Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
147 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Δημοσκόπηση: Θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές; (245 μέλη έχουν ψηφίσει)

Θα ψηφισετε στις επομενες εκλογες?

Δεν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης μέχρι να ψηφίσετε. Παρακαλούμε συνδεθείτε και δώστε την ψήφο σας για να δείτε τα αποτελέσματα.
Ψηφίστε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#61   Vaggi

Vaggi

iPH Addict

• 734 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:38

A μπράβο.. Οι οίκοι είναι οι πιο επικίνδυνοι απο όλους..

Το θέμα είναι οτι έχουμε μπει σε ένα μεγάλο κύκλο, που δύσκολα θα βγούμε.

Και φιλε νικο για να το παω κ λιγο παραπερα..ΔΕΝ ειναι ΚΑΝ οι οικοι.. ( κ ζητω συγνωμη για το υφος μου δεν εχω
προς θεου κατι μαζι σου ισα ισα σε θεωρω εναν απο τα πιο σοβαρα παιδια του φορουμ)..
Ειναι τα "ΛΟΜΠΥ" (εβραικο κυριως) ΠΟΥ κατευθυνουν μεσω προσωπων που εχουν βαλει στα
υψηλοτερα κλιμακια τραπεζων, οικων αξιολογισης, κυβερνησεων, πολυεθνικων κ οπου αλλου
χοραει ο νου σας κ ακομα παραπερα..) .

EDIT: OXI ΔΕν διαβαζω λιακοπουλο για να προλαβω κακοβουλα σχολια εναντιων :P δεν εχω ξεφιλλυσει ουτε ενα βιβλιο του εστω απο περιεργεια
ειλικρινα χαχα.. απλα αυτα που λεω αν ψαχτειτε λιγο στο ιντερνετ θα τα δειτε κ εσεις ..
Και δεν εννοω απο πηγες με banners, fb λινκς, διαφημισεις κτλ..

Τελευταία επεξεργασία από: Vaggi, 22/01/2012 - 16:39

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#62   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:43

Ειναι τα "ΛΟΜΠΥ" (εβραικο κυριως) ΠΟΥ κατευθυνουν μεσω προσωπων που εχουν βαλει στα
υψηλοτερα κλιμακια τραπεζων, οικων αξιολογισης, κυβερνησεων, πολυεθνικων κ οπου αλλου
χοραει ο νου σας κ ακομα παραπερα..) .

Νομίζω πως με τις εκφράσεις σου το χοντράινεις λίγο. Πρόσεξε λίγο τους χαρακτηρισμούς σου.
Φιλικά πάντα.

#63   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113597 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:44

Και φιλε νικο για να το παω κ λιγο παραπερα..ΔΕΝ ειναι ΚΑΝ οι οικοι.. ( κ ζητω

Εννοείται πως οι συγκεκριμένοι είναι μέρος του "παιχνιδιού". Θα στο παω και πιο πέρα.. Δεν είναι τυχαία η "βοηθεια" - "στήριξη" που μας δίνουν σε θέματα με τη Τουρκία. Π.χ.. (ορίστε την ΑΟΖ σας και εμεις εδώ είμαστε).

Όπως επίσης με το φυσικό αερίο στη Κύπρο αλλα και τα δικά μας κοιτάσματα. Sorry για το Offtopic.. Ξεφυγαμε..

Ακόμα περιμένω το άρθρο του Συντάγματος.. :)

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 22/01/2012 - 16:48

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#64   Alex0077

Alex0077

iPH Master

• 5732 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:46

Φιλε vaggi μας αγνοείς :(

#65   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:47

Εννοείται πως οι συγκεκριμένοι είναι μέρος του "παιχνιδιού". Θα στο παω και πιο πέρα.. Δεν είναι τυχαία η "βοηθεια" - "στήριξη" που μας δίνουν σε θέματα με τη Τουρκία. Π.χ.. (ορίστε την ΑΟΖ σας και εμεις εδώ είμαστε).

Όπως επίσης με το φυσικό αερίο στη Κύπρο αλλα και τα δικά μας κοιτάσματα. Sorry για το Offtopic.. Ξεφυγαμε..

να στο παω ενα βήμα πιο κάτω?

#66   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:54

Μήπως θα έπρεπε να κλειδώσει αυτό το topic???? Αρχίζουμε κ ξεφεύγουμε λίγο?????????

#67   Vaggi

Vaggi

iPH Addict

• 734 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:56

ΥΓ.
Φυσικά κ είμαι βέβαιος. Είναι στα πρώτα άρθρα του Συντάγματος!!!
Το να ΜΗΝ ψηφίσεις ΔΕΝ είναι παράνομο. Είναι νομιμότατο, απλά για μένα είναι θέμα ηθικής.

Εγω παλι θεωρω θεμα ηθικης να ΜΗΝ ψηφιζω κανενα καθως ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΡΠΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(απο θεμα πολιτικη αποψης εννοω, προγραμματος,
κυρους,εργου στο παρελθον κτλ).. και δεν θεωρουμαι βλακας γιατι κανω το αυτονοητο..
"ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΩ τον λιγοτερο ικανο απλα για να μην βγει ο ΤΕΡΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ..και πες μου οτι τα τελευταια 10 χρονια
ψηφιζε η πλειοψηφια του ελληνικου λαου με διαφορετικο κριτηριο απο αυτο που σου προανεφερα..

Αντιθετως θεωρω "ανοητο" οποιον πιστευει ακομα σε δημοκρατια σε αυτην την χωρα.. στους θεσμους αυτης της χωρας,
στην πολιτικη παρακμη ( κορωνιδα της οποιας ειναι η βουλευτικη ασυλια.. χα χα πραγματικα αηδιαζω και μονο που ακουω αυτη την εκφραση)
που εχουν φερει το συνταγμα στα μετρα τους, που λενε μαζι τα φαγαμε, που μπλοκαραν τον φορολογικο ελενχο προς τις ελβετικες
τραπεζες μεχρι να παρευλθει ενα χρονικο διαστημα(μιας και οι περισσοτεροι τους τα εχουν βγαλει εκει..),που καναν γαργαρα 3 σκανδαλα
ΣΙΕΜΕΝΣ, ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Τα οποια 3 ειναι απλα ενας κοκος αμμου μεσα στα δεκαδες που δεν εχουν βγει ακομα ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ναστε σιγουροι για τον αριθμο αυτο..)
που λενε στον μεροκαματιαρη ντελιβερα που τους κανει μορφασμους απο το μηχανακι του καθως περνανε διπλα τους με την μερσεντες
"ΡΕ ξερεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ και διαταζεις την συληψη του μονο κ μονο
γι'αυτο.. και χιλια 2 αλλα που αν καθισω και τα απαριθμισει θα χρειαστω 30 pages του παροντως φορουμ..

Αυτο που ξερω ειναι πως χρειαζομαστε κατι καινουριο αλλα οχι κατι μικρο.. του στυλ καινουρια κυβερνηση, καινουργιο πρωθυπουργο κτλ..
Χρειαζομαστε κατι ΜΕΓΑΛΟ, μια πολιτικη αλλα και κοινωνικοοικονομικη επανασταση ισως που θα σαρωσει την μποχα και θα επαναφερει την λογικη
και την δικαιοσυνη σ'αυτη την χωρα κ κατ' επεκταση σε ολο τον πλανητη..

Το αν αυτο θα ειναι θεικη παρεμβαση, αν θα ειναι πολεμος, αν θα ειναι πεινα, αν θα ειναι λιμος, αν θα ειναι φτωχεια κτλ κτλ δεν μπορω να το
ξερω.. μπορω ομως να ονειρευομαι ενα καλυτερο αυριο για τους συναθρωπους μου..

#68   Retired

Retired

iPH Member

• 284 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 22/01/2012 - 16:57

Φυσικά θα ψηφίσω είναι η μόνη μορφή έκφρασης που μου έχει απομείνει είναι ο μόνος λόγος που ακούνε και αναγκαστικά λαμβάνουν υποψιν τους και έτσι θα διορθώσω κ το προηγούμενο μου λάθος να μην ψηφίζω και να με μεταφράζουν όπως αυτοί θέλουν και τους βολεύει..
Ίσως κάποιοι λένε μα δεν με εκφράζει κανείς όπως έλεγα εγώ τόσα χρόνια θα σας πω να το ξανασκεφτείτε και να ψηφίσετε ιδέα - τάση πέρα από πρόσωπα κ καταστάσεις γιατί αλλιώς θα είσαστε ένας κουβάς που όλοι οι άσχετοι με τις σκέψεις σας θα οικειοποιούνται..
Είναι ένα μεγάλο μου λάθος αυτό που έκανα τόσα χρόνια που δεν θα επιτρέψω σε εμένα να το ξανακάνω,

#69   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:00

Εγω παλι θεωρω θεμα ηθικης να ΜΗΝ ψηφιζω κανενα καθως ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΡΠΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(απο θεμα πολιτικη αποψης εννοω, προγραμματος,
κυρους,εργου στο παρελθον κτλ).. και δεν θεωρουμαι βλακας γιατι κανω το αυτονοητο..
"ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΩ τον λιγοτερο ικανο απλα για να μην βγει ο ΤΕΡΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ..και πες μου οτι τα τελευταια 10 χρονια
ψηφιζε η πλειοψηφια του ελληνικου λαου με διαφορετικο κριτηριο απο αυτο που σου προανεφερα..

Αντιθετως θεωρω "ανοητο" οποιον πιστευει ακομα σε δημοκρατια σε αυτην την χωρα.. στους θεσμους αυτης της χωρας,
στην πολιτικη παρακμη ( κορωνιδα της οποιας ειναι η βουλευτικη ασυλια.. χα χα πραγματικα αηδιαζω και μονο που ακουω αυτη την εκφραση)
που εχουν φερει το συνταγμα στα μετρα τους, που λενε μαζι τα φαγαμε, που μπλοκαραν τον φορολογικο ελενχο προς τις ελβετικες
τραπεζες μεχρι να παρευλθει ενα χρονικο διαστημα(μιας και οι περισσοτεροι τους τα εχουν βγαλει εκει..),που καναν γαργαρα 3 σκανδαλα
ΣΙΕΜΕΝΣ, ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Τα οποια 3 ειναι απλα ενας κοκος αμμου μεσα στα δεκαδες που δεν εχουν βγει ακομα ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ναστε σιγουροι για τον αριθμο αυτο..)
που λενε στον μεροκαματιαρη ντελιβερα που τους κανει μορφασμους απο το μηχανακι του καθως περνανε διπλα τους με την μερσεντες
"ΡΕ ξερεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ και διαταζεις την συληψη του μονο κ μονο
γι'αυτο.. και χιλια 2 αλλα που αν καθισω και τα απαριθμισει θα χρειαστω 30 pages του παροντως φορουμ..

Αυτο που ξερω ειναι πως χρειαζομαστε κατι καινουριο αλλα οχι κατι μικρο.. του στυλ καινουρια κυβερνηση, καινουργιο πρωθυπουργο κτλ..
Χρειαζομαστε κατι ΜΕΓΑΛΟ, μια πολιτικη αλλα και κοινωνικοοικονομικη επανασταση ισως που θα σαρωσει την μποχα και θα επαναφερει την λογικη
και την δικαιοσυνη σ'αυτη την χωρα κ κατ' επεκταση σε ολο τον πλανητη..

Το αν αυτο θα ειναι θεικη παρεμβαση, αν θα ειναι πολεμος, αν θα ειναι πεινα, αν θα ειναι λιμος, αν θα ειναι φτωχεια κτλ κτλ δεν μπορω να το
ξερω.. μπορω ομως να ονειρευομαι ενα καλυτερο αυριο για τους συναθρωπους μου..

Ωραία όλα αυτά που λες. Κ τί θα κάνεις γι αυτό?
Αααα δεν θα ψηφίσεις κ θα πας για καφέ....

Πολύ καλή μορφή αντίστασης κ αντίδρασης σε όλα όσα -ο ίδιος λες- σου έχουν κάνει :(

Χρειαζομαστε κατι ΜΕΓΑΛΟ, μια πολιτικη αλλα και κοινωνικοοικονομικη επανασταση...

Οι επαναστάσεις φίλε μου δεν γίνονται απο καναπέδες. Ψήφισε πρώτα κ αν δεν δεις αλλαγή προχώρα σε "επανάσταση'.

Τελευταία επεξεργασία από: dchristo81, 22/01/2012 - 17:02

#70   Vaggi

Vaggi

iPH Addict

• 734 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:03

Φιλε vaggi μας αγνοείς :(

Δεν αγνοω και δεν αποφευγω τιποτα.. ειπα πως οτι ξερω μου το ειπε μεσες ακρες δικηγορος γι'αυτο κ ημουν σιγουρος..
Εγω ουτε ειμαι ειδικος ουτε το παιζω ειδημων.. ειτε καν κανω την παπια.. το αντιθετο..
το σημαντικο ομως που θελω να συζητησουμε ειναι το εξης:
εαν εσυ ο παραπανω φιλος μπορειτε να μου δημοσιευσετε το ακριβως κομματι του
συνταγματος που λεει πως σε περιπτωση "ακυρων" εκλογων λογο 50+ % αποχης μπορουνε ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ
υποψηφιοτητα οι ιδιοι τοτε θα σας ημουν ευγνωμων..Επισης και να μην το λεει ρητα πειτε μου εσεις εναν
"Αρχηγο" που εχει πατωσει το κομμα του και θα ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ τους ιδιους..

ΚΑταλαβαινετε τι σας λεω;

Που ειναι η ουσια;
που το παω για να σας αντικρουσω τα επιχειρηματα που μου λετε περι ανοησιας οσων δεν ψηφιζουν καν..?

Πρεπει να τους κανουμε ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩΝ να βαλουν τους σωστους υποψηφιους για τις σωστες θεσεις..
και να μην ξανασκεφτουν ΠΟΤΕ να μας ξανακοροιδεψουν! εστω και προεκλογικα..( προτιμω καποιος να βγει και να πει
παιδια θα κανω οτι μπορω ομως η πραγματικοτητα ειναι αυτη.. παρα καποιον που θα με κανει να νοιωσω οτι ειναι Ο
ΘΕΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ, γιατι απλα στην κατασταση που περιηλθαμε δεν χρειαζομαστε σωτηρα αλλα χρειαζομαστε ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ).

Mην τρελενεστε απο το υφος μου.. κοιταξτε την ουσια αυτων που λεω.. και δειτε αν στεκει η δεν στεκει ο λογος μου..
αν λεω αρλουμπες η μπορεσει καποιος στον συλλογισμο μου να αποδειξει οτι δεν ευσταθει θα βγω πρωτος και θα πω
παιδια ακυρο ειπα χαζομαρα..

Τελευταία επεξεργασία από: Vaggi, 22/01/2012 - 17:06

#71   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:10

Δεν αγνοω και δεν αποφευγω τιποτα.. ειπα πως οτι ξερω μου το ειπε μεσες ακρες δικηγορος γι'αυτο κ ημουν σιγουρος..
Εγω ουτε ειμαι ειδικος ουτε το παιζω ειδημων.. ειτε καν κανω την παπια.. το αντιθετο..
το σημαντικο ομως που θελω να συζητησουμε ειναι το εξης:
εαν εσυ ο παραπανω φιλος μπορειτε να μου δημοσιευσετε το ακριβως κομματι του
συνταγματος που λεει πως σε περιπτωση "ακυρων" εκλογων λογο 50+ % αποχης μπορουνε ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ
υποψηφιοτητα οι ιδιοι τοτε θα σας ημουν ευγνωμων..Επισης και να μην το λεει ρητα πειτε μου εσεις εναν
"Αρχηγο" που εχει πατωσει το κομμα του και θα ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ τους ιδιους..

ΚΑταλαβαινετε τι σας λεω;

Που ειναι η ουσια;
που το παω για να σας αντικρουσω τα επιχειρηματα που μου λετε περι ανοησιας οσων δεν ψηφιζουν καν..?
Πρεπει να τους κανουμε ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩΝ να βαλουν τους σωστους υποψηφιους για τις σωστες θεσεις..
και να μην ξανασκεφτουν ΠΟΤΕ να μας ξανακοροιδεψουν! εστω και προεκλογικα..
Mην τρελενεστε απο το υφος μου.. κοιταξτε την ουσια αυτων που λεω.. και δειτε αν στεκει η δεν στεκει ο λογος μου..
αν λεω αρλουμπες η μπορεσει καποιος στον συλλογισμο μου να αποδειξει οτι δεν ευσταθει θα βγω πρωτος και θα πω
παιδια ακυρο ειπα χαζομαρα..

Επαναλαμβάνω, μπορούν να ξαναβάλουν οι ίδιοι πολιτικοί υποψηφιότητα.

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma

MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου

'Αρθρο 37: (Διορισμός Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης)

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
*3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
*4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

* Eρμηνευτική δήλωση: Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Kανονισμό της Bουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.

Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει κανείς να αδιαφορεί. Απλά πράγματα!
Κ το να μην εκτελείς το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου είναι αδιαφορία κ ηθικά (για μένα) λάθος κ ανάρμοστο (το λιγότερο!) αλλά δεν είναι παράνομο απλά ο νομοθέτης δεν σου κάνει πλεον κάτι.

MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA Γ΄ - Bουλή > KEΦAΛAIO ΠPΩTO - Aνάδειξη και συγκρότηση της Bουλής

'Αρθρο 51: (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα)

1. O αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
2. Oι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.
3. Oι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.
**4. Oι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.
**5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

<---- είδες τους δύο αστερίσκους????????

Τελευταία επεξεργασία από: dchristo81, 22/01/2012 - 17:13

#72   Vaggi

Vaggi

iPH Addict

• 734 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:12

Ωραία όλα αυτά που λες. Κ τί θα κάνεις γι αυτό?
Αααα δεν θα ψηφίσεις κ θα πας για καφέ....
Οι επαναστάσεις φίλε μου δεν γίνονται απο καναπέδες. Ψήφισε πρώτα κ αν δεν δεις αλλαγή προχώρα σε "επανάσταση'.

Δηλαδη εσυ που ψηφιζεις και η οικογενεια σου τα τελευταια 20 χρονια πια αλλαγη ειδες ακριβως..;
και ποιος μιλησε για καναπε;
μην κρινεις καποιον χωρις να ξερεις την δραση του.. η την προθεση του δρασης του :) επισης δεν ειναι το θεμα τι
θα κανω εγω, η τι θα κανεις εσυ.. ειναι θεμα τι θα κανουμε ολοι μαζι για να αλλαξει αυτο το πολιτικο
πανηγυρι καθε 4 χρονια.. και πιστεψε με συμμετεχωντας στο πανηγυρι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!

ειναι σαν το ποδοσφαιρο φιλε..
Αν πας στο γηπεδο και πληρωνεις παρολου που ξερεις οτι υπαρχουν στημενα απο μερακι ειναι σαν τους δινεις
φιλι ζωης...

Για κατσε 5 χρονια να μην παει κανεις γηπεδο κανεις ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ,να παιζουν με αδεια σταδια ολοι τους.. να δεις που θα κινδυνευει
η επιβιωση τους (ειτε λεγονται προεδροι, ειτε επο, ειτε διαιτητες, κτλ) εαν ΔΕΝ θα κατσουν ολοι στο ιδιο τραπεζι
θα αποβαλουν τα καρκινωματα και καθαρισουν τον χωρο για να ξαναδελεασουν τον απλο φιλαθλο να τους στηριξει..

#73   Vaggi

Vaggi

iPH Addict

• 734 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:17

Επαναλαμβάνω, μπορούν να ξαναβάλουν οι ίδιοι πολιτικοί υποψηφιότητα.

Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει κανείς να αδιαφορεί. Απλά πράγματα!
Κ το να μην εκτελείς το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου είναι αδιαφορία κ ηθικά (για μένα) λάθος κ ανάρμοστο (το λιγότερο!) αλλά δεν είναι παράνομο απλά ο νομοθέτης δεν σου κάνει πλεον κάτι.

<---- είδες τους δύο αστερίσκους????????

Φιλε μου εχεις μπερδευτει λιγο..ΑΥΤΟ ειναι το πως διοριζεται πρωθυπουργος και κυβερνηση ..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..
Εγω μιλαω για την περιπτωση να μην φτασουμε ΚΑΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.. να θεωρηθουν οι εκλογες ΑΚΥΡΕΣ..
αυτο προφανως το λεει πιο πανω.. μισο να το ψαξω κι εγω...

edit1: Μισο δεν ειδα το αρθρο 51..
edit2: αρθρο να δηλωνει καθαρα σε περιπτωση πλειοψηφικης αποχης επι του συνολου των εγγεγραμενων
ψηφοφορων υπαρχει;;;; αυτο θελω να δω.. αυτα που δειχνεις ειναι επι "φυσιολογικης αναμετρησης"..
μισο να ψαξω λιγο το συνταγμα..

Τελευταία επεξεργασία από: Vaggi, 22/01/2012 - 17:21

#74   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:19

μην κρινεις καποιον χωρις να ξερεις την δραση του..

απλά σχολιάζω όσα λες, τίποτα παραπάνω.

κ απ' όσα λες η ουσία είναι ότι πιστεύεις ότι δεν πρέπει να ψηφίζει ο κόσμος γιατί για σένα είναι λάθος, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν το δικαίωμα καθώς κάποιοι άνρθωποι έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία (κ για να μην επαναλμβάνομαι κ γίνομαι κουραστικός ξαναδες τα σχόλιά μου)

Πάντως κάποιος δραστήριος άνθρωπος, δε δηλώνει ότι δεν δίνει ένα τέταρτο από το χρόνο του να ψηφίσει (κάτι το τόσο απλό μα ουσιαστικό) κ κατά τ' άλλα κάνει "αγώνες"!!!!
Οι αγώνες συνήθως ξεκινάνε από το πρώτο βήμα κ το πρώτο βήμα στη δημοκρατία είναι ή ψήφος μας στις εκλογές.

#75   kos75

kos75

iPH Member

• 317 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 22/01/2012 - 17:19

Αν δεν ψηφίσεις είσαι άξιος της μοίρας σου.
Και δεν το λέω για εσένα προσωπικά.
Όποιος και να το κάνει.

Εγω θα ψηφίσω κάποιο μικρο κόμμα , εκτός φυσικά απο οικολογους πρασινους και ουράνιο τόξο ( βλεπε αγάπη στα Σκόπια )

άξιος της μοίρας σου είσαι εσύ μη κρίνεις ότι κάποιος δεν θα ψηφίσει η όχι . λένε οι περισσότεροι (βολεμένοι) να δω τι θα αλλάξει αν ψηφίσεις μικρό κόμμα....

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες