Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iPhone και μπαταρία!

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1054 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#751   gs74

gs74

iPH newbie

• 25 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/09/2009 - 20:15

Για να μην ανοίξω άλλο τοπικ, το ρωτώ εδώ. Επειδή και εγώ αγόρασα πρόσφατα (5 μέρες τώρα) το iphone 3gs 16 ήθελα καταρχήν να σας ρωτήσω το εξής. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος φόρτισης της μπαταρίας τις πρώτες μέρες ?

Όταν το πήρα η μπαταρία ήταν φορτισμένη περίπου εως τη μέση (κάτι λίγο παραπάνω), μου είπαν να περιμένω να αποφορτιστεί τελείως, όπως και έκανα. Μετά τη φόρτισα με το φορτιστή της (σε πρίζα) περίπου για 4 ώρες. Η μπαταρία κράτησε περίπου 1 μέρα πριν πέσει στο 20%. Την έβαλα να ξαναφορτίσει πλήρως σε USB σε PC (στη δουλειά). Εκφορτίστηκε πάλι σε 1 μέρα (έπεσε το 10%). Μου πήρε 4 ώρες περίπου. Η χρήση δεν ήταν πολύ σπουδαία, αλλά έχω ανοιχτό BT, 3G και wifi συνεχώς.

Το ερώτημά μου όμως (τα άλλα έχουν ήδη αναλυθεί περί BT, 3G κλπ παραπάνω) είναι το εξής : Ποιος είναι ο σωστός τρόπος φόρτισης ? Διότι είδα ότι με το USB από το PC έκανε 4 ώρες να φορτίσει πλήρως, ενώ με τη πρίζα έκανε μόλις 1.5-2 ώρες. Να την αφήνω να πέσει εως το 20% ή όταν δω ότι έφτασε στη μέση να τη φορτίζω ? Τι λέτε ? Είναι καλύτερο να τη φορτίζεις από τη πρίζα ή από USB μέσω PC ή δεν έχει σημασία ? Ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος φόρτισης και κάθε πότε ? Να το αφήνω το iphone πάνω στο φορτιστή όταν είμαι σπίτι ακόμα κι αν είναι φορτισμένο ή δεν κάνει ?

Αν κάποιος φίλος ξέρει ας απαντήσει. Νομίζω ότι θα ενδιαφέρει πολλούς.

Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από: gs74, 23/09/2009 - 20:19

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#752   gs74

gs74

iPH newbie

• 25 μηνύματα

Δημοσίευση 27/09/2009 - 21:17

Ρε παιδιά, έχω το iphone 3GS , 8 μέρες τώρα και βλέπω ότι η μπαταρία δεν κρατά πάνω από 1.5 μέρες. Τι γίνεται ? Έχω απενεργοποιημένα BT, GPS και φωτεινότητα οθόνης στη μέση και λίγο πιο κάτω. Τα ανοίγω μόνο για λίγο μέσα στη μέρα.

Σήμερα στις 9.40 το πρωι ήταν στο 100% μετά από φόρτιση και τώρα (χωρίς να το λιώσω) είμαι :

usage : 2 hours 53 min
standby : 12 hours, 37 min
Battery : 56%

Τραγικό έτσι ?

Στη χρήση περιλαμβάνονται μερικά sms, μια τηλεφωνική συνομιλία με BT, εγκατάσταση 2 εφαρμογών και δοκιμή και μια εξερεύνηση για λίγο του exandas

#753   Christos75

Christos75

iPH Hero

• 3927 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Justsaychris

Δημοσίευση 27/09/2009 - 22:04

Ρε παιδιά, έχω το iphone 3GS , 8 μέρες τώρα και βλέπω ότι η μπαταρία δεν κρατά πάνω από 1.5 μέρες. Τι γίνεται ? Έχω απενεργοποιημένα BT, GPS και φωτεινότητα οθόνης στη μέση και λίγο πιο κάτω. Τα ανοίγω μόνο για λίγο μέσα στη μέρα.

Σήμερα στις 9.40 το πρωι ήταν στο 100% μετά από φόρτιση και τώρα (χωρίς να το λιώσω) είμαι :

usage : 2 hours 53 min
standby : 12 hours, 37 min
Battery : 56%

Τραγικό έτσι ?

Στη χρήση περιλαμβάνονται μερικά sms, μια τηλεφωνική συνομιλία με BT, εγκατάσταση 2 εφαρμογών και δοκιμή και μια εξερεύνηση για λίγο του exandas

Αν διαβάσεις με προσοχή τα προηγούμενα posts του topic, δεν θα σου έμοιαζε τραγικό! Ρίξε μία ματιά στις προηγούμενες σελίδες να λάβεις γνώση!

#754   gs74

gs74

iPH newbie

• 25 μηνύματα

Δημοσίευση 27/09/2009 - 22:14

Τα διάβασα φίλε Χρήστο και βλέπω ότι πλήθος κόσμου έχει παρόμοια προβλήματα. Όμως διαβάζοντας μερικές δοκιμές που κάνατε (μεταξύ αυτών και τη δική σου) είδα ότι οι περισσότεροι ήσασταν σε καλύτερη μοίρα. Το τηλέφωνο με κλειστά τα περισσότερα κρατάει 1 - 1.5 μέρες το πολύ χωρίς πολύ χρήση. Αν κάνω πως παίζω κανά παιχνίδι ή δουλέψω το gps μάλλον ούτε μέρα δεν θα κρατήσει. Διάβασα ότι με τον καιρό η μπαταρία "στρώνει". Όταν λέμε "μετά από κάμποσο καιρό" πόσο περίπου εννούμε ? και είναι όντως αλήθεια αυτό ?

#755   Christos75

Christos75

iPH Hero

• 3927 μηνύματα

Δημοσίευση 27/09/2009 - 22:42

Τα διάβασα φίλε Χρήστο και βλέπω ότι πλήθος κόσμου έχει παρόμοια προβλήματα. Όμως διαβάζοντας μερικές δοκιμές που κάνατε (μεταξύ αυτών και τη δική σου) είδα ότι οι περισσότεροι ήσασταν σε καλύτερη μοίρα. Το τηλέφωνο με κλειστά τα περισσότερα κρατάει 1 - 1.5 μέρες το πολύ χωρίς πολύ χρήση. Αν κάνω πως παίζω κανά παιχνίδι ή δουλέψω το gps μάλλον ούτε μέρα δεν θα κρατήσει. Διάβασα ότι με τον καιρό η μπαταρία "στρώνει". Όταν λέμε "μετά από κάμποσο καιρό" πόσο περίπου εννούμε ? και είναι όντως αλήθεια αυτό ?

Αυτό είναι αλήθεια...με τον καιρό όντως η μπαταρία στρώνει! Εγώ το έχω από 13 Αυγούστου και αντιλαμβάνεσαι το χρονικό διάστημα! θες περίπου ένα μήνα για να στρώσει η μπαταρία του κάπως! Ωστόσο φρόντιζε να το φορτίζεις όταν η μπαταρία του φτάνει στο 10-15% και μία φορά το μήνα να σου κλείνει τελείως! Ετσι,φροντίζεις την μακροημέρευση της μπαταρίας σου!!!

#756   AlexK

AlexK

iPH Contributor

• 1440 μηνύματα
  • GameCenter:Alexkdef

Δημοσίευση 27/09/2009 - 23:28

Αυτό είναι αλήθεια...με τον καιρό όντως η μπαταρία στρώνει! Εγώ το έχω από 13 Αυγούστου και αντιλαμβάνεσαι το χρονικό διάστημα! θες περίπου ένα μήνα για να στρώσει η μπαταρία του κάπως! Ωστόσο φρόντιζε να το φορτίζεις όταν η μπαταρία του φτάνει στο 10-15% και μία φορά το μήνα να σου κλείνει τελείως! Ετσι,φροντίζεις την μακροημέρευση της μπαταρίας σου!!!

Α ρε αθανατα 3G !!! εγω και j/b και η μπαταρια μου κραταει σε αναμονη 2 με 2.5 μερες!!!!
(Φυσικα εχω βγαλει το SBsettings)

#757   Christos75

Christos75

iPH Hero

• 3927 μηνύματα

Δημοσίευση 27/09/2009 - 23:39

Α ρε αθανατα 3G !!! εγω και j/b και η μπαταρια μου κραταει σε αναμονη 2 με 2.5 μερες!!!!
(Φυσικα εχω βγαλει το SBsettings)

Κοίτα αγαπητέ και εγώ με το 3GS σε αναμονή και με j/b μου έχει κρατήσει μέχρι και 4,5 μέρες!!! Το κριτήριο δεν είναι αυτό όμως κατά τη γνώμη μου...

#758   gs74

gs74

iPH newbie

• 25 μηνύματα

Δημοσίευση 28/09/2009 - 14:41

Λοιπόν το 3GS αγορασμένο περίπου 10 μέρες, σήμερα ώρα 15.40 έφτασε στο 10% και πήγα να το βάλω για φόρτιση, λίγα δευτερόλεπτα όμως πριν το συνδέσω το 10% ξαφνικά έγινε 12% !!!!!! το έχετε ξαναδεί αυτό ?

Επίσης η τελευταία φόρτιση (100%) ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στις 9.40.

Usage 5 hours 34 min
Standby 1 day, 6 hours

Μήπως αυτό το ποσοστό είναι λίγο εικονικό ? Η χρήση ήταν τηλεφωνήματα, λίγο gps, λίγο BT. GPS kai ΒΤ κλειστά την περισσότερη ώρα. Wifi ανοιχτό συνεχώς. Φωτεινότητα λίγο κάτω από τη μέση... Λέτε μήπως να το αφήσω να πέσει στο 5-6% και μετά να το βάλω για φόρτιση ? ενδείκνυται κάτι τέτοιο ?

Τελευταία επεξεργασία από: gs74, 28/09/2009 - 14:41

#759   silence0021

silence0021

iPH Member

• 317 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:Silence0024

Δημοσίευση 29/09/2009 - 08:55

για κάποιο λόγο που ακόμα δεν ξέρω δεν λειτούργει το εικονίδιο της μπαταρίας στο κινητό μου!!!!! εδώ και 2 μέρες δεν έχει αλλάξει η ένδειξη και δείχνει ότι είναι πλήρως φορτισμένο αλλά έκλεισε από μπαταρία!!!!! τι μπορεί να φταίει??? :(

#760   petrosdk

petrosdk

iPH Member

• 272 μηνύματα
  • Twitter:@petros_mast
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Air 2
  • GameCenter:petrosdk

Δημοσίευση 29/09/2009 - 16:07

Καλησπερα παιδια..εχω τεραστιο προβλημα με την μπαταρια μου..ΜΟΝΟ με χρηση τηλεφωνου κ ολα κλειστα μου κραταει με το ζορι μιση μερα..
Συν το οτι σε δευτερολεπτα φορτισης η μπαταρια απο 23% παει στο 32% :blink: :blink:
Σημειωστε οτι χρησιμοποιοω τους κανονες φορτισης που λετε στο συγκεκριμενο τοπικ κ εχω την 3.0
Καμια ιδεα γιατι εχω απελπιστει??

#761   petrosdk

petrosdk

iPH Member

• 272 μηνύματα

Δημοσίευση 29/09/2009 - 18:02

Ρε παιδια καμια προταση??? Δεν μπορω να βγω εξω χωρις φορτιστη λεμε!!!

#762   epaminos

epaminos

iPH Contributor

• 1546 μηνύματα
  • Twitter:@epaminos
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:epaminos

Δημοσίευση 29/09/2009 - 18:25

Εφόσον έχεις την 3.0, γιατί δεν βάζεις την 3.0.1 (όχι την 3.1 αλλά την 3.0.1) αλλά να το σετάρεις ως νέο τηλέφωνο (και όχι restore from backup);

#763   petrosdk

petrosdk

iPH Member

• 272 μηνύματα

Δημοσίευση 29/09/2009 - 18:34

Εφόσον έχεις την 3.0, γιατί δεν βάζεις την 3.0.1 (όχι την 3.1 αλλά την 3.0.1) αλλά να το σετάρεις ως νέο τηλέφωνο (και όχι restore from backup);

Ειχα την 3.0.1 και αντιμετωπιζα τα ιδια προβληματα... :( :(

#764   Christos75

Christos75

iPH Hero

• 3927 μηνύματα

Δημοσίευση 29/09/2009 - 21:43

Είσαι σίγουρος ότι τα έχεις όλα κλειστά??? Εχεις βάλει SBsettings να δεις τι ενδεχομένως είναι ανοικτό και σου τρώει μπαταρία χωρίς να το ξέρεις??? Push Notifications είναι σίγουρα κλειστό?? GPS?? Μήπως έχεις ξεχάσει κάτι ανοικτό και νομίζεις ότι το έχεις κλειστό??

#765   viperlesgr

viperlesgr

iPH Enthousiast

• 438 μηνύματα
  • GameCenter:viperlesgr

Δημοσίευση 29/09/2009 - 21:46

να ποστάρω και εγω το δικό μου screenshot

Αναρτημένη εικόνα

Εχει καμια μέρα ακόμα μέρχι να τελειώσει

Ενταξει ,ενταξει θα πώ την αλήθεια .Κρατάει τόσο γιατί δεν δουλευει η sim ( Την 3.1 μου μέσα !)

περιμένω το unlock αν θα έρθει ποτέ .. μέχρι τότε ξεκουράζω την μπαταρία μου . οι ωρες χρήσης που βλεπεται είναι μόνο wifi και games .

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες