Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 9 ψήφοι

[Tweak] Audio Recorder

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
724 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#166   nikosmdtps

nikosmdtps

iPH Contributor

• 1191 μηνύματα
  • Twitter:@nikosmdtps
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE

Δημοσίευση 27/03/2013 - 20:38

Φίλε Γιώργο, έχει πει τη γνώμη του στο forum, εδώ που μπορεί να έχει άμεση επαφή με αυτούς που κάνουν τη κουβέντα, ή στο twitter?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#167   geORGIOSb

geORGIOSb

iPH Master

• 7215 μηνύματα
  • Twitter:@georgiosbr
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad+3G

Δημοσίευση 27/03/2013 - 20:41

εσυ το βλεπεις οτι θα πρεπε. εκεινος οχι. τα κουκια ειναι δικα του

#168   nikosmdtps

nikosmdtps

iPH Contributor

• 1191 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2013 - 20:44

Έγραψα εγώ ότι το βλέπω ότι θα έπρεπε? Εγώ απλά ρωτάω αν έχει συμβεί κάτι γιατί μου φαίνεται περίεργο το να μη προωθεί τη δουλειά του σε εάν forum χιλιάδων μελών, στο οποίο μάλιστα παλιότερα είχε ενεργό ρόλο.... Νομίζω είναι μια λογική σκέψη....

#169   geORGIOSb

geORGIOSb

iPH Master

• 7215 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2013 - 20:46

Έγραψα εγώ ότι το βλέπω ότι θα έπρεπε? Εγώ απλά ρωτάω αν έχει συμβεί κάτι γιατί μου φαίνεται περίεργο το να μη προωθεί τη δουλειά του σε εάν forum χιλιάδων μελών, στο οποίο μάλιστα παλιότερα είχε ενεργό ρόλο.... Νομίζω είναι μια λογική σκέψη....

λογικοτατη. δεν θελει. απλα. η δουλεια του απευθυνεται σε εκατομμυρια φανταζεσαι να ασχολουνταν με τον καθενα

#170   nikosmdtps

nikosmdtps

iPH Contributor

• 1191 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2013 - 20:49

Γιώργο είσαι μέλος στο forum 100 xρόνια, ξερεις ότι ο Ηλίας συμμετείχε στο forum παλιότερα, και προώθησε τη δουλειά του εδώ, άρα το iphonehellas δεν είναι ο καθένας... Ήθελα απλά να μάθω αν συνέβη κάτι.. Πες με απλά περίεργο....

#171   geORGIOSb

geORGIOSb

iPH Master

• 7215 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2013 - 20:52

Γιώργο είσαι μέλος στο forum 100 xρόνια, ξερεις ότι ο Ηλίας συμμετείχε στο forum παλιότερα, και προώθησε τη δουλειά του εδώ, άρα το iphonehellas δεν είναι ο καθένας... Ήθελα απλά να μάθω αν συνέβη κάτι.. Πες με απλά περίεργο....

δεν σε λεω τιποτα. καποτε ισως. τωρα δεν θελει. τους λοους τους ξερει μονο εκεινος

#172   iWizard

iWizard

iPH Member

• 228 μηνύματα
  • Twitter:@limneos
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:05

*
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

Γεια σας. Βλέπω γίνεται σφαγή εδώ. Ας παραθέσω και την δική μου οπτική στο θέμα, ελπίζω να απαντήσω στα περισσότερα από τα παραπάνω:

1) Δεν είχα λάβει μέρος στην συζήτηση μέχρι τώρα γιατί απλά δεν την είχα δει. Μόλις διάβασα και τις 11 (!) σελίδες.

2) Κατανοώ τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες για την ηθική και νομική υπόσταση της εφαρμογής και φυσικά με έχει απασχολήσει και εμένα και έχω κάνει τις απαραίτητες κινήσεις (Συμβουλή από δικηγόρους, έρευνα στο Internet για αντίστοιχα θέματα κ.ο.κ)

3) Όσον αφορά την εφαρμογή, ας δούμε πρώτα γιατί δεν υπάρχει μέχρι τώρα:

α) Η ηχογράφηση κλήσης στο iPhone θεωρούταν εξ'αρχής αδύνατη, επειδή ο codec που χρησιμοποιεί η συσκευή απενεργοποιείται την ώρα της κλήσης ώστε να παρέχονται κάθε αυτού τα ηχητικά δεδομένα στο ακουστικό ή ηχείο χωρίς καμία μεσολάβηση codec, normalizers, effects κλπ.Μέχρι την ώρα που ανακοίνωσα την εφαρμογή, όλη η κοινότητα των developers πίστευε ότι χρειάζεται baseband exploit για να επιτευχθεί αυτό.
β) Σχεδόν όλοι οι jailbreak developers που ξέρω, και που μιλάω στα ιδιαίτερα chat rooms όπου συζητάμε για development, έψαχναν και ψάχνουν τον τρόπο να "διαβάσουν" τα ηχητικά δεδομένα της τηλεφωνικής κλήσης, κυρίως για να δημιουργήσουν το ίδιο tweak. Η διαδικασία είναι πολύ επίπονη, καθώς υπάρχει τρομερή έλλειψη από documentation από την Apple για την μονάδες ήχου πάνω σε συσκευές iPhone. Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτό θα χρειαζόταν κάποιος master σε εφαρμογές ήχου, audio units κλπ, που πολλοί είναι ήδη στο περιβάλλον των συσκευών της Apple και κυρίως του Mac, αλλά κανείς δεν ήταν και τα 2: Audio Master και δημιουργός iPhone tweaks. Στις συζητήσεις μου είδα ότι ο rpetrich ήταν εξίσου κοντά στο να το καταφέρει, αλλά με άλλη προσέγγιση. Οπότε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει τεθεί το θέμα ως τώρα είναι ότι κανείς δεν το κατάφερε ως τώρα. Τα νομικά και ηθικά θέματα θα έρχονταν συνεπώς μετά το επίτευγμα.

4) Ενθουσιασμένος ότι τα κατάφερα, θέλησα τελικά να το διαθέσω, και ναι, φυσικά επί πληρωμή, αποτελεί 3 χρόνια προσωπικής έρευνας και αμέτρητων ολονυκτίων, χωρίς βοηθητικά στοιχεία από άλλους, δεν είχε ξαναγίνει ποτέ.
Δεν το είδα καθόλου ελαφριά , καθώς είναι πολύ λεπτό θέμα και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, μηνύσεις κ.ο.κ. Διαβάζοντας και μελετώντας σχετικά με το θέμα, πλησίασα πολύ στο να ΜΗΝ το διαθέσω, καθώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εμπλακώ σε νομικά θέματα για να πουλήσω μία από άλλες 12 εφαρμογές που ήδη πουλάω.
Κατόπιν επικοινωνίας με 2 , όχι 1, δικηγόρους, με διαβεβαίωσαν ότι η διάθεση της εφαρμογής δεν με εμπλέκει σε νομικά ζητήματα. Το πώς και γιατί τον γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα. Εγώ έλεγξα αν υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές και διαπίστωσα ότι υπάρχουν και στο AppStore, όπου είναι εγκεκριμένες από την Apple, αλλά ακόμα και εξωτερικές συσκευές που τις συνδέεις στην υποδοχή ακουστικών του iPhone και ηχογραφεί τις τηλεφωνικές κλήσεις. Παραθέτω παρακάτω links:

http://intcall.info/callrec

https://itunes.apple...d521680097?mt=8

http://www.securityg...ecorder-u2.html

Παραδόξως τα παραπάνω δεν έχουν καμία νομική ούτε ηθική προειδοποίηση σαν να μην υπάρχει καν νομικό θέμα.
Την εφαρμογή δε από το App Store την δοκίμασα (σου δίνει δωρεάν ηχογράφηση περίπου 3 λεπτά κλήσης με την εγκατάσταση) και κατέγραψε κανονικά την κλήση μου τοπικά στο τηλέφωνο (χρησιμοποιεί απομακρυσμένο server όπου μέσω voip καλεί τον τελικό αριθμό και ηχογραφεί τα δεδομένα VOIP) χωρίς κανένα ηχητικό μήνυμα ή προειδοποίηση.

Βλέποντας αυτά συνειδητοποίησα ότι ίσως είμαι υπερβολικός βάζοντας παντού legal agreements και προειδοποιητικά beeps καθώς τελικά η ίδια η εφαρμογή δεν είναι παράνομη. Η παράνομη ηχογράφηση μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα μέσα σε κάθε είδους συσκευή, και ποτέ δεν είναι εμπλέκεται ο κατασκευαστής του μέσου. Ούτε κατασκευαστές κοριών, ούτε δημοσιογραφικών κασετοφώνων ούτε software developers έχουν καμία ευθύνη όπως φαίνεται μέχρι σήμερα.

Το ίδιο το iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράνομα με το προεγκατεστημένο Voice Memos. Νομικά το μέσο δεν είναι παράνομο, η παράνομη χρήση του είναι.

Οσο για το beep και το γιατί υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης, είναι γιατί είναι αρκετά ενοχλητικό και εφόσον έχετε λάβει την άδεια του άλλου για ηχογράφηση , θα πρέπει να μπορεί να απενεργοποιηθεί. Έτσι κι αλλιώς σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα επίσης) ένα beep δεν σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο άλλος για την ηχογράφηση, ενώ σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτικό.(Συμβουλή του saurik)

Τέλος, όσον αφορά στο γιατί δεν έχω και κάποιο ηχητικό μήνυμα που να λέει "Η κλήση σας ηχογραφείται" στην αρχή της κλήσης, είναι καθαρά τεχνικό, δεν έχω βρεί τον τρόπο ακόμα να περάσω custom audio εκτός από ένα beep που δημιουργείται με sin waves πάνω στα υπάρχοντα audio data, αλλά το ψάχνω, παρόλο ότι δεν είναι υποχρεωτικό από μέρους της εφαρμογής, καθώς σε άλλες χώρες επιτρέπεται ή άμεση καταγραφή κλήσης από κάποιον εφόσον ο ίδιος ξέρει ότι την ηχογραφεί, και σε άλλες πάλι χώρες δεν χρειάζεται καμία ενημέρωση από καμία μεριά. Σε αυτές τις χώρες δεν τίθεται καν το θέμα που εξετάζετε εδώ.

Οταν κατάφερα να την δημιουργήσω, το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι τα κατάφερα επιτέλους, όχι το πόσοι θα την χρησιμοποιήσουν παράνομα. Αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν "βγάζω την ουρά μου απ'έξω" γιατί η ευθύνη μου είναι ίδια με την ευθύνη που θα είχε π.χ. η Sony εάν έβαζες δίπλα στο iPhone σου ένα κασετοφωνάκι και έγραφες μια τηλεφωνική κλήση σε ανοικτή ακρόαση, παράνομα, χωρίς δηλαδή την άδεια του άλλου.

Λυπάμαι για την αντιμετώπιση από κάποιους εδώ μέσα και πράγματι, κακά τα ψέματα, φαίνεται κάποια εμπάθεια εναντίον μου που δεν γνωρίζω τον λόγο της, καθώς υπάρχει ήδη διαθέσιμη μια πληθώρα αντίστοιχων εφαρμογών ακόμα και στο App Store, αλλά και hardware συσκευών που κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά δεν είδα καμία επίθεση ούτε αναφορά εκεί.

Η αγορά της εφαρμογής είναι επιλογή σας, όπως και η ευθύνη της χρήση της.

Όποιος την χρειάζεται, ας την αγοράσει, τον ευχαριστώ.
Οι υπόλοιποι μπορούν πολύ απλά, να μην την αγοράσουν.

Όποιος έχει πρόβλημα να τον ηχογραφήσουν και τον ηχογράφησαν χωρίς την συγκατάθεσή του, να απευθυνθεί σε αυτόν που τον ηχογράφησε και να ζητήσει τον λόγο που τον ηχογράφησε χωρίς να τον ενημερώσει, όχι τον λόγο που αγόρασε την εφαρμογή μου, και να κινηθεί όπως πρέπει.

Τέλος , όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και σε εμένα μήνυση μαζί με τον παραβάτη, ας έλθει. Δεν θα δουλεύω εγώ μετά.

Φιλικά,

Ηλίας Λιμναίος.

Τελευταία επεξεργασία από: iWizard, 27/03/2013 - 21:08

#173   michel1972

michel1972

iPH Addict

• 841 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:12

Μπραβο ρε Ηλια εισαι θεος....οποιος θελει την αγοραζει οποιος δεν θελει ας περασει εξω.....

#174   Magneto

Magneto

iPH Contributor

• 1111 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:22

Ηλία ++++++++++++++++++++++++++++

Τώρα τουμπεκί τα παπαγαλάκια.

#175   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:26

ξερεις ποσες φορες θα μπορουσα να εχω προσβληθει εγω? σου εδωσα μια εξηγηση. αν δεν την καταλαβαινεις δεχεσε δικο σου θεμα. ετυχε απλα να ειναι απαντηση σε δικο σου ποστ. τελος. προσπαθησατε επι ματαιω να μας πειτε οτι ειναι παρανομος ε δεν ειναι που να χτυπιεστε και μαλιστα οτι ειναι γιατι δεν το εχει ενσωματωμενο. τι να σας πω...........

το autoanswer γιατι παλι? εμενα μου χει λυσει τα χερια που οδηγαω

Εγώ προσωπικά δεν "έτυχε" ποτέ να απαντήσω σε δικό σου ποστ προσβλητικά και με τέτοιο τρόπο.

Ξαναλέω ότι εγώ δεν προσπαθησα ΠΟΤΕ να πω ότι ο dev είναι παράνομος. Μάλιστα ήμουν ίσως ο ΠΡΩΤΟΣ (γύρνα πίσω και δες) που είπα ότι ίσως να μην έχει ευθύνη.

Το θέμα της ενσωμάτωσης αν κάτσεις να διαβάσεις αυτά που γράφω είναι ώστε ο dev να διασφαλίσει ότι αυτό που έφτιαξε ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ παράνομα.

Ρωτάς το autoanswer γιατί?

Ας δούμε την ΕΠΙΣΗΜΗ περιγραφή του από τον Λίμναιο:

Auto-Answer Phone & FaceTime calls
Set your phone to automatically answer to specific numbers and FaceTime calls. You can use it for Unattented VideoConference and Remote Area audio/video surveillance too!

AutoAnswer lets you choose numbers that you wish to auto-pickup and your phone will automatically answer the incoming call from those numbers, either instantly or after the amount of seconds you specify.
There is also a Stealth Mode, which you can use for remote surveillance, in which AutoAnswer hides the incoming call completely and the phone does not indicate that it has answered a call while you can monitor audio in the area.
The "stealth" call will not be written to call history and the phone will show no signs of a call (apart from the remote caller's audio which you can mute).

There is also a feature to hide the application from Settings. If you do hide it, the only way to access it is by opening Phone.app , dialing ***** (5 stars) and pressing the Call button. You can change this password in my preferences. If you forget the password, you need to type the first 5 digits of your Phone's IMEI in phone.app and press the call button. This will reset the password and all your settings. You can find your phone's IMEI by dialing: *#06#

AutoAnswer has several uses like: baby-watching over FaceTime, auto-answering specific numbers while driving, while using your phone with a bluetooth headset, instant response to specific calls, untattented video conference (leave an iPhone in some place and call it via FaceTime, keep a constant connection etc) and the stealth mode which is an option that you can turn on/off.
The rest of the applications are up to you.

Warning: Remotely monitoring audio or video of other people without their consent might be illegal in some countries. Make sure you use this application on your own phone for you own purposes and that you comply with the law.
Check out the screenshots below, and enjoy!
See further below for Screenshots

Για πες μου λοιπόν το StealthMode που είναι και το βασικό του χαρακτηριστικό που το κάνει να διαφέρει γιατί το έβαλε?

Σε ποιά νόμιμη χρήση χρειάζεται? Επίσης γιατί τεχνιέντως όταν λέει τις πιθανές χρήσεις απλά αναφέρει το stelath χωρίς να λέει τις ΜΟΝΟ παράνομες εφαρμογές παρακολούθησης που έχει?

Και στο τέλος αναγνωρίζει 100% την παράνομη χρήση που μπορεί να έχει το πρόγραμμά του αφού πάλι αναφέρει ότι μπορεί να είναι παράνομο.

Άρα μη μου λες εμένα για προκατάληψη Γιώργο, ο Ηλίας και στο παρελθόν έχει κινηθεί με τον ίδιο τρόπο ακροβατώντας μεταξύ νομιμοφάνειας και ανοχής σε πιθανές παράνομες χρήσεις των tweak του.

#176   spyros12

spyros12

iPH User

• 151 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:32

Ηλία ++++++++++++++++++++++++++++

Τώρα τουμπεκί τα παπαγαλάκια.

Ωραια.... μαλλον τελος οι φιλοσοφιες !!! Δεν μας λες Ηλια ποτε θα βγει στο cydia να την δοκιμασουμε την εφαρμογη σου ?

#177   iWizard

iWizard

iPH Member

• 228 μηνύματα
  • Twitter:@limneos
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:33

Άρα μη μου λες εμένα για προκατάληψη Γιώργο, ο Ηλίας και στο παρελθόν έχει κινηθεί με τον ίδιο τρόπο ακροβατώντας μεταξύ νομιμοφάνειας και ανοχής σε πιθανές παράνομες χρήσεις των tweak του.

Το παραπάνω χαρακτηριστικό του AutoAnswer μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί σαν κοριός, αλλά δεν καταγράφει.

Ξεχνάς μια βασική λεπτομέρεια: Τα tweaks μου απευθύνονται σε όλον τον κόσμο, όχι στην Ελλάδα μόνο.

Σε άλλες χώρες τα παραπάνω επιτρέπονται, σε άλλες όχι.

Για αυτόν μόνο τον λόγο υπάρχει η προειδοποίηση.

#178   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:36

Γεια σας. Βλέπω γίνεται σφαγή εδώ. Ας παραθέσω και την δική μου οπτική στο θέμα, ελπίζω να απαντήσω στα περισσότερα από τα παραπάνω:

1) Δεν είχα λάβει μέρος στην συζήτηση μέχρι τώρα γιατί απλά δεν την είχα δει. Μόλις διάβασα και τις 11 (!) σελίδες.

2) Κατανοώ τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες για την ηθική και νομική υπόσταση της εφαρμογής και φυσικά με έχει απασχολήσει και εμένα και έχω κάνει τις απαραίτητες κινήσεις (Συμβουλή από δικηγόρους, έρευνα στο Internet για αντίστοιχα θέματα κ.ο.κ)

3) Όσον αφορά την εφαρμογή, ας δούμε πρώτα γιατί δεν υπάρχει μέχρι τώρα:

α) Η ηχογράφηση κλήσης στο iPhone θεωρούταν εξ'αρχής αδύνατη, επειδή ο codec που χρησιμοποιεί η συσκευή απενεργοποιείται την ώρα της κλήσης ώστε να παρέχονται κάθε αυτού τα ηχητικά δεδομένα στο ακουστικό ή ηχείο χωρίς καμία μεσολάβηση codec, normalizers, effects κλπ.Μέχρι την ώρα που ανακοίνωσα την εφαρμογή, όλη η κοινότητα των developers πίστευε ότι χρειάζεται baseband exploit για να επιτευχθεί αυτό.
β) Σχεδόν όλοι οι jailbreak developers που ξέρω, και που μιλάω στα ιδιαίτερα chat rooms όπου συζητάμε για development, έψαχναν και ψάχνουν τον τρόπο να "διαβάσουν" τα ηχητικά δεδομένα της τηλεφωνικής κλήσης, κυρίως για να δημιουργήσουν το ίδιο tweak. Η διαδικασία είναι πολύ επίπονη, καθώς υπάρχει τρομερή έλλειψη από documentation από την Apple για την μονάδες ήχου πάνω σε συσκευές iPhone. Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτό θα χρειαζόταν κάποιος master σε εφαρμογές ήχου, audio units κλπ, που πολλοί είναι ήδη στο περιβάλλον των συσκευών της Apple και κυρίως του Mac, αλλά κανείς δεν ήταν και τα 2: Audio Master και δημιουργός iPhone tweaks. Στις συζητήσεις μου είδα ότι ο rpetrich ήταν εξίσου κοντά στο να το καταφέρει, αλλά με άλλη προσέγγιση. Οπότε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει τεθεί το θέμα ως τώρα είναι ότι κανείς δεν το κατάφερε ως τώρα. Τα νομικά και ηθικά θέματα θα έρχονταν συνεπώς μετά το επίτευγμα.

4) Ενθουσιασμένος ότι τα κατάφερα, θέλησα τελικά να το διαθέσω, και ναι, φυσικά επί πληρωμή, αποτελεί 3 χρόνια προσωπικής έρευνας και αμέτρητων ολονυκτίων, χωρίς βοηθητικά στοιχεία από άλλους, δεν είχε ξαναγίνει ποτέ.
Δεν το είδα καθόλου ελαφριά , καθώς είναι πολύ λεπτό θέμα και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, μηνύσεις κ.ο.κ. Διαβάζοντας και μελετώντας σχετικά με το θέμα, πλησίασα πολύ στο να ΜΗΝ το διαθέσω, καθώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εμπλακώ σε νομικά θέματα για να πουλήσω μία από άλλες 12 εφαρμογές που ήδη πουλάω.
Κατόπιν επικοινωνίας με 2 , όχι 1, δικηγόρους, με διαβεβαίωσαν ότι η διάθεση της εφαρμογής δεν με εμπλέκει σε νομικά ζητήματα. Το πώς και γιατί τον γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα. Εγώ έλεγξα αν υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές και διαπίστωσα ότι υπάρχουν και στο AppStore, όπου είναι εγκεκριμένες από την Apple, αλλά ακόμα και εξωτερικές συσκευές που τις συνδέεις στην υποδοχή ακουστικών του iPhone και ηχογραφεί τις τηλεφωνικές κλήσεις. Παραθέτω παρακάτω links:

http://intcall.info/callrec

https://itunes.apple...d521680097?mt=8

http://www.securityg...ecorder-u2.html

Παραδόξως τα παραπάνω δεν έχουν καμία νομική ούτε ηθική προειδοποίηση σαν να μην υπάρχει καν νομικό θέμα.
Την εφαρμογή δε από το App Store την δοκίμασα (σου δίνει δωρεάν ηχογράφηση περίπου 3 λεπτά κλήσης με την εγκατάσταση) και κατέγραψε κανονικά την κλήση μου τοπικά στο τηλέφωνο (χρησιμοποιεί απομακρυσμένο server όπου μέσω voip καλεί τον τελικό αριθμό και ηχογραφεί τα δεδομένα VOIP) χωρίς κανένα ηχητικό μήνυμα ή προειδοποίηση.

Βλέποντας αυτά συνειδητοποίησα ότι ίσως είμαι υπερβολικός βάζοντας παντού legal agreements και προειδοποιητικά beeps καθώς τελικά η ίδια η εφαρμογή δεν είναι παράνομη. Η παράνομη ηχογράφηση μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα μέσα σε κάθε είδους συσκευή, και ποτέ δεν είναι εμπλέκεται ο κατασκευαστής του μέσου. Ούτε κατασκευαστές κοριών, ούτε δημοσιογραφικών κασετοφώνων ούτε software developers έχουν καμία ευθύνη όπως φαίνεται μέχρι σήμερα.

Το ίδιο το iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράνομα με το προεγκατεστημένο Voice Memos. Νομικά το μέσο δεν είναι παράνομο, η παράνομη χρήση του είναι.

Οσο για το beep και το γιατί υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης, είναι γιατί είναι αρκετά ενοχλητικό και εφόσον έχετε λάβει την άδεια του άλλου για ηχογράφηση , θα πρέπει να μπορεί να απενεργοποιηθεί. Έτσι κι αλλιώς σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα επίσης) ένα beep δεν σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο άλλος για την ηχογράφηση, ενώ σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτικό.(Συμβουλή του saurik)

Τέλος, όσον αφορά στο γιατί δεν έχω και κάποιο ηχητικό μήνυμα που να λέει "Η κλήση σας ηχογραφείται" στην αρχή της κλήσης, είναι καθαρά τεχνικό, δεν έχω βρεί τον τρόπο ακόμα να περάσω custom audio εκτός από ένα beep που δημιουργείται με sin waves πάνω στα υπάρχοντα audio data, αλλά το ψάχνω, παρόλο ότι δεν είναι υποχρεωτικό από μέρους της εφαρμογής, καθώς σε άλλες χώρες επιτρέπεται ή άμεση καταγραφή κλήσης από κάποιον εφόσον ο ίδιος ξέρει ότι την ηχογραφεί, και σε άλλες πάλι χώρες δεν χρειάζεται καμία ενημέρωση από καμία μεριά. Σε αυτές τις χώρες δεν τίθεται καν το θέμα που εξετάζετε εδώ.

Οταν κατάφερα να την δημιουργήσω, το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι τα κατάφερα επιτέλους, όχι το πόσοι θα την χρησιμοποιήσουν παράνομα. Αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν "βγάζω την ουρά μου απ'έξω" γιατί η ευθύνη μου είναι ίδια με την ευθύνη που θα είχε π.χ. η Sony εάν έβαζες δίπλα στο iPhone σου ένα κασετοφωνάκι και έγραφες μια τηλεφωνική κλήση σε ανοικτή ακρόαση, παράνομα, χωρίς δηλαδή την άδεια του άλλου.

Λυπάμαι για την αντιμετώπιση από κάποιους εδώ μέσα και πράγματι, κακά τα ψέματα, φαίνεται κάποια εμπάθεια εναντίον μου που δεν γνωρίζω τον λόγο της, καθώς υπάρχει ήδη διαθέσιμη μια πληθώρα αντίστοιχων εφαρμογών ακόμα και στο App Store, αλλά και hardware συσκευών που κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά δεν είδα καμία επίθεση ούτε αναφορά εκεί.

Η αγορά της εφαρμογής είναι επιλογή σας, όπως και η ευθύνη της χρήση της.

Όποιος την χρειάζεται, ας την αγοράσει, τον ευχαριστώ.
Οι υπόλοιποι μπορούν πολύ απλά, να μην την αγοράσουν.

Όποιος έχει πρόβλημα να τον ηχογραφήσουν και τον ηχογράφησαν χωρίς την συγκατάθεσή του, να απευθυνθεί σε αυτόν που τον ηχογράφησε και να ζητήσει τον λόγο που τον ηχογράφησε χωρίς να τον ενημερώσει, όχι τον λόγο που αγόρασε την εφαρμογή μου, και να κινηθεί όπως πρέπει.

Τέλος , όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και σε εμένα μήνυση μαζί με τον παραβάτη, ας έλθει. Δεν θα δουλεύω εγώ μετά.

Φιλικά,

Ηλίας Λιμναίος.

Ηλία σχετικά με το 3 κανείς δεν αμφισβήτησε ότι από προγραμματιστικής πλευράς είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα όπως και τα περισσότερα tweaks σου και μπράβο για αυτό.

Εγώ προσωπικά καλύπτομαι από το ότι επιφυλάσσεσαι μέσω αυτού του ποστ σου να ενσωματώσεις το μήνυμα για το ότι η κλήση ηχογραφείται.

Δεν κατανοώ απλά γιατί σε ενοχλεί το να είναι αυτό μία προεπιλογή η οποία δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Δεν νομίζω να πειράξει και αυτούς που είναι σε άλλες χώρες μία τέτοια ρύθμιση.

Όντως όπως έχω πολλάκις ήδη πει (αλλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν) η ένστασή μου δεν είναι ως προς το αν εσύ είσαι παράνομος αλλά ως προς το αν θα μπορούσες να εξασφαλίσεις περισσότερο την νομιμότητα του tweak (έστω για τις χώρες όπου μπορεί να είναι παράνομο).

Την ίδια ακριβώς ένσταση έχω και διατύπωσα παραπάνω για το stealth mode του autoanswer ας πούμε.

#179   canecorso

canecorso

iPH Elite Poster

• 1962 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad mini 4 +4G

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:37

Ενα μεγάλο Μπραβο Ηλία μου .
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για σένα ,απο την πρώτη στιγμή που διαπίστωσα το πόσο μεγάλο ταλέντο είσαι
Keep Walking ..........και μην κολλας σε τίποτα ......

Υ.Γ ανέκαθεν αυτή η χώρα " έτρωγε" τα παιδιά της.......τώρα θα σταματήσει ......

Τελευταία επεξεργασία από: canecorso, 27/03/2013 - 21:40

• Some People Play the Game ......Others Change it........Powered By BlackBerry PassPort .

#180   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9378 μηνύματα

Δημοσίευση 27/03/2013 - 21:42

Το παραπάνω χαρακτηριστικό του AutoAnswer μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί σαν κοριός, αλλά δεν καταγράφει.

Ξεχνάς μια βασική λεπτομέρεια: Τα tweaks μου απευθύνονται σε όλον τον κόσμο, όχι στην Ελλάδα μόνο.

Σε άλλες χώρες τα παραπάνω επιτρέπονται, σε άλλες όχι.

Για αυτόν μόνο τον λόγο υπάρχει η προειδοποίηση.

Σε συνδυασμό βέβαια με το καινούριο CallRecorder μια χαρά κοριός γίνεται.

Και πριν το Callrecorder μια χαρά καταγραφή γινόταν με εξωτερικό καταγραφικό.

ΟΚ σε κάποιες χώρες το δικαίωμα της ιδιωτικότητας καταπατάται πλήρως, συμφωνούμε.

Εσύ όμως κυκλοφορείς ένα tweak που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο και σε άλλες χώρες όπου αυτό είναι παράνομο...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 14

0 μέλη, 14 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες