Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 15 ψήφοι

iPhone X - Διαθεσιμότητα / Παραγγελία / Παραλαβή

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
4213 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#2491   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:15

Έλεος κύριοι !!! Σοβαρά πιστεύετε οτι δεν βρίσκετε το καινούριο iPhone επειδή υπάρχει τεχνητά χαμηλή προσφορά και όχι επειδή η ζήτηση ειναι αυτή την περίοδο στο peak της, στο υψηλότερο επίπεδο απο όλη τη χρόνια μέχρι το επόμενο iPhone ?? Έλεος !

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2492   Dkoukou

Dkoukou

iPH Contributor

• 991 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:21

Έλεος κύριοι !!! Σοβαρά πιστεύετε οτι δεν βρίσκετε το καινούριο iPhone επειδή υπάρχει τεχνητά χαμηλή προσφορά και όχι επειδή η ζήτηση ειναι αυτή την περίοδο στο peak της, στο υψηλότερο επίπεδο απο όλη τη χρόνια μέχρι το επόμενο iPhone ?? Έλεος !

Εσεις αγαπητε σοβαρα πιστευετε οτι μια εταιρεια μεγεθους Apple δεν το γνωριζει αυτο περι αυξημενης ζητησης κατα το λανσαρισμα ωστε να στοκαρει επαρκες αποθεμα συσκευων συμφωνα με τις (προ)παραγγελιες;

Και αυτο δεν εχει καμια σχεση με το αν θα αγορασω/αγορασα τη συγκεκριμενη συσκευη.

#2493   panosxxx

panosxxx

iPH Member

• 333 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:26

Συζήτηση κάνουμε, δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου ! Αν εσύ πιστεύεις οτι η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου , είναι ανίκανη να προβλέψει τη ζήτηση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ τέτοια εποχή, ώστε να φροντίσει να έχει στοκ να την καλύψει και να μη συμβαίνουν σε κάθε λανσάρισμα προβλήματα μεγάλης έλλειψης, ευχαρίστως να ακούσουμε τα επιχειρήματα σου.

Τελευταία επεξεργασία από: panosxxx, 14/11/2017 - 22:28

#2494   ChrisDs

ChrisDs

iPH Contributor

• 941 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:30

Προφανως και ειναι τεχνητη η ελλειψη. Η Apple ορισε την επισημη ημερομηνια διαθεσης της συσκευης, δεν εβαλε κανεις το πιστολι στον κροταφο του Cook. Ειναι δυνατον να ανακοινωσαν 3 Νοεμβριου διαθεσιμοτητα στο Keynote (μερικες εβδομαδες πριν) και να μη γνωριζαν ποσες συσκευες εχουν παραξει ηδη και ποσες ακομα μπορουν να παραξουν εβδομαδιαια και τι αποστολες θα ζητηθουν ανα ηπειρο/χωρα; Και μιλαμε για την Apple που στο θεμα logistics ειναι μανουλα...

Τεχνητή έλλειψη το ξαναγράφω είναι άλλη ιστορία. Τεχνητή έλλειψη δεν έχεις όταν σε μία μέρα μετά το launch day υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες συσκευές στην μεγαλύτερη αγορά με 2-3 deliveries ημερησίως στο κάθε Apple Store. Μην μπερδεύετε το τι γίνεται Ελλάδα που είμαστε κουκίδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες αγορές με το γεγονός ότι οι μεγάλες χώρες εξυπηρετούνται σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς από την δευτερη μέρα μετά το launch. Για να γίνει αυτό βεβαίως θα ρίξουν αγορές που είναι δευτερευουσες. Άλλο λοιπόν δεν φτάνουν οι συσκευές ή δεν στέλνουν εδω μεγάλο shipment και άλλο τεχνητή έλλειψη.

Επίσης δεν φταίει η Apple αν τα τζιμάνια στην Ελλάδα τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και που ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν στα χέρια τους με τις λίστες ενδιαφέροντος ποιες χωρητικότητες και χρώματα θα κινηθούν περισσότερο πηγαίνουν και παραγγέλνουν στο τέλος ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Είμαστε μικρή αγορά και μικρή μερίδα συγκριτικά με το android. Οπότε το ένα έρχεται και κουμπώνει στο άλλο. Συσκευές που θα προορίζοταν για εδώ εννοείται ότι θα σταλούν σε μεγάλες αγορές γιατί προηγούνται να καλυφθούν.

Τελευταία επεξεργασία από: ChrisDs, 14/11/2017 - 22:33

#2495   Dkoukou

Dkoukou

iPH Contributor

• 991 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:35

Ωραια λοιπον, ας την πουμε "ελεγχομενη" διαθεσιμοτητα (προφανως μιλαω για μεγαλες αγορες και οχι την Ελλαδα) απο τη στιγμη που στο αμερικα ψιλοεβρισκες καποια κομματια για walk-in (θεμα prestige για εμενα να υπηρχαν κομματια εκει, αλλοιμονο αν δεν ειχαν κουτια στα επισημα καταστηματα τους) αλλα η online αναμονη εκτοξευτηκε στις 3+ εβδομαδες σταθερα απο το λανσαρισμα.

#2496   panosxxx

panosxxx

iPH Member

• 333 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:38

Τεχνητή έλλειψη το ξαναγράφω είναι άλλη ιστορία. Τεχνητή έλλειψη δεν έχεις όταν σε μία μέρα μετά το launch day υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες συσκευές στην μεγαλύτερη αγορά με 2-3 deliveries ημερησίως στο κάθε Apple Store. Μην μπερδεύετε το τι γίνεται Ελλάδα που είμαστε κουκίδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες αγορές με το γεγονός ότι οι μεγάλες χώρες εξυπηρετούνται σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς από την δευτερη μέρα μετά το launch. Για να γίνει αυτό βεβαίως θα ρίξουν αγορές που είναι δευτερευουσες. Άλλο λοιπόν δεν φτάνουν οι συσκευές ή δεν στέλνουν εδω μεγάλο shipment και άλλο τεχνητή έλλειψη.

Επίσης δεν φταίει η Apple αν τα τζιμάνια στην Ελλάδα τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και που ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν στα χέρια τους με τις λίστες ενδιαφέροντος ποιες χωρητικότητες και χρώματα θα κινηθούν περισσότερο πηγαίνουν και παραγγέλνουν στο τέλος ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Chris μου πολύ λογικά όσα λές και ξέρεις ότι συνήθως συμφωνούμε. Αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ, όταν οι άλλοι έξω μπήκαν μια ωρα μετα την έναρξη των προπαραγγελιών και τους έδωσαν ημερομηνία 5-6 weeks, δηλαδή Δεκέμβρη και μετα απο 10 μέρες έχουν αυτοί οι ίδιοι δεί το χρονο να μειώνεται στο μισό, δηλαδή 2-3 weeks, δεν είναι τεχνητή έλλειψη αυτό ? Αρχικά και μέχρι να αυξηθεί η μετοχή τουλάχιστον, δεν μιλάω για τώρα πλέον. Γιατί αν μου πείς αυξησαν ξαφνικά την παραγωγή, δεν το ήξεραν αυτό τη μέρα της προπαραγγελίας ? Τι έγινε, ξαφνικά ανακάλυψαν χιλιάδες κομμάτια ξεχασμένα σε μια γωνία ? Εξηγησε το μου αυτό σε παρακαλώ.

#2497   ChrisDs

ChrisDs

iPH Contributor

• 941 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 22:57

Chris μου πολύ λογικά όσα λές και ξέρεις ότι συνήθως συμφωνούμε. Αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ, όταν οι άλλοι έξω μπήκαν μια ωρα μετα την έναρξη των προπαραγγελιών και τους έδωσαν ημερομηνία 5-6 weeks, δηλαδή Δεκέμβρη και μετα απο 10 μέρες έχουν αυτοί οι ίδιοι δεί το χρονο να μειώνεται στο μισό, δηλαδή 2-3 weeks, δεν είναι τεχνητή έλλειψη αυτό ? Αρχικά και μέχρι να αυξηθεί η μετοχή τουλάχιστον, δεν μιλάω για τώρα πλέον. Γιατί αν μου πείς αυξησαν ξαφνικά την παραγωγή, δεν το ήξεραν αυτό τη μέρα της προπαραγγελίας ? Τι έγινε, ξαφνικά ανακάλυψαν χιλιάδες κομμάτια ξεχασμένα σε μια γωνία ? Εξηγησε το μου αυτό σε παρακαλώ.

Αν ήταν τεχνητη έλλειψη και ήθελε να κάνει ντόρο δεν θα άφηνε μέσα σε 10 μέρες να μειωθεί ο χρόνος στο μισό και βέβαια δεν θα έστελνε 2-3 deliveries καθημερινά στα Apple stores, θα έστελνε ένα και θα άφηνε απ'εξω να γίνεται πανηγύρι για κανα μήνα. Αυτό βέβαια θα συνέφερε αγορές όπως την δική μας γιατί θα ερχόντουσαν και παραπάνω κομματια εδώ. Και μην ξεχνάμε και πόσοι από αυτούς που έκαναν προπαραγγελία τις ακύρωσαν γιατί πήγαν και αγόρασαν επι τόπου από τα καταστήματα. Οπότε λογικό σε 10 μέρες να μειωθεί τόσο ο χρόνος.

Όταν κάνεις launch σε ένα κύμα τόσες χώρες ακόμα και η Apple να είσαι δεν προλαβαίνεις. Κάπου θα δοθεί προτεραιότητα. Τώρα το αν θα έπρεπε να προνοήσει καμία αντίρρηση σε αυτό. Στα logistics μπορεί να θεωρείται top ο μάγειρας αλλά τα τελευταία χρόνια η Apple δεν δουλεύει "ρολόι" σαν εταιρεία, νομίζω ότι όλοι μας λίγο πολύ το βλέπουμε αυτό. 

O μάγειρας ήθελε φουσκωμένα νούμερα για το report γιατί προφανώς το 8 δεν πούλαγε όσα περίμενε. Oπότε για να μην χάσει και τα μπόνους αλλά και για να μην φάει και κράξιμο από τους μετόχους προκάλεσε πανικό με τις φήμες που άφησε να βγουν προς τα έξω. Και βεβαίως το κόλπο έπιασε κανονικότατα.

Τώρα για Ελλάδα τι να λέμε τι να ψάχνουμε με τους ερασιτέχνες που έχουμε μπλέξει. Υπομονή.

#2498   sofnik69

sofnik69

iPH Enthousiast

• 592 μηνύματα
  • Twitter:@sofnik1
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:15

Από αλλου το περίμενα από αλλου ήρθε!! Σαββατο που μας πέρασε είπα να κάνω τηλ. στον κωτσοβολο και να ρωτήσω αν έχουν διαθέσιμα κομμάτια! Μια πολύ ευγενέστατη κυρια μου λέει  πως θα το κοιτάξει και θα με καλέσει πίσω! Α καλα λέω από μεσα μου.....μετα από 3 ώρες χτυπάει το τηλ. ήταν η κυρια αυτή και μου λέει πως μου βρήκε μια συσκευή και πως θα την παραλάβω Τρίτη (σήμερα δηλ.) Και έτσι έγινε,απο σήμερα λοιπόν και εγώ κάτοχος 64 silver! Το 7 + το έδωσα στη γυναικα! Το κινητό απλα πετάει ! Από αύριο αρχίζουν οι ακυρώσεις από τα υπόλοιπα μαγαζια,που από ότι βλέπω με είχαν ξεχάσει τελείως !Αυτά από εμενα, καλο σας βραδυ!

#2499   Eyezman

Eyezman

iPH newbie

• 14 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:17

Παντως το istocknow δείχνει έλλειψη σχεδόν παντού στις 32 χώρες που εξετάζει. Διαβάζω άρθρα και βλεπω οτι 3-4 βδομαδες η αναμονή βασισμένη σε εκτιμήσεις απο στατιστικές. Άρα προσθέστε ενα μήνα στην ημερομηνία προπαραγγελίας σας. Τα λέμε 27 Νοέμβρη . Υπομονή όπως όλος ο πλανήτης .

#2500   Boupas

Boupas

iPH newbie

• 88 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:18

Είμαστε οι Έλληνες λιγο της θεωρίας συνωμοσίας. Η Apple πράγματι αντιμετώπισε προβλήματα στην παραγωγή με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τόσο το release date, όσο και τις διαθέσιμες συσκευές. Ενδεχομένως τα προβλήματα στην παραγωγή να λύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και για το λόγο αυτό να μειώθηκε ο χρόνος παράδοσης. Παραθέτω και ένα διαφωτιστικό link :
https://www.theverge...apple-assembler

Sent from my iPhone using Tapatalk

#2501   Filipp6

Filipp6

iPH newbie

• 98 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:27

Από αλλου το περίμενα από αλλου ήρθε!! Σαββατο που μας πέρασε είπα να κάνω τηλ. στον κωτσοβολο και να ρωτήσω αν έχουν διαθέσιμα κομμάτια! Μια πολύ ευγενέστατη κυρια μου λέει  πως θα το κοιτάξει και θα με καλέσει πίσω! Α καλα λέω από μεσα μου.....μετα από 3 ώρες χτυπάει το τηλ. ήταν η κυρια αυτή και μου λέει πως μου βρήκε μια συσκευή και πως θα την παραλάβω Τρίτη (σήμερα δηλ.) Και έτσι έγινε,απο σήμερα λοιπόν και εγώ κάτοχος 64 silver! Το 7 + το έδωσα στη γυναικα! Το κινητό απλα πετάει ! Από αύριο αρχίζουν οι ακυρώσεις από τα υπόλοιπα μαγαζια,που από ότι βλέπω με είχαν ξεχάσει τελείως !Αυτά από εμενα, καλο σας βραδυ!

Καταρχήν χαίρομαι που βρηκες συσκευή και να το χαρείς
Ηθελα sg αλλα επειδη δε βρίσκω ισως πάρω silver
Θάβω ηθελα να μου πεις ποσο ανθεκτικό ειναι το stainless steel σε γρατσουνιές γιατι ειναι το μονο που με προβληματίζει

#2502   sofnik69

sofnik69

iPH Enthousiast

• 592 μηνύματα
  • Twitter:@sofnik1
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:35

Θάβω ηθελα να μου πεις ποσο ανθεκτικό ειναι το stainless steel σε γρατσουνιές γιατι ειναι το μονο που με προβληματίζει

νομίζω  στο sg θα είναι ποιο έντονες οι γρατζουνιές και δεν θα φεύγουν με ένα γυάλισμα ! 

#2503   Dkoukou

Dkoukou

iPH Contributor

• 991 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:39

Κανεις δεν θελει να διαπιστωσει στο δικο του Χ ποσο ευκολα γρατσουνιεται το σασι, αλλα σημερα που ημουν κοτε Πανεπιστημιου για πληρωμη και τσεκαρα το εκθεσιακο (που φυσικα το πασπατευουνε πολλοι και ειναι γυμνο) ειχε πολλες ψιλες γρατσουνιες περιμετρικα. Δεν ηταν χαλια αλλα σιγουρα σε κανενα μηνα θα εχει αρχισει να φαινεται εντονα πιστευω.

edit: Το silver εχουν ως εκθεσιακο. 

Τελευταία επεξεργασία από: Dkoukou, 14/11/2017 - 23:40

#2504   panosxxx

panosxxx

iPH Member

• 333 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:52

Οποιοδήποτε iphone είναι γυμνό θα κάνει μικρές γρατζουνιές και στο πλάι και πίσω. Είτε μέσα στην τσέπη, είτε στο τραπέζι, ειτε στο γραφείο, δεν πρόκειται να τις αποφύγεις, Νόμος. Πάρε αυτό που σου αρέσει και αν έχεις τέτοιο άγχος για τις γρατζουνιές, βάλτου μια διαφανη θήκη και καθάρισες. Κι εγώ πάντα τα είχα γυμνά, αλλά με τέτοιο κόστος δεν πρόκειται να το ρισκάρω. Είναι συσκευή που χρησιμοποιούμε όλοι κατα κόρον και παντού κάθε μέρα, απο όποιο υλικό και να ήταν, χωρίς θήκη θα έχει φθορά, τζάμπα αγχώνεσαι τόσο. :)

Τελευταία επεξεργασία από: panosxxx, 14/11/2017 - 23:54

#2505   panosxxx

panosxxx

iPH Member

• 333 μηνύματα

Δημοσίευση 14/11/2017 - 23:58

Meanwhile, στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, εκτός του δικού μας στρουμφοχωριού...

https://www.macrumor...improve-europe/

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 6