Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 2 ψήφοι

"Φταίει η Apple και μόνο για τις φημολογούμενες συνθήκες της Foxconn?"

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
82 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 01/02/2012 - 19:46

Πολλά ακούγονται κατά καιρούς για την Foxconn, την εταιρεία που έχει τα εργοστάσια στα οποία κατασκευάζονται τα προϊόντα της Apple.

Μάλιστα πολλές φορές τα εργοστάσια αυτά θα τα έχετε δει να αναφέρονται και ως εργοστάσια της Apple.
Αυτό είναι λανθασμένο καθώς όπως θα δείτε παρακάτω, η Foxconn φτιάχνει προϊόντα για όλους τους κολοσσούς της τεχνολογίας:

Συνημμένο αρχείο  foxconn1.jpg   95.68KB   68 λήψεις

Για την ακρίβεια, λιγότερο από το 20% των κινέζικων εγκαταστάσεων της Foxconn φτιάχνει προϊόντα της Apple.

Παρόλα αυτά, η Apple κατηγορείται συνέχεια ότι αυτή ευθύνεται για τα ατυχήματα και τις αυτοκτονίες στα εργοστάσια της Foxconn.

Αυτό προφανώς δεν είναι λογικό.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι είναι θέμα της Foxconn και ότι "φορτώνεται" στην Apple γιατί έτσι θα γίνει πιο ενδιαφέρον.

Είναι όμως πραγματικό το πρόβλημα?

Στην ιστοσελίδα του Forbes δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δίνει στοιχεία σχετικά με την ποιότητα εργασίας στη Foxconn και τη συγκρίνει με αυτήν της υπόλοιπης Κίνας:

Συνημμένο αρχείο  foxconn2.png   153.1KB   57 λήψεις

Τι λένε τα στοιχεία αυτά?

- Το ποσοστό αυτοκτονιών στη Foxconn είναι 18/1000000. Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος στην Κίνα είναι 220/1000000!!!

- Στη Foxconn πεθαίνουν 7/1000000 εργάτες από εργατικά ατυχήματα. Θέλετε να ξέρετε πόσος είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΑΜΕΡΙΚΗ??? 35/1000000

- Τέλος, οι εργάτες της Foxconn παίρνουν περίπου 6000 δολάρια τη στιγμή που ο μέσος μισθός στην Κίνα είναι τα 4500 δολάρια.

Συνοψίζοντας, βλέπουμε ότι οι εργάτες της Foxconn είναι πιο χαρούμενοι και πιο καλοπληρωμένοι από κάθε άλλον Κινέζο εργάτη και είναι πιο ασφαλείς από τους Αμερικανούς εργάτες!

Μήπως λοιπόν όλος αυτός ο ντόρος γίνεται γιατί θα ήταν πολύ συμφέρον γα κάποιους το να γίνει αρνητική κριτική απέναντι στην Apple? Food for thought!

Νίκος

[ΠΗΓΗ] [ΠΗΓΗ]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 01/02/2012 - 19:49

Δεν αμφισβητώ αυτό που λες κι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλουν να χαλάσουν το όνομα της Apple αλλά έχεις αναρωτηθεί

αν τα στοιχεία του forbes είναι πραγματικά; Δεν θα μπορούσε η Apple να καθοδηγήσει ένα τέτοιο περιοδικό;

Δεν ξέρω απλά ρωτάω. Από τη στιγμή που δεν μπορούν αυτά τα νούμερα που λέει να ελεγχθούν μπορεί να λέει ότι θέλει.

Η αξιοπιστία πάει περίπατο όταν υπάρχει το χρήμα από πίσω.!

Αναρτημένη εικόνα

#3   iMarilina

iMarilina

-

• 13499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 01/02/2012 - 19:50

Δεν ξέρω τί λένε για την Apple (που προφανώς ΔΕΝ είναι ιδιοκτήτρια εταιρία της Foxconn και που προφανώς σε όλους αρέσει να την κατηγορούν), αλλά ασχέτως απο αυτό, οι συνθήκες γενικά σε κινέζικα εργοστάσια είναι οικτρές και απαράδεκτες απο όλες τις πλευρές.

Αν θεωρείται ότι είναι καλοπληρωμένοι με λιγότερο απο 600 δολλάρια το μήνα μισθό και υπο αυτές τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια τότε τί να πω, έχουν αλλάξει τα στάνταρ ανθρωπιάς.
Whatsapp doc?

#4   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 19:53

Επίσης κάτω λέει support workers buy apple... :huh:

Δεν μου φαίνεται και πολύ αντικειμενικός. Γιατί να μην έλεγε support workers buy samsung?

Λέω εγώ τώρα..

Αναρτημένη εικόνα

#5   Napoleon

Napoleon

iPH Member

• 285 μηνύματα
  • GameCenter:Napo66

Δημοσίευση 01/02/2012 - 19:56

Κλασσικά ζώα, συγκρίνουν εργοστάσιο με ΧΩΡΑ,ναι με ΧΩΡΑ!!!!Η μάλλον, συγκρίνουν εργοστάσιο με την χώρα που ζουν οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη

Και υπάρχουν χειρότερα ζώα που λένε ''ναι ναι έχει δίκιο η έρευνα''

EDIT:Και μόλις είδα ότι πιο κάτω, συγκρίνουν εργοστάσιο με μια ολόκληρη ΗΠΕΙΡΟ

Τελευταία επεξεργασία από: Napoleon, 01/02/2012 - 19:58

#6   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 19:59

Επίσης κάτω λέει support workers buy apple... :huh:

Δεν μου φαίνεται και πολύ αντικειμενικός. Γιατί να μην έλεγε support workers buy samsung?

Λέω εγώ τώρα..

Γιατί όλο αυτό γράφτηκε ως απάντηση στο ότι προσπάθησαν κάποιοι να μποϋκοτάρουν την Apple, και εξηγεί ότι αν αυτό γίνει θα είναι κακό για τους εργαζομένους...

#7   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 20:00

Και για της Samsung τους εργαζομένους θα είναι κακό στο ίδιο εργοστάσιο είναι...Αν γίνουν μαζικές απολύσεις θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα.!

Αναρτημένη εικόνα

#8   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 20:02

Κλασσικά ζώα, συγκρίνουν εργοστάσιο με ΧΩΡΑ,ναι με ΧΩΡΑ!!!!Η μάλλον, συγκρίνουν εργοστάσιο με την χώρα που ζουν οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη

EDIT:Και μόλις είδα ότι πιο κάτω, συγκρίνουν εργοστάσιο με μια ολόκληρη ΗΠΕΙΡΟ

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τον χαρακτηρισμό...

Αν λοιπόν κάτσεις να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, μιλάει για περιστατικά ανά εκατομμύριο και όχι για σύγκριση ανάμεσα στα συνολικά του εργοστασίου με τα συνολικά της Κίνας ή της Αμερικής.

Για αυτό γράφω ότι είναι ενδιαφέρουσα η ανάγνωσή του...

#9   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 20:03

Και για της Samsung τους εργαζομένους θα είναι κακό στο ίδιο εργοστάσιο είναι...Αν γίνουν μαζικές απολύσεις θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα.!

Ναι αλλά το μποϋκοτάζ στην Apple πήγαινε...

#10   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 20:08

Δεν ξέρω τί λένε για την Apple (που προφανώς ΔΕΝ είναι ιδιοκτήτρια εταιρία της Foxconn και που προφανώς σε όλους αρέσει να την κατηγορούν), αλλά ασχέτως απο αυτό, οι συνθήκες γενικά σε κινέζικα εργοστάσια είναι οικτρές και απαράδεκτες απο όλες τις πλευρές.

Αν θεωρείται ότι είναι καλοπληρωμένοι με λιγότερο απο 600 δολλάρια το μήνα μισθό και υπο αυτές τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια τότε τί να πω, έχουν αλλάξει τα στάνταρ ανθρωπιάς.

Μαριλίνα μου δεν είμαι και ειδικός, αλλά νομίζω ότι 600 ευρώ το μήνα στην Κίνα είναι και γ@μώ τους μισθούς! :P

#11   iMarilina

iMarilina

-

• 13499 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 20:56

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τον χαρακτηρισμό...

Αν λοιπόν κάτσεις να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, μιλάει για περιστατικά ανά εκατομμύριο και όχι για σύγκριση ανάμεσα στα συνολικά του εργοστασίου με τα συνολικά της Κίνας ή της Αμερικής.

Για αυτό γράφω ότι είναι ενδιαφέρουσα η ανάγνωσή του...

Δεν νομίζω οτι το "ζωα" πήγαινε σε σένα......... :huh:
Whatsapp doc?

#12   iMarilina

iMarilina

-

• 13499 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 20:58

Μαριλίνα μου δεν είμαι και ειδικός, αλλά νομίζω ότι 600 ευρώ το μήνα στην Κίνα είναι και γ@μώ τους μισθούς! :P

600 ΔΟΛΛΑΡΙΑ το μήνα δεν είναι της προκοπής μισθός, εντελώς τριτοκοσμικό για τις ώρες και τις συνθήκες εργασίας, αλλα απο την άλλη γι'αυτό η Κίνα έχει την οικονομία που έχει και γι'αυτό η Αμερική της κάνει τεμενάδες τώρα (αν είδες πριν μερικούς μήνες το τραπέζωμα και όλα τα σχετικά που έκανε ο Ομπάμα στον κινέζο πρόεδρο κλπ κλπ). Γλύψιμο τελείως γιατί εντός ολίγου θα τους καπελώσει η Κίνα. Και το περιμένω να γελάσω με την ψυχή μου έτσι όπως τα κατάντησε η Αμερική.
Whatsapp doc?

#13   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 21:00

Δεν νομίζω οτι το "ζωα" πήγαινε σε σένα......... :huh:

Και αυτό τι είναι???:

#14   iMarilina

iMarilina

-

• 13499 μηνύματα

Δημοσίευση 01/02/2012 - 21:08

Και αυτό τι είναι???:

Προφανώς για αυτούς που υποστήριξαν την ερευνα οχι για αυτόν που πόσταρε το άρθρο ελα παιδί μου τωρα ΛΟΛ
Whatsapp doc?

#15   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 01/02/2012 - 21:28

Τραγικές συγκρίσεις. Επικίνδυνα, βιαστικά συμπεράσματα.

Δυο topic, εδώ στο forum, που αποδεικνύουν πόσο χαρούμενοι και καλοπληρωμένοι είναι οι εργάτες της Foxconn.

topic1 topic2

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 01/02/2012 - 21:30

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;