Πάντως για να κάνουμε πιο καλή σύγκριση, ποτέ δεν έχει γίνει λόγος για το που χρησιμεύει ο καθείς το κινητό του...
Τα παιδιά με τα αντρόιντ μου έχουν δώσει την εντύπωση πως θέλουν ένα τηλέφωνο να το ψαχουλεύουν, να το πειράζουν, να βγάζουν να βάζουν ώστε να έρχεται εκείνο το συναίσθημα που είχα πριν 20 χρόνια: "πωωω είμαι απίστευτος, κάνω παπάδες"...ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνω "κάτι".
Εγώ το κινητό μου (τα κινητά μου δηλαδή) τα έχω σαν ένα φορητό οπλοστάσιο εφαρμογών πού ορμώ να χρησιμοποιώ on the go. Σε αυτόν λοιπόν τον τομέα πιστεύω πως το 5άρι με τις εκπληκτικές, πανέμορφες εφαρμογές του είναι ο νικητής.
Φυσικά το Σ4 είναι πιο φιλελεύθερη γκόμενα και σηκώνει πειράγματα, ΑΛΛΆ δεν είναι η κύρια ασχολία μου αυτή. Ομολογώ πως το σερφάρισμα είναι πιο άνετο, αλλά ως εκεί.
Για το λόγο αυτό λοιπόν δικαιολογώ τις ισχυρογνωμίες κάποιων που δηλώνουν λάτρεις S4+android. Όμως εγώ δεν το έχω ούτε για πειράματα, ούτε για πειράγματα ούτε για εφετζιλίκια. Έτσι όπως είναι και τα 2 ως σύνολο προτιμώ το 5άρι και λόγω design. Το design παίζει σημαντικότατο ρόλο σε μένα. Όντως το Σ4 είναι αιώνες μπροστά από τα προηγούμενα μοντέλα (και από το Σ3), αλλά καιβπάλι το touch feel και το browsing του 5αριού δεν πιάνεται.
Οπότε πιστεύω είναι 2 κορυφαία κινητά, με κορυφαία λειτουργικά για διαφορετικούς πελάτες. Η οποία σύγκριση έχει ως βάση τα προσωπικά, υποκειμενικά θέλω.
ΌΧΙ δε θέλω το 5αρι να είναι παραμετροποιήσιμο. ΌΧΙ δε θέλω το S4 να έχει ChatOn (είχαμε ήδη viber και what's app). Όχι, δε θέλω με το που κάνω πρώτο boot να έχει τόσες εφαρμογές μέσα, ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ! Δε σε κάνει καλύτερο κινητό at features που έχεις κλέψει από ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Η οθόνη σε κάνει, το Bluetooth σε κάνει, το πέρασμα τραγουδιών και βίντεο πλέον δεν το αναφέρω διότι και στο 5αρι έχω σκάσει από εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά, είτε μέσω wifi drop, ή USB ή web downloads (πχ documents).
Τα όρια πραγματικά είναι λεπτότατα, αν εξακολουθούν να υπάρχουν και κυρίως το γούστο είναι αυτό που ορίζει την τελική απόφαση και για ποια χρήση προορίζω το κινητό.
Πχ οι γονείς μου νιώθουν ασφαλείς σε ένα πιο κλειστό σύστημα όπως στο 5, γιατί ξέρουν πως όλα γίνονται με συγκεκριμένο τροπο και σε όλα αυτά βρίσκουν μια άνεση και απλότητα.
Προσωπικά από το 7 έχω να περιμένω πολλά περισσότερα πράγματα. Από το επόμενο iPhone όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά δεν τα χρειαΟμαι κιόλας. με ένα κινητό το οποίο εινΙ εργαλείο χωρίς κόλλημα τα και σκαλωματα είμαι ευτυχισμένος.
Peace
Συμφωνώ αρκετά μαζί σου Researcher..
Ουσιαστικά ψάχνεις και κάνεις πράγματα αλλά πολλά από αυτά ουσία... μηδέν. Βέβαια πολλά τέτοια άτομα είναι και χρήστες iphone και όλοι μέρα θέλουν να σκαλίζουν το κινητό τους (να ναι καλά το jailbreak) και απλά δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν την κατάλληλη συσκευή στα χέρια τους και ότι θα πρέπει να κοιτάξουν προς android μεριά.
Εγώ μετά από τόσα χρόνια και τόσα πολλά σκαλίσματα που έκανα στα iphone, πήρα android αλλά έπεσα στην περίοδο που έχω βαρεθεί να ασχολούμαι τόσο πολύ.. Οπότε ναι μεν δεν είναι άσχημη η συσκευή (S3) ούτε το android γενικότερα, αλλά δεν τα χρειάζομαι και τόσο όλα αυτά που προσφέρει.
Βέβαια με πιάνει ώρες ώρες και δοκιμάζω κάποια πράγματα σερί (εφαρμογές, roms κτλ) αλλά μέχρι εκεί. Χρησιμοποιώ συγκεκριμένες εφαρμογές, σερφάρισμα (το οποίο σαφώς και είναι πολύ πιο άνετο στην μεγαλύτερη οθόνη του galaxy), μουσική και κάποια πολύ λίγα παιχνίδια ίσα για να περνάει η ώρα καμιά φορά (γιατί τα περισσότερα βρίσκονται στο ipad ;-) ) και τέλος.
Βέβαια ακόμα και έτσι στο android έχεις την επιλογή να βρεις μια rom που σου ταιριάζει και τρέχει καλά, να βάλεις-βγάλεις και ότι θες ή δεν θες από μέσα και να έχεις ακριβώς και τίποτα παραπάνω ή παρακάτω από αυτά που χρειάζεσαι.
Έτοιμος ήμουν να πάω σε S4 αλλά το ξανασκέφτηκα.. Θα περιμένω μάλλον το iphone το φθινόπωρο να δω τι θα λέει και βλέπουμε. Όχι ότι δεν είδαμε διαφορές στο iOS7, αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας.. Περιμένω βέβαια να δω κάτι καλύτερο στα υλικά στο αναβαθμισμένο iphone, δεν μπορώ να έχω συσκευή στα χέρια μου που θα φοβάμαι και να ακουμπήσω μην σημαδευτεί.
Σκέφτομαι και το htc one (σε μαύρο χρώμα φυσικά που είναι πολύ όμορφο) αλλά έχω και στον Στέφανο εδώ να λέει συνέχεια για αυτό και με φρενάρει άσχημα..