Μετάβαση από iOS σε Android
Δημοσίευση 13/02/2013 - 11:31
Εκανα και 2-3 κολπα που αναφερονται στο ιντερνετ και βλεπουμε..
Ad
Δημοσίευση 13/02/2013 - 11:34
Εχεις ακομα το android tuner φορεμενο πανω που σου ειχα πειΠερασα απο το xda το betterbatterystats να δω τη τρωει τη μπαταρια..
Εκανα και 2-3 κολπα που αναφερονται στο ιντερνετ και βλεπουμε..

Δημοσίευση 13/02/2013 - 11:38
Πόσο χάνουν κανονικά αυτά βρε παιδιά;
Εγώ το έχω 2,5 μήνες και μόνο ένα βράδυ απ'ότι θυμάμαι έπεσε μόνο 1%.. Συνήθως 5-10%, κάπου εκεί.
Τον πρώτο καιρό έπεφτε 20-30-40 μέχρι και 50+% είχε πέσει μέσα σε ένα βράδυ αναμονής
Συνήθως δεν ασχολούμαι με το να κλείσω wifi, να το βάλω σε οικονομική λειτουργία κτλ (μόνο το 3G κλείνω), αλλά γενικά υπάρχει θέμα στην αναμονή..
Το είχα διαβάσει Σπύρο αυτό για το s3.
Δυστυχώς χάνει σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρω τι φταίει πραγματικά.
Δημοσίευση 13/02/2013 - 11:39
Το εχω ναι...πως θα τσεκαρω απο εκει?Εχεις ακομα το android tuner φορεμενο πανω που σου ειχα πει
Δημοσίευση 13/02/2013 - 11:47
Πηγαινε στα settings κι εκει που λεει task killer ενεργοποιησε να σου ελευθερωνει μνημη οταν κλεινεις την οθονη (when screen off δηλαδη)... θα σου κλεινει τις εφαρμογες που τρεχουν στο backgroundΤο εχω ναι...πως θα τσεκαρω απο εκει?
Settings/ active tweaks/ task kill
Δημοσίευση 13/02/2013 - 15:08
Αυτο ηταν βολικο για τις παλιες συσκευες γιατι δεν ειχαν μεγαλη μνημη.Πηγαινε στα settings κι εκει που λεει task killer ενεργοποιησε να σου ελευθερωνει μνημη οταν κλεινεις την οθονη (when screen off δηλαδη)... θα σου κλεινει τις εφαρμογες που τρεχουν στο backgroundSettings/ active tweaks/ task kill
Εχει αναφερθει οτι σε ς3 και νοτε 2 συμφερει περισσοτερο να εχεις ανοιχτες τις εφαρμογες που χρησιμοποιεις περισσοτερο γιατι καταναλωνει περισσοτερη μπαταρια στο να τις ξανανοιξει.Με το watchdog μπορειτε να δειτε ποιες εφαρμογες απο αυτες που ειναι ανοιχτες καταναλωνουν μνημη-μπαταρια.Θα δειτε οτι οι περισσοτερες δεν τρωνε τπτ.
Δημοσίευση 13/02/2013 - 15:56
Στην ουσια ομως του τρωει μπαταρια του παιδιου στην αναμονη γιατι εχει πολλες εφαρμογες στο background.... αν δεν ρυθμισεις λιγο τις εφαρμογες που ανοιγουν στα android, εχεις μεγαλο θεμα με μνημη και μπαταρια, ασχετα αν ειναι s3 ή παλια συσκευη.... 10-15% ειναι παρα πολυ στο εξαωρο αναμονης......Αυτο ηταν βολικο για τις παλιες συσκευες γιατι δεν ειχαν μεγαλη μνημη.
Εχει αναφερθει οτι σε ς3 και νοτε 2 συμφερει περισσοτερο να εχεις ανοιχτες τις εφαρμογες που χρησιμοποιεις περισσοτερο γιατι καταναλωνει περισσοτερη μπαταρια στο να τις ξανανοιξει.Με το watchdog μπορειτε να δειτε ποιες εφαρμογες απο αυτες που ειναι ανοιχτες καταναλωνουν μνημη-μπαταρια.Θα δειτε οτι οι περισσοτερες δεν τρωνε τπτ.
Δημοσίευση 13/02/2013 - 16:04
Γιατί δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τα iphone στο θέμα της αναμονής.. Το λιγότερο "φυσιολογικό" που βλέπω να πέφτει είναι 5-10% στην αναμονή το βράδυ (7-8 ώρες δλδ)
Στην αρχή που είχα αρκετά πράγματα πάνω έβλεπα και 20-30%, έως και 50% είχα δει

Δημοσίευση 13/02/2013 - 16:07
Αλλο 5-10 στο οχταωρο κ αλλο 15% στο εξαωρο, οπως ανεφερε ο φιλος.... εμενα χτες μου εχασε 7% απο τις 9 κ μιση το βραδυ μεχρι τις 6 το πρωι....Πόσο είναι το κανονικό δηλαδή;
Γιατί δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τα iphone στο θέμα της αναμονής.. Το λιγότερο "φυσιολογικό" που βλέπω να πέφτει είναι 5-10% στην αναμονή το βράδυ (7-8 ώρες δλδ)
Στην αρχή που είχα αρκετά πράγματα πάνω έβλεπα και 20-30%, έως και 50% είχα δει
Δημοσίευση 13/02/2013 - 16:24
Δεν σύγκρινα τα δυο ποσά, απλά λέω ότι ακόμα και το 10% στο 7-8ώρο είναι πολύ.. Δεν συζητώ για τα 20-30% που είχα για μεγάλο διάστημα στην αρχή.Αλλο 5-10 στο οχταωρο κ αλλο 15% στο εξαωρο, οπως ανεφερε ο φιλος.... εμενα χτες μου εχασε 7% απο τις 9 κ μιση το βραδυ μεχρι τις 6 το πρωι....
Πόσο μάλλον όταν το κινητό δεν είναι ούτε τόσο φορτωμένο τώρα όσο ήταν στην αρχή, ούτε όσο φορτωμένο ήθελα να είναι, ούτε καν αγγίζει το φόρτωμα που έτρωγε το iphone που είχε του κόσμου τις εφαρμογές, μουσική, βίντεο συν αμέτρητα tweaks που περνούσαν καθημερινά από πάνω του..
Εκεί όταν έβλεπα ότι έπεφτε στην αναμονή πάνω από 10% το βράδυ (αφού είχε περάσει το μισό cydia από πάνω του) έμπαινε για restore και έστρωνε..
Δεν ξέρω αλλά αυτό είναι το θέμα που με προβληματίζει ίσως περισσότερο, από την άλλη ούτε antivirus, task killers ή οτιδήποτε τέτοιο βλέπω να χρειάζεται η συσκευή.. Με την ram σχετικά καλά τα πάμε, αλλά και πάλι υπάρχει μια μάλλον κακή διαχείριση από το σύστημα (λογικό από την μια βέβαια έτσι όπως λειτουργεί το android και με τα σκουπίδια του playstore)
Δημοσίευση 13/02/2013 - 16:31
Ειχα ποσταρει εναν συνδεσμο που εξηγουσε τον τροπο λειτουργιας της διαχειρισης στα android για να το καταλαβει ο κοσμος... με λιγα λογια, δεν αφηνει ram ελευθερη το συστημα γιατι ελευθερη μνημη=χαμενη μνημη για τους κατασκευαστες του android....οποτε δεν εχει να κανει με λαθος διαχειριση, και δεν νομιζω οτι παιζουν ρολο οι εφαρμογες του store... και φυσικα τα task killer δεν κανουν δουλεια κ δεν χρειαζονται, δεν προτεινα να βαλει task killer ο φιλος, αλλο πραγμα ειναι αυτο που του ειπα να κανει.... αλλα σιγουρα θελει σε συσκευες με custom rom να κανεις ενα battery calibration καθε φορα που αλλαζεις rom για να επανερχονται τα battery stats, και να ρυθμισεις το ποσο aggressively θα διαχειριζεται την μνημη ο κερνελ (μεσω εφαρμογης) για να εχεις πιο πολυ ελευθερη ram στο κινητο σου...Δεν σύγκρινα τα δυο ποσά, απλά λέω ότι ακόμα και το 10% στο 7-8ώρο είναι πολύ.. Δεν συζητώ για τα 20-30% που είχα για μεγάλο διάστημα στην αρχή.
Πόσο μάλλον όταν το κινητό δεν είναι ούτε τόσο φορτωμένο τώρα όσο ήταν στην αρχή, ούτε όσο φορτωμένο ήθελα να είναι, ούτε καν αγγίζει το φόρτωμα που έτρωγε το iphone που είχε του κόσμου τις εφαρμογές, μουσική, βίντεο συν αμέτρητα tweaks που περνούσαν καθημερινά από πάνω του..
Εκεί όταν έβλεπα ότι έπεφτε στην αναμονή πάνω από 10% το βράδυ (αφού είχε περάσει το μισό cydia από πάνω του) έμπαινε για restore και έστρωνε..
Δεν ξέρω αλλά αυτό είναι το θέμα που με προβληματίζει ίσως περισσότερο, από την άλλη ούτε antivirus, task killers ή οτιδήποτε τέτοιο βλέπω να χρειάζεται η συσκευή.. Με την ram σχετικά καλά τα πάμε, αλλά και πάλι υπάρχει μια μάλλον κακή διαχείριση από το σύστημα (λογικό από την μια βέβαια έτσι όπως λειτουργεί το android και με τα σκουπίδια του playstore)
Δημοσίευση 13/02/2013 - 16:44
Δεν είπα ότι του πρότεινες να βάλει task killer.. Απλά το ανέφερα μαζί με το antivirus (και κάποια άλλα πράγματα), επειδή πολλοί το αναφέρουν συνέχεια, ότι δεν χρειάζονται αυτά τα πράγματα απ'ότι βλέπω. Τουλάχιστον στις τελευταίες εκδόσεις android που γνωρίζω.Ειχα ποσταρει εναν συνδεσμο που εξηγουσε τον τροπο λειτουργιας της διαχειρισης στα android για να το καταλαβει ο κοσμος... με λιγα λογια, δεν αφηνει ram ελευθερη το συστημα γιατι ελευθερη μνημη=χαμενη μνημη για τους κατασκευαστες του android....οποτε δεν εχει να κανει με λαθος διαχειριση, και δεν νομιζω οτι παιζουν ρολο οι εφαρμογες του store... και φυσικα τα task killer δεν κανουν δουλεια κ δεν χρειαζονται, δεν προτεινα να βαλει task killer ο φιλος, αλλο πραγμα ειναι αυτο που του ειπα να κανει.... αλλα σιγουρα θελει σε συσκευες με custom rom να κανεις ενα battery calibration καθε φορα που αλλαζεις rom για να επανερχονται τα battery stats, και να ρυθμισεις το ποσο aggressively θα διαχειριζεται την μνημη ο κερνελ (μεσω εφαρμογης) για να εχεις πιο πολυ ελευθερη ram στο κινητο σου...
Από κει και πέρα ναι και calibration στην μπαταρία είχα κάνει, και με auto memory manager έχω παίξει για την ram.. Αλλά το πρόβλημα για μένα δεν είναι η ram τόσο όσο η μπαταρία στην αναμονή.
Δημοσίευση 13/02/2013 - 16:56
Εγω παλι απο την αλλη εχω προβλημα με την μπαταρια σε χρηση.... χαχαχαααχαχαχαχαΔεν είπα ότι του πρότεινες να βάλει task killer.. Απλά το ανέφερα μαζί με το antivirus (και κάποια άλλα πράγματα), επειδή πολλοί το αναφέρουν συνέχεια, ότι δεν χρειάζονται αυτά τα πράγματα απ'ότι βλέπω. Τουλάχιστον στις τελευταίες εκδόσεις android που γνωρίζω.
Από κει και πέρα ναι και calibration στην μπαταρία είχα κάνει, και με auto memory manager έχω παίξει για την ram.. Αλλά το πρόβλημα για μένα δεν είναι η ram τόσο όσο η μπαταρία στην αναμονή.
Δημοσίευση 13/02/2013 - 17:02
Μωρέ με την χρήση δεν έχω πρόβλημα γιατί είχα συνηθίσει καλά απ'το iphone... Χάλια και εκεί, καλύτερα -αλλά χάλια σε σχέση με τι θα θέλαμε- και εδώ. Απλά πέφτει που πέφτει η μπαταρία όταν το χρησιμοποιώ, να πέφτει και όταν δεν το χρησιμοποιώ σε λίγο θα κυκλοφορώ με καμιά μίνι γεννήτρια για να είμαι σίγουρος.Εγω παλι απο την αλλη εχω προβλημα με την μπαταρια σε χρηση.... χαχαχαααχαχαχαχα
Γενικά πρέπει να βρεθεί κάποια λύση πιστεύω γιατί όλα τα smartphones πονάνε σε αυτό το κομμάτι άσχημα..
Δημοσίευση 13/02/2013 - 17:07
Ολα πονανε, οντως... κι αν ειναι να τα κλεινω ολα για να εχω περισσοτερες ωρες με μπαταρια, δεν γινεται δουλεια, γι αυτο κ δεν με ενδιαφερει καθολου αυτο το κομματιΜωρέ με την χρήση δεν έχω πρόβλημα γιατί είχα συνηθίσει καλά απ'το iphone... Χάλια και εκεί, καλύτερα -αλλά χάλια σε σχέση με τι θα θέλαμε- και εδώ. Απλά πέφτει που πέφτει η μπαταρία όταν το χρησιμοποιώ, να πέφτει και όταν δεν το χρησιμοποιώ σε λίγο θα κυκλοφορώ με καμιά μίνι γεννήτρια για να είμαι σίγουρος.
Γενικά πρέπει να βρεθεί κάποια λύση πιστεύω γιατί όλα τα smartphones πονάνε σε αυτό το κομμάτι άσχημα..
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7
0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες