Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 6 ψήφοι

iphone 5vs galaxy s4

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1636 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1201   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • GameCenter:stefano_d23

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:32

Παντως εγω μολις παρήγγειλα αυτο.

Shipping μετα της 9 Ιουλιου και θα το'χω στα χερια μου τον αυγουστο.

Για να μην παρεξηγηθω η καρδια μου ειναι στην Apple.. Αλλα σαν επαγγελματιας δεν μπορεις να παραβλεψεις οτι το θλιβερο και τρισαθλιο android ηρθε για να μεινει. Τι να κανεις ... Καθε δουλεια εχει και τα κακα της ...

Φιλε, δουλεψε το μια βδομαδα (ετσι κ αλλιως εσυ δεν τροποποιεις, οποτε θα μιλαμε για καταστασεις out of the box), κ περιμενω μετα να μας πεις τις εντυπωσεις σου αντικειμενικα... αν βρεις εστω κ ενα κομματι που τα παει καλυτερα το iphone5 εναντι του s4, θα σου βγαλω το καπελλο.. με μια επιφυλαξη στηκ καμερα, που νομιζω οτι στο nexus edition δεν τα παει τοσο καλα... μιας κ θα τα εχεις κ τα δυο στα χερια σου, περιμενω εντυπωσεις..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1202   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:33

Με τον Octa επεξεργαστή ρε παιδιά που το βρίσκουμε? Διότι είδα και από τον φίλο πάνω που το πήρε από το PlayStore είναι με τον Snapdragon.

Φιλε jimmako δεν θες τον octa, πιστεψε με... Η Sammy εχει κανει μεγαλες μ@λ@κιες στην υλοποιηση του (που δεν ξεπερνιουνται με software) και φημες λενε οτι ειναι σχεδον ετοιμος ο 5420 που λυνει τα issues του 5410. Επιπλεον, αν σε ενδιαφερει σαν τηλ. νομιζω οτι αυτο με τον Octa δεν παιζει LTE εδω ..

#1203   gordito

gordito

iPH Member

• 246 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:35

Φιλε, δουλεψε το μια βδομαδα (ετσι κ αλλιως εσυ δεν τροποποιεις, οποτε θα μιλαμε για καταστασεις out of the box), κ περιμενω μετα να μας πεις τις εντυπωσεις σου αντικειμενικα... αν βρεις εστω κ ενα κομματι που τα παει καλυτερα το iphone5 εναντι του s4, θα σου βγαλω το καπελλο.. με μια επιφυλαξη στηκ καμερα, που νομιζω οτι στο nexus edition δεν τα παει τοσο καλα... μιας κ θα τα εχεις κ τα δυο στα χερια σου, περιμενω εντυπωσεις..

Δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος. Εχει την καρδια του στην Apple.

#1204   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:36

Μα δεν το παιρνω για τηλεφωνο... Το θελω μονο σαν development device ... Δεν θα το εχω ποτε μαζι μου (αφου μαζι μου εχω το εκπληκτικο iphone 5)... Θα μενει στο γραφειο

#1205   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:41

Μα δεν το παιρνω για τηλεφωνο... Το θελω μονο σαν development device ... Δεν θα το εχω ποτε μαζι μου (αφου μαζι μου εχω το εκπληκτικο iphone 5)... Θα μενει στο γραφειο

Το αποκορυφωμα της απογοητευσης... απιστευτα πραγματα... ασ'το, παρε ενα zopo p980 να κανεις την δουλεια σου.... :ph34r:

#1206   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:41

Δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος. Εχει την καρδια του στην Apple.

Ο καθενας ο, τι αγαπα, κακιες δεν κραταμε...

#1207   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 15:47

Το αποκορυφωμα της απογοητευσης... απιστευτα πραγματα... ασ'το, παρε ενα zopo p980 να κανεις την δουλεια σου.... :ph34r:

Δεν νομιζω ... Οταν κατι το θες για την δουλεια , θες να ειναι λιγο πιο αξιοπιστο και με καλο support. Εχεις χρησιμοποιησει ποτε φτηνα κατσαβιδια απο σετ εργαλειων απο το lidl ?? Μετα απο λιγο ειναι σαν σουβλια και δεν μπορεις να ξεβιδωσεις τιποτε με αυτα ...

#1208   parafron4

parafron4

iPH Elite Poster

• 3006 μηνύματα
  • Twitter:@parafron4
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:parafron4-

Δημοσίευση 04/07/2013 - 16:13

εγω παλι πιστευω οτι αν ασχοληθεις λιγο μαζι του,το φερεις στα μετρα σου και συνηθισεις το μεγεθος του τοτε υπαρχει πιθανοτητα να το εχεις και σαν βασικο τηλεφωνο.

#1209   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 16:43

Δεν νομιζω ... Οταν κατι το θες για την δουλεια , θες να ειναι λιγο πιο αξιοπιστο και με καλο support. Εχεις χρησιμοποιησει ποτε φτηνα κατσαβιδια απο σετ εργαλειων απο το lidl ?? Μετα απο λιγο ειναι σαν σουβλια και δεν μπορεις να ξεβιδωσεις τιποτε με αυτα ...

Τα εχουμε χιλιοσυζητησει αυτα περι αξιοπιστιας... τοσοι σοβαροι devs μια χαρα κανουν την δουλεια τους με συσκευες αξιας 200 ευρω που τους παραχωρει δωρεαν η mozilla για να αναπτυξουν εφαρμογες για το firefox os, κ εσυ φοβασαι το s4...?? Ειναι γελοια τοποθετηση αυτη, με συγχωρεις....

#1210   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 17:15

Τα εχουμε χιλιοσυζητησει αυτα περι αξιοπιστιας... τοσοι σοβαροι devs μια χαρα κανουν την δουλεια τους με συσκευες αξιας 200 ευρω που τους παραχωρει δωρεαν η mozilla για να αναπτυξουν εφαρμογες για το firefox os, κ εσυ φοβασαι το s4...?? Ειναι γελοια τοποθετηση αυτη, με συγχωρεις....

Δεν φοβάμαι το S4 ... Για αυτο το παρηγγειλα...Φοβάμαι το zopo που προτεινες πιο πάνω...πρόσεχε τι γράφεις. ..

#1211   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2013 - 18:09

Δεν φοβάμαι το S4 ... Για αυτο το παρηγγειλα...Φοβάμαι το zopo που προτεινες πιο πάνω...πρόσεχε τι γράφεις. ..

Αχααχχαχαχαχααχαχαχααχ.... καλα, συγνωμη, δεν θα επαναληφθει

#1212   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 05/07/2013 - 10:21

Ναι αλλα πλεον και το android out of the box ειναι ταχυτατο και 'just works'
Kαποτε ετρωγε βελανιδια, αλλα τωρα ειναι μπροστα.

Το android εχει πολυ ωραια πραγματα, που και χρηστικα ειναι και Out f the box ερχονται (Lockscreen, toggles, widgets, notifications, led) ολα αυτα με καλυτερη υλοποιηση απο το ios και χωρις καμια παρεμβαση απο το χρηστη.
Η Apple απλα αντεγραψε μερικα απο αυτα για το 7, για μενα κουτσουρεμενα και χωρις πολυ ουσια.

Ολα τα υπολοιποα που λες, ειναι extra πραγματα που μπορεις να κανεις με το android και απευθυνονται σε ανθρωπους που κοιτανε και τα settings :P

Lockscreen είναι lockscreen. Και με iOS 7 αλλάζουν τα πράματα. Είμαι σε δίλημμα κατά πόσο πρέπει να ειναι προσβάσιμη.
Toggles σε χίλιες δυο μεριές τα θεωρώ άχρηστα, γιατί αν είχα android, θα είχα αυτοματοποιήσει το toggling με NFC tags, ή με λειτουργία του geofencing (ή με σύνδεση σε συγκεκριμένα wifi ή οτιδήποτε άλλο είναι καλώς υλοποιημένο)

Notifications και LEDs, έχει γίνει καλή δουλειά. Διαλέγεις αν θες και ποτέ θες να εμφανίζεται το κάθε τι. Και αν δεν θες μα ενοχλείσαι καν. Στο iOS 7, μπορείς και να χρησιμοποιείς τη συσκευή και να μην εισέρχεται καμία ειδοποίηση. Βελτίωση λέγεται και το ήθελα. Τα LED τα θεωρώ άχρηστες φανφάρες.

Βλέπεις ότι ξέρω από ρυθμίσεις.

Δεν καταλαβαινω γιατι το χρησιμοποιεις ως επιχειρημα ή ελαφρυντικο. Για μενα ολα αυτα ειναι αχρηστοι περιορισμοι απο εταιρια που θελει να με ξεζουμισει.
Το iphone ειναι ηδη overpriced, το ιδιο και τα εξαρτηματα του.

Επισης, εχεις δει τα κερδη της Apple; Ποσα ακομα πια;

Το αναφέρω ως δικαιολογητικό, για όλα τα προστατευόμενα DRM αρχεία. Θα ήταν αδύνατο να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα αν δεν είχε την εύνοια-συμφωνίες των μεγάλων μουσικών-κινηματογραφικών βιομηχανιών. Και έτσι εξηγείται το όλο θέμα με το file-transferring. Και το κλειδωμένο BT.
Με το iCloud iWork, έρχεται και το web office πιο κοντά. Το AirDrop σε 2 χρόνια θα δούμε να έχει γίνει καθημερινό κομμάτι της ζωής μας, αλλά και των πολλών Apps που θα ενσωματώνουν για οποιαδήποτε χρήση.

Καποτε η Apple, ηταν πολυ μπροστα, οι αλλοι τρωγανε γυμνοποδαροι βελανιδια στα δεντρα, και εσυ ειχες το ios.
Aλλα απλα, εχει μεινει πισω.

Ναι. Έχεις δίκιο. Αν το δεις γυμνά, σαν σκέτες συσκευές, το iPhone 5 έχει μείνει πίσω. Και εγώ σε ένα έρημο νησί-πόλη με μία και μοναδική ηλεκτρονική συσκευή, και χωρίς Ίντερνετ, ίσως επέλεγα galaxy s4. Λάθος. Nexus 4 θα έπαιρνα. Ίσως και Sony Xperia Z. Ξέρεις. Για μα ψαρεύω παρέα.
Αλλά δεν ζούμε σε τέτοιο κόσμο. Παντού υπάρχει ρεύμα, παντου υπάρχει Ίντερνετ, και όλοι προσφέρουν πρώτα υπηρεσίες για την Apple σε μορφή εφαρμογών και μετά στους δευτερο-τρίτους.
Πλέον η μια συσκευή πρέπει να συνεργάζεται με την άλλη. Και μιλάω για τις συσκευές ενός ατόμου. Και σε αυτό δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι αγοράζοντας όλη την γκάμα της apple, είσαι τεχνολογικά άρτιος. Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις πράματα με συνδυασμούς. Αλλά έχει την αίγλη του. Δεν ζορίζεσαι να κάνεις οτιδήποτε, αλλά είμαι σαν να αιωρείσαι μέσα από αυτά που θες μα κάνεις.

Δες το iphone5, πρωτοπορησε πουθενα; Προβληματα εφερε, με την αλλαγη αναλογιας οθονης (16:9)
Δες τα Ios6/7, ειδες κατι που δεν το εχεις ξαναδει σε αλλες πλατφορμες;

Είδα καινοτομία. Στο φυσικό κομμάτι της συσκευής. Πόσο ελαφρύ είναι. Πόσο μικρό είναι. Δεν το λέω σε αντιπαράθεση με τα 5-ιντσα.
Τα τρία μικρόφωνα για άψογη ποιότητα ήχου σε φωνητική κλήση, αλλά και σε βίντεο-κλήση.
Και φυσικά η διαχείρηση της ενέργειας. 10ωρη χρήση με μία φόρτιση. Σε αυτό να προσέθεσε τα πάρα πολλά αξεσουάρ, που σου κάνουν τη ζωή εύκολη.

Να πω και τα αρνητικά: η αύξηση της οθόνης σε 4" βάζει τον αντίχειρά μου να κάνει γιόγκα. Και επίσης το πρόβλημα με τη βαφή, υπήρχε. Τουλάχιστον στις πρώτες παρτίδες. Νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτό τουλάχιστον.

Όσο για το iOS 5/6, είδα το Siri. Είναι beta, αλλά ανήκει σε ένα ευρύτερο όραμα. Και εγώ το χρησιμοποιώ. Να δεις που στην 7άρα, μπορεί και διαβάζει και τα ελληνικά ονόματα. Wow ε;
Και όμως εμένα θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα.
Χάρτες; Τους δίνω εύσημα επιτυχίας μετά την αποτυχία. Είναι απόλαυση η πλοήγηση. Θα έλεγα ότι λείπει το offline mode, αλλά δεν νοείται πλέον smartphone χωρίς data. Και αν το χρειάζεσαι καθημερινά, πας σε third party apps.

Το android απο την αλλη, βλετιωνεται, απο ICS και πανω κανει μονο θετικα βηματα.
Aν δεις το changelog, θα δεις ουσιαστικες βελτιωσεις παντου.

Δε διαφωνώ με τα άλματα που κάνει το android. Είναι ανοιχτό και συμβάλλει ο καθένας. Έτσι το φαντάζομαι.
Και το iOS 7 φέρνει πολλά νέα πράματα.
Θεωρώ λόγο αναβάθμισης το anti-theft σύστημα. Δε θέλω κανένας τυχάρπαστος τζαμπατζής να βρει τη συσκευή και να την πουλήσει. Θέλω να μείνω με την ικανοποίηση ότι του είναι εντελώς άχρηστη πέρα από ανταλλακτικά. Και σκέψου ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα το πάρει και το iPhone 4. Όχι κουτσουρεμένα πράματα.

Όλα όσα δείξανε για το iOS 7 και τα βροντοφωνάξανε, ήταν για να δείξουν ένα λίγο πιο "ανοιχτό" πρόσωπο. Ήταν οι κράχτες που θέλανε να δούνε πολλοί.
Δε λέω ότι θα πάρει φόρα και θα γίνει ανοιχτό μαντρί, αλλά ότι θα ενσωματώσει με αργό και σταθερό ρυθμό τις απαιτήσεις τις εποχής. Και όλα αυτά σε ένα ενοποιημένο περιβάλλον.

Α μη ξεχάσω και το άλλο. Ας μασησω και αυτήν την καραμέλα.
Η ίδια η google προσφέρει τις καλύτερες υλοποιήσεις των εφαρμογών της σε iOS. Τυχαίο;
Οπότε δε χρειάζεται να μιλάμε για επιλογές, γιατί μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Apple και σε Google Services.

Επιπλέον
Κάτσε με την 7άρα, να μπει το bing ως default search engine στο Siri, και να δούμε πόσο θα επηρεάσει το τζίρο της google. Θα αρχίσει να φυλάει τα κέρδη της.
Ήδη από όσο ξέρω το file management στο android έχει μεταμορφωθεί σε Media File Management. Κλειδώνει; Χαζοποιείται; Ή μήπως είναι πιο απλό για τον μέσο χρήστη που δεν ξέρει που εγκαθιστά το κάθε πρόγραμμα στα windows εδώ και 10 χρόνια;

Δεν είναι όλοι mid-to-power-users σαν εμάς...

Ελπίζω να εξελίσσεται σε υγιή συζήτηση. Όπου κάνω λάθος από έλλειψη γνώσεων, διορθώστε με.

#1213   stefano23

stefano23

iPH Enthousiast

• 520 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2013 - 10:54

Πολυ ωραια τοποθετηση, τα ειπες ολα σε μια παραγραφο... απλα να τονισω για την google οτι εννοειται πως συνεργαζεται με τις υπηρεσιες της με το ios, την νοιαζουν τα κερδη, οχι πιο λογισμικο την εχει μεγαλυτερη...
Επισης, μην περιμενετε να γινει ποτε open source το ios, απλουστατα γιατι αυτη ειναι η φιλοσοφια της apple... δεν μπορει κανενας να την κατηγορησει γι αυτο... οποιος θελει ακολουθει την λογικη της, οποιος δεν θελει καταφευγει αλλου..

#1214   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2579 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2013 - 11:26

Πολυ ωραια τοποθετηση, τα ειπες ολα σε μια παραγραφο... απλα να τονισω για την google οτι εννοειται πως συνεργαζεται με τις υπηρεσιες της με το ios, την νοιαζουν τα κερδη, οχι πιο λογισμικο την εχει μεγαλυτερη...
Επισης, μην περιμενετε να γινει ποτε open source το ios, απλουστατα γιατι αυτη ειναι η φιλοσοφια της apple... δεν μπορει κανενας να την κατηγορησει γι αυτο... οποιος θελει ακολουθει την λογικη της, οποιος δεν θελει καταφευγει αλλου..

συμφωνω και οι ιδιοι οι χρηστες δεν θελουν open source, καλο ειναι να υπαρχει μια εταιρια με open και μια με close ετσι δεν υπαρχει και μονοπωλειο!

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

#1215   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 05/07/2013 - 11:42

Η Apple "πολεμάει" σε δυο μεγάλα μέτωπα.
Apple vs Google (software & services) και πλέον
Apple vs Samsung (hardware)
Ας πούμε ότι είναι οι δυο μεγάλες μάχες.

Υπάρχουν όμως και άλλες όπου βλέπεις το Dropbox, Spotify & Pandora (δε θυμάμαι με ποιο μοιάζει το iTunes Radio), Amazon Music, Films & Books, 1Password (τώρα με τις νέες αναβαθμίσμεις) να παλεύουν να διατηρήσουν πρωτιές, όλοι τους.
Ακόμα και η Visa, η MasterCard και το PayPal ζορίζονται σιγά σιγά. Σου λέει ότι με μισό δις ενεργοποιημένους λογαριασμούς, τα 250.000.000 δε θα έχουν στοιχεία συναλλαγής ενημερωμένα με το Apple ID? ένα ΝΤΟΥ να κάνει σε αυτή την κατεύθυνση, και θα αρχίσουν οι οικονομολόγοι τα flame wars κατά Apple στον Economist. Και μήπως το PassBook είναι η πρώτη σχολική ώρα για το πως χρησιμοποιούμε απλά τα κουπόνια από το πορτοφόλι μέσα από τη συσκευή μας; Όλα σιγά σιγά γίνονται.

Όταν λοιπόν μία εταιρία τα πάει τόσο καλά σε όλο αυτόν τον ανταγωνισμό και σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τομείς, λες ότι έχει μεγάλα σχέδια. Άραγε αραδιάζει υπηρεσίες και συστήματα χωρίς απότερη σκέψη; Χωρίς να αλληλοσυνδέεται το ένα με το άλλο;

Όσο για την Google, όλοι πλέον ξέρουμε ότι τα έσοδά της ειναι κατά κύριο λόγο από διαφημίσεις. Ελπίζω στη Motorola Mobility για κάτι πιο ενοποιημένο. Το chrome-pixel-book και η "μπαλίτσα"-Google-Home δεν έχουν/είχαν την αναμενόμενη επιτυχία.
Η Samsung δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη για το μέλλον. Απλά δίνει απλόχερα, αλλά πλέον και σωστά υλοποιημένο Hardware/Software. Ξέρετε: εννοώ αυτό το Out-Of-The-Box Experience. Όταν φτιάξει και το φινίρισμα, θα προσθέσω το "καλαίσθητα" στην τελευταία πρόταση. Από τηλεοράσεις και ψυγεία, δε το συζητώ ότι είναι WOW! Αλλά είναι ακόμα "ξεκομμένα" προϊόντα.

Για να μη ξεφεύγουμε και πολύ, αυτοί οι λόγοι είναι που με κρατάνε στην Apple και στο iPhone 5. Υπάρχουν περιορισμοί και ασυμβατότητες, αλλά υπάρχουν και πολλά workarounds για να διευκολυνθείς. Και όσο πιο γρήγορα επενδύεις σε όλο το σύστημα, τόσο πιο απλή γίνεται η καθημερινότητά σου

Τελευταία επεξεργασία από: iAthanasios, 05/07/2013 - 11:45

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 22