Αν και διαφωνώ κάθετα με τον @ Tilter , οφείλω να χαρακτηρίσω το post σου ως : λαϊκισμόΣυμφωνώ με αυτά που λες αλλά να σε ρωτήσω και γω κάτι.
Εσύ (και μόνο εσύ), τη στιγμή που λες και στους υπόλοιπους ότι πρέπει να δεχθούμε τις ευθύνες μας και να μην λέμε οτι είναι δουλειά αλλουνού το να "αλλάξει τον κόσμο" και ότι πρέπει και εμείς να συμμετάσχουμε, και εφόσον το πιστεύεις αυτό (που απότι καταλαβαίνω απο τα λεγόμενά σου το πιστεύεις), για πες μου το εξής:
Τα έχεις ακόμα τα idevices σου? Γιατί με βάση τα λεγόμενά σου θα πρέπει να τα έχεις πουλήσει (και πολύ σωστά θα έχεις κάνει εφόσον αυτό που λες και υποστηρίζεις σαν ιδεολογία δεν συμπίπτει με το να έχεις idevice και δυο κιολας αποτι λέει το προφιλ σου).
Αν μου πεις ότι ταχεις δώσει λόγω αηδίας για το τί συμβαίνει και έχεις ας πούμε ενα απλότατο τηλέφωνο παλιού τύπου θα σε παραδεχτώ.
"Φταίει η Apple και μόνο για τις φημολογούμενες συνθήκες της Foxconn?"
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:22
Ad
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:27
Ο Tilter λέει ότι αυτοί που βγαίνουν και κράζουν φανατικά την Apple επί του θέματος από την ασφάλεια του τζακιού του σπιτιού τους με κρασάκι και Angry birds θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τον τρόπο σκέψης τους.Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά να σε ρωτήσω και γω κάτι.
Εσύ (και μόνο εσύ), τη στιγμή που λες και στους υπόλοιπους ότι πρέπει να δεχθούμε τις ευθύνες μας και να μην λέμε οτι είναι δουλειά αλλουνού το να "αλλάξει τον κόσμο" και ότι πρέπει και εμείς να συμμετάσχουμε, και εφόσον το πιστεύεις αυτό (που απότι καταλαβαίνω απο τα λεγόμενά σου το πιστεύεις), για πες μου το εξής:
Τα έχεις ακόμα τα idevices σου? Γιατί με βάση τα λεγόμενά σου θα πρέπει να τα έχεις πουλήσει (και πολύ σωστά θα έχεις κάνει εφόσον αυτό που λες και υποστηρίζεις σαν ιδεολογία δεν συμπίπτει με το να έχεις idevice και δυο κιολας αποτι λέει το προφιλ σου).
Αν μου πεις ότι ταχεις δώσει λόγω αηδίας για το τί συμβαίνει και έχεις ας πούμε ενα απλότατο τηλέφωνο παλιού τύπου θα σε παραδεχτώ.
Δεν τον είδα να κράζει πουθενά επί του θέματος.
Θα μου πεις "δηλαδή είναι υπέρ των συνθηκών?"
Όχι, απλά τόσο ο Tilter όσο και εγώ λέμε ότι δεν φταίει μόνο η Apple για τις συνθήκες αυτές και δεν είναι κάτι που θα γινόταν είτε η Apple είχε κατανάλωση είτε όχι.
Θέλετε ιντερνετικό ακτιβισμό απέναντι στην Apple?
Η λύση δεν είναι να φαγωνόμαστε εδώ αλλά να σταματήσουμε να αγοράζουμε προϊόντα της.
Γιατί εγώ και ο Tilter δεν έχουμε πετάξει τα idevices μας?
Γιατί δεν θεωρούμε ότι με το να σταματήσουν να υποφέρουν οι εργάτες που συναρμολογούν τα idevices θα φτιάξουν οι συνθήκες για όλους τους εργάτες της Κίνας.
ΤΙΠΟΤΑ δεν θα φτιάξει!
Ο ίδιος εργάτης με τις ίδιες ώρες εργασίας στο ίδιο εργοστάσιο θα συναρμολογεί ένα Samsung Galaxy Nexus S.
Τόσο απλά.
Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 05/02/2012 - 13:27
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:31
Επισης αναρωτιεμαι οι υπολοιποι Κινεζοι εργατες που δουλευουν σε αλλα εργοστασια εχουν καλυτερες συνθηκες εργασιας;Αμοιβονται καλυτερα;
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:31
Αν και διαφωνώ κάθετα με τον @ Tilter , οφείλω να χαρακτηρίσω το post σου ως : λαϊκισμό
Λαϊκισμός, αλλά είναι η πραγματικότητα. Βάλε της όποιο προσωνύμιο σου αρέσει, δεν έχει σημασία.
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:34
Αυτά ακριβώς εννοούσε το πρώτο ποστ.Αναρωτιεμαι αν αλλαξουμε αυτο τον κοσμο και σταματησουμε να αγοραζουμε ΟΛΟΙ μας idevices θα μας ευχαριστουν οι κινεζοι εργατες που εμειναν χωρις δουλεια;Γιατι ουσιαστικα αυτο δεν θελετε να πειτε;Να μην αγοραζουμε για να κλεισει το εργοστασιο.
Επισης αναρωτιεμαι οι υπολοιποι Κινεζοι εργατες που δουλευουν σε αλλα εργοστασια εχουν καλυτερες συνθηκες εργασιας;Αμοιβονται καλυτερα;
Αυτά τα πράγματα αναρωτιόμουν και εγώ...
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:35
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:40
Έχω διαφωνήσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές μαζί σου εδώ μέσα και έχουμε μαλώσει κιόλας, αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα απλά έχεις δίκιο...Αγαπητή μου Marilina, σε ποιο ακριβώς σημείο των κειμένων μου είδες να αναφέρεται κάτι που να δίνει έστω την εντύπωση πως βγάζω την ουρά μου απέξω; Με χαρακτηρίζει η ίδια ακριβώς αδιαφορία για την μοίρα των Κινέζων που χαρακτηρίζει και όλους τους άλλους. Η μία και μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και στους όψιμους απολογητές της κινεζικής εξαθλείωσης, είναι η άρνηση μου να γίνω υποκριτής: μου αρκεί που είμαι ανάλγητος. Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας, τι είναι πράγματι χειρότερο, το να μη σου καίγεται καρφί για την εξαθλείωση των άλλων, ή το να διαμαρτύρεσαι για την εξαθλείωση των άλλων τη στιγμή που πρακτικά δεν σου καίγεται καρφί για το τι τους συμβαίνει; Όπως λοιπόν και ο καθένας μας, δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω. Δεν κοροϊδεύω όμως ούτε τον εαυτό μου, ούτε τους άλλους, ζητώντας να αλλάξω τον κόσμο... Θες να με πεις κυνικό; πέσμε, δίκιο θα έχεις. Κυνικός όμως: ούτε ψεύτης, ούτε υποκριτής. Να ξέρουμε τι λέμε και τι είμαστε...
Σκεφτόμαστε τα ίδια ακριβώς πράγματα...
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:42
Ναι αλλα σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα πρέπει και ο καθένας να πάρει θέση, και δε μπορεί να παίρνει και κατηγορηματική θέση και να τη λέει στους άλλους τη στιγμή που δεν τα υποστηρίζει με πράξεις αυτά.Τώρα θα σου πει: μία χελιδών έαρ ου ποιεί..
Είναι σαν να βγω και να κατηγορώ εγώ όλους σχετικά με τις γούνες και τα ζώα κλπ κλπ και να έχω στο σπίτι και μια αλεπού και ενα τσιντσιλά στην ντουλάπα.
Ε δε γίνεται. Να τεθώ κατά της κακοποίησης ναι αλλα οχι να την πώ στους άλλους γιατί δεν τίθενται ACTIVELY κατά (actively εννοόντας να κάνουν κάτι) τη στιγμή που ούτε εγώ τίθεμαι κατά στην πράξη.
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:45
Η απάντησή του βρίσκεται λίγο πιο πάνω.Ναι αλλα σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα πρέπει και ο καθένας να πάρει θέση, και δε μπορεί να παίρνει και κατηγορηματική θέση και να τη λέει στους άλλους τη στιγμή που δεν τα υποστηρίζει με πράξεις αυτά.
Είναι σαν να βγω και να κατηγορώ εγώ όλους σχετικά με τις γούνες και τα ζώα κλπ κλπ και να έχω στο σπίτι και μια αλεπού και ενα τσιντσιλά στην ντουλάπα.
Ε δε γίνεται. Να τεθώ κατά της κακοποίησης ναι αλλα οχι να την πώ στους άλλους γιατί δεν τίθενται ACTIVELY κατά (actively εννοόντας να κάνουν κάτι) τη στιγμή που ούτε εγώ τίθεμαι κατά στην πράξη.
Και μάλλον εσύ είσαι αυτή που κατηγορείς το όλο σύστημα κακοποίησης των Κινέζων εργατών γράφοντας το ποστ από το idevice σου...
Είναι δηλαδή προτιμότερο να λέμε "Ναι απαράδεκτη η κατάσταση στην Κίνα" αλλά ως εκεί?
Αυτή είναι η υποκρισία για την οποία μιλάει ο Tilter.
Δεν υπάρχει Active και Passive αντιμετώπιση.
Εάν θέλεις να έχεις μία θέση την έχεις και τέλος.
Όχι ναι μεν αλλά. Όχι μισό μισό.
Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 05/02/2012 - 13:47
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:47
Αγαπητή μου Marilina, σε ποιο ακριβώς σημείο των κειμένων μου είδες να αναφέρεται κάτι που να δίνει έστω την εντύπωση πως βγάζω την ουρά μου απέξω; Με χαρακτηρίζει η ίδια ακριβώς αδιαφορία για την μοίρα των Κινέζων που χαρακτηρίζει και όλους τους άλλους. Η μία και μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και στους όψιμους απολογητές της κινεζικής εξαθλείωσης, είναι η άρνηση μου να γίνω υποκριτής: μου αρκεί που είμαι ανάλγητος. Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας, τι είναι πράγματι χειρότερο, το να μη σου καίγεται καρφί για την εξαθλείωση των άλλων, ή το να διαμαρτύρεσαι για την εξαθλείωση των άλλων τη στιγμή που πρακτικά δεν σου καίγεται καρφί για το τι τους συμβαίνει; Όπως λοιπόν και ο καθένας μας, δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω. Δεν κοροϊδεύω όμως ούτε τον εαυτό μου, ούτε τους άλλους, ζητώντας να αλλάξω τον κόσμο... Θες να με πεις κυνικό; πέσμε, δίκιο θα έχεις. Κυνικός όμως: ούτε ψεύτης, ούτε υποκριτής. Να ξέρουμε τι λέμε και τι είμαστε...
Δεκτό αλλα δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να τη λες στον άλλο οτι και καλά "δεν ενδιαφέρεται" τη στιγμή που και συ είσαι στην ίδια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δεν ενδιαφέρονται.
Γιατί τα λόγια καλά είναι ("αχ τους καημένους" και "Πρέπει να γίνει κάτι" και "πρέπει ολοι μας να κάνουμε κάτι".)
Πού λοιπόν είναι αυτό το κάτι που κάνεις προσωπικά ΕΣΥ που κρίνεις τους άλλους και τους λες αδιάφορους και κρύους και απάνθρωπους?
Γιατί δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ εδω μέσα να πει "ε χέστηκα για το τί τους κάνουνε και τι με νοιάζει". Και κανείς δεν θα το πει εκτός αν είναι ζώον.
Απο κει και πέρα οπως είπα. Αν κάποιος είναι χορτοφάγος γιατί πιστεύει ότι δε θα πρεπε να σφάζουμε και να τρώμε τα ζώα, ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ. Δε γίνεται να είσαι κατά και να τρως και τη μπριζόλα.
Μπορείς να είσαι συνειδητοποιημένος και να λυπάσαι τους ανθρώπους αυτούς και τις συνθήκες εργασίας τους αλλά απο κει και πέρα οι μάζες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξει αυτό όλο και δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους για απραξία απλά επειδή δεν βγήκαν να φωνάξουν "ΑΔΙΚΙΑ" εδω μέσα όπως φωνάζεις εσυ (το οποίο και να το φωνάξουμε, που είναι όντως αδικία), τίποτα δε θα αλλάξει.
Απλά αν θες να είσαι ΕΝΕΡΓΟΣ και ΚΑΘΕΤΟΣ στις απόψεις σου, τότε θα πρέπει να πράξεις και ανάλογα.
@nxbass δηλαδή τώρα με κατηγορείς και εμένα επειδή είπα οτι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και επειδή έχω idevice?
Αυτό δε θα το δεχτώ. Καταρχάς γιατί οι συνθήκες εργασίας πρώτον είναι λάθος της ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της εκάστοτε κυβέρνησης που δεν προστατεύει τους πολίτες της από όλη αυτή την κακομεταχείριση και δεν θεσπίζει νόμους για να τους προστατεύσει και αφήνει την κάθε χώρα να χτίζει εργοστάσια και να κάνει αυτά που κάνει.
Να κατηγορήσουμε ΚΑΙ την κυβέρνηση.
Και δεν είπα ποτέ οτι εγώ είμαι ACTIVIST (δηλαδή να πάω με πανώ και να δώσω τις συσκευές μου, το αμάξι μου (λόγω της κατάστασης στο Ιράκ και το οποιοδήποτε απο τα περισσότερα αγαθά που έχουμε καθημερινά και που πίσω απο όλα υπάρχει μια ιστορία παρόμοια).
Αλλά δε σημαίνει ότι δεν συμπονώ τους συνανθρώπους μου. Μην μπερδεύουμε τα δυο. Σιγά μην πρέπει να απολογηθώ επειδή συμφώνησα οτι είναι απαράδεκτη η κατάσταση.
Η ανθρωπιά δε σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο δηλαδή. Λυπάμαι για όλη την κατάσταση αλλά είμαι και πραγματίστρια, και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι αν δεν αλλάξουν και οι σχετικοί νόμοι.
Τελευταία επεξεργασία από: iMarilina, 05/02/2012 - 13:52
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:50
Μαριλίνα διάβασε κανά δυό φορές προσεκτικά αυτό που έγραψε και στο οποίο απαντάς και θα δεις ότι δεν έχεις καταλάβει τι γράφει.Δεκτό αλλα δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να τη λες στον άλλο οτι και καλά "δεν ενδιαφέρεται" τη στιγμή που και συ είσαι στην ίδια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δεν ενδιαφέρονται.
Γιατί τα λόγια καλά είναι ("αχ τους καημένους" και "Πρέπει να γίνει κάτι" και "πρέπει ολοι μας να κάνουμε κάτι".)
Πού λοιπόν είναι αυτό το κάτι που κάνεις προσωπικά ΕΣΥ που κρίνεις τους άλλους και τους λες αδιάφορους και κρύους και απάνθρωπους?
Γιατί δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ εδω μέσα να πει "ε χέστηκα για το τί τους κάνουνε και τι με νοιάζει". Και κανείς δεν θα το πει εκτός αν είναι ζώον.
Απο κει και πέρα οπως είπα. Αν κάποιος είναι χορτοφάγος γιατί πιστεύει ότι δε θα πρεπε να σφάζουμε και να τρώμε τα ζώα, ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ. Δε γίνεται να είσαι κατά και να τρως και τη μπριζόλα.
Μπορείς να είσαι συνειδητοποιημένος και να λυπάσαι τους ανθρώπους αυτούς και τις συνθήκες εργασίας τους αλλά απο κει και πέρα οι μάζες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξει αυτό όλο και δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους για απραξία απλά επειδή δεν βγήκαν να φωνάξουν "ΑΔΙΚΙΑ" εδω μέσα όπως φωνάζεις εσυ (το οποίο και να το φωνάξουμε, που είναι όντως αδικία), τίποτα δε θα αλλάξει.
Απλά αν θες να είσαι ΕΝΕΡΓΟΣ και ΚΑΘΕΤΟΣ στις απόψεις σου, τότε θα πρέπει να πράξεις και ανάλογα.
Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που τον κατηγορείς λέει.
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:56
Μαριλίνα διάβασε κανά δυό φορές προσεκτικά αυτό που έγραψε και στο οποίο απαντάς και θα δεις ότι δεν έχεις καταλάβει τι γράφει.
Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που τον κατηγορείς λέει.
Ναι διάβασα τί λέει. Και δεν τον κατηγορώ, απλά θέτω τα γεγονότα, με βάση το οτι την "λέει" σε όλους ότι δεν ενδιαφέρονται επειδή κάθονται σπίτι με τα idevices τους (οπως μου είπες μόλις και εσύ) ως κατηγορία σχετικά με το ότι δεν ενδιαφερόμαστε. Και το θεωρώ λάθος.
Δεν θεωρώ ότι είμαι κυνική (ισα ίσα το αντίθετο είμαι), αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. Σε πράγματα και καταστάσεις τις οποίες μπορώ να βοηθήσω ναι το κάνω και ευχαρίστως και δίνω και όλον μου τον εαυτό. Αυτή εδώ η κατάσταση δυστυχώς δεν περνάει απο το χέρι μου, και για να περάσει θα πρέπει να περάσει απο το "χερι" δισεκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι σύσσωμοι θα εναντιωθούν ενεργά σε όλες αυτές τις άθλιες καταστάσεις. Και ποτέ δεν είναι αρκετοί δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις.
Δημοσίευση 05/02/2012 - 13:59
Εγώ τι λέω από το πρώτο ποστ που έχετε πέσει να με φάτε?Λυπάμαι για όλη την κατάσταση αλλά είμαι και πραγματίστρια, και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι αν δεν αλλάξουν και οι σχετικοί νόμοι.
Ότι δεν είναι θέμα της Apple να αλλάξει η όποια κατάσταση επικρατεί (ακόμα και αν τα στοιχεία του πρώτου ποστ δεν ισχύουν).
Ότι ακόμα και αν η Apple σταματήσει να φτιάχνει τηλέφωνα στην Κίνα δεν θα αλλάξει κάτι?
Ότι με το να κατηγορείς μόνο την Apple γιατί αυτό "πουλάει" και για να μη σε πουν fan boy επικεντρώνεσαι στο δάχτυλο και όχι στο πρόβλημα...
Αν θέλετε να ενεργοποιηθείτε υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων των Κινέζων, το να κατηγορείτε μία από τις εκατομμύρια αμερικανικές επιχειρήσεις που τους εκμεταλλεύονται δεν είναι λύση!
Ή μήπως πριν την Apple δεν γίνονταν αυτά ή δεν τα ξέραμε?
Δημοσίευση 05/02/2012 - 14:07
Εγώ τι λέω από το πρώτο ποστ που έχετε πέσει να με φάτε?
Ότι δεν είναι θέμα της Apple να αλλάξει η όποια κατάσταση επικρατεί (ακόμα και αν τα στοιχεία του πρώτου ποστ δεν ισχύουν).
Ότι ακόμα και αν η Apple σταματήσει να φτιάχνει τηλέφωνα στην Κίνα δεν θα αλλάξει κάτι?
Ότι με το να κατηγορείς μόνο την Apple γιατί αυτό "πουλάει" και για να μη σε πουν fan boy επικεντρώνεσαι στο δάχτυλο και όχι στο πρόβλημα...
Αν θέλετε να ενεργοποιηθείτε υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων των Κινέζων, το να κατηγορείτε μία από τις εκατομμύρια αμερικανικές επιχειρήσεις που τους εκμεταλλεύονται δεν είναι λύση!
Ή μήπως πριν την Apple δεν γίνονταν αυτά ή δεν τα ξέραμε?
Απο αρχής κόσμου γίνονταν και μέχρι το τέλος του κόσμου θα γίνονται δυστυχώς.
Και δεν έχει καμία σχέση με την Apple, όλες οι μεγάλες εταιρίες τα κάνουνε. Και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου.
Απλά το ερώτημά μου σε όλους οι οποίοι κατηγορούν την Apple ή όλους εμάς ότι δεν λαμβάνουμε θέση (ενεργά) είναι: Για πέστε μας τί ακριβώς πιστεύετε οτι θα έπρεπε να κάνουμε.
Δημοσίευση 05/02/2012 - 14:08
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 17
0 μέλη, 17 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες