δεν το χω κάνει αλλά φαντάζομαι αν πάρει είσοδο wan δεν θα μπορεί να σεταρει το airport ξεχωριστά ακόμα κ από το application που δίνει...:/Πως θα χρησιμοποιήσεις το airport αν δεν έχεις πρόσβαση καν στο router?Σαν extender?Πολύ δύσκολο αν δεν κάνεις extend δίκτυο από Apple Router... Θέλει ειδικά πρωτόκολλα, συμβατότητες κτλ. Το έχω δοκιμάσει με 4-5 ρούτερ και κανένα δεν ήταν συμβατό..
Με ένα express συνδεδεμένο στο macbook σου μπορείς να έχεις λίγο καλύτερο σήμα αν δεν έχεις καθόλου...Δλδ να χρησιμοποιήσεις την επιλογή που έχει για join network.Για extend πολύ δύσκολο δλδ...
Νέος με Mac!
Δημοσίευση 10/01/2014 - 22:21
Ad
Δημοσίευση 10/01/2014 - 22:25
Πως θα πάρει είσοδο WAN όταν δεν έχει πρόσβαση στο ρούτερ; Αν έπαιρνε εννοείται όλα θα ήταν εύκολα και δεν θα χρειαζόταν καν το airport ή οτιδήποτε άλλο..Απλά θα το έβαζε στο mac και θα είχε δίκτυο-internet κτλ...
Το δύσκολο είναι στο να κάνεις extend το wifi δίκτυο σου όταν αυτό δεν δημιουργείται από κάποιο Apple router.Αν το wifi creator router είναι ας πούμε ένα Airport Express ή ένα Time Capsule τότε με ένα airport express/extreme ή Time Capsule κάνεις το extend σε 10". Αλλιώς μπλέκεις με ασυμβατότητες που για να λύσεις (αν λύσεις γιατί το δοκίμασα με 4-5 ρούτερ) θέλεις πρόσβαση στο ρούτερ για να παίξεις με τα πρωτόκολλα του Wifi.
Δημοσίευση 11/01/2014 - 00:11
Χμ, νόμιζα ότι απλά δεν μπορεί να αλλάξει τα settings του ρουτερ...ναι οκ τότε έχει θέμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει πρόσβαση...τεσπαδεν το χω κάνει αλλά φαντάζομαι αν πάρει είσοδο wan δεν θα μπορεί να σεταρει το airport ξεχωριστά ακόμα κ από το application που δίνει...:/
Δημοσίευση 11/01/2014 - 13:10
καλημερα παιδια!να ρωτησω κατι και εγω?τι ειναι καλυτερο να βαζεις τον mac σε sleep mode η shut down οταν δεν τον χρησιμοποιεις?
Δημοσίευση 11/01/2014 - 14:16
Δημοσίευση 11/01/2014 - 15:11
κανεις να με βοηθησει στην απορια μου;;!!!!!καλημερα παιδια!να ρωτησω κατι και εγω?τι ειναι καλυτερο να βαζεις τον mac σε sleep mode η shut down οταν δεν τον χρησιμοποιεις?
Δημοσίευση 11/01/2014 - 16:47
να σαι καλα ρε φωτη ευχαριστω πολυ!οποτε προτιμοτερο το shut down!Ότι σε βολεύει θα κάνεις...Δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο κάτι από τα 2. Sleep mode έχει την έννοια ότι έχεις κάτι ανοιχτό και δεν θέλεις να το χάσεις ή βαριέσαι να περιμένεις να ανοίξει. Σε sleep mode καταναλώνει έστω κι ελάχιστα βέβαια αν το έχεις εκτός ρεύματος.
Δημοσίευση 11/01/2014 - 17:22
Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει σε αυτό;Επειδή αυτό με το σύστημα στην μπαταρία δεν το κατάλαβα καλά, αν χρησιμοποιώ το macbook pro retina έχοντας τον φορτιστή στην πρίζα όταν είμαι σπίτι, δεν χαλάει η μπαταρία; Γιατί σε άλλα λάπτοπ καλό είναι να βγάζεις την μπαταρία αν το χρησιμοποιείς με ρεύμα.
Δημοσίευση 11/01/2014 - 17:42
κοιτα να δεις φιλε μου εχω ακουσει οτι καλο ειναι οταν φτανει στο 100% να το βγαζεις και να το αφηνεις μεχρι το 20-25% και μετα ξανα φορτηση μεχρι 100%.Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει σε αυτό;
Δημοσίευση 11/01/2014 - 17:53
Υποτίθεται ότι σταματάει στο 99% η φόρτιση ή μπορεί και λίγο πιο κάτω ώστε να ανακυκλώνεται η μπαταρία και να μη μένει στάσιμη.
Σίγουρα από το τίποτα είναι καλύτερο αλλά να του κάνεις και κανά κύκλο, μην το αφήνει συνέχεια στην πρίζα..
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι σίγουρο ότι σταματάει στο 99% περίπου; Γιατί εγώ πάντα μέχρι το 100% το βλέπω να πάει. Εγώ έως τώρα όταν φτάνει στο 100% το βγάζω και το δουλεύω με την μπαταρία. Το θέμα είναι ότι επειδή το χρησιμοποιώ λόγω δουλειάς πολλές ώρες, μου φτάνει η μπαταρία για μια μέρα. Με αυτό τον ρυθμό, σε ένα χρόνο θα έχει 300+ κύκλους φόρτισης. Θα τα έχει φτύσει η μπαταρία.κοιτα να δεις φιλε μου εχω ακουσει οτι καλο ειναι οταν φτανει στο 100% να το βγαζεις και να το αφηνεις μεχρι το 20-25% και μετα ξανα φορτηση μεχρι 100%.
Δημοσίευση 11/01/2014 - 18:38
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι σίγουρο ότι σταματάει στο 99% περίπου; Γιατί εγώ πάντα μέχρι το 100% το βλέπω να πάει. Εγώ έως τώρα όταν φτάνει στο 100% το βγάζω και το δουλεύω με την μπαταρία. Το θέμα είναι ότι επειδή το χρησιμοποιώ λόγω δουλειάς πολλές ώρες, μου φτάνει η μπαταρία για μια μέρα. Με αυτό τον ρυθμό, σε ένα χρόνο θα έχει 300+ κύκλους φόρτισης. Θα τα έχει φτύσει η μπαταρία.
Μην μασάς δεν θα τα φτύσει. Αν την φορτίζεις σωστά (όπως κάνει τώρα θα σου κρατήσει) 400 φορτίσεις εγώ και είμαι στο 93% και πάει μπάλα
Δημοσίευση 11/01/2014 - 18:41
Σοβαρά; Δηλαδή αν το βγάζω στο 100% και το βάζω πάλι στο 15-20% είμαι οκ;Μην μασάς δεν θα τα φτύσει. Αν την φορτίζεις σωστά (όπως κάνει τώρα θα σου κρατήσει) 400 φορτίσεις εγώ και είμαι στο 93% και πάει μπάλα
Δημοσίευση 11/01/2014 - 18:41
Σοβαρά; Δηλαδή αν το βγάζω στο 100% και το βάζω πάλι στο 15-20% είμαι οκ;
Εγώ έτσι κάνω και έχω τα ποσοστά που σου είπα σε macbook early 2011.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 18
0 μέλη, 18 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες