Η κλασική αντιμετώπιση lags στο Safari είναι η πιο κάτω. Τρέξε τις διαδικασίες λοιπόν κι αν παρ' ελπίδα το θέμα παραμείνει βλέπουμε.
Η κατάσταση μπορεί να προκαλείται από προβληματικά extensions, cookies, ή caches, οπότε ένα “φρεσκάρισμα” τους συνήθως επαναφέρει την συμπεριφορά του Safari στα συνήθη επίπεδα.
1. Εξετάζεις την συμβατότητα των Safari Extensions. Πηγαίνεις Safari > Preferences > Extensions, σύρεις τον slider στο OFF και relaunch το Safari. Αν το θέμα εκλείψει ενεργοποιείς και update ανά ένα τα extensions με επακόλουθο relaunch του Safari, ώστε να εντοπίσεις το υπαίτιο.
Δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε extension που δεν κατέβασες από το Safari > Safari Extensions, πιθανόν μεταξύ αυτών να ευρίσκεται ο υπαίτιος ή πρόκειται για κακόβουλα αν θέλεις.
2. Πήγαινε Safari > History και click Clear History and Website Data. Στην drop-down λίστα του Clear επιλέγεις all history και click Clear History. Θα διαγραφούν τα data όλων των ιστοσελίδων, οπότε στην επόμενη επίσκεψη σε σελίδες που είσαι πιστοποιημένος θα πρέπει να εισάγεις το user name και password σου. Ενώ θα διαγραφούν και τα favicons, που θα επανέλθουν με την πρώτη επίσκεψη σου σε ιστοσελίδα.
3. Click στο Desktop ώστε να έρθει στο προσκήνιο ο Finder, πατάς τα πλήκτρα cmd-Shift-G, στο box που θα αναδυθεί paste το path και click Go.
~/Library/Caches/com.apple.Safari/Cache.db
Στο παράθυρο που θα προκύψει, σύρε στον κάδο τα αρχεία και relaunch το Safari·
Cache.db
Cache.db-shm
Cache.db-wal
4. Στο Disk Utility τρέξε την ρουτίνα “Repair Disk Permissions”.