iPad 2 ή Samsung Galaxy Tab 10.1v;
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:25
Γιατί λοιπόν να έχω και το MacBook μου μαζί ? Και το iphone και το....ipad? Για αυτή τη περίπτωση το galaxy tab τα συνδίαζε και τα 3. Και σας τα γράφω όλα αυτά έχοντας macbook και σχεδιάζοντας την επομενη αγορά iMac, macmini...!
Ad
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:27
Σχετικά με τις ανάγκες της εξέλιξης, οι οποίες στην ουσία δημιουργούνται από τις εταιρίες, πείτε μου:
Πόσες φορές, οι περισσότεροι, έχετε στείλει κάτι με bluetooth;
Πόσες φορές, οι περισσότεροι, έχετε ανάγκη να κάνετε περιήγηση σε 5-6 gadgets στην home screen; (Καταντά τρελός πονοκέφαλος το λειτουργικό της Google μετά από μερική χρήση).
Πόσες φορές, οι περισσότεροι έχετε την διάθεση και την ανάγκη να ανοίξετε 12 παράθυρα σε έναν browser, για να κάνετε την περιήγησή σας στο διαδίκτυο; ( Τι στο καλό τα θέλουμε 12 παράθυρα ταυτόχρονα σε καθημερινή χρήση; )
(Είναι και αρκετά άλλα, όμως ίσως δεν έχει σημασία να τα αναφέρω).
Κάποιος που πραγματικά χρειάζεται ένα υπερ-σύστημα σε μια φορητή συσκευή, έχετε την εντύπωση πως δεν θα το είχε κάνει μέχρι τώρα (να το χρησιμοποιεί δηλαδή), αλλά θα περίμενε μέχρι το 2011 για να το πραγματοποιήσει; Και μάλιστα μέσω μιας mobile συσκευής.
(Λόγω δουλειάς ή οτιδήποτε άλλο).
Εδώ κοιτάμε αν το, κατά τα άλλα, "κακό" ("επειδή δεν μας δίνει τα πάντα (βλέπε: bluetooth)") IOS, καλύπτει ως ένα mobile λειτουργικό σύστημα, τις ανάγκες μας καθημερινά.
Αν είναι ένα γρήγορο, εύκολο, "άνετο", κατανοητό, ευπαρουσίαστο λειτουργικό, χωρίς συχνά κολλήματα.
Απορώ για το ότι, σκεφτόμαστε ότι μας κοροϊδεύει μια εταιρία, σχετικά με αυτά που μας δίνει σαν δυνατότητες σε μια συσκευή, από την στιγμή που με τα χρήματα που δίνουμε σε αυτή την εταιρία, για να αγοράσουμε μια συσκευή της, θα μπορούσαμε να πάρουμε μια συσκευή από άλλη εταιρία η οποία, θα ικανοποιούσε όλες τις ανάγκες μας.
Γιατί δεν αγοράσαμε εξ αρχής μια συσκευή από άλλη εταιρία με όλες τις "δυνατότητες" που θα θέλαμε "να είχαμε"...;
Η απάντηση πιστεύω πως βρίσκεται, στην ευχαρίστηση - ικανοποίηση, της καθημερινής χρήσης από την συσκευή που έχουμε ο καθένας μας τώρα (αυτή την στιγμή).
Ο καθένας κρατά αυτό που τον ικανοποιεί περισσότερο. Ας δούμε τι θέλουμε να έχουμε και ότι τι "θα" θέλαμε" να χρησιμοποιούμε.
Αυτό είναι και το λειτουργικότερο - χρησιμότερο όλων.
Θα σου αναφέρω απλώς ότι εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει το Αndroid ποτέ και δεν έχω άποψη, προτίθεμαι όμως!
Μπλε δόντι παλιά το χρησιμοποιούσα συχνότατα τώρα δεν μπορώ, πρέπει να έχω εφαρμογή και δεν παίζει σε 4.3.2 !!!
Δηλαδή το αν θα έχω ή όχι BT εξαρτάται από το iOS ε γιατί βρε αδερφέ ? ? ? Για τις μικροσκοπιμότητες της Apple ? ? ?
Μην συγχέεις το iPhone με τις ταμπλέτες! Από ένα κινητό που είναι ΚΑΙ υπολογιστής ή και αντιστρόφως μπορώ ας
πούμε να στερηθώ κάποια πράγματα-που δεν μου αρέσει αλλά λέμε-από μία ταμπλέτα γιατί όμως τη στιγμή που μπορεί να με
καλύπτει σχεδόν πλήρως ? ? ?
Απάντησέ μου σε αυτό!!!!Δεν είναι δα και αυτά που κουβεντιάζουμε τίποτα εξωφρενικά να υπάρχουν σε μία συσκευή, απλά
τα θέλω με την ποιότητα ενός brand name που μου τα στερεί από την άλλη!!!!!!! Υπάρχει μία ψιλοπαραλογία στην όλη φάση,
δεν νομίζεις ? ? ?
Και αυτό θίγω εξ'αρχής...
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:27
Εσύ ξέρεις;Μην είσαι σίγουρος Νίκο ότι όλοι γνωρίζουν στο έπακρο τι ακριβώς θέλουν...
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:30
Ωραία και συμφωνώ μαζί σου! Και εγώ πιστεύω ότι αν βρεθείς στην ανάγκη και χρειαστείς κάτι...την πάτησες!!! Θα το κλείσεις το εργαλείο και θα ψάχνεις δικαιολογία για τα 600-800 που έδωσες!!!!!!! Και θα λες μα η Apple το ένα μα η Apple το άλλο και είναι περιττά κλπ...Ξέρετε πότε άλλαξα το ipad? Οταν απλά ήθελα σε ταξίδι να δώ εναν αγώνα... κάτι απο webTV κλπ και εγώ με το υπέρεργαλείο ipad δε μπορούσα και απλά έκανα ότι με το iphone σε μεγαλύτερη κλίμακα! και ο διπλανός μου με ενα GalaxyTab τα έκανε όλα και λάμβανε κλήσεις!.
Γιατί λοιπόν να έχω και το MacBook μου μαζί ? Και το iphone και το....ipad? Για αυτή τη περίπτωση το galaxy tab τα συνδίαζε και τα 3. Και σας τα γράφω όλα αυτά έχοντας macbook και σχεδιάζοντας την επομενη αγορά iMac, macmini...!
Μία ερώτηση τώρα, αφού τα συνδυάζει και τα τρία, γιατί δεν αγοράζεις Galaxy Tab και πας πάλι στην Apple ?
Είναι ερώτηση καθαρής απορίας, όχι μομφής!!!
Τελευταία επεξεργασία από: Christos75, 29/04/2011 - 16:35
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:34
Εσύ ξέρεις;
Αγαπητέ επειδή είμαι στο forum αρκετό καιρό μπορώ να γνωρίζω
από τις ερωτήσεις και τα διάφορα topics που έχω συμμετάσχει το
πως σκέφτεται ένα μεγάλο κοινό που είναι κάτοχοι! Σου κάνει εντύπωση
κάτι τέτοιο ? ? Ή το θεωρείς περίεργο να συμβαίνει...?
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:39
Άλλο ρωτάω εγώ. Εσύ ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με το tablet;Αγαπητέ επειδή είμαι στο forum αρκετό καιρό μπορώ να γνωρίζω
από τις ερωτήσεις και τα διάφορα topics που έχω συμμετάσχει το
πως σκέφτεται ένα μεγάλο κοινό που είναι κάτοχοι! Σου κάνει εντύπωση
κάτι τέτοιο ? ? Ή το θεωρείς περίεργο να συμβαίνει...?
Άσε τους άλλους, κανένα προϊόν δεν είναι καλό για όλους.
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:40
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:42
Η απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι απλή:Θα σου αναφέρω απλώς ότι εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει το Αndroid ποτέ και δεν έχω άποψη, προτίθεμαι όμως!
Μπλε δόντι παλιά το χρησιμοποιούσα συχνότατα τώρα δεν μπορώ, πρέπει να έχω εφαρμογή και δεν παίζει σε 4.3.2 !!!
Δηλαδή το αν θα έχω ή όχι BT εξαρτάται από το iOS ε γιατί βρε αδερφέ ? ? ? Για τις μικροσκοπιμότητες της Apple ? ? ?
Μην συγχέεις το iPhone με τις ταμπλέτες! Από ένα κινητό που είναι ΚΑΙ υπολογιστής ή και αντιστρόφως μπορώ ας
πούμε να στερηθώ κάποια πράγματα-που δεν μου αρέσει αλλά λέμε-από μία ταμπλέτα γιατί όμως τη στιγμή που μπορεί να με
καλύπτει σχεδόν πλήρως ? ? ?
Απάντησέ μου σε αυτό!!!!Δεν είναι δα και αυτά που κουβεντιάζουμε τίποτα εξωφρενικά να υπάρχουν σε μία συσκευή, απλά
τα θέλω με την ποιότητα ενός brand name που μου τα στερεί από την άλλη!!!!!!! Υπάρχει μία ψιλοπαραλογία στην όλη φάση,
δεν νομίζεις ? ? ?
Και αυτό θίγω εξ'αρχής...
Είναι η επιλογή που κάνει ο καθένας μας, σε σχέση με τα Windows, Mac, Linux, SunOs (ανάθεμα και αν ξέρουν πολλοί τι είναι το τελευταίο και ου το καθ' εξής).
Το καθένα έχει κάτι, που δεν έχει το άλλο.
Δεν θα υπάρξει τέλειο λειτουργικό σύστημα όσο υπάρχει το χρήμα στην μέση.
Πιστεύεις ότι οι εταιρίες (μέλη αυτών έστω), δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, για το τι θα παρέχει φέτος η μια και τι η άλλη;
Αυτό που λέω τόση ώρα είναι το εξής:
Σαν καταναλωτές "έχουμε" την δύναμη να επιλέγουμε!
Από αυτά όμως, που, σκόρπια (σε διαφορετικές συσκευές δηλαδή) οι εταιρίες μας δίνουν σε διάφορες συσκευές.
Το καλό για εμάς είναι, κατά την γνώμη μου, αυτό που όλοι βροντοφωνάζουν εδώ μέσα: ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ :-)
Κάτι που σημαίνει ότι, μπορούμε να αγοράσουμε με τη μια, κάτι που μας ικανοποιεί.
(Το θέμα jailbrake π.χ. που κυκλοφορούν (διάφορες rom's κλπ για άλλα λειτουργικά), εντάσσονται στην διάθεση όλως αυτών (εμένα, εσένα κλπ), οι οποίοι θέλουν μια, κάποια (έως πλήρη παραμετροποίηση), των λειτουργικών που αγοράζουν με μια συσκευή).
Δεν είναι το θέμα το "τι σου δίνει μια εταιρία".
Αλλά το ποια επιλέγεις.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Είναι θέμα γούστου στην τελική και ότι αφορά τα γούστα τους καθενός, είναι σεβαστά (είτε αφορούν θέματα μουσικής, γευσιγνωσίας ή λειτουργικού συστήματος).
:-)
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:43
Άλλο ρωτάω εγώ. Εσύ ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με το tablet;
Άσε τους άλλους, κανένα προϊόν δεν είναι καλό για όλους.
Πάσο, κατάλαβα λάθος! Ε φίλτατε ύστερα από τόσες ώρες κάνεις και λάθη!
Τι θα πει ξέρω τι θέλω ? Θέλω μία συσκευή να με καλύπτει σε mails,ιστό,
να ακούω μουσική, να μπορώ να δω ταινίες αν χρειαστεί,να ανταλλάξω αρχεία
πάσης φύσεως, γιατί όχι τηλέφωνο αν μπορεί να προσφέρει δυνατότητα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα βρω όλα σε μία συσκευή, αλλά θα ψάξω να δω
τι είναι το καλλίτερο για όλα αυτά σε σχέση με έναν απαιτητικό χρήστη όπως
εγώ. Δεν θέλω ας πούμε να προγραμματίζω σε ταμπλέτα αλλά αν εν καιρώ γινόταν
θα με ενδιέφερε!!!!
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:45
Πως θα αγοράσεις λοιπόν ένα αυτοκίνητο με αυτά τα κριτήρια; Ξέχνα τα tablets. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να κάνει τα πιο πολλά πράγματα, υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν κάποιες από τις ανάγκες σου, οι οποίες στο χρόνο μπορεί και αυτές να αλλάξουν.Παντα ψαχνεις την δυνατοτητα να μπορεις να κανεις οσο το δυνατον περισσοτερα, ασχετα αν τα χρησιμοποιεις ή οχι.
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:46
Η απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι απλή:
Είναι η επιλογή που κάνει ο καθένας μας, σε σχέση με τα Windows, Mac, Linux, SunOs (ανάθεμα και αν ξέρουν πολλοί τι είναι το τελευταίο και ου το καθ' εξής).
Το καθένα έχει κάτι, που δεν έχει το άλλο.
Δεν θα υπάρξει τέλειο λειτουργικό σύστημα όσο υπάρχει το χρήμα στην μέση.
Πιστεύεις ότι οι εταιρίες (μέλη αυτών έστω), δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, για το τι θα παρέχει φέτος η μια και τι η άλλη;
Αυτό που λέω τόση ώρα είναι το εξής:
Σαν καταναλωτές "έχουμε" την δύναμη να επιλέγουμε!
Από αυτά όμως, που, σκόρπια (σε διαφορετικές συσκευές δηλαδή) οι εταιρίες μας δίνουν σε διάφορες συσκευές.
Το καλό για εμάς είναι, κατά την γνώμη μου, αυτό που όλοι βροντοφωνάζουν εδώ μέσα: ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ :-)
Κάτι που σημαίνει ότι, μπορούμε να αγοράσουμε με τη μια, κάτι που μας ικανοποιεί.
(Το θέμα jailbrake π.χ. που κυκλοφορούν (διάφορες rom's κλπ για άλλα λειτουργικά), εντάσσονται στην διάθεση όλως αυτών (εμένα, εσένα κλπ), οι οποίοι θέλουν μια, κάποια (έως πλήρη παραμετροποίηση), των λειτουργικών που αγοράζουν με μια συσκευή).
Δεν είναι το θέμα το "τι σου δίνει μια εταιρία".
Αλλά το ποια επιλέγεις.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Είναι θέμα γούστου στην τελική και ότι αφορά τα γούστα τους καθενός, είναι σεβαστά (είτε αφορούν θέματα μουσικής, γευσιγνωσίας ή λειτουργικού συστήματος).
:-)
Βρε ναι, σε γενική άποψη ναι! Δεν διαφωνούμε σε αυτό...είναι σαν να μου λες αν έχουμε ανακαλύψει τον τροχό. Ναι τον έχουμε δεν
το αμφισβητεί κάποιος αυτό! Πέρα από αυτό υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και την αίσθηση κάποιες φορές!
Μερικά πράγματα έχουν μία ευρύτητα και ας το αρνούμαστε...!!!
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:49
Αυτο ακριβως, θα πας σε αυτο που καλυπτει τις ποιο πολλες αναγκες σου, εμενα το ipad ουτε τις μισες δεν καλυπτει, το εχω τελευταιο σε ολη την λιστα των ταμλετ.Πως θα αγοράσεις λοιπόν ένα αυτοκίνητο με αυτά τα κριτήρια; Ξέχνα τα tablets. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να κάνει τα πιο πολλά πράγματα, υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν κάποιες από τις ανάγκες σου, οι οποίες στο χρόνο μπορεί και αυτές να αλλάξουν.
Ειναι σαν να παρεις ferrari και να πας για ρεκτιφιε για να πιασεις τα 300.
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:49
Πως θα αγοράσεις λοιπόν ένα αυτοκίνητο με αυτά τα κριτήρια; Ξέχνα τα tablets. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να κάνει τα πιο πολλά πράγματα, υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν κάποιες από τις ανάγκες σου, οι οποίες στο χρόνο μπορεί και αυτές να αλλάξουν.
Δηλαδή εσύ αγαπητέ αν μία συσκευή σου δίνει 8 πράγματα, θα πεις οκ! Μου κάνει δεν θέλω κάτι άλλο, με καλύπτει!
Επίσης οι αγορά αυτοκινήτου και ταμπλετών είναι μη συγκρίσιμες. Στην τεχνολογία αυτής της μορφής έχεις γίνει
πιο απαιτητικός ίσως και πιο άπληστος, είναι επίσης πιο αναλώσιμη!!!! Τα αμάξια είναι αλλιώς ιδίως σε τέτοιες
εποχές...
Χαχαχαχαχα...το έσκισες!!!Αυτο ακριβως, θα πας σε αυτο που καλυπτει τις ποιο πολλες αναγκες σου, εμενα το ipad ουτε τις μισες δεν καλυπτει, το εχω τελευταιο σε ολη την λιστα των ταμλετ.
Ειναι σαν να παρεις ferrari και να πας για ρεκτιφιε για να πιασεις τα 300.

Εντάξει όχι και τελευταίο...αλλά σίγουρα είναι υπό σοβαρή κρίση!!!
Τελευταία επεξεργασία από: Christos75, 29/04/2011 - 16:50
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:51
...Βρε ναι, σε γενική άποψη ναι! Δεν διαφωνούμε σε αυτό...είναι σαν να μου λες αν έχουμε ανακαλύψει τον τροχό. Ναι τον έχουμε δεν
το αμφισβητεί κάποιος αυτό! Πέρα από αυτό υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και την αίσθηση κάποιες φορές!
Μερικά πράγματα έχουν μία ευρύτητα και ας το αρνούμαστε...!!!
Είναι σαν να μου λες πως ξέρεις την οδό για αυτό το "κάτι καλύτερο", αλλά δεν την επιλέγεις εσύ ο ίδιος που την αναζητάς (ενώ ξέρεις ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω)!
Δεν μπορώ να το διατυπώσω με άλλον τρόπο Χρήστο!
Δημοσίευση 29/04/2011 - 16:56
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν το Ipad μπορεί να μη σου κάνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι φταίει η Apple γιατί δεν το έχει κάνει για να πληροί τις ανάγκες σου.Πάσο, κατάλαβα λάθος! Ε φίλτατε ύστερα από τόσες ώρες κάνεις και λάθη!
Τι θα πει ξέρω τι θέλω ? Θέλω μία συσκευή να με καλύπτει σε mails,ιστό,
να ακούω μουσική, να μπορώ να δω ταινίες αν χρειαστεί,να ανταλλάξω αρχεία
πάσης φύσεως, γιατί όχι τηλέφωνο αν μπορεί να προσφέρει δυνατότητα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα βρω όλα σε μία συσκευή, αλλά θα ψάξω να δω
τι είναι το καλλίτερο για όλα αυτά σε σχέση με έναν απαιτητικό χρήστη όπως
εγώ. Δεν θέλω ας πούμε να προγραμματίζω σε ταμπλέτα αλλά αν εν καιρώ γινόταν
θα με ενδιέφερε!!!!
Πολλοί άλλοι χρήστες, που δεν είναι πρόβατα ή θύματα της Apple, το θέλουν για να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη γκάμα από applications που διαθέτει, εκτός του use and feel. Πχ θέλω να έχω εκπαιδευτικά προγράμματα για τα πιτσιρίκια μου (βλ Garageband), θέλω Navigation προγράμματα τα οποία μπορώ να τα επαναχρησιμοποιήσω και στο iPhone ( να ένα σημαντικό κέρδος για αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει sw appstore), θέλω να κρατάω σημειώσεις, να διαβάζω βιβλία κ.α.
Μην κριτικάρεις λοιπόν αυτούς που έχουν στραφεί στην Apple, όπως το ίδιο δεν θα έκανες σε αυτούς που έχουν πάρει PC vs Mac γιατί υπάρχουν πιο πολλές εφαρμογές ή τ καλύτερα παιχνίδια.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες