεκίνησες την διαδικασία restore πρόσεξες αν ήρθε σε επικοινωνία το iTunes/iPhone με το το iTunes Store για το authentication? Γιατί αν δεν γίνει αυτό το βήμα φοβάμαι ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα. Ίσως να ΜΗΝ είναι αυτή η απάντηση στο πρόβλημα σου αλλά ίσως να αξίζει και να το δοκιμάσεις.
2) Αν θυμάμαι καλά όταν άνοιξα το cydia για πρώτη φορά μετά το jb σε iOS 4 καθυστέρησε κάπως να ξεκινήσει αλλά και να κάνει όλα τα updates. Επίσης (κι όχι ότι αυτό κάνει κάποια διαφορά), κατά την διάρκεια του BUILD είχα προ-επιλέξει μια σειρά από πακέτα για να εγκατασταθούν. Δεν ξέρω αν αυτό θα έλυνε τα προβλήματα σου αλλά αν όντως χρειαστεί να κάνεις το 1 από την αρχή ίσως να πρέπει να το δοκιμάσεις.
3) Το GPS είναι όντως πρόβλημα. Για να επιβεβαιωθείς ότι ΔΕΝ έχει χαλάσει το hardware chip, θα μπορούσες να επιστρέψεις σε official firmware (χωρίς JB) και να δοκιμάσεις κάποιο free GPS application από το iTunes Store. Έχει 2-3 νομίζω.
όλα αυτά που λέω είναι φυσικά μανούρα και κάποια ταλαιπωρία αλλά ίσως τελικά να πρέπει να το κάνεις προκειμένου να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις κάποιο τεχνικό πρόβλημα ειδικά για το 3ο πρόβλημα σου.
Σπύρος
Δημοσίευση 28/06/2010 - 23:17
1) Αν εννοείς το authorization πιστεύω ότι το είχα κάνει ήδη, εφόσον έκανα και backup τα applications που έχω κατεβάσει (paid και free) από το iTunes. Εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, αλλά έχεις δίκιο, μπορεί να φτιάξει και αν κάνω unlock το τηλέφωνο και ας μην ήταν ποτέ κλειδωμένο!! Έχω δει πολλά στη ζωή μου, ιδίως στα PC και σε άλλες multimedia συσκευές, οπότε τίποτα δεν μου κάνει πλέον φοβερή εντύπωση και τίποτα δεν αποκλείω!
2) Αν κάνω unlock (που δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα) θα ξανα-εγκαταστήσω το Cydia από την αρχή;;
Αν και για το θέμα του Cydia μπορώ να κάνω και λίγη υπομονή μέχρι να βγει κάποιο καλό upgrade που να διορθώνει ίσως και το πρόβλημα που έχω περιγράψει με το Add των Sources στο τέλος του Download.
3) Για αυτό το πρόβλημα κάθομαι περισσότερο και ασχολούμαι/βασανίζομαι να βρω μια λύση κυρίως, γιατί απλά το GPS το χρειάζομαι και τώρα με έχει κρεμάσει η ιστορία αυτή!!
Οπότε σκέφτομαι σοβαρά είτε:
α) Να βάλω το αυθεντικό firmware της Apple να δω αν δουλεύει το GPS έτσι.
β) Να ξαναπεράσω το custom firmware που είχα φτιάξει με το PwnageTool 4.01. Αλλά γίνεται αυτό τώρα;!;;;; (γιατί γράφει ότι γίνεται μόνο από old bootrom iPhone 3GS JB 3.1.x η δουλειά!)
γ) Να κάνω κάπως rollback στο firmware 3.1.2 και μετά JB με Blackra1n. Και αυτό δεν ξέρω πως γίνεται, γιατί δεν έτυχε ποτέ να χρειαστώ να το κάνω. Υπάρχει κάποιος οδηγός για το πως γίνεται κάτι τέτοιο;; Αν τον έχεις εσύ ή κάποιος άλλος, please δώστε ένα link!!
Δημοσίευση 28/06/2010 - 23:26
Δημοσίευση 29/06/2010 - 06:48
Δημοσίευση 29/06/2010 - 09:43
μην μασάς, ξανάπαιρνα το custom που έκανες...Φίλε Σπύρο (sliolis) σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου.
1) Αν εννοείς το authorization πιστεύω ότι το είχα κάνει ήδη, εφόσον έκανα και backup τα applications που έχω κατεβάσει (paid και free) από το iTunes. Εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, αλλά έχεις δίκιο, μπορεί να φτιάξει και αν κάνω unlock το τηλέφωνο και ας μην ήταν ποτέ κλειδωμένο!! Έχω δει πολλά στη ζωή μου, ιδίως στα PC και σε άλλες multimedia συσκευές, οπότε τίποτα δεν μου κάνει πλέον φοβερή εντύπωση και τίποτα δεν αποκλείω!
2) Αν κάνω unlock (που δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα) θα ξανα-εγκαταστήσω το Cydia από την αρχή;;
Αν και για το θέμα του Cydia μπορώ να κάνω και λίγη υπομονή μέχρι να βγει κάποιο καλό upgrade που να διορθώνει ίσως και το πρόβλημα που έχω περιγράψει με το Add των Sources στο τέλος του Download.
3) Για αυτό το πρόβλημα κάθομαι περισσότερο και ασχολούμαι/βασανίζομαι να βρω μια λύση κυρίως, γιατί απλά το GPS το χρειάζομαι και τώρα με έχει κρεμάσει η ιστορία αυτή!!
β) Να ξαναπεράσω το custom firmware που είχα φτιάξει με το PwnageTool 4.01. Αλλά γίνεται αυτό τώρα;!;;;; (γιατί γράφει ότι γίνεται μόνο από old bootrom iPhone 3GS JB 3.1.x η δουλειά!)
γ) Να κάνω κάπως rollback στο firmware 3.1.2 και μετά JB με Blackra1n. Και αυτό δεν ξέρω πως γίνεται, γιατί δεν έτυχε ποτέ να χρειαστώ να το κάνω. Υπάρχει κάποιος οδηγός για το πως γίνεται κάτι τέτοιο;; Αν τον έχεις εσύ ή κάποιος άλλος, please δώστε ένα link!!
...εγώ είχα βάλει το custom iOS4, μετά φόρτωσα κάτι apps από το Cydia που μου crashαραν τελείως το κινητό, και μετά ξαναπέρασα το custom iOS4 και όλα ok
Τελευταία επεξεργασία από: dunkelStern, 29/06/2010 - 09:43
Δημοσίευση 29/06/2010 - 10:09
Φίλε Σπύρο (sliolis) σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου.
Καλημέρα,
1) Με κάθε update σε καινούργιο firmware το iTunes/iPhone κάνει authorization για να το ξεκλειδώσει αυτό αφού είσαι με επίσημο προμηθευτή και πάροχο επικοινωνίας όπως για παράδειγμα η VF Ελλάδος.
2) Το unlock δεν είναι μαλλον χρήσιμο γιατί πρέπει να γίνει μέσω του Cydia και όπως λες δεν λειτουργεί σε σένα. Οπότε πάμε πίσω στην επιλογή 1 όπου είναι και η πιο σωστή κατά την γνώμη μου.
3) Το σημαντικό είναι να δεις ότι το GPS δουλεύει. Κι αυτό θα το δεις αν βάλεις το αυθεντικό firmware. από κει και πέρα μπορείς να γυρίσεις σε 3.1.2 (υπάρχει οδηγός δικός μου νωρίτερα σε post) κι από εκεί να φτιάξεις εκ νέου το custom firmware.
Αν χρειαστείς βοήθεια μπορείς να μου πεις.
Σπύρος
Δημοσίευση 29/06/2010 - 10:10
Καταφερα να κάνω downgrade σε 3.1.2 , αλλά όταν πάω να βάλω το custom firmware του ios4 που έχω φτιάξει με το pwnage tool κολάει στο preparing for iphone restore μέχρι μετά από κανα πεντάλεπτο που βγάζει error 1603.Εχετε καμμιά ιδέα πώς να προχωρήσω?
Εκανες custom build ή άλλαξες κάποια δεδομένα όπως το activate phone? Είσαι με επίσημο πάροχο ή όχι;
Δημοσίευση 29/06/2010 - 10:32
μην μασάς, ξανάπαιρνα το custom που έκανες...
...εγώ είχα βάλει το custom iOS4, μετά φόρτωσα κάτι apps από το Cydia που μου crashαραν τελείως το κινητό, και μετά ξαναπέρασα το custom iOS4 και όλα ok
Ναι, αλλά γίνεται;;
Μήπως πρέπει πρώτα να κάνω downgrade στην 3.1.2 και μετά να ακολουθήσω την διαδικασία με το PwnageTool 4.01;
Δημοσίευση 29/06/2010 - 10:50
και γίνεται κανονικά
Δημοσίευση 29/06/2010 - 10:51
Ναι, αλλά γίνεται;;
Μήπως πρέπει πρώτα να κάνω downgrade στην 3.1.2 και μετά να ακολουθήσω την διαδικασία με το PwnageTool 4.01;
Εγώ προσωπικά ΔΕΝ το έχω κάνει. Αλλά με βάση τα λίγα λόγια που λέει ο φίλος μας μάλλον το έχει κάνει ο ίδιος και πιθανόν δούλεψε. άλλωστε στην φάση που είσαι είσαι έτοιμος για πειραματισμούς.
Από την άλλη μπορώ να βρω ένα λόγο να μην δουλέψει. Κι αυτό είναι το να ψάχνει να κάνει Authorization. Κι αυτό εξαρτάται από το τι build έχεις φτιάξει. αλλά βρέθηκε και 2η επιβεβαώση οπότε ίσως να έχω άδικο.
Καλημέρα και ενημέρωσε μας για την εξέλιξη.
Σπύρος
Τελευταία επεξεργασία από: sliolis, 29/06/2010 - 10:52
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 8
0 μέλη, 8 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες