Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 17 ψήφοι

Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2269 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1261   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:32

Όχι.

Πολύ απλά το ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει στη σελίδα του.

Το ότι το γράφει το κάιζερ δε σημαίνει ότι είναι και σωστό...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1262   pinturicchio

pinturicchio

iPH Hero

• 4114 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:34

Εν ολιγοις μπορει να χρησιμοποιηθει και να επιστραφει πισω αναξερτητα απο το πως το μεταφραζει ο καθενας. Εμενα με ενδιαφερει να μπορει να χρησιμοποιηθει.

Επισης υπαρχει περιπτωση να το αρνηθει ο εμπορος; Δηλαδη αν μου πει ρε φιλε εγω ενημερωνω το και το (να ειναι σφραγισμενο) απλα απευθυνομαι στο ινστιτουτο καταναλωτη; Θελω να ξερω αν ειμαι κατοχυρωμενος στο γεγονος οτι το ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ και το γυρναω

Sent from my jb iPhone 4 using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία από: pinturicchio, 06/01/2016 - 01:36

#1263   dimvavas

dimvavas

iPH Enthousiast

• 361 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:37

Εν ολιγοις μπορει να χρησιμοποιηθει και να επιστραφει πισω αναξερτητα απο το πως το μεταφραζει ο καθενας. Εμενα με ενδιαφερει να μπορει να χρησιμοποιηθει.

Επισης υπαρχει περιπτωση να το αρνηθει ο εμπορος;

Ε λογικά υπάρχει, αν και δύσκολο εφόσον το γράφει στους όρους, τρελό θα σε βγάλει; Εάν το κάνει, κινήσαι νομικά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#1264   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:39

Αυτο που λες ειναι 100%; Εξηγουμαι. Στο σκρουτζ υπαρχουν 3 καιζερ. Δεν θυμαμαι ποιο απο τα 3 εγραφε οτι για να ασκησει ο καταναλαωτης το διακιωμα υπαναχωρησης πρεπει το προιον να μην εχει ανοιχτει δηλαδη να ναι σφραγισμενο. Μα ειναι δυνατον; Το δικαιωμα υπαναωχρησης δεν ειναι ΕΝΑ κοινο; Το εφαρμοζει ο καθενας οπως θελει;

Να το ερμηνεύσει/παρουσιάσει όπως θέλει, ίσως. Η εφαρμογή του νόμου δεν αλλάζει. Είναι ίδια για όλους.

Ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν µείωση της αξίας των αγαθών µόνο ως αποτέλεσµα της διαχείρισης των αγαθών άλλης πλην εκείνης που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών. Ο καταναλωτής δεν ευθύνεται σε καµία περίπτωση για οποιαδήποτε µείωση της αξίας των αγαθών όταν ο προµηθευτής δεν έχει παράσχει κοινοποίηση του δικαιώµατος υπαναχώρησης σύµφωνα µε το άρθρο.

http://www.ekpizo.gr...loton-eshop.pdf

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#1265   pinturicchio

pinturicchio

iPH Hero

• 4114 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:47

Να το ερμηνεύσει/παρουσιάσει όπως θέλει, ίσως. Η εφαρμογή του νόμου δεν αλλάζει. Είναι ίδια για όλους.

http://www.ekpizo.gr...loton-eshop.pdf

Ωπα δηλαδη συμφωνα με την δευτερη προταση αν δεν εχει ενημερωσει ο εμπορος για την υπαναχωρηση, μπορω εγω να αγορασω το τηλεφωνο να το φθειρω και μετα να το γυρισω πισω και να παρω ολο το ποσο;

Τελευταία επεξεργασία από: pinturicchio, 06/01/2016 - 01:47

#1266   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:54

Αν δεν έχει ενημερώσει και συμπεριλάβει το έγγραφο της υπαναχώρησης, απλά οι 14 μέρες γίνονται ένας χρόνος.

LG8ISzO.gif

#1267   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:55

Κοίταξε το point σε όλο αυτό είναι να κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε διακιώματα για να ωφεληθούμε εμείς, όχι για να μαμήσουμε τον έμπορο...

#1268   dimvavas

dimvavas

iPH Enthousiast

• 361 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:56

Κι εγώ την ίδια απορία έχω αφού διάβασα αυτό. Υπάρχει ασάφεια νομίζω, τι εννοεί μείωση της αξίας; Σπάσιμο οθόνης πχ ή φυσιολ.φθορά μπαταρίας μετά από χρήση;

Χαχα όντως το παρακάναμε

Τελευταία επεξεργασία από: dimvavas, 06/01/2016 - 01:58

#1269   pinturicchio

pinturicchio

iPH Hero

• 4114 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:56

Καταρχας ολα αυτα πιστευω πασχουν στα εξης 2 πραγματακια που μου ρθαν στο μυαλο κατευθειαν. Εστω οτι ασκω το δικαιωμα υπαναχωρησης. Παω το προιον πισω στο καταστημα τελειο. 1. Γιατι ο εμπορος να μην προκαλεσει ο ιδιος μια βλαβη για να μειωση την αξια και να πει οτι την εκανα εγω;
2. Εστω οτι το προιον το πηρα 200. Εστω οτι ο εμπορος ειναι εντιμος. Ποιος θα κρινει και με τι κριτηρια το ποσα λεφτα θα παρω απο την αξια των 200; Δηλαδη μια γρατζουνια ποσο κοστιζει; Και γιατι να κοστιζει τοσο και οχι κατι αλλο; Ποιος τα οριζει ολα αυτα;

#1270   pinturicchio

pinturicchio

iPH Hero

• 4114 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 01:59

Αν δεν έχει ενημερώσει και συμπεριλάβει το έγγραφο της υπαναχώρησης, απλά οι 14 μέρες γίνονται ένας χρόνος.

Αυτο ειναι σωστο αλλα ασχετο με την παραθεση που εκανα και αυτο που ρωτησα. Φιλικα μιλαω παντα :-)

#1271   pinturicchio

pinturicchio

iPH Hero

• 4114 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 02:05

Κοίταξε το point σε όλο αυτό είναι να κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε διακιώματα για να ωφεληθούμε εμείς, όχι για να μαμήσουμε τον έμπορο...

Σωστο. Αλλα ξερεις ποσοι εμποροι εχουν κοροιδεψει ανυποψιαστους καταναλωτες; Εδω υπαρχει κοσμος που αγοραζει προιοντα απο γερμανο πλαισιο κτλπ που στην ουσια ειναι απο μονο του κοροιδια του καταναλωτη (ασχετο). Ειμαι σιγουρος οτι το 95% δε ξερουν για το δικαιωμα υπαναχωρησης και αν το μαθουν θα ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ ευχαριστα!

Τελευταία επεξεργασία από: pinturicchio, 06/01/2016 - 02:06

#1272   dimvavas

dimvavas

iPH Enthousiast

• 361 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 02:08

Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ πιστέυω 9/10 δεν γνωρίζουν καν αυτό το δικαίωμα... Καλά που έχουμε και το φόρουμ, πιστεύω αρκετοί το μάθαμε απ' εδώ [emoji12]

Sent from my iPhone using Tapatalk

#1273   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 02:13

Καταρχας ολα αυτα πιστευω πασχουν στα εξης 2 πραγματακια που μου ρθαν στο μυαλο κατευθειαν. Εστω οτι ασκω το δικαιωμα υπαναχωρησης. Παω το προιον πισω στο καταστημα τελειο. 1. Γιατι ο εμπορος να μην προκαλεσει ο ιδιος μια βλαβη για να μειωση την αξια και να πει οτι την εκανα εγω;
2. Εστω οτι το προιον το πηρα 200. Εστω οτι ο εμπορος ειναι εντιμος. Ποιος θα κρινει και με τι κριτηρια το ποσα λεφτα θα παρω απο την αξια των 200; Δηλαδη μια γρατζουνια ποσο κοστιζει; Και γιατι να κοστιζει τοσο και οχι κατι αλλο; Ποιος τα οριζει ολα αυτα;

Θα κάνει ζημιά μπροστά σου ο πωλητής? Για ποιό λόγο? Να μπεί μέσα μια συσκευή που θα του 'ναι άχρηστη μετά?

Τα 'χεις μπερδέψει λίγο. Εφόσον ασκήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης, πληρείς τις προυποθέσεις, παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Ο νομος αναφέρει ξεκάθαρα για συσκευές στην αρχική τους κατάσταση.

LG8ISzO.gif

#1274   pinturicchio

pinturicchio

iPH Hero

• 4114 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 02:20

Ναι αλλα νομιζω αναφερει οτι μπορει να μην παρεις ολοκληρο το ποσο αναλογα με το αν εχουν προκληθει φθορες.

#1275   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 02:41

Προφανώς αν δεν είναι η συσκευή στην αρχική της κατάσταση, με δική σου υπαιτιότητα, ξεχνάς τα παραπάνω.

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 06/01/2016 - 02:41

LG8ISzO.gif

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια