Ο καημός μάλλον δέν αξίζει τα 300€ που θα πρέπει να δώσεις!
Και για να παρηγορηθείς, πάνε πάρε ένα ζευγάρι γόβες με τα 300€
Συνημμένα αρχεία
Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 23/10/2011 - 11:55
Δημοσίευση 23/10/2011 - 11:54
Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 23/10/2011 - 11:55
Δημοσίευση 23/10/2011 - 12:06
Η αληθεια ειναι οτι με τη γοβα δεν το εχω κ πολυ.... Θα παρω τιποτα πιο δημιουργικο...Νά'σαι καλά, ότι χρειαστείς μήν διστάσεις!
Ο καημός μάλλον δέν αξίζει τα 300€ που θα πρέπει να δώσεις!
Και για να παρηγορηθείς, πάνε πάρε ένα ζευγάρι γόβες με τα 300€
Δημοσίευση 23/10/2011 - 12:06
Δημοσίευση 23/10/2011 - 15:35
Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 24/10/2011 - 01:08
∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼
Δημοσίευση 23/10/2011 - 16:14
Τον βάζει σε σάκο, (για υπολογιστές) και τον παίρνει και μαζί της κιόλας στο αεροπλάνο σαν τον προσωπικό της υπολογιστή.
Προσοχή όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, να μην ξεχάσει να βγάλει τα προστατευτικά. (ακόμα και το άσπρο προστατευτικό κάλυμμα του πληκτρολογίου)! Όσο για το ξεπακεταρισμα, μην σε χαλάει, σκέψου ότι είναι η μικρή θυσία του όχι και τόσο ευκαταφρόνητου ποσού που θα γλιτώσεις. $$$
Επίσης για το πακέτο του, δεν καίγεσαι! (τι να το κάνεις πέρα από το να το βλέπεις)!! Εξηγείς στον συγγενή τα περί τελωνείου (φόροι κτλ), και τον παρακαλείς να σου το στείλει (άδειο πλέον) όταν με το καλό ξαναγυρίσει πίσω.
Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
ps: ...μην ξεχάσει να σου φέρει και το στικακι (usb Lion) τις επανεγκαταστασεις του λογισμικού.
Δημοσίευση 23/10/2011 - 16:18
Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 23/10/2011 - 16:18
∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼
Δημοσίευση 23/10/2011 - 16:47
Νά πώ και εγώ τήν εμπειρία μου, που μετά από δύο χρόνια αναγκάστηκα να δουλέψω Windows, λόγω του ότι το MacBook Pro έμεινε από δίσκο (υπ'όψιν, έχω δουλέψει για δύο χρόνια Debian/GNU Linux σε βασικό μηχάνημα, ακόμη χρησιμοποιώ BackTrack σε ειδικές περιπτώσεις, ενώ έχω δοκιμάσει και Fedora Linux, OpenSuse Linux, FreeBSD, Open Solaris. Από Windows τα πάντα μετά τα Windows 95 εκτός από Vista).
Τί έχω να ζηλέψω;
1.) Multitouch gestures. Μου είχε γίνει δεύτερη φύση να κάνω swipe με τρία δάχτυλα για να πηγαίνω μπρός-πίσω σε Safari και Finder. Είχα χρόνια να χρησιμοποιήσω τα πλήκτρα back-forward. Ομοίως για το pinch to zoom, το οποίο χρησιμοποιούσα στίς εικόνες και στόν Safari, όταν οι γραμματοσειρές ήταν πολύ μικρές. Όπως και η "στροφή" με τα δύο δάχτυλα, με τήν οποία διόρθωνα κάποιες φωτογραφίες που είχαν λάθος προσανατολισμό!
2.) Exposé + Spaces. Και μήν ακούσω τίποτα για flip 3D και αηδίες! Μπορεί στα χαρτιά να μοιάζουν, αλλά καμία σχέση! Κάνει το Multitasking παιχνίδι! Μπορείς να έχει 5 ή 6 ανοιχτά παράθυρα και να τα ελέγχους και να τα δουλεύεις άνετα, χωρίς να χρειάζεται minimize-maximize συνέχεια. Ειδικά αν συνδυαστεί μέ τίς εικονικές επιφάνειες εργασίας από το Spaces, μιλάμε γιά τρομερή εμπειρία Multitasking!
Άν ήταν να διαλέξω το πιό σημαντικό feature του λειτουργικού, αυτό θα ήταν σίγουρα! Αυτό βέβαια φαίνεται μικρό, αλλά το διαπιστώνει κανείς μετά τήν χρήση!
3.) Διακριτικότητα. Τα Windows συνδέεις μιά συσκευή και σέ ενοχλούν διαρκώς με pop ups "Συνδέθηκε τάδε συσκευή" μετά από λίγο "Εγκατάσταση οδηγών" μετά από λίγο "Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση οδηγών" και με διακόπτει και με αποσπά από αυτό που κάνω! Στο Mac όταν συνδέσω μιά συσκευή, αρχίζει η αναγνώριση και εγκατάσταση drivers και ολοκληρώνεται χωρίς να μου πεί τίποτα, μόνο άν υπάρξει πρόβλημα με ενοχλεί! Και αυτή η διαφορά νοοτροπίας είναι δίαχυτη στα 2 λειτουργικά! Π.χ. Όταν συνδέσεις έναν εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι, στα Windows γίνονται όλα τα παραπάνω ενώ στο Mac απλά ο δίσκος γίνεται αθόρυβα mount στο desktop και είναι έτοιμος γιά χρήση!
Η πιό πετυχημένη μεταφορά που άκουσα πάνω στο θέμα, παρομοιάζε τα Windows με ένα σκυλάκι, που κάθε φορά που κάνει κάτι θέλει να στο δείξει ότι τα κατάφερε, ενώ το Mac OS X με έναν Βρετανό μπάτλερ, που επεμβαίνει μόνο όταν είναι ανάγκη και φροντίζει η επικοινωνία του μαζί σου να είναι όσο το δυνατόν πιό σύντομη και αποδοτική!
Μετά από καιρό, εκτιμάς αυτό το unobtrusiveness του λειτουργικού, καθώς σε αφήνει να ασχοληθείς μέ τήν δουλειά σου χωρίς να σε αποσπά!
4.) Τέλος μου έλειψε το smooth scrolling μέ δύο δάχτυλα! Σάν να συγκρίνεις τα πρώτα Android με το iPhone, καμία σχέση! Και μήν μου πείτε για τα άθλια scroll bars που άλλοτε πιάνουν άλλοτε όχι, άλλοτε σε πάνε πιό κάτω από εκεί που θές, κτλ. !
Τέλος, το Air ανήκει στήν κατηγορία ultraportable και με αυτήν πρέπει να συγκρίνεται! Για κάντε μιά αναζήτηση π.χ. Dell ultraportables ή Samsung Series 9 να δείτε τί περίπου υπάρχει στήν κατηγορία!
Μπροστά σ'αυτά, το Air είναι value for money!
Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 23/10/2011 - 17:06
Δημοσίευση 23/10/2011 - 16:48
Δέν ξέρω από πού προκύπτει το "φυσικά" όταν το προηγούμενο Air με επεξεργαστή 1,6 και 2GB RAM πετούσε...
Δημοσίευση 23/10/2011 - 16:50
τη σκεφτηκα τη λυση του imac πρωτη πρωτη, αλλα η ανυπαρξια φορητοτητας με σταματησε... λετε πως θα εχω lugs και τετοια λοιπον? και ειχα ψηθει πολυ ασχημα για το air...
Τελευταία επεξεργασία από: ilpap, 23/10/2011 - 16:55
Δημοσίευση 23/10/2011 - 17:08
Δημοσίευση 23/10/2011 - 17:13
Παντως νομιζω οτι ειναι διαφορετικο να εισαι μονιμος κατοικος USA και αλλο ελληνας φιλος η εγω που πηγαμε ταξιδι στην Αμερικη και φερνουμε καποιο μηχανημα πισω που αγορασαμε εκει.Γιατι αν διαβασα καλα η κουμπαρα μενει μονομα στην Αμερικη οποτε τι δουλεια εχει το δικο μας τελωνειο?Δεν ξερω,ρωταω.Ενας Αμερικανος δηλ που ερχεται ταξιδι ελλαδα με ενα macbook που μολις αγορασε και δεν προλαβε να το ανοιξει καν θα πληρωσει τελωνειο οταν ερθει ελλαδισταν?
Δημοσίευση 23/10/2011 - 17:19
Οχι θα μας ξεφευγαν..)όχι αλλά πρέπει να το δηλώσει κανονικά, και όταν επιστρέψει και του κάνουν έλεγχο δεν το έχει θα πέσει καμπάνα. Όταν το έψαχνα τουλάχιστον εγώ σε αυτό είχα καταλήξει. Τα αντικείμενα που μεταφέρεις τα δηλώνεις 2 φορές.
Δημοσίευση 23/10/2011 - 17:56
Δημοσίευση 23/10/2011 - 17:57
1) multitasking gestures μπορείς να ενεργοποιήσεις και στα windows μέσω 3rd party apps. swipes κτλ όλα υπάρχουν.
2)για expose τα windows έχουν κάτι ΑΚΟΜΑ πιο γαμάτο, πας τον κέρσορα στην taskbar και βλέπεις ανάμεσα στις εφαρμογές τα παράθυρα και το επιλέγεις. Εκτός αυτού έχουν και το peek που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα με το expose.
3) Το popup είναι διακριτικότατο, εμφανίζεται κάτω δεξιά ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως αυτό το πράγμα είναι έστω άξιο αναφοράς. Το σκυλάκι ήταν ένα βοήθημα που αν ήθελες το έβγαζες off για να μην σε σπάει (όντως) τα νεύρα. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια όταν εργάζεται κάποιος πόσες πια διαφορετικές συσκευές θα συνδέσει στον υπολογιστή για να χρειαστούν οι drivers οι οποίοι και στα windows περνιούνται αυτόματα την 1η φορά.
4) Σε dell laptop που το είχα συναντήσει μου είχε φανεί smooth.
Δημοσίευση 23/10/2011 - 18:00
Ίσα-ίσα, το παλιό είχε Core2Duo ενώ το και κανούριο i5. Μπορεί να είναι και τα δύο διπύρηνα, αλλά η i5 Αρχιτεκτονική είναι σαφώς αρκετά γρηγορότερη.Ξέρεις φυσικά ότι όταν μιλάς για επεξεργαστές, δεν μπορείς να λάβεις υπόψην σου μόνο τα Ghz αλλά το τι αρχιτεκτονική έχουν έτσι;
0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες