ολο αυτο φιλε μ που εμφανιστηκε? εννοω πως μπορω κ εγω να κανω ενα τετοιο τεστ απο την apple??Λοιπόν, απ'ότι φαίνεται η Apple έβαλε μυαλό με το θέμα της μπαταρίας και τώρα ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προβλήματα που αναφέρουν οι χρήστες!
Το helpdesk της Apple επικοινώνησε με πολλούς από τους χρήστες που είχαν αναφέρει προβλήματα με τη διάρκεια της μπαταρίας και τους έκανε μια σειρά από διευκρινιστικές ερωτήσεις. Πολλές από αυτές ήταν σχετικά με το Push για email, το WiFi και Bluetooth και με Apps από το AppStore. Μια όμως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ερώτηση ήταν αν όταν κάποιος παρατηρεί πτώση της μπαταρίας, αυτό μεταφράζεται σε πραγματική πτώση της στάθμης ή απλά σε λανθασμένη ένδειξη του μετρητή?
Παράλληλα τους παρείχαν και ένα profile για logging της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.
Παραθέτω και το αντίστοιχο κείμενο από το The iPhone Blog.
An undisclosed number of users who have posted on Apple’s discussion boards about poor battery life following the iPhone 3.1 software update are being contacted by AppleCare helpdesk with a hefty list of 11 follow-up questions. These questions focus primarily on the usual battery culprits, email (especially push), WiFi and Bluetooth, and App Store apps. Number 10, asking “When you notice a power drop, does it seem to be a legitimate power drop, or rather an issue with the battery icon indicator?”, is certainly interesting.
The note also contains an attachment which, when double-clicked, installs what looks like an unsigned profile, similar to what is provided (in signed form) by developers using Ad Hoc provisioning for beta testing. (We’re guessing there’s a reason for it not to be signed, but — note to Apple — signing would make us feel so much warmer and fuzzier about it). This profile enables Battery Life Logging on the iPhone.
Once enabled, the iPhone will sync power logs back via iTunes, and they ask that those logs be sent back to Apple. (Due to the size of the logs, they recommend users not go for a few days without syncing, and provide instructions on turning off Battery Life Logging once the information has been accumulated.
AppleCare as contacted Apple discussion board users in the past surrounding other issues, like the iPhone 3G ringer following 3.0, so hopefully this means Apple is continuing to look into all major issues surrounding iPhone 3.1, especially the random lock ups and shut downs (dubbed “coma”).
According to our recent iPhone 3.1 battery life poll, 24% of you are experiencing worse battery life under iPhone 3.1, with 61% reporting roughly the same battery life, and 11% reporting much better battery life. If you’re one of the 24 percent’ers, let us know if you get contacted by Apple and make it any progress towards resolving the problem (for some tips from TiPb, see our previous How To: Trouble Shoot Battery Life post).
Ένα παράδειγμα από το log είναι το παρακάτω (3GS):
Sun Jun 21 22:29:36 2009: [Assertion released] name=PersConn-aosnotifyd-com.apple.AOSNotification; process=aosnotifyd; pid=31; NoIdleSleepAssertion=255; held_for=00:00:12;
Sun Jun 21 22:29:38 2009 Frontmost Application Changed: com.apple.mobilesafari (96)
Sun Jun 21 22:29:53 2009: Battery level = 92 [4081] (low = no, critical = no, charging = no) Call active: no
Current drain: -169 mA
Fully charged: no
Power Assertions:
SpringBoard (pid 24):
com.apple.springboard.idle NoIdleSleepAssertion == 255 Held for 00:20:12
Usage: 00:00:00 Standby: 00:00:00
Frontmost Application Identifier: com.apple.mobilesafari (96)
Next Scheduled Power Event:
PersConn-aosnotifyd-com.apple.AOSNotification
Scheduled Wake or Power On
2009-06-21 22:58:15 +0200
WiFi: On (associated to "Fraaa")
Bluetooth: OFF Nike: OFF BTAirplaneMode: OFF Discoverable: OFF Connected: NO

iPhone και μπαταρία!
Δημοσίευση 21/09/2009 - 16:59
Ad
Δημοσίευση 21/09/2009 - 17:05
Μόνο για OS 3.0.
Το κάνετε εγκατάσταση είτε απευθείας από το iPhone με browse στο παραπάνω link, είτε με sync από iTunes. Χρειάζεται restart.
Μπορείτε να το απεγκαταστήσετε οποιαδήποτε στιγμή πηγαίνοντας στο Settings - General - Profiles - "Sync power logs...." - Remove
Τα logs γίνονται αυτόματα sync με το iTunes και μπορείτε να τα βρείτε στις παρακάτω διαδρομές:
Mac OS X: home folder/Library/Logs/CrashReporter/MobileDevice/Device Name/Powerlog*
Windows Vista: C:\Username\AppData\Roaming\Apple Computer\Logs\CrashReporter\MobileDeviceDevice Name\Powerlog*
Windows XP: C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Apple Computer\Logs\CrashReporter\MobileDeviceDevice Name\Powerlog*
Μετά μπορείτε να προσπαθήσετε να βγάλετε καμιά άκρη με το Log...
Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 21/09/2009 - 17:07
Δημοσίευση 21/09/2009 - 17:08
Δημοσίευση 21/09/2009 - 17:11
δλδ δεν ειναι oficial?
όχι, δεν είναι το official...
Αλλά αυτό είναι σχετικό.
Μπορεί κάποιος να αλλάξει τα data στο config αρχείο (xml είναι) και να φαίνεται ότι είναι official από Apple...
Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 21/09/2009 - 17:12
Δημοσίευση 21/09/2009 - 17:15

Δημοσίευση 21/09/2009 - 18:03
Δημοσίευση 21/09/2009 - 23:52
Δημοσίευση 22/09/2009 - 14:57
εχω καρτα CU και μου εμφανίζει αυτό το κυκλάκι δίπλα στο Vf GR.
εχω το 3G κλειστό.
η μπαταρια ειναι μια χαρά, με 20-25 λεπτά ομιλίας μου κρατάει 1,5 μέρα....
αλλά χάνω κλήσεις... μου τηλεφωνούν κ λεει οτι ο συνδρομητής ειναι εκτός δικτύου κτλ
αμα ανοίξω το 3G που δεν χάνω κλείσεις, η μπαταρια μου χάνει 105 ανα 15 λεπτά.
τι να κάνω ρε παιδιά?
ουτε μέρα δεν μου βγαινει έτσι χωρις να το φορτίσω...
εχω 3G 16GB με OS3.0 J/B .παιζει ρόλο κ το ποσο χώρο απο τα 16GB εχω πιάσει? εχω εφαρμογες-photos κ τραγουδια περιπου 10-11GB.
pls heeeeeelp !!!!!
Τελευταία επεξεργασία από: kostasgp, 22/09/2009 - 15:00
Δημοσίευση 22/09/2009 - 16:36
the iPhone is using as much as 10 to 15% of the battery power for every hour it is in standby mode.
http://www.geeky-gad...ems-22-09-2009/
Δημοσίευση 23/09/2009 - 15:21
Τελευταία επεξεργασία από: Vasilius, 23/09/2009 - 15:23
Δημοσίευση 23/09/2009 - 15:23
Για προσπάθησε να κλήσεις από το bossprefs και το EDGE εκτός από το 3G.Καλησπέρα παιδιά. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κ εγώ. Η μπαταρία μου τελειώνει απελπιστικά γρήγορα. Ψάχνοντάς το λίγο διαπίστωσα ότι το κινητό προσπαθεί να βρεί συνέχεια σήμα 3g γι αυτό κ η μπαταρία εξαντλείται. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κ όταν απενργοποιώ το 3g από τις επιλογές τόσο του κινητού όσο και του BossPrefs (ναι το εχω κάνει jailbreak) το κινητό εξακολουθεί να ψάχνει για 3g και επομένως να μου τρώει την μπαταρία. Το ότι ψάχνει για σήμα το έχω διαπιστώσει βάζοντας το iPhone κοντά σε ένα σταθερό τηλ (κάνει άπειρα παράσιτα). Από την άλλη μόλισ πιάσει σήμα η κατανάλωσει επιστρέφει στο κανονικό. Έχω απογοητευτεί γιατί δεν μπορώ να χαρώ τη συσκευή μου, αφού αναγκάζομαι να την βάζω σε flight mode όποτε δεν έχο καλό σήμα. Έχω σύνδεση Vodafone CU iPhone 3GS με OS 3.0.1. Ευπρόσδεκτη κάθε ιδέα... (το ίδιο post έχω κάνει κ σε άλλο topic...)
Δημοσίευση 23/09/2009 - 15:24
Καλησπέρα παιδιά. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κ εγώ. Η μπαταρία μου τελειώνει απελπιστικά γρήγορα. Ψάχνοντάς το λίγο διαπίστωσα ότι το κινητό προσπαθεί να βρεί συνέχεια σήμα 3g γι αυτό κ η μπαταρία εξαντλείται. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κ όταν απενργοποιώ το 3g από τις επιλογές τόσο του κινητού όσο και του BossPrefs (ναι το εχω κάνει jailbreak) το κινητό εξακολουθεί να ψάχνει για 3g και επομένως να μου τρώει την μπαταρία. Το ότι ψάχνει για σήμα το έχω διαπιστώσει βάζοντας το iPhone κοντά σε ένα σταθερό τηλ (κάνει άπειρα παράσιτα). Από την άλλη μόλισ πιάσει σήμα η κατανάλωσει επιστρέφει στο κανονικό. Έχω απογοητευτεί γιατί δεν μπορώ να χαρώ τη συσκευή μου, αφού αναγκάζομαι να την βάζω σε flight mode όποτε δεν έχο καλό σήμα. Έχω σύνδεση Vodafone CU iPhone 3GS με OS 3.0.1. Ευπρόσδεκτη κάθε ιδέα... (το ίδιο post έχω κάνει κ σε άλλο topic...)
ειναι μεγαλο προβλημα... εμενα δεν αντεχει σε 3G ουτε μιση μερα σε ΑΝΑΜΟΝΗ....
υπαρχει λυση ?
να παρουμε καρτες 2G ?
Δημοσίευση 23/09/2009 - 15:38
Οπότε, κανονίστε συνάντηση.. να δούμε και τις φάτσες μας!

Δημοσίευση 23/09/2009 - 16:08
Δημοσίευση 23/09/2009 - 17:37
Για προσπάθησε να κλήσεις από το bossprefs και το EDGE εκτός από το 3G.
Το δοκίμασα αλλά δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Θα το τσεκάρω 2-3 ώρες κ θα ξαναpostάρω!!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες