Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 17 ψήφοι

Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2269 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1291   108

108

iPH Contributor

• 1260 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:21

Τώρα θίγετε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της μεταπώλησης. Πολλά skroutzo μαγαζιά το μόνο που κάνουν είναι αγορά λιανικής από το εξωτερικό, τα οποία πωλούν στην Ελλάδα σε διαφορετική τιμή. Είμαι βέβαιος ότι τα μεγάλα καταστήματα έχουν διαφορετικές πολιτικές με της εισαγωγικές τους ή με τις ίδιες της εταιρείες ή ακόμα και με την ασφάλιση του καταστήματος..

Με τα προϊόντα της apple δεν ξέρω τι γίνετε, πάντως ένα προϊόν που είχα γυρίσει στα saturn, το οποίο μόνο τα σακουλάκια είχα χαλάσει μου επέστρεψαν τα χρήματα επιτόπου. Έβαλαν το προϊόν σε μια κούτα μαζί με άλλα, λέγοντας τα στέλνουν πίσω για να τα ελέγξουν και να τα επανασυσκευάσουν εάν είναι καλά, στέλνοντας τα ξανά πίσω.

Ένα android που είχα αγοράσει πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα, από skorutz, είχα παρατηρήσει μερικά καμένα pixels, επικοινώνησα με το κατάστημα και μου απάντησαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι τα το στείλουν στο επισκευαστικό κέντρο. Η ειρωνεία είναι ότι είχα αγοράσει το sony Z2 και ήμουν βεβαίως ότι σίγουρα θα χαλούσαν την αδιαβροχοποίηση. Με τα πολλά το έστειλα σε φίλο από Γερμανία και μου έδωσαν καινούριο. Η συσκευή ήταν αγορασμένη από Ισπανία.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1292   efib

efib

iPH Elite Poster

• 2944 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:22

Παλι τα ίδια θα λεμε; Ισχυει και τελος. Υπάρχει και στο εξωτερικό οπου οι καταναλωτές, οχι τα πρόβατα οπως είμαστε εμεις που εχουμε να ακούμε καθε wannabe έμπορο να μας λεει πως δεν θα το δεχθεί, βλέπουν πως δεν τους καλύπτει και το επιστρέφουν. No questions asked. Έδω μας περνάνε απο ιερά εξέταση για τα κεκτημένα μας..

#1293   vdkour

vdkour

iPH Master

• 5830 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:28

Παλι τα ίδια θα λεμε; Ισχυει και τελος. Υπάρχει και στο εξωτερικό οπου οι καταναλωτές, οχι τα πρόβατα οπως είμαστε εμεις που εχουμε να ακούμε καθε wannabe έμπορο να μας λεει πως δεν θα το δεχθεί, βλέπουν πως δεν τους καλύπτει και το επιστρέφουν. No questions asked. Έδω μας περνάνε απο ιερά εξέταση για τα κεκτημένα μας..

ε αφου το λες εσυ εφη οκ τελος.ισχυει..προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου τι γινεται στο εξωτερικο.εδω ειναι ελλαδα και θα ηθελα μια γνωμη απο καποιον που εχει καταστημα να μας πει.τωρα τα "ισχυει και τελος" ειναι ναχαμε να λεγαμε.τα εξηγω ωραια;

Τελευταία επεξεργασία από: vdkour, 06/01/2016 - 13:29

#1294   tgousopoulos

tgousopoulos

iPH Intergalactic Leader

• 21642 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:tgousopoulos

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:32

Το οτι σου δινει το δικαιωμα ο νομος δε σημαινει οτι ειναι σωστο.
Προσωπικα εγω το θεωρω κοροιδια. Και δεν εχω καποιο καταστημα.
Αν εσεις θελετε να τα δοκιμαζετε μια βδομαδα και να τα δινετε πισω καντε το.
Και ξαναρωταω. Ο καταστηματαρχης ως τι θα την πουλησει την συκευη που επιστραφηκε; Ως μεταχειρισμενη προφανως.
Κοινως του την φοραμε.
Αν εχει καποιο ελλατωμα η συσκευη τοτε φυσικα να το επιστρεψουμε και να παρουμε τα λεφτα πισω. Το να αλλαζουμε συσκευες για πλακα ειναι παραλογο.

#1295   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:37

Δεν νομίζω ότι συζητάμε το τι ισχύει και τι όχι.

Το τι ισχύει το ξέρουμε όλοι.

Το θέμα είναι πως όλο αυτό γίνεται για να προστατευθούμε απέναντι σε μη επαγγελματίες εμπόρους που απλά κοιτάνε να κάνουν μια αρπαχτή και που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και όχι πως θα αλλάζουμε συσκευή κάθε 14 μέρες κάνοντας δύσκολη τη ζωή σε έναν επαγγελματία που μπορεί όντως να είναι σωστός.

Και πιστέψτε με, αν είχαμε και εμείς κατάστημα και ήμασταν σωστοί σαν επαγγελματίες δεν θα μας άρεσε να έρχεται ο κάθε ένας που θέλει να δοκιμάσει όλες τις συσκευές και να πατάει πάνω σε ένα νόμο και να μας βάζει μέσα. Και εμείς ως σωστοί επαγγελματίες που σεβόμαστε το νόμο θα έπρεπε να κάνουμε τουμπεκί απλά.

Αν το κατανοήσουμε αυτό μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα. Σε άλλη περίπτωση τσάμπα γράφουμε. 

| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#1296   efib

efib

iPH Elite Poster

• 2944 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:37

ε αφου το λες εσυ εφη οκ τελος.ισχυει..προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου τι γινεται στο εξωτερικο.εδω ειναι ελλαδα και θα ηθελα μια γνωμη απο καποιον που εχει καταστημα να μας πει.τωρα τα "ισχυει και τελος" ειναι ναχαμε να λεγαμε.τα εξηγω ωραια;

Οχι! Θα αλλάξει η νομοθεσια επειδη το λες εσυ!
"Εδώ ειναι Ελλαδα"· 3 λέξεις ολο νόημα!
Ας περιμένουμε τον έλληνα wannabe έμπορο να μας πει οτι δεν δέχεται το προϊόν πισω γιατι "εδώ ειναι Ελλαδα" φίλε μου. Το καταλαβαίνεις οτι ολο αυτο το σκηνικό ειναι σαν την εγγύηση που ειναι 2 χρονια αλλα μας λένε 1. Απο αυτο επωφελήθηκες οποτε δεν μιλας να φανταστώ. It's ok.. Συμβαίνουν αυτα!

#1297   atari4

atari4

iPH Hero

• 5327 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:YNWA

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:38

Και ξαναρωταω. Ο καταστηματαρχης ως τι θα την πουλησει την συκευη που επιστραφηκε; Ως μεταχειρισμενη προφανως.
Κοινως του την φοραμε.
Αν εχει καποιο ελλατωμα η συσκευη τοτε φυσικα να το επιστρεψουμε και να παρουμε τα λεφτα πισω. Το να αλλαζουμε συσκευες για πλακα ειναι παραλογο.

Ακριβως αυτο. Οπου μας συμφερει ο νομος ειναι σωστος (πχ να παρει ο αλλος ενα 6s να παει για καφε και μετα να το επιστρεψει) και οπου δε μας συμφερει ειναι λαθος ο νομος. Δεν ειναι ετσι "μαγκες" μου, γιαυτο θα μεινουμε Ελλαδισταν με τετοιες νοοτροπιες (βλ. παραπανω).

Σαφως αν εχει ελλατωμα οπως ειπε ο Τολης το επιστρεφουμε.

You'll Never Walk Alone

#1298   vdkour

vdkour

iPH Master

• 5830 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:39

Ας περιμένουμε τον έλληνα wannabe έμπορο να μας πει οτι δεν δέχεται το προϊόν πισω γιατι "εδώ ειναι Ελλαδα" φίλε μου. Το καταλαβαίνεις οτι ολο αυτο το σκηνικό ειναι σαν την εγγύηση που ειναι 2 χρονια αλλα μας λένε 1. Απο αυτο επωφελήθηκες οποτε δεν μιλας να φανταστώ. It's ok.. Συμβαίνουν αυτα!

αλλα γιαλλα της παρασκευης το γαλα......don't worry forget it...

#1299   efib

efib

iPH Elite Poster

• 2944 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:40

Κοινως του την φοραμε.

Άρα δεν θα το εφαρμόζουν καθολου και με καθολική εφαρμογή, παρανομώντας, για να μην τους "την φορέσουν"; Ελα ρε συ Τολη τωρα.. Εδώ δεν σου το λένε καν οτι εχεις αυτο το δικαίωμα..
Έτερον εκατερον αυτα που λετε περί κατάχρησης δικαιωμάτων..

#1300   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:40

Δηλαδή το θεωρείς φυσιολογικό να πηγαίνεις κάθε 14 μέρες να αλλάζεις συσκευή επειδή έτσι σου την έδωσε, πατώντας πάνω σε αυτό;

Δεν μιλάω στο κομμάτι της προστασίας σου απέναντι σε προβληματικά μαγαζιά κλπ.

Τελευταία επεξεργασία από: PanosMouz, 06/01/2016 - 13:40

| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#1301   tgousopoulos

tgousopoulos

iPH Intergalactic Leader

• 21642 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:tgousopoulos

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:43

Άρα δεν θα το εφαρμόζουν καθολου και με καθολική εφαρμογή, παρανομώντας, για να μην τους "την φορέσουν"; Ελα ρε συ Τολη τωρα.. Εδώ δεν σου το λένε καν οτι εχεις αυτο το δικαίωμα..
Έτερον εκατερον αυτα που λετε περί κατάχρησης δικαιωμάτων..

Τα χουμε μπερδεψει. Αν δε σου λεει οτι εχεις το δικαιωμα και εχεις ελλατωματικη συσκευη τοτε κανεις αυτο που αναφερθηκε παραπανω.
Η ενσταση μου ειναι οτι δεν μπορουμε να παιρνουμε συσκευες που δεν εχουν προβλημα και να τις επιστρεφουμε επειδη ετσι μας καπνισε και να μαμανε τον εμπορο. Τπτ περισσοτερο τπτ λιγοτερο.

#1302   efib

efib

iPH Elite Poster

• 2944 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:46

Δηλαδή το θεωρείς φυσιολογικό να πηγαίνεις κάθε 14 μέρες να αλλάζεις συσκευή επειδή έτσι σου την έδωσε, πατώντας πάνω σε αυτό;

Δεν μιλάω στο κομμάτι της προστασίας σου απέναντι σε προβληματικά μαγαζιά κλπ.

Αν θελω να το κανω θα το κανω, αν ειναι κατάχρηση τοτε ειναι αλλο θέμα, νομικός δεν ειμαι. That's life.
Προσωπικά δεν θα το εκανα ποτε χωρις λογο.
Και σε ρωτάω εσενα τωρα· ειναι σωστό να μην σε ενημερώνει ο έμπορος για το εν λογω δικαίωμα σου; Ρητορικό το ερώτημα μιας και δεν θελω να συνεχίσω μια κουβέντα που δεν τραβάει.
Δυο λάθη δεν κανουν ενα σωστό.
Τελος πάντων δεν εχεις νόημα να συζητάω για αυτο.

#1303   efib

efib

iPH Elite Poster

• 2944 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:48

Τα χουμε μπερδεψει. Αν δε σου λεει οτι εχεις το δικαιωμα και εχεις ελλατωματικη συσκευη τοτε κανεις αυτο που αναφερθηκε παραπανω.
Η ενσταση μου ειναι οτι δεν μπορουμε να παιρνουμε συσκευες που δεν εχουν προβλημα και να τις επιστρεφουμε επειδη ετσι μας καπνισε και να μαμανε τον εμπορο. Τπτ περισσοτερο τπτ λιγοτερο.

That's life ρε συ Τολη..

#1304   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:51

ναι εννοω οτι θα υπαρχει καποιο παραθυρο για να μην παρει ετσι ευκολα το καταστημα κατι το οποιο το αγορασες αλλα το βαρεθηκες σε 10 μερες και το γυρνας πισω και απαιτεις και τα λεφτα σου.

Ε μα ναι.. Στην Ελλάδα είσαι. Να μην υπάρχει και ένα παραθυράκι γι' αυτό? Αλίμονο.

Τώρα θίγετε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της μεταπώλησης. Πολλά skroutzo μαγαζιά το μόνο που κάνουν είναι αγορά λιανικής από το εξωτερικό, τα οποία πωλούν στην Ελλάδα σε διαφορετική τιμή. Είμαι βέβαιος ότι τα μεγάλα καταστήματα έχουν διαφορετικές πολιτικές με της εισαγωγικές τους ή με τις ίδιες της εταιρείες ή ακόμα και με την ασφάλιση του καταστήματος..

Με τα προϊόντα της apple δεν ξέρω τι γίνετε, πάντως ένα προϊόν που είχα γυρίσει στα saturn, το οποίο μόνο τα σακουλάκια είχα χαλάσει μου επέστρεψαν τα χρήματα επιτόπου. Έβαλαν το προϊόν σε μια κούτα μαζί με άλλα, λέγοντας τα στέλνουν πίσω για να τα ελέγξουν και να τα επανασυσκευάσουν εάν είναι καλά, στέλνοντας τα ξανά πίσω.

Ένα android που είχα αγοράσει πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα, από skorutz, είχα παρατηρήσει μερικά καμένα pixels, επικοινώνησα με το κατάστημα και μου απάντησαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι τα το στείλουν στο επισκευαστικό κέντρο. Η ειρωνεία είναι ότι είχα αγοράσει το sony Z2 και ήμουν βεβαίως ότι σίγουρα θα χαλούσαν την αδιαβροχοποίηση. Με τα πολλά το έστειλα σε φίλο από Γερμανία και μου έδωσαν καινούριο. Η συσκευή ήταν αγορασμένη από Ισπανία.

Στα μεγάλα γνωστά καταστήματα στο λένε και απο μόνοι τους για να είναι καλυμμένοι.

Πρίν κανά χρόνο σε αγορά τηλεόρασης απο Κωτσόβολο ρωτώντας για DOA και αν παρέχουν, απο μόνο τους ο πωλητής μου είπε για υπαναχώρηση εντός των 14 ημερών.

Για τα της Apple δεν αλλάζει κάτι. Ο κατασκευαστής δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτό έτσι και αλλιώς. Αφορά τη σύμβαση καταναλωτή - πωλητή.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#1305   atari4

atari4

iPH Hero

• 5327 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:YNWA

Δημοσίευση 06/01/2016 - 13:52

Αν θελω να το κανω θα το κανω, αν ειναι κατάχρηση τοτε ειναι αλλο θέμα, νομικός δεν ειμαι. That's life.

Τι thats life και thats life; Τι νοοτροπιες ειναι αυτες; Αντε καντο λοιπον, αποχωρω από το topic.

Τελευταία επεξεργασία από: atari4, 06/01/2016 - 13:54

You'll Never Walk Alone

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;