Καλησπερα κι απο μενα παιδια.. Να κανω μια ερωτηση κι εγω μιας και πιασατε το θεμα με τα ρουτερ και ιντερνετ.. Τα νουμερα τα δικα μου ειναι RSSI: -38 dBm και το ρυθμος Τχ: 54Mbs το ρουτερ ειναι στα 2μ απο τον iMac εχω 24αρα οτε(ρουτερ που δινει ο οτε) που συμφωνα με το ρουτερ κλειδωνει στα 17.850 . Για το καναλι που αναφερθηκε επισης το εχω βαλει χειροκινητα εγω στο 1 γιατι ειναι το μονο που δεν παιζει εδω γυρω παρολα αυτα ομως νοιωθω οτι δεν παει τοσο καλα ειδικα στο browsing που σχεδον σε καθε site που ανοιγω στο ξεκινημα παντα κολλαει για 2-3 δευτερα και μετα αρχιζει να το φορτωνω.. Και στο downloading δεν εχω δει ακομη να πιανει ταχυτητες κοντα στα 1,7-1,8 ...
Οι τιμές θα μπορούσε να ήταν καλύτερες, ιδιαίτερα του ρυθμού.
Όπως και να έχει, όταν προκύψουν θέματα στην πλοήγηση, ανάμεσα σε άλλες ρουτίνες όπως καθάρισμα του browsers cache, αντιμετώπιση θεμάτων στη σύνδεση, ρυθμίσεις στον router, browser plug-ins, ίσως χρειασθεί να καθαριστεί και το DNS (Domain Name System) cache.
Πρόκειται ένα ιεραρχικό δίκτυο που διαχειρίζεται text based URLs, όπως για παράδειγμα “www.xyz.com”, τις οποίες το μηχάνημα χρησιμοποιεί για επικοινωνία. Κατά το χρονικό διάστημα που φορτώνεται μια μοναδική Web page ή κάποια άλλος Web-based πόρος, το μηχάνημα μπορεί να έρθει σε επαφή με πολυάριθμες URLs για να φορτώσει διάφορα συστατικά στοιχεία (μια ιστοσελίδα, εικόνες της, μια φιλοξενούμενη σε αυτήν εφαρμογή, scripts κλπ), ή κάποια δυνατή υπηρεσία DNS σαν ζωτικό τμήμα μιας εύρυθμης σύνδεσης Internet.
Μια γρήγορη υπηρεσία DNS θα βελτιστοποιήσει τη σύνδεση δημιουργώντας μεταξύ άλλων και caches με διάφορα σημαντικά στοιχεία. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου το cache μπορεί να αλλοιωθεί ή να περιλαμβάνει ξεπερασμένες πληροφορίες και συνεπώς να μην μπορεί να διαχειρισθεί σωστά μια απαιτούμενη δικτυακή πηγή με επακόλουθο και χαμηλότερες ταχύτητες πλοήγησης.
Αφού λοιπόν εξετάσεις τις ρουτίνες που αναφέρονται στην αρχή, θα σου έλεγα να τρέξεις και ένα καθάρισμα του DNS.
Για να το κάνεις, τρέχεις στο Terminal την εντολή κατά περίπτωση :
Στο OS X Yosemite 10.10 έως 10.10.3 :
sudo discoveryutil mdnsflushcache
Ενώ στο OS X Yosemite 10.10.4 :
sudo killall -HUP mDNSResponder