Για την κάμερα για να εστιάζει από πολύ κοντά χωρίς θολούρα, χρησιμοποιήστε το 2.5 optical zoom. Δουλεύει άψογα. Είναι απλά θέμα φακών.
Τα πρώτα iPhone 12 Pro/Pro Max - Εντυπώσεις
Δημοσίευση 06/12/2020 - 23:24
Ad
Δημοσίευση 06/12/2020 - 23:30
Έχει καταφέρει κανείς να κάνει το iPhone 12
Hotspot? Προσπαθώ να δώσω data σε laptop windows 10 αλλά δεν συνδέεται ενώ το βρίσκει το δίκτυο δεν συνδέεται έχω κάνει επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου αλλά τίποτα ένα Android κινητό που έχω συνδέεται με το laptop κανονικά άρα δεν φταίει το laptop τι μπορεί να φταίει ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Στο hotspot ενεργοποίησε τη μέγιστη συμβατότητα.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 23:31
Πριν από μερικούς μήνες, οι χρήστες του Samsung S20 Ultra είχαν αγοράσει την "καλύτερη" κάμερα στον κόσμο και προσπαθούσαν να βγάλουν κοντινές λήψεις...
It wasn't a bug... it was a feature του μεγάλου αισθητήρα...
Δύσκολα θα στρώσει λοιπόν το 12 Pro Max. Αντίθετα εικάζω ότι θα κάνει εκπληκτικές λήψεις σε τοπία.
Δημοσίευση 06/12/2020 - 23:58
Μόνο που το παραπάνω θέμα δεν είναι αποκλειστικότητα του 12 Pro Max που έχει και τον μεγαλύτερο σένσορα.
Υπάρχει και στο "μικρό" Pro αλλά και στο 12.
Ο σένσορας δε θα έπρεπε να επηρεάζει ως προς το Focus, παρά μόνο στο βάθος πεδίου και το πόσο έντονο μπορεί να διαμορφωθεί.
Και λέω διαμορφωθεί γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με φακούς όπως στις DSLR που αυτό γίνεται "φυσικά" χωρίς να χρειάζεται το SW κομμάτι της επεξεργασίας.
Τα iPh τόσα χρόνια δεν είχαν αντίπαλο στο Macro κομμάτι των καμερών και απέκτησαν φέτος τον ίδιο τους τον εαυτό.
Δημοσίευση 07/12/2020 - 00:02
Νομίζω πως με τα τωρινά δεδομένα, το λογικό είναι να χρησιμοποιούν τον tele για κοντινά πλάνα, όσοι έχουν το 12 Pro Max.Πριν από μερικούς μήνες, οι χρήστες του Samsung S20 Ultra είχαν αγοράσει την "καλύτερη" κάμερα στον κόσμο και προσπαθούσαν να βγάλουν κοντινές λήψεις...
It wasn't a bug... it was a feature του μεγάλου αισθητήρα...
Δύσκολα θα στρώσει λοιπόν το 12 Pro Max. Αντίθετα εικάζω ότι θα κάνει εκπληκτικές λήψεις σε τοπία.
Απλά πρέπει να τραβάνε με κάποιο 3rd party app το οποίο να τραβάει σε κάθε περίπτωση με το φακό που εσύ επιλέγεις και όχι με αυτόν που θέλει η Apple.
Ενίοτε με ξεπερνούσε που δεν υπάρχει ρύθμιση να απενεργοποιήσουμε το "feature" όπου ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, το Camera app παρακάμπτει την επιλογή του tele που έχεις κάνει και αντ´αυτού σου δίνει μία κροπαρισμένη λήψη από το wide φακό.
Αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που δε χρησιμοποιώ πλέον το Camera app, παρά μόνο για αδιάφορες καταγραφικές λήψεις.
Μέσα σε όλα, διάβαζα πριν αυτά από τους developers του Halide app, σχετικά με το πολυαναμενόμενο ProRaw:
"We’re writing a deep dive on what ProRAW means, but there’s one practical implication worth talking about today. One reason people choose RAW is for fine grained control over noise-reduction, and unfortunately ProRAW files have already had some noise reduction applied. Not as much the JPEGs of the past, but it’s there.
For this and a few other reasons, ProRAW is less of a ‘true’ RAW, and more of a very high quality format for your shots. Aside from the noise reduction, it does expose fine control over magical processes like Smart HDR."
Οπότε ακόμα και το ProRAW τελικά, φαίνεται ότι μάλλον θα είναι too good to be true...
Έχω φάει κι εγώ την ξενέρα τη ζωής μου φέτος με τη νέα συσκευή, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Και να φανταστείτε ότι αρχικά, είχα χρόνια να ενθουσιαστώ τόσο πολύ. Μεγάλη νίλα.
Δημοσίευση 07/12/2020 - 00:05
Ισχύει απόλυτα αυτό. Αν νετάρει ο φακός, δε νοείται να χάνει το focus έτσι για πλάκα.Ο σένσορας δε θα έπρεπε να επηρεάζει ως προς το Focus, παρά μόνο στο βάθος πεδίου και το πόσο έντονο μπορεί να διαμορφωθεί.
Είναι ξεχωριστό πρόβλημα αυτό και μάλιστα το έμαθα από σένα σήμερα, εγώ είχα μείνει μόνο στην αλλαγή του focus distance.
Δημοσίευση 07/12/2020 - 00:21
Νομίζω πως με τα τωρινά δεδομένα, το λογικό είναι να χρησιμοποιούν τον tele για κοντινά πλάνα, όσοι έχουν το 12 Pro Max.
Απλά πρέπει να τραβάνε με κάποιο 3rd party app το οποίο να τραβάει σε κάθε περίπτωση με το φακό που εσύ επιλέγεις και όχι με αυτόν που θέλει η Apple.
Ενίοτε με ξεπερνούσε που δεν υπάρχει ρύθμιση να απενεργοποιήσουμε το "feature" όπου ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, το Camera app παρακάμπτει την επιλογή του tele που έχεις κάνει και αντ´αυτού σου δίνει μία κροπαρισμένη λήψη από το wide φακό.
Αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που δε χρησιμοποιώ πλέον το Camera app, παρά μόνο για αδιάφορες καταγραφικές λήψεις.
Μέσα σε όλα, διάβαζα πριν αυτά από τους developers του Halide app, σχετικά με το πολυαναμενόμενο ProRaw:
"We’re writing a deep dive on what ProRAW means, but there’s one practical implication worth talking about today. One reason people choose RAW is for fine grained control over noise-reduction, and unfortunately ProRAW files have already had some noise reduction applied. Not as much the JPEGs of the past, but it’s there.
For this and a few other reasons, ProRAW is less of a ‘true’ RAW, and more of a very high quality format for your shots. Aside from the noise reduction, it does expose fine control over magical processes like Smart HDR."
Οπότε ακόμα και το ProRAW τελικά, φαίνεται ότι μάλλον θα είναι too good to be true...
Έχω φάει κι εγώ την ξενέρα τη ζωής μου φέτος με τη νέα συσκευή, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Και να φανταστείτε ότι αρχικά, είχα χρόνια να ενθουσιαστώ τόσο πολύ. Μεγάλη νίλα.
To θέμα με τον Tele είναι πως δεν έχει τη ποιότητα εικόνας του Wide στο τέλος.
Έχει μικρότερο Aperture και ο μοναδικός λόγος που βγαίνει πιο λεπτομερής η φωτογραφία, πιο Crispy είναι επειδή χρησιμοποιείται το Digital Zoom του Wide.
Συνεπώς δεν είναι η λύση που ψάχνουμε εδώ, παρά μόνο μια αλχημεία.
Στα άλλα για την Native συμφωνώ απόλυτα.
Το ProRAW που το δοκιμάζουν με τις Beta έχει (λογικά θα μου πείς) μικρό προβλήματα για την ώρα.
Ρε 'συ ενθουσιάστηκα όσο είχα ενθουσιαστεί με το "συλλεκτικό" (a.k.a. iPh 5) πρίν κάποια χρόνια.
Αυτόν τον ενθουσιασμό δεν τον είχα πέρυσι. Ε, όπως απλόχερα μας τον έδωσε, τον πήρε πίσω σε χρόνο dt.
Δημοσίευση 07/12/2020 - 00:23
Στο hotspot ενεργοποίησε τη μέγιστη συμβατότητα.
Το έχω δοκιμάσει δυστυχώς τίποτα
Δημοσίευση 07/12/2020 - 01:57
P.S: @nikosgnr να χαίρεσαι τη γιορτή σου με υγεία, χωρίς εσένα πιθανότατα δε θα υπήρχε το παρόν forum!
Δημοσίευση 07/12/2020 - 01:59
Να σου πω την αλήθεια, αν και αγαπώ πολύ τη φωτογραφία, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ποτέ δε τα πήγαινα πολύ καλά.To θέμα με τον Tele είναι πως δεν έχει τη ποιότητα εικόνας του Wide στο τέλος.
Έχει μικρότερο Aperture και ο μοναδικός λόγος που βγαίνει πιο λεπτομερής η φωτογραφία, πιο Crispy είναι επειδή χρησιμοποιείται το Digital Zoom του Wide.
Το ProRAW που το δοκιμάζουν με τις Beta έχει (λογικά θα μου πείς) μικρό προβλήματα για την ώρα.
Ρε 'συ ενθουσιάστηκα όσο είχα ενθουσιαστεί με το "συλλεκτικό" (a.k.a. iPh 5) πρίν κάποια χρόνια.
Αυτόν τον ενθουσιασμό δεν τον είχα πέρυσι. Ε, όπως απλόχερα μας τον έδωσε, τον πήρε πίσω σε χρόνο dt.
Πειραματίζομαι και μέσα από αυτό βγάζω συμπεράσματα. Τα specs στα χαρτιά, δε τα κατανοώ πάντα πλήρως.
Εμπειρικά και μόνο, στο 11 Pro Max, έχω παρατηρήσει ότι τραβώντας σε raw μορφή το ίδιο καρέ στο Lightroom, πρώτα με τον wide και στα καπάκια με τον tele (με ίδιες ρυθμίσεις και κάνοντας focus πάνω στο ίδιο σημείο), το αποτέλεσμα του tele, περιέργως είναι καλύτερο [emoji15] Αυτό ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπου κανονικά θα έπρεπε να υστερεί ο tele.
Ενδεικτικά εδώ, με ελάχιστο φως στο δωμάτιο, έχω κάνει crop στη wide φωτό, ώστε να μοιάζει με το αντίστοιχο καρέ του tele και κάνω pixel picking με zoom στο θεό και το καρέ του tele, είναι ξεκάθαρα καλύτερο...
Να πω ότι ξέρω γιατί γίνεται, θα σε γελάσω, απλά το έχω διαπιστώσει στην πράξη αρκετές φορές...
Τελευταία επεξεργασία από: soniasim, 07/12/2020 - 02:01
Δημοσίευση 07/12/2020 - 02:05
P.S: @nikosgnr να χαίρεσαι τη γιορτή σου με υγεία, χωρίς εσένα πιθανότατα δε θα υπήρχε το παρόν forum!
Πόσο δίκιο έχεις...
Δημοσίευση 07/12/2020 - 02:11
Μόνο που το παραπάνω θέμα δεν είναι αποκλειστικότητα του 12 Pro Max που έχει και τον μεγαλύτερο σένσορα.
Υπάρχει και στο "μικρό" Pro αλλά και στο 12.
Στο θεμα που συζητιεται στο λινκ που εδωσες λενε καθαρα οτι ΔΕΝ υπαρχει θεμα στα 12 mini και 12 και οτι στο Pro το προβλημα εχει διορθωθει και παραμενει στο max (αν καταλαβα καλα)
Δημοσίευση 07/12/2020 - 08:29
To θέμα με τον Tele είναι πως δεν έχει τη ποιότητα εικόνας του Wide στο τέλος.
Νίκο σου εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και πολύ τεχνολογία!!!!
Δημοσίευση 07/12/2020 - 08:37
Είπα να μην σπαμάρω το τόπικ χωρίς να έχω ακόμα κάτι να σχολιάσω αλλά δεν γίνεται τελικά...
Νίκο μας που πάντα μας βοηθάς και προσωπικά εμένα πάαααρα πολλές φορές σου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία και ό,τι επιθυμείς!!!!
Και μην σκάτε παιδιά για το κινητό... Όλα θα φτιαχτουν και όλα θα γίνουν. Εμείς να έιμαστε καλά! Χαρείτε τις συσκευές σας και καλές γιορτές να έχουμε!
Τελευταία επεξεργασία από: Lefty79, 07/12/2020 - 08:38
Δημοσίευση 07/12/2020 - 09:13
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 14
0 μέλη, 14 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες