Μετάβαση από iOS σε Android
Δημοσίευση 13/05/2013 - 16:58
βλέπε o livas, gore, ntnskrds και σια.
Για αυτο που είπε ο fAnis , πάντως ισχύει ,βέβαια απο ότι ξέρω την πρώτη φορά που ανοίγεις τις εφαρμογές του dialer η contacts μπορεί να laggarei , μετέπειτα λειτουργεί κανονικά, ίσως να είναι λόγω updates? τηλεφώνου? (έχω note 2 .latest update).
Το έχω συζητήσει και με άτομο με s3 , συμβαίνει κατα 99% των περιπτώσεων μόνο την πρώτη φορα που τις ανοίγεις, προσωπική άποψη πάντα.Ένας φίλος που ασχολέιται αρκετά γενικά με android μου λέει οτι γενικά σε όλο το λειτουργικό σύστημα συμβαίνει αυτό τα πρώτα λεπ΄τα λειτουργίας.(πάντα μιλάω για ελάχιστα lag. Οποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει.
Ad
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:00
οταν ανεβεις επιπεδο και αφησεις το παιδικο ... ελα να ξανα μιλησουμε ...!!!
αλλα οταν δεν εχουμε τι να πουμε ...αρχιζουμε τις μλκιες ...γιατι μεχρι εκει φτανει το επιπεδο μερικων εδω μεσα !!!
οκ !!!!
Ειπες την γνωμη σου, ειπα την δικια μου ... Επανηλθες με κραυγες περι 'ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΙΦΟΝΑΚΗΔΩΝ' . Κατσε ηρεμησε διαβασε ξανα απο την αρχη και θα δεις ποιος φερεται κομπλεξικα και ποιος οχι...
Δεν χρειαζεται να κανω την μεταβαση για να μιλαω για lag και καθυστερησεις. Η σχεση αιτιας-αιτιατου ειναι αντιστροφη... ΔΕΝ εκανα την μεταβαση ΕΠΕΙΔΗ ειδα lag και καθυστερησεις. Δεν περιμενω να καταλαβεις αλλα επρεπε να το βγαλω απο μεσα μου...
Για να τελειωνουμε με το θεμα lag. Το Android ειναι γραμμενο σε Java. Χρησιμοποιει ενα stripped-down version του JVM για να τρεξει. Η Java και τα JVM εχουν κατι που λεγεται garbage collector. Υπαρχουν πολλοι τροποι garbage collection . Το Dalvik του Android χρησιμοποιουσε μεχρι την 2.3 μια μορφη garbage collection γνωστη στον χωρο του system programming σαν stop-the-world collection. Αυτο σημαινει οτι οταν γινεται garbage collection (αρκετα συχνα ειδικα σε περιβαλλοντα με constrained heap sizes) αυτο σταματαει ολο το συστημα (συμπεριλαμβανομενων και των threads που ειναι υπευθυνα για το user interaction). Μετα το 2.3 πηγαν σε concurrent garbage collection. Ειναι παρανοηση οτι το concurrent collection ΔΕΝ σταματαει τον κοσμο. Το κανει και αυτο αλλα πιο συχνα και για πιο λιγο. Οριστε λιγο documentation απο την Google :http://developer.and.../perf-tips.html. Καπου σε αυτη την σελιδα λεει τα εξης:
As you allocate more objects in your app, you will force a periodic garbage collection, creating little "hiccups" in the user experience. The concurrent garbage collector introduced in Android 2.3 helps, but unnecessary work should always be avoided.
little 'hiccups' in the user experience. Ditto !! Lag και κομπιασματα .... Οποιος εχει προγραμματισει κατι non-trivial σε Java καταλαβαινει ακριβως τι εννοω.
Για το S4 τα εχω πει... Καταπληκτικο !!! Το Android ομως, οχι και τόσο ...
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:00
απλα ειναι τα πραγματα...
εμενα η συμβιωση με το ipad μου δειχνει οτι δεν θα μπορουσα να ειμαι το iphone ουτε μια μερα...αν αλλαξουν καποια βασικα στο ios7 δεν εχω προβλημα να ξαναγυρισω...προς το παρον ομως για μενα το ios σε σχεση με το android ειναι ενα φτωχο λειτουργικο....
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:06
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:10
Εχω αναφερει σε προηγουνενο ποστ για ποιο λογο αργει μονο την πρωτη φορα ο dialer... μετα η εφαρμογη τρεχει στο background, και παραμενει ανοιχτη, οποτε μολις ξαναπατησεις τον dialer ανοιγει ακαριαια...Παιδια είναι τι θέλει ο καθένας , έλεος δηλαδή, εμένα ασ πούμε στην αρχή με στράβωσε λίγο το google play αλλα μετά που είδα άλλα πράγματα όπως να πετάω ένα app στην Sd και να κανει εγκατάσταση ή οτι με ένα launcher (ένα μικρό απλό αρχειάκι απο googleplay μπορείς να αλλάξεις κατα 90% την εμφάνιση του κινητού σου (παντα χωρις να κανεισ unroot/jailbrake ennow ) το βάζω πιό πάνω απο άλλα μειονεκτήματα του Android , όπως και κάποια μειονεκτήματα του Iphone τα βάζω πιο πάνω απο κάποια πλεονεκτήματα (τη δεδομένη χρονική περίοδο) του,σε ένα χρόνο μπορεί το IOS να γίνει υπεργαμάτο και να πάω παλι σε αυτό, ο καθένας κάνει αυτο που γουστάρει , κανετε λες και η αναγνωρισιμότητα , η αποδοχή και εν γένει το status του κινητού που έχετε θα μεταφερθεί και στο πρόσωπο που το φέρει, ελεος κολλημένα ανωριμα άτομα
βλέπε o livas, gore, ntnskrds και σια.
Για αυτο που είπε ο fAnis , πάντως ισχύει ,βέβαια απο ότι ξέρω την πρώτη φορά που ανοίγεις τις εφαρμογές του dialer η contacts μπορεί να laggarei , μετέπειτα λειτουργεί κανονικά, ίσως να είναι λόγω updates? τηλεφώνου? (έχω note 2 .latest update).
Το έχω συζητήσει και με άτομο με s3 , συμβαίνει κατα 99% των περιπτώσεων μόνο την πρώτη φορα που τις ανοίγεις, προσωπική άποψη πάντα.Ένας φίλος που ασχολέιται αρκετά γενικά με android μου λέει οτι γενικά σε όλο το λειτουργικό σύστημα συμβαίνει αυτό τα πρώτα λεπ΄τα λειτουργίας.(πάντα μιλάω για ελάχιστα lag. Οποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει.
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:34
Σωστα τα λες, αλλα ας μην ξεχναμε οτι στα πρωτερηματα του linux συγκαταλεγεται η απεριοριστη παραμετροποιηση καθενος στοιχειου... οποιος ειναι linuxας, μπορει να απογειωσει το λειτουργικο του συστημα... δεν μιλαμε μονο για εξαφανιση lag, αυτο ειναι γελοιο για τους γνωστες του θεματος... μιλαμε για απεριοριστες επιλογες.. κ επειδη σε βλεπω ψαγμενο, αυτο μαλλον το ξερεις αρκετα καλυτερα απο μενα....Ειπες την γνωμη σου, ειπα την δικια μου ... Επανηλθες με κραυγες περι 'ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΙΦΟΝΑΚΗΔΩΝ' . Κατσε ηρεμησε διαβασε ξανα απο την αρχη και θα δεις ποιος φερεται κομπλεξικα και ποιος οχι...
Δεν χρειαζεται να κανω την μεταβαση για να μιλαω για lag και καθυστερησεις. Η σχεση αιτιας-αιτιατου ειναι αντιστροφη... ΔΕΝ εκανα την μεταβαση ΕΠΕΙΔΗ ειδα lag και καθυστερησεις. Δεν περιμενω να καταλαβεις αλλα επρεπε να το βγαλω απο μεσα μου...
Για να τελειωνουμε με το θεμα lag. Το Android ειναι γραμμενο σε Java. Χρησιμοποιει ενα stripped-down version του JVM για να τρεξει. Η Java και τα JVM εχουν κατι που λεγεται garbage collector. Υπαρχουν πολλοι τροποι garbage collection . Το Dalvik του Android χρησιμοποιουσε μεχρι την 2.3 μια μορφη garbage collection γνωστη στον χωρο του system programming σαν stop-the-world collection. Αυτο σημαινει οτι οταν γινεται garbage collection (αρκετα συχνα ειδικα σε περιβαλλοντα με constrained heap sizes) αυτο σταματαει ολο το συστημα (συμπεριλαμβανομενων και των threads που ειναι υπευθυνα για το user interaction). Μετα το 2.3 πηγαν σε concurrent garbage collection. Ειναι παρανοηση οτι το concurrent collection ΔΕΝ σταματαει τον κοσμο. Το κανει και αυτο αλλα πιο συχνα και για πιο λιγο. Οριστε λιγο documentation απο την Google :http://developer.and.../perf-tips.html. Καπου σε αυτη την σελιδα λεει τα εξης:
As you allocate more objects in your app, you will force a periodic garbage collection, creating little "hiccups" in the user experience. The concurrent garbage collector introduced in Android 2.3 helps, but unnecessary work should always be avoided.
little 'hiccups' in the user experience. Ditto !! Lag και κομπιασματα .... Οποιος εχει προγραμματισει κατι non-trivial σε Java καταλαβαινει ακριβως τι εννοω.
Για το S4 τα εχω πει... Καταπληκτικο !!! Το Android ομως, οχι και τόσο ...
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:36
@Livas
Τι χρωμα το αγόρασες;
σε μαυρο το πηρα γιατι μαρεσε πιο πολυ το ασημι πλαισιο που εχει γυρο γυρο ... με εκανε πιο καλη αντιθεση στο ματι με το μαυρο παρα με το ασπρο !!

Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:43
οταν απαντας με ειρωνεια και λες οτι σου τα πρηζω και κανεις θεμα για ορθογραφια ...περιμενεις να σε παρω στα σοβαρα και να απαντησω σοβαρα?Ειπες την γνωμη σου, ειπα την δικια μου ... Επανηλθες με κραυγες περι 'ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΙΦΟΝΑΚΗΔΩΝ' . Κατσε ηρεμησε διαβασε ξανα απο την αρχη και θα δεις ποιος φερεται κομπλεξικα και ποιος οχι...
ειδες λαγκ εσυ και δεν σε καλυπτει ... οκ δεκτο !!
ειδα εγω αρχαιο λειτουργικο και δυνατοτητες στο ιφον και εκανα την μεταβαση και λεω την γνωμη μου.... που το προβλημα σου σε αυτο και λες σου τα πρηζω ρε μεγαλε?!
Ουτε εγω περιμενω να καταλαβεις και δεν με ενδιαφερει κιολας .....!!!
λεω την γνωμη μου οπως την βλεπω εγω απο την μερια μου ...!!
και επειδη πολυ το κουρασαμε το θεμα !!!
τελειωνω εδω .....!!!!
λεγε οτι θες εσυ η ο καθενας σας !!!
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:44
Παρατήρηση 2...Το android εχει ενα μικρό lag...Κανετε σταθερά βήματα προς την αληθεια...Απο εκει που σε αλλα ποστ με βγάζετε τρελό οταν σας ελεγα οτι το s3 εχει ψιλοlag τωρα το παραδεχεστε...Και για να σας προλάβω ΟΧΙ δεν με ενδιαφερει η δικαιολογία γιατι συμβαίνει...Σκαω 700 και θελω να δουλεύει στην εντέλεια...
Παρατήρηση 3..Τωρα δεν μπορω να καταλάβω..Ειλικρινά οτι το s4 θα το φτάνει σε ταχύτητα το iphone 7 πως το συμπερανατε; Αφου στην αρχή μας είχατε ζαλίσει με το πόσο γρήγορο ειναι το s3 με το iphone 5 ,μετα το ψιλό γυρισατε , τωρα το s4 ειναι άπιαστο...Μέχρι να το ξαναγυρισετε...
Και τέλος μην μιλάτε για JB οταν σας συμφέρει...Η συμπεριλαβετε το η αφήστε το τελείως στην άκρη.Εκτιθεστε...
Δημοσίευση 13/05/2013 - 17:59
Ελα και εσυ πως κανεις ετσι .
Δεν ειναι αυτο. Ειναι οτι ολοι εμεις που εχουμε i-devices , δεν ξερουμε να δουλεψουμε το android.... !!!! LOL
Πρεπει πρωωωωτα να κατσουμε να διαβασουμε ( LOL ) και μετα θα καταλαβουμε πως λειτουργει !!!! LOL
Φιλε μια απο τα ιδια , οτι εχω δει σε android με χαλαει , πως να το κανουμε ρε παιδι μου ειναι σπαστικο και το google play ειναι για κλαματα . Ειδικα για tablets..... μαυρο χαλι.
Αλλα ασε με android fanboys δεν βγαζεις ακρη....
O ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ FANBOY
Προφανως και δεν ξερεις που παν τα 4 στο android, γιατι πολυ απλα εκει εχεις επιλογες, δεν ειναι ios η λογικη του, φατο στη μαπα και αν σου αρεσει.
Αλλα που να ξερεις εσυ απο αυτα, εισαι isheep και το μυαλο σου ειναι κλειστο.
Φαινεται και απο το σχολιο που εκανες για το Play Store. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ, ειναι 5 φορες καλυτερο απο της Apple.
Και batch restore εχει, και καλυτερη κατηγοριοποιηση εχει, και πιο σβελτο ειναι, και δεν σε πεταει στο desktop καθε φορα που πατας Install, και ιστορικο με τις εφαρμογες που ειχες εγκατεστημενες εχει και αλλα πολλα.
Αααα, αν πας στο https://play.google.com/ απο τον υπολογιστη, μπορεις να δεις με την ησυχια σου εφαρμογες, να πατησεις το install και να εγκατασταθουν στο κινητο σου απευθειας, χωρις itunes/χωρις συνδεση στον υπολογιστη χωρις τιποτα. Αρκει το κινητο να ειναι στο internet.
Ανοιξε λοιπον τα ματακια σου και δες.
Δημοσίευση 13/05/2013 - 18:03
O ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ FANBOY
Προφανως και δεν ξερεις που παν τα 4 στο android, γιατι πολυ απλα εκει εχεις επιλογες, δεν ειναι ios η λογικη του, φατο στη μαπα και αν σου αρεσει.
Αλλα που να ξερεις εσυ απο αυτα, εισαι isheep και το μυαλο σου ειναι κλειστο.
Φαινεται και απο το σχολιο που εκανες για το Play Store. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ, ειναι 5 φορες καλυτερο απο της Apple.
Και batch restore εχει, και καλυτερη κατηγοριοποιηση εχει, και πιο σβελτο ειναι, και δεν σε πεταει στο desktop καθε φορα που πατας Install, και ιστορικο με τις εφαρμογες που ειχες εγκατεστημενες εχει και αλλα πολλα.
Αααα, αν πας στο https://play.google.com/ απο τον υπολογιστη, μπορεις να δεις με την ησυχια σου εφαρμογες, να πατησεις το install και να εγκατασταθουν στο κινητο σου απευθειας, χωρις itunes/χωρις συνδεση στον υπολογιστη χωρις τιποτα. Αρκει το κινητο να ειναι στο internet.
Ανοιξε λοιπον τα ματακια σου και δες.
Το οτι το play store ειναι 5 φορές καλυτερο της apple τα ειπε ολα...Λευκή πετσέτα....
Υ.Γ: εγω αυτο που δεν μπορω να καταλάβω ειναι, γιατι οταν καποιος που "υπερασπίζεται" το iphone ειναι Isheep, ενώ καποιος που "υπερασπίζεται" το android ειναι προοδευτικός, ανοιχτομυαλος χρηστης και οχι πρόβατο...;
Υ.Γ2: Τι εννοείς σε πετάει στο desktop κάθε φορα που κανεις install?
Τελευταία επεξεργασία από: Panos1985, 13/05/2013 - 18:08
Δημοσίευση 13/05/2013 - 18:08
Εγω που το s3 το ειχα τιγκα παραμετροποιημενο και τα πατουσα κατω τα iphone5 σε ταχυτητα, μου επιτρεπεις να λεω οτι ειναι πιο γρηγορο?? Ή επειδη δεν μπορειτε να τα κανετε αυτα στο ios προτιμας να μιλησουμε για out of the box συσκευες?? Καταλαβετε το, ο καθενας συμφωνα με τις απαιτησεις του διαλεγει αυτο που θελει... γιατι πρεπει να ξεκαντηλιαστουμε δηλαδη??Παρατήρηση πρώτη..."Τα πλεονεκτήματα του android τα βάζω ΠΑΝΩ απο τα μειονεκτήματα του, ενώ τα μειονεκτήματα του ios τα βάζω πανω απο τα πλεονεκτήματα"..ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ...χαχα...
Παρατήρηση 2...Το android εχει ενα μικρό lag...Κανετε σταθερά βήματα προς την αληθεια...Απο εκει που σε αλλα ποστ με βγάζετε τρελό οταν σας ελεγα οτι το s3 εχει ψιλοlag τωρα το παραδεχεστε...Και για να σας προλάβω ΟΧΙ δεν με ενδιαφερει η δικαιολογία γιατι συμβαίνει...Σκαω 700 και θελω να δουλεύει στην εντέλεια...
Παρατήρηση 3..Τωρα δεν μπορω να καταλάβω..Ειλικρινά οτι το s4 θα το φτάνει σε ταχύτητα το iphone 7 πως το συμπερανατε; Αφου στην αρχή μας είχατε ζαλίσει με το πόσο γρήγορο ειναι το s3 με το iphone 5 ,μετα το ψιλό γυρισατε , τωρα το s4 ειναι άπιαστο...Μέχρι να το ξαναγυρισετε...
Και τέλος μην μιλάτε για JB οταν σας συμφέρει...Η συμπεριλαβετε το η αφήστε το τελείως στην άκρη.Εκτιθεστε...
Δημοσίευση 13/05/2013 - 18:09
Παρατήρηση πρώτη..."Τα πλεονεκτήματα του android τα βάζω ΠΑΝΩ απο τα μειονεκτήματα του, ενώ τα μειονεκτήματα του ios τα βάζω πανω απο τα πλεονεκτήματα"..ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ...χαχα...
Έιπα οτι είμαι αντικειμενικός κριτής?
ισα ισα το αντίθετο είπα ,
οτι ο καθένας έχει την ιεραρχια του στα θετικά και αρνητικά του κάθε λειτουργικού και διαλέγει,
και οτι αυτήν την περίοδο τα καλα του ΙΟΣ τα βάζω κάτω απο τα άσχημα ίσως οτι το είχα βαρεθεί τοσα χρονια το ίδιο (2008-2009)
ως εκ τουτου προτιμώ ανδροιδ τώρα.
Αλλα ότι και να διαλέγουμε δεν χρειάζεται να το υπερασπιζόμαστε λες και είναι η μανα μας ή η οικογένεια μας ,ελεος. σημασία έχει να μην τσακωνόμαστε.
μαλλον τώρα σηκώθηκες απο το κρεβάτι και δεν έχεις πιεί καφέ
Καλημερα και πάλι Panos1985
Δημοσίευση 13/05/2013 - 18:14
Εγω που το s3 το ειχα τιγκα παραμετροποιημενο και τα πατουσα κατω τα iphone5 σε ταχυτητα, μου επιτρεπεις να λεω οτι ειναι πιο γρηγορο?? Ή επειδη δεν μπορειτε να τα κανετε αυτα στο ios προτιμας να μιλησουμε για out of the box συσκευες?? Καταλαβετε το, ο καθενας συμφωνα με τις απαιτησεις του διαλεγει αυτο που θελει... γιατι πρεπει να ξεκαντηλιαστουμε δηλαδη??
Παραμετροποιηση, παραμετροποιηση, βγάζω εκείνο , βάζω το αλλο, γινεται smooth ...Και φτάνετε στα επίπεδα ενός iphone...Σου ξανά είπα..Δεν παιρνω κινητο για να γίνω ο υπηρέτης του...
Δημοσίευση 13/05/2013 - 18:22
Σε ποια επιπεδα iphone?? Περα απο το smoothness, δεν εχω ακουσει απο κανεναν καποιο αλλο επιχειρημα... και εχω εξηγησει για ποιο λογο δουλευει smooth το iphone... με μια foreground app και μονο καποια απαραιτητα API να τρεχουν για να δουλεψει το λειτουργικο, δεν ειναι φυσιολογικο να τρεχει smooth?? Εσυ μπορει να μην θελεις να ασχολεισαι με το κινητο καθολου.. αλλοι τρωνε ολη την μερα τους ψαχνοντας συνεχεια καινουριες μεθοδους.. δικαιωμα σου βεβαια, δεν προσπαθω να σε πεισω να αλλαξεις συσκευη, προς θεου... αλλα μην φανατιζεσαι με το smoothness και πιστευεις οτι δεν μπορεις να το βρεις σε android συσκευες... φιλικα παντα....Παραμετροποιηση, παραμετροποιηση, βγάζω εκείνο , βάζω το αλλο, γινεται smooth ...Και φτάνετε στα επίπεδα ενός iphone...Σου ξανά είπα..Δεν παιρνω κινητο για να γίνω ο υπηρέτης του...
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 13
0 μέλη, 13 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες