Καλησπέρα παίδες, μου'χουν μπει τριζόνια εδώ και μέρες με το Galaxy S4.
Δεν έχω δουλέψει ποτέ μου Android (πέρα από κάτι 5λεπτα σποραδικά), κι έχω κάποιες ερωτήσεις.
1) Γίνεται οι επαφές μου που'ναι στο iCloud να μεταφερθούν στο S4 με κάποιον τρόπο;
2) Το iCloud μ'έχει βολέψει απίστευτα γιατί κάθε φορά που φορτίζει το 5αρι και είναι σε Wi-Fi κρατάει αυτόματα backup. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει στο Android;
3) Η δουλειά μου μ'έχει πάνω στο κινητό όλες τις ώρες της μέρας, κι εξαρτάται απ'αυτό. Τη σταθερότητα που'χω με το 5αρι θα την έχω και με το S4;
1) Πολύ εύκολα. Από το icloud.com εξάγεις το αρχείο των επαφών (vcard) και το εισάγεις στο gmail. Με το που συνδεθείς στην νέα συσκευή με τον λογαριασμό στην google τις συγχρονίζει αυτόματα
2) Μηνύματα, κλήσεις, ημερολόγια, επαφές, σημειώσεις, σελιδοδείκτες, δεδομένα εφαρμογών συγχρονίζονται αυτόματα (αν το έχεις επιλέξει-αλλιώς χειροκίνητα όποτε θες) με λογαριασμούς google & samsung. Για εφαρμογές υπάρχουν πολύ καλές εφαρμογές στο google play (helium & titanium δυο από αυτές και μάλλον οι καλύτερες), αλλά δεν θυμάμαι αν κάποια υποστηρίζει αυτόματη αποθήκευση όπως το θες.
3) Το S3 που έχω εγώ και δοκιμάζοντας συνεχώς νέα πράγματα (για εφαρμογές μιλάω και γενικά σκαλίσματα) με έχει προδώσει για την ώρα λιγότερες φορές αναλογικά σε σχέση με τα iphone που είχα (3G & 4). Πάντα για jailbroken συσκευή βέβαια μιλάω και με την χρήση που του έκανα εγώ.
Γενικά το android είναι πολύ διαφορετικό απ'ότι κάποιοι το φαντάζονται, αφού είτε το έχουν δουλέψει παλιότερα ή σε φτηνότερες συσκευές δεν έχει καμία σχέση με τις νεότερες εκδόσεις που κυκλοφορούν στις τελευταίες και πολύ πιο δυνατές συσκευές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το iOS είναι κακό, απλά πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) το έχουν βαρεθεί τόσα χρόνια αφού παραμένει στάσιμο χωρίς να έχει εξελιχτεί όσο τουλάχιστον μπορούσε (ή έπρεπε).