Όπως πιστεύω θα έχεις καταλάβει και από προηγούμενα μηνύματά μου φανατικός του iPhone δεν είμαι σε καμμιά περίπτωση, και δεν είναι λίγες φορές που το "συστήνω" σε γνωστούς μου ως ένα εξαιρετικό handheld υπολογιστή με "ολίγον" από τηλέφωνο.
Συμφωνουμε εδω, λιγο πολυ ετσι ειναι.
Ωστόσο αν αναλύσουμε αυτά που αποκάλεσες ως "αυτονόητα στην εποχή μας" ίσως να μην είναι και τόσο δικαιολογημένες οι αιτιάσεις σου. Για παράδειγμα οι υπέρυθρες έχουν "πεθάνει" εδώ και χρόνια και σήμερα σχεδόν κανένα σύγχρονο smartphone δεν έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα. Στη μεταφορά αρχείων πάλι εδώ και χρόνια γίνονται προσπάθειες κατάργησης του BT και χρήσης του WiFi που και ταχύτερο κατά εκατοντάδες φορές είναι και έχει σχεδιαστεί για αυτό τον λόγο υποστηρίζοντας εγγενή δικτύωση ενώ το BT όχι.
Αν το ΒΤ δεν μου δινει τις ελευθεριες των υπερυθρων (και παραπανω) να το βρασω, θα γινω οπαδος του κινηματος φερτε πισω τους πεθαμενους.
Τι να το κανω το ΒΤ αν δεν μπορω να στειλω και να λαβω αρχεια κατα βουληση (δικιας μου και οχι της APPLE)
Αναφέρεις στη συνέχεια την "εξωτερική μνήμη". Θα έχεις προσέξει πως όσα κινητά προσφέρουν την δυνατότητα αυτή, το κάνουν γιατί πολύ απλά για περιορισμό του κοστολογίου και της πολυπλοκότητας της κατασκευής δεν έχουν καθόλου εσωτερική μνήμη storage ή αρκούνται σε μια ελάχιστη ποσότητα. Αντιθέτως το iPhone έρχεται με 16GB το ελάχιστο ή 32GB που για το σύνολο των smartphones είναι το μέγιστο δυνατόν έστω και με χρήση εξωτερικής επέκτησης. Συνυπολόγισε σε αυτα, το γεγονός πως οι σειριακής μετάδοσης SD cards, ακόμα και οι ταχύτερες και πανάκριβες από αυτές είναι σχεδόν 10-15 φορές αργότερες από την ενσωματωμένη και ιδιαίτερα ακριβή NAND Flash RAM που χρησιμοποιεί το iPhone, και θα καταλάβεις πως τα πράγματα δεν είναι πάντοτε όπως φαίνονται.
Μα θα με τρελανεις εσυ, τι να την κανω την ταχυτητα? ΠΟΣΗ ταχυτητα χρειαζεται καποιος για να βαλει πεντε αρχεια του EXCEL και να τα εχει διαθεσιμα ανα πασα
στιγμη και οπουδηποτε?
Ισως εσυ μιλας να την χρησιμοποιουνε ως εξτρα μνημη αλλα εγω δε λεω αυτο, εγω το θελω ως επιπλεον αποθηκευτικο χωρο, και να δεις που καποια στιγμη θα το βαλουν
και θα το "γιορτασουν" ως αλλη μια καινοτομο προσθηκη η σαν την ελευση του μεσια και θα μας τα πριξουν ΠΑΛΙ (και παλι εγω ως μακακας γνησιος που ειμαι θα κανω
το κατο μου παξιμαδι για να το αγορασω!).
Τέλος να επαναλάβω αυτό που και ο ίδιος είπες πως μετρητής χαρακτήρων στα SMS υπάρχει πλέον, ενώ για να λέμε και την αλήθεια, η εποχή μας δεν προστάζει πια SMS καθώς αυτή η δυνατότητα στις περισσότερες χώρες έχει υποακατασταθεί από το e-mail, το TCP/IP texting και τα λοιπά δικτυακά προτόκολα επικοινωνίας και επαφής. Ακόμα και η καθαρή φωνητική τηλεφωνία κατά πολλούς πνέει ήδη τα λοίσθια παραχωρώντας την θέση της στο VoIP.
Εδω δε συμφωνω καθολου αλαλ για ονομα του θεου (τους) βαλανε μετρητη σε κατι που πεθαινει? Ε χαλασε ο κοσμος να βαλουν υπερυθρες και ext mem?
Ξεκολα (φιλικα το λεω) επειδη εμεις πηραμε το "υπερτατο" μηχανημα δεν σημαινει οτι ο υπολοιπος κοσμος πρεπει να μας ακολουθησει, υπαρχουν πολοι ακομη που γραφουν SMS και εν παση περιπτωση
δεν ειναι και τοσο σαινια σα και μας, μην τους φτηνουμε εμεις και οι εταιριες.
Αν λοιπόν τα βάλουμε όλα κάτω, μάλλον θα διαπιστώσουμε πως τόσο το iPhone, όσο και επερχόμενα ανταγωνιστικά λειτουργικά (βλ. WP7) δεν στερούνται στην πραγματικότητα δυνατοτήτων αλλά απλά ακολουθούν τις τάσεις της εποχής αφήνοντας πίσω τους κακές πρακτικές του παρελθόντος, από τις οποίες καλώς οι κακώς πολλοί χρήστες εξακολουθούν δυστυχώς να είναι εξαρτημένοι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση πως δικαιολογώ κάποιες πραγματικά αδικαιολόγητες ελλείψεις του iOS. Τίποτα από τα παραπάνω, δεν δικαιολογεί για παράδειγμα την έλλειψη διαχείρισης ιστορικού κλήσεων, την φτωχή έως ανύπαρκτη παραμετρικότητα (βλ. message & event tones), τις αστείες δυνατότητες notification κλπ.
Τωρα δηλάδη πρεπει να βγαλουμε "καθηστερημενους" οσους θελουν ΑΠΛΑ να κανουν ενα τηλεφωνο και να στειλουν μυνημα στη γκομενα τους?
Καλα εμεις γιναμε σκλαβοι τις APPLE αυτοι τι φταινε?
Και γιατις ελλειψεις που λες, δηλαδη εσυ τι νομιζεις? Οτι τα τζιμανια τις αππλε δεν το ξερουν? Το ξερουν, αλλοι ειναι οι λογοι που δεν τα βαζουν και ειναι εκ του πονηρου.!
Κατά τη γνώμη μου όμως, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να ζούμε με την hires οθόνη, την ταχύτατη storage memory, το καλό και σταθερό λειτουργικό και τις εξαιρετικές εφαρμογές του, το ικανότατο και ταχύτατο socket stack του, και όλα τα λοιπά εξαιρετικά του χαρακτηριστικά και δεν πειράζει αντέχουμε και μερικές τέτοιες μικροελλείψεις. Στο κάτω - κάτω έπονται και νέες εκδόσεις firmware ενώ ας έχουμε υπόψιν μας και το cliché πως "εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο".
Δεν ξερω για σενα εγω αν δεν μπορουσα να κανω JB την συσκευη που εχω (και αναφερομαι απο το Wii μεχρι το iphone) ουτε καν θα το επαιρνα η δυνατοτητα JB και η πληθωρα software
του προσθετη αξια οχι οτι "ειναι" τηλεφωνο.
Ουφ κουραστικα να γραφω το σεντονι... παω να δω την βροχη....
Σημ. Μην τα παρεις και συ στο κρανιο με αυτα που λεμε, διαλογο κανουμε δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε.