ίσως είναι offtopic , αλλά γινεται να βάλω περισσότερες επιλογές όταν κάνουμε swipe down απο την μεριά της μπαταριας και βγαζει το airplane mode Κλπ κλπ?
Ρυθμισεις->Κεντρο ελεγχου
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους που γιορταζουν
Δημοσίευση 06/12/2020 - 17:15
ίσως είναι offtopic , αλλά γινεται να βάλω περισσότερες επιλογές όταν κάνουμε swipe down απο την μεριά της μπαταριας και βγαζει το airplane mode Κλπ κλπ?
Ρυθμισεις->Κεντρο ελεγχου
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους που γιορταζουν
Δημοσίευση 06/12/2020 - 18:23
Δημοσίευση 06/12/2020 - 18:38
Νίκο καταρχήν χρόνια σου πολλά! Τα καλύτερα εύχομαι, με υγεία!Είναι η μοναδική φορά στα τόσα χρόνια που αλλάζω iPh (απο εποχής τιτανοτεράστιου και αγαπημένου 3GS), που έχω ξενερώσει τόσο πολύ με νέα Day 1 συσκευή.
Το ξεθωριασμένο γκρί και τις μωβ γραμμές στο Scrolling θα μπορούσα τα αφήσω στην άκρη μιας και όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές πιο πίσω, θελεί ειδικές συνθήκες για να μπορέσει κανείς να κάνει σωστή αναπαραγωγή και να το διακρίνει. Όπως επίσης οτι δε ξέρουμε επίσημα ακόμα με τι έχουμε να κάνουμε (SW ή HW), έχοντας περάσει ένας μήνας.
Πάει στην άκρη, λες θα περιμένω. Το αποκορύφωμα όμως ήταν με το Auto Focus που το θύμισε κάποιος χθές.
Για εμάς που ασχολούμαστε και με τις Macro λήψεις τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Και είναι ακόμα πιο τραγικά αν κάνεις σύγκριση με το περσινό 11 Pro Max ή ακόμα και με παλαιότερες συσκευές.
Κάμερα που προσπαθεί και κάνει συνεχόμενα Auto Focus μένοντας στο τέλος ένα θαμπό πράγμα.
Για να προλάβω αυτούς που θα πουν, "σιγά μωρέ είναι η κάμερα τέτοια και τι έγινε", ας βάλουν εγγραφή βίντεο και να 'χεις μόνιμα το Auto Focus να βαράει Tilt.
- Θετικό, πως κάποιοι έχουν δει κάποια διαφορά με τη 14.2, το πρόβλημα όμως δεν έχει εξαλειφθεί 100% και συνεχίζει να υπάρχει.
- Περίεργο, όταν ίδια μοντέλα (12 Pro) συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά υπο τις ίδιες συνθήκες.
Περι κιτρινίσματος οθόνης, σίγουρα πιο θερμή απο το περσινό και το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν το δείς συγκριτικά με κάποια άλλη.
Φέτος έχουν σκάσει πρόβληματα με το κιλό που δεν υπήρχαν σε τέτοιο βαθμό άλλες χρονιές, που αναπολώ το 11.
Φταίνε οι διαφορετικές συσκευές μεταξύ τους (4 φέτος)? Μπορεί.
Φταίνε οι διαφορετικοί κατασκευαστές που έχουν μπει σε οθόνες και κάμερες (Sammy, LG, Sony)? Μπορεί.
Όλα είναι θέμα αντίληψης. Για κάποιους όλα αυτά είναι "φυσιολογικά", "και τι έγινε σιγά", για μένα προσωπικά είναι μια ξενερουά κατάσταση, που περιμένω όταν και σκάω(με) 1300€+ να είναι όλα τέλεια όπως θα 'πρεπε.
Και μιλάμε για συσκευές που φέτος το ατού και αυτό που πολυ διαφημιζόταν ήταν οι κάμερες.
* Σορρυ για το μεγάλο πόστ.
Τελευταία επεξεργασία από: soniasim, 06/12/2020 - 18:40
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:06
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:07
Νίκο καταρχήν χρόνια σου πολλά! Τα καλύτερα εύχομαι, με υγεία!
Όσον αφορά το θέμα του focus, επειδή με απασχολεί τρομερά και το είχα θίξει κι εγώ αρκετά πιο πίσω, είναι όντως τόσο τραγικό έτσι; Στο 12 Pro υποτίθεται διόρθωσαν το πρόβλημα με το τελευταίο update, αλλά στο απλό Pro δεν έχει αλλάξει ο φακός όπως έχει αλλάξει στο Max. Στο Max το πρόβλημα προκύπτει επειδή έχει αυξηθεί το minimum distance focus στο νέο φακό. Θεωρώ πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ που δε το έθιξε κανείς από τους reviewers, ούτε καν όσοι θεωρούνται pro στο κομμάτι φωτογραφία.
Προσωπικά, έχω κατοικίδιο με δικό του λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος είναι πολύ popular και φυσικά, το τραβάω συνέχεια (αλλά συνέχεια) βίντεο, ενώ κινείται.
Το αναφέρω επειδή σε καμία περίπτωση δε μπορώ να κάνω έκπτωση ειδικά στο κομμάτι βίντεο. Εννοείται ότι με ενδιαφέρουν τρομερά και οι macro λήψεις, καθώς τραβάω λουλούδια, έντομα κλπ (είχα βάλει και μια φωτό στο σχετικό post που ανέφερα το πρόβλημα) αλλά τέλος πάντων, πες ότι τέτοιες φωτό τραβάω 5-10 το μήνα, το κατοικίδιο όμως το τραβάω όλη μέρα βίντεο.
Σκεφτόμουν να σε ρωτήσω, επειδή έχω κι εγώ OCD όπως εσύ, αν έχεις μετανιώσει καθόλου την αγορά και με πρόλαβες...
Πλέον αρχίζω σταδιακά να αναθεωρώ την αγορά εξ´ολοκλήρου και δεν σκέφτομαι μόνο προσωρινή αναβολή...
Απλά με έχει στεναχωρήσει τρομερά το γεγονός ότι φέτος είναι το καινούριο χρώμα ΤΟΠ και ήταν η πρώτη φορά που είχα αποφασίσει να φύγω από το γκρι. Αμφιβάλλω ότι του χρόνου θα βγάλουν κάτι τόσο πετυχημένο, μιας κι έχουν καλύψει τα δύο muted χρώματα που μου αρέσουν (μπλε-πράσινο).
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!
Μόνο υγεία σε όλους. Τα υπόλοιπα είναι μακακίες μπροστά σε αυτό.
Είναι πολύ άσχημο το θέμα του Auto Focus δυστυχώς. Να κάθεσαι τώρα σε βίντεο να προσπαθείς να νετάρεις. Ας είναι καλά ο φίλος πιο πίσω που μας το θύμισε..
Δεν είχα δώσει βάση (για την ακρίβεια το 'χα ξεχάσει) και δεν είχα ασχοληθεί μέχρι χθές. Τραγικό στη καλύτερη.
Υποτίθεται πως διορθώθηκε κάπως με τη 14.2 αλλά συνεχίζει να υπάρχει.
Ίσως αυτό να το κάνει θετικό πως μπορεί να διορθωθεί με Update και τελικά να μιλάμε για SW.
Το 7S 8 Plus της κοπέλας μου δεν έχει τέτοιο θέμα. Το βλέπω τόση ώρα και ζηλεύω. Εκεί φτάσαμε.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για όλο αυτό, άλλοι θεωρούν πως παίζει ρόλο το LiDAR, άλλοι για τον μεγαλύτερο σένσορα.
Κάπως θετικό το συγκεκριμένο Post πως είναι -και γι' αυτό- ενημέροι..
Πλέον αν με ρώταγες θα σου έλεγα αυτό ακριβώς. Περίμενε και βλέπεις πως θα πάει η όλη κατάσταση.
Απλά όπως είπα και πιο πάνω είναι μια άκρως ξενερουά κατάσταση, που αποδεικνύει πόσο γ@ματο ήταν και είναι το 2020.
Ίδωμεν.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:16
Χρόνια μας πολλά συνονομε, αυτό με το auto focus εινσι σε όλα τα 12 ή μόνο στα max?Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!
Είναι πολύ άσχημο το θέμα του Auto Focus δυστυχώς. Να κάθεσαι τώρα σε βίντεο να προσπαθείς να νετάρεις. Ας είναι καλά ο φίλος πιο πίσω που μας το θύμισε..
Δεν είχα δώσει βάση (για την ακρίβεια το 'χα ξεχάσει) και δεν είχα ασχοληθεί μέχρι χθές. Τραγικό στη καλύτερη.
Ίσως αυτό να το κάνει θετικό πως μπορεί να διορθωθεί με Update και τελικά να μιλάμε για SW.
Το7S8 Plus της κοπέλας μου δεν έχει τέτοιο θέμα. Το βλέπω τόση ώρα και ζηλεύω. Εκεί φτάσαμε.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για όλο αυτό, άλλοι θεωρούν πως παίζει ρόλο το LiDAR, άλλοι για τον μεγαλύτερο σένσορα.
Πλέον αν με ρώταγες θα σου έλεγα αυτό ακριβώς. Περίμενε και βλέπεις πως θα πάει η όλη κατάσταση.
Απλά όπως είπα και πιο πάνω είναι μια άκρως ξενερουά κατάσταση, που αποδεικνύει πόσο γ@ματο ήταν και είναι το 2020.
Ίδωμεν.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:17
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!
Το7S8 Plus της κοπέλας μου δεν έχει τέτοιο θέμα. Το βλέπω τόση ώρα και ζηλεύω. Εκεί φτάσαμε.
Ίδωμεν.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:23
Χρόνια πολλά Νίκο, ό,τι κάνει τη ψυχή σου να γελά να το έχεις!
Και να συνεχίσεις να μας βοηθάς όλους εδώ μέσα με τον τρόπο σου!
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:26
Η υγεία είναι όντως το πιο σημαντικό και καλό θα είναι να το θυμόμαστε πού και πού, γιατί τείνουμε να το ξεχνάμε όταν είμαστε καλά... Ας έχουμε υγεία και όλα τα άλλα λύνονται...Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!
Ίδωμεν.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:31
Αυτό είναι το απαράδεκτο -για εμένα είναι το πιο απαράδεκτο, ακόμα και από το πρόβλημα της οθόνης.
Ειδικά γιατί φέτος έριξαν πολύ βάρος στην κάμερα. Αυτό είναι το πραγματικό disaster και σίγουρα εκεί στο Αpple Park Cupertino μόνο καλά δεν περνάνε αυτή την περίοδο.
Υπερηφανεύονται για το environmental footprint και η συσκευή είναι γεμάτη πρόβληματα τελικά.
Κατά τα άλλα θέλουν να γίνουν και portless (ναι, εδώ γελάμε όλοι μαζί).
Δυστυχώς, όσο και αν με στεναχωρεί να το παραδεχθώ, η εταιρεία μέσα στη δίψα της για το design και τη δόξα, έχει γίνει ένας πανάκριβος κολοσσός που όμως έχει χάσει το status του στο τεχνικό κομμάτι και από τη βιασύνη για τα πολλά features & innovations, στο τέλος καταλήγει να πουλά ελαττωματικά προϊόντα (δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς: πληκτρολόγια laptop, μπαταρίες, airpods, κλπ) . Φέτος ειδικά, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η θέση της εταιρείας για τα προβλήματα στη σειρά iPhone 12 (που είναι και πολλά και σοβαρά). Θα φανεί από το τι θέση θα πάρει. Αν δηλαδή τα παραδεχτεί, τα διορθώσει / αποκαταστήσει πλήρως (δείχνοντας οτι στέκεται στο ύψος της σύγχρονης εταιρείας που υπερηφανεύεται οτι θέλει να είναι) ή αν θα μοσχογυαλίσει το πρόβλημα με αρκετή χρυσόσκονη και με κάποιες "επιδιορθώσεις" προσπαθήσει να λύσει όπως-όπως τα προβλήματα για να αποφύγει τις μαζικές αντικαταστάσεις / επιστροφές προϊόντων. Θέλω να πιστεύω οτι θα κάνει το πρώτο και οτι θα το σώσει ηρωικά.
Όπως έχω ξαναπεί προσωπικά δε με καίει καθόλου το πρόβλημα με την οθόνη γιατί το έχω ελάχιστα. Έχω υπομονή και θα το παρακολουθώ για όσο χρειάζεται και θα περιμένω να δω με ποιο τρόπο θα διορθωθεί (software, hardware, ή αντικατάσταση). Αν όμως τα υπόλοιπα δεν φτιαχτούν -κυρίως η κάμερα βασικά, μόλις μου τη βαρέσει το στέλνω πίσω για refund και πάμε για άλλα.
Δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν θα φτιαξουν το autofocus στο 12 max. Μολις το τσεκαρα το κανει και σε μενα, ειναι φουλ θολο οταν πας κοντα, ενω με 11 pro max δεν θολωνει! Ξεφτιλα!
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:36
Το πρόβλημα είναι πως αν τελικά πρόκειται για hardware, απ´όσο διάβαζα εδώ και σε ξένα forums, συνήθως περνάνε μήνες ή και χρόνια για να βγάλει η Apple πρόγραμμα αντικατάστασης ανταλλακτικών για ελαττωματικές συσκευές. Υπήρχε αλήθεια ποτέ κάποια περίπτωση που ξεκίνησαν εγκαίρως τις αντικαταστάσεις; Δεν έχω παρακολουθήσει...Χρόνια πολλά και απο εμένα .. από την μια ξενερα κ αναμονή.. κ άντε ξανά από την αρχή λίστα προτεραιότητας κτλ κτλ. Από την άλλη έχω και εμπιστοσύνη στην apple ότι όσοι το έχουν θα καλυφθούν αν είναι HW κ ότι αν είναι SW θα λυθεί σίγουρα ..
Απορώ όμως.. τοοοοοοσα reviews εξωτερικού και εσωτερικού ούτε εναααας δεν τα είδε όλα αυτά π απλοί χρήστες τα είδατε ; Ρε τι μάτι έχετε ; Πφφφφ μάρκετινγκ λέγεται & το πληρώνουμε σε όλα. Όπως μια ζωή όσα χρόνια διαβάζω μηχανοκίνητο τύπο πχ τα vag group έχουν μόνο αφηρημένα προβλήματα στην αίσθηση στο τιμόνι κ γενικόλογα (μην ξεκινήσουμε τώρα πόλεμο vag Japan κτλ. Νομίζω αντικειμενική κουβέντα κάνουμε ..)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:43
Χρόνια μας πολλά συνονομε, αυτό με το auto focus εινσι σε όλα τα 12 ή μόνο στα max?
Στο Max γίνεται το πανηγύρι..
Ανταποδίδω τις ευχές
Χρόνια πολλά και απο εμένα .. από την μια ξενερα κ αναμονή.. κ άντε ξανά από την αρχή λίστα προτεραιότητας κτλ κτλ. Από την άλλη έχω και εμπιστοσύνη στην apple ότι όσοι το έχουν θα καλυφθούν αν είναι HW κ ότι αν είναι SW θα λυθεί σίγουρα ..
Απορώ όμως.. τοοοοοοσα reviews εξωτερικού και εσωτερικού ούτε εναααας δεν τα είδε όλα αυτά π απλοί χρήστες τα είδατε ; Ρε τι μάτι έχετε ; Πφφφφ μάρκετινγκ λέγεται & το πληρώνουμε σε όλα. Όπως μια ζωή όσα χρόνια διαβάζω μηχανοκίνητο τύπο πχ τα vag group έχουν μόνο αφηρημένα προβλήματα στην αίσθηση στο τιμόνι κ γενικόλογα (μην ξεκινήσουμε τώρα πόλεμο vag Japan κτλ. Νομίζω αντικειμενική κουβέντα κάνουμε ..)
Να τος ο υπαίτιος που μας γέμισε απο χθες OCD λαμπάκια
Θέλω και 'γω να πιστεύω πως με τον Α ή Β τρόπο θα διορθωθεί όλο αυτό και δε θα περάσει στο "φυσιολογικό" που πασχίζουν μερικοί στο MacRumors να περάσουν.
Ένας μόνο YTuber τόλμησε να μιλήσει για το θέμα της οθόνης. Δεν έχω δει άλλον.
Ντροπή που δε χτυπάμε παλαμάκια για τα "Features".
Στα δικά μου μάτια η μπάλα δε χάθηκε φέτος.
Η μπάλα χάθηκε όταν η Apple αποφάσισε να βγάλει διαφορετικές συσκευές με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Μη ξεχνάμε πως φέτος μέχρι και τα Pro διαφέρουν μεταξύ τους.
Φέτος λοιπόν ήταν το αποκορύφωμα με 4 διαφορευικές συσκευές και διαφορετικούς προμηθευτές για οθόνες/κάμερες.
Χρόνια πολλά Νίκο, ό,τι κάνει τη ψυχή σου να γελά να το έχεις!
Και να συνεχίσεις να μας βοηθάς όλους εδώ μέσα με τον τρόπο σου!
Σ'ευχαριστώ!
Η υγεία είναι όντως το πιο σημαντικό και καλό θα είναι να το θυμόμαστε πού και πού, γιατί τείνουμε να το ξεχνάμε όταν είμαστε καλά... Ας έχουμε υγεία και όλα τα άλλα λύνονται...
Όσον αφορά το πρόβλημα, εξίσου πιθανό να είναι θέμα κακού συστήματος μηχανής, αργού φακού, ή ακόμα και συνδυασμός των δύο...
Τέτοια θέματα έχουν κατά καιρούς ακόμα και επαγγελματικές μηχανές και φακοί, το πρόβλημα διορθώνεται κάπως με firmware update, αλλά δε διορθώνεται ποτέ εξ´ολοκλήρου...
Πραγματικά φέτος, τι φάση; Και ποιος μας εγγυάται ότι το 2021 θα είναι καλύτερο; Πλέον απλά περιμένω να δω τι άλλο θα ζήσουμε!
Υπάρχει ένα Post στο MacRumors, με 2 12 Pro που συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
Αυτό είναι που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, όπως και το γεγονός πως είδε κόσμος σχετική διαφορά με τη 14.2.
Αν τελικά είναι θέμα των φακών για τις "καλύτερες κάμερες σε τηλ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" θα γελάσουμε πολύ.
Κάτσε.. Έχουμε ακόμα περίπου 3 βδομάδες για το 2020..
Το '21 βαλτε τη φαντασία σας και πάλι έξω θα πέσετε.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 19:48
Για όσους αναρωτιούνται, επειδή ξαναήρθε στην επιφάνεια το θέμα του φακού, δείτε συγκριτικές φωτογραφίες από το λινκ που βρίσκεται στην παράθεση.Καλημέρα σας! Ελπίζω όσοι έχουν αγοράσει να έχουν καταευχαριστηθεί το νέο gadgetακι!
Σε αυτό το λινκ έχει ωραίες φωτογραφίες, που δείχνουν πώς επηρεάζει η αύξηση μεγέθους του σένσορα τις πολύ κοντινές λήψεις!
https://www.reddit.c...utm_name=iossmf
Πιστεύετε ότι αυτό (αν και είναι περιορισμός του hardware) θα μπορούσε ίσως να ρυθμιστεί μέσω software, όπως γράφει ο χρήστης ότι έκανε η Samsung;
Ή μήπως στην επόμενη γενιά προσθέσουν ένα 4ο macro φακό για να συμπληρωθεί το καρέ και να έχουν κίνητρο οι χρήστες 12 Pro Max να αναβαθμίσουν;
Η αλήθεια είναι πως δεν τραβάω τόσο συχνά macro φωτογραφίες, ώστε να με σταματήσει από την αγορά, αλλά η δυνατότητα ήταν ευπρόσδεκτη και φυσικά, όποτε τραβούσα macro Raw λήψεις, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, όπως εδώ για παράδειγμα...
Δημοσίευση 06/12/2020 - 20:05
Τα όποια προβλήματα, σκάνε πάντα (όλως τυχαίως) μετά το λανσάρισμα ενός προϊόντος. Έχετε ακούσει ποτέ πριν λανσαριστεί κάτι, να ακουστεί οτι είναι προβληματικό; Είναι νόμος της αγοράς αυτό. Όλα τα pre-launch "hands on video" κάνουν μόνο promotional video και όχι αποκαλυπτικό review. Τα βίντεο που παράγονται από αυτούς πριν λανσαριστούν τα προϊόντα είναι καθαρά και μόνο για να προμοτάρουν πόσο πρωτοποριακά και εντυπωσιακά είναι.
Κανένας μα κανένας από αυτούς δεν έχει ποτέ παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα πριν από το λανσάρισμα μιας νέας συσκευής. Αυτό είναι μια άτυπη συμφωνία την οποία την κάνουν όλες οι εταιρείες, όχι μόνο η Αpple. Είναι μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ τους. Δίνουν στους reviewers οτι πρόκειται να λανσάρουν από συσκευές και πριν από το λανσάρισμα τους επιτρέπουν να παρουσιάζουν τις θετικές εντυπώσεις και τα καινούργια features. Τα όποια αρνητικά ή άλλες παρατηρήσεις, λάθη, παραλείψεις τους επιτρέπουν να τα κάνουν σε ξεχωριστά, σε διαφορετικά βίντεο, τα οποία μπορούν να τα δημοσιοποιούν μόνο μετά το λάνσαρισμα του προϊόντος και σε καμία περίπτωση στο pre-launch video. Απλώς οι περισσότεροι καταναλωτές το βλέπουν αλλιώς, "μα καλά κανείς τους δεν το είδε το πρόβλημα";
Φαντάζεστε να έβγαινε έστω ένας από αυτούς λίγες μέρες πριν λανσαριστούν τα νεα μοντέλα και να αναφερόντουσαν σε όλα αυτά τα προβλήματα τι θα γινόταν; Εσείς τι λέτε οτι από όλους αυτούς, κανένας δεν έχει εντοπίσει κάποιο από αυτά τα προβλήματα; Ούτε ένας; Ούτε ένα πρόβλημα;
Είναι όλο μαρκετίστικο. Η apple ειδικά, είναι ακόμα πιο αυστηρή σε αυτό γιατί έχει θέμα με την προστασία της καλής φήμης του ονόματος της. Εδώ στις ταινίες και στις σειρές, δεν επιτρέπει να έχουν τα προϊόντα της οι κακοί χαρακτήρες και οι εγκληματίες. Και αυτό δεν είναι καινούργιο, είναι κάτι που κρατάει χρόνια πίσω (όπως πχ στη γνωστή μας σειρά "24" όπου όλοι οι "καλοί" είχαν macs και όλοι οι "εγκληματίες" είχαν windows). Είχε γίνει και θέμα τότε στο Hollywood με τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες να γκρινιάζουν οτι μπορεί αυτός που βλέπει μια ταινία να συμπεραίνει υποτίθεται, ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί χαρακτήρες.
Χρόνια πολλά και απο εμένα .. από την μια ξενερα κ αναμονή.. κ άντε ξανά από την αρχή λίστα προτεραιότητας κτλ κτλ. Από την άλλη έχω και εμπιστοσύνη στην apple ότι όσοι το έχουν θα καλυφθούν αν είναι HW κ ότι αν είναι SW θα λυθεί σίγουρα ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από: GeorgiosL, 06/12/2020 - 20:09
Δημοσίευση 06/12/2020 - 20:15
Τα όποια προβλήματα, σκάνε πάντα (όλως τυχαίως) μετά το λανσάρισμα ενός προϊόντος. Έχετε ακούσει ποτέ πριν λανσαριστεί κάτι, να ακουστεί οτι είναι προβληματικό; Είναι νόμος της αγοράς αυτό. Όλα τα pre-launch "hands on video" κάνουν μόνο promotional video και όχι αποκαλυπτικό review. Τα βίντεο που παράγονται από αυτούς πριν λανσαριστούν τα προϊόντα είναι καθαρά και μόνο για να προμοτάρουν πόσο πρωτοποριακά και εντυπωσιακά είναι.
Κανένας μα κανένας από αυτούς δεν έχει ποτέ παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα πριν από το λανσάρισμα μιας νέας συσκευής. Αυτό είναι μια άτυπη συμφωνία την οποία την κάνουν όλες οι εταιρείες, όχι μόνο η Αpple. Είναι μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ τους. Δίνουν στους reviewers οτι πρόκειται να λανσάρουν από συσκευές και πριν από το λανσάρισμα τους επιτρέπουν να παρουσιάζουν τις θετικές εντυπώσεις και τα καινούργια features. Τα όποια αρνητικά ή άλλες παρατηρήσεις, λάθη, παραλείψεις τους επιτρέπουν να τα κάνουν σε ξεχωριστά, σε διαφορετικά βίντεο, τα οποία μπορούν να τα δημοσιοποιούν μόνο μετά το λάνσαρισμα του προϊόντος και σε καμία περίπτωση στο pre-launch video. Απλώς οι περισσότεροι καταναλωτές το βλέπουν αλλιώς, "μα καλά κανείς τους δεν το είδε το πρόβλημα";
Φαντάζεστε να έβγαινε έστω ένας από αυτούς λίγες μέρες πριν λανσαριστούν τα νεα μοντέλα και να αναφερόντουσαν σε όλα αυτά τα προβλήματα τι θα γινόταν; Εσείς τι λέτε οτι από όλους αυτούς, κανένας δεν έχει εντοπίσει κάποιο από αυτά τα προβλήματα; Ούτε ένας; Ούτε ένα πρόβλημα;
Είναι όλο μαρκετίστικο. Η apple ειδικά, είναι ακόμα πιο αυστηρή σε αυτό γιατί έχει θέμα με την προστασία της καλής φήμης του ονόματος της. Εδώ στις ταινίες και στις σειρές, δεν επιτρέπει να έχουν τα προϊόντα της οι κακοί χαρακτήρες και οι εγκληματίες. Και αυτό δεν είναι καινούργιο, είναι κάτι που κρατάει χρόνια πίσω (όπως πχ στη γνωστή μας σειρά "24" όπου όλοι οι "καλοί" είχαν macs και όλοι οι "εγκληματίες" είχαν windows). Είχε γίνει και θέμα τότε στο Hollywood με τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες να γκρινιάζουν οτι μπορεί αυτός που βλέπει μια ταινία να συμπεραίνει υποτίθεται, ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί χαρακτήρες.
0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες